16/10/19

Συρία: Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν έξω από το Κομπάνι

Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρειο Συρία και έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία.
"Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη" δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.
 
Αξιωματούχος των SDF που ρωτήθηκε για την είδηση δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για μια τέτοια ρωσική προέλαση.
 
Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μετά την συμφωνία που σύναψαν οι κουρδικές δυνάμεις με την συριακή κυβέρνηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τον στρατό τους από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Σάββα τα πετρέλαια στην περιοχή του κουρδιστάν θα καθορίσουν ξανά τις εξελίξεις και τελικές αποφάσεις των εξουσιαστών όπως και πριν από 110 χρόνια περίπου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακρωτηριάσουν οι δυτικοί την τουρκία όπως είχε γίνει με τους βαλκανικούς πολέμους χάριν των πετρελαίων της αραβίας που μεχρι τότε ήταν οθωμανική επαρχία.
    Η τουρκία δεν είναι το τοτέμ της δύσης ούτε τότε ούτε τώρα. Χάριν των πετρελαίων τότε σφάξανε την τουρκία φτιάχνοντας ένα δεύτερο μέτωπο στη δυτική πλευρά ενώ της αφαιρούσαν τμήμα στην ακριβώς αντιδιαμετρική ανατολική της πλευρά χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, ώστε να μη μπορεί ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα 2 αντιδιαμετρικά μέτωπα.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται... και οι μισθοφόροι ισλαμιστές ούτως ή άλλως συμφέρει όλους να καταστραφούν μεταξύ "σφύρας και άκμονος" διότι κανείς δεν θέλει να τους έχει στα πόδια του σε μια μεταειρηνευτική περίοδο, ούτε καν ο ταγιπ!
    Εγώ πάντως θα αποτολμήσω μια πρόβλεψη με βάση τη εμπειρία των πετρελαίων της αραβίας πριν 110 χρόνια που πήραν τα πετρέλαια από τους οθωμανούς και τα έδωσαν σε ένα νέο κράτος μαριονέτα (τα αραβικα εμιράτα), έτσι και σήμερα θα δώσουν τα πετρέλαια σε μια νέα μαριονέτα πιθανώς κουρδιστάν κι αυτή τη φορα με έλεγχο ρώσων πλέον υπό το πρίσμα απόσυρσης των αμερικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τα ριχνουμε ολα στα πετρελαια.Ισχυουν εν μερει βεβαια.Αλλα δεν ειναι και τοσο κραυγαλεο να το καταλαβαινει ο κοσμος τοσο ευκολα. Οι εταιριες πευρελαιου ειναι ολες δυτικες με οποιο καθεστως εκει.Ταχουν δηλ. ετσι κι αλλιως.Η Αμερικη πχ.σημερα ειναι αυταρκης σε καυσιμα.Πιο πιθανον ειναι ολα να γινονται για αλλους λογους ..γεωπολιτικους..ισχυος..και οικονομικους αλλου ειδους.Πχ. η ανακοπη του δρομου του Μεταξιου..της Κινας..που πρεπει να ανακοψουν στα παντα αφου μεγενθυνεται στα παντα και τους ξεπερνα πια παντου.Αμυνονται στην καταρρευση τους.Την περικυκλωνουν.Προσπαθουν τελος παντων παντου να την φρεναρουν.Δεν ειναι τοσο ευκολο το συμπερασμα ..Εδω παιζονται χοντρα πραγματα ..απ το δολλαριο σαν αποθεματικο νομισμα..απ τον κανωνα του Σουιφτ που καταρρεει εκει κατω. ..εως οι εμπορικοι δρομοι μιας βιομηχανιας των παντων (Κινα) που πεταει... Μιλαμε για αλλαγη του κεντρου βαρους στον πλανητη. Κλασμα ειναι τα πετρελαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.