5/10/19

Προσοχή: Αν δεις αυτά τα συμπτώματα το κινητό σου παρακολουθείται



Υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που δείχνουν αν κάποιος παρακολουθεί το κινητό σου.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν αποτελούν πλέον μόνο μια συσκευή για να κάνουμε κλήσεις. Αρκετός κόσμος από το Smartphone του μπορεί να διαχειριστεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Κάποιοι άλλοι έχουν αποθηκευμένες προσωπικές πληροφορίες στη συσκευή τους. Σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να «μπει» στο κινητό σας, μπορεί να έχει πρόβλημα σε πάρα πολλές πληροφορίες για εσάς.

Οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι αν σας έχουν μπει υποψίες πρέπει πρώτα να κλείσετε το κινητό σας. Παρακάτω θα δούμε κάποιους απλούς τρόπους έτσι ώστε να αντιληφθείτε και να αποφύγετε την παρακολούθηση.

Απενεργοποιήστε την συσκευή
Παρατηρήστε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα.
Ελέγξτε αν υπάρχει ασυνήθιστη “συμπεριφορά” (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο & παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
Αν κάποιος έχει έχει εγκαταστήσει λογισμικό που παρακολουθεί το κινητό σας, υπάρχει πάντα η λύση της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό μπορεί να γίνει σε κάποιο κατάστημα, αλλά η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε. Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει την συσκευή σας στην αρχική της κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iphone, Blackberry). Σημαντικό είναι να έχετε κάνει ένα αρχείο ασφαλείας (Back up) έτσι ώστε να μην χάσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Προστατεύστε τα δεδομένα σας

Να έχετε την συσκευή σας πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να την χρησιμοποιεί. Οποισδήποτε άγνωστος έρθει σε επαγή με το κινητό σας, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware).
Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από αγνώστους.
Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth.
Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο
Μην κατεβάζετε εφαρμογές που δεν είναι επίσημες.
Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Internet από το κινητό σας.


ΠΗΓΗ: pagenews.gr

2 σχόλια:

  1. "Προσοχή: Αν δεις αυτά τα συμπτώματα το κινητό σου παρακολουθείται"

    Προσοχή: Αν δεν θες να σε παρακολουθούν(επιτυχώς) μην λες τα σημαντικά σε οποιοδήποτε τηλέφωνο(σταθερό ή κινητό) και μην έχεις κινητό τηλέφωνο. Αν αυτό δεν γίνεται όλες τις μέρες και ώρες, μην έχεις τουλάχιστον smartphone αλλά ένα φτηνιάρικο κινητό των 30 ευρώ κι αν γίνεται χωρίς κάμερα και πρόσβαση στο διαδίκτυο.Να μιλάς μόνο για τα ματς, τις αιθέριες υπάρξεις και την επικαιρότητα.
    Να έχεις εφεδρεία και μία τηλεκάρτα για τηλεφωνικό θάλαμο και να τη χρησιμοποιήσεις μόνο μία φορά αν απαιτηθεί.

    Προσοχή: Αν δεν θες να σε παρακολουθούν για τα σοβαρά, ο χώρος που συζητάς να μην έχει όχι απλώς κινητά και υπολογιστές και τηλεοράσεις αλλά ούτε πρίζες, διακόπτες και παράθυρα. Να αλλάξεις όλα τα ρούχα που φοράς και το ζευγάρι παπούτσια πριν μπεις στον χώρο συζήτησης κι όταν βγεις να ξαναβάλεις αυτά που φορούσες πριν.

    Προσοχή: Μην έχεις ποτέ ρουτίνα. Να κάνεις αλλαγές στα δρομολόγια σου τελευταία στιγμή χωρίς κανένα λόγο ακόμα κι όταν πηγαίνεις για καφέ. Στα ραντεβού σου (κάθε είδους) άλλη φορά να πηγαίνεις νωρίς, άλλη να περνάς από πριν να σκανάρεις, άλλη ακριβώς στο δευτερόλεπτο και άλλη φορά με μια καθυστέρηση. Στο ίδιο μέρος να μην ξέρουν ακόμα και φίλοι σου από ποια κατεύθυνση θα εμφανιστείς κάθε φορά.

    Προσοχή: Να βλέπεις πάντα στα μάτια τους ανθρώπους. Είναι το μόνο σημείο που δεν μπορούν να κρυφτούν όσο καλοί ηθοποιοί κι αν είναι.

    Προσοχή: Να πιστεύεις πως μπορεί να είσαι πιθανός στόχος παρακολούθησης από ιδιώτη ή υπηρεσία για οποιοδήποτε λόγο και να έχεις νοοτροπία προσωπικής ασφάλειας. Και που ξέρεις,μερικές φορές μπορεί να ισχύει περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι και τις περισσότερες φορές που ισχύει δεν φαίνεται ούτε ελάχιστα στους πολλούς.

    Προσοχή: Τα δίκτυα είναι δίχτυα για καλούς ψαράδες και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που φτιάχτηκαν.

    Προσοχή: Να μιλάς πολύ, μην είσαι αντικοινωνικός και μόνος σε μια γωνία αλλά να μην μιλάς.

    Προσοχή: Αν δεις άτομο να περνάει δεύτερη ή τρίτη φορά από το χώρο μπορεί να σε παρακολουθεί οπότε αυτόματα αποθήκευσε γρήγορα βασικά χαρακτηριστικά. Αν είναι γυναίκα μπορεί να στη πέφτει με τρόπο της για να δει αυτή ή φίλη της αν την πρόσεξες που πέρασε αλλά εσύ κοιμάσαι όρθιος. Ξύπνα μ@λ! Α! Και οι ξανθές δεν είναι χαζές. Μερικές φορές είναι και πανέξυπνες.

    Προσοχή: Αν αγχώθηκες με αυτά ένας περίπατος λίγες ώρες στη φύση χωρίς κινητό θα σε χαλαρώσει και θα βάλεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου σου σε σειρά αλλά...εκεί μην σκεφτείς ότι υπάρχουν UAV και δορυφόροι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.