18/10/19

Ναι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δημοσίευσε χάρτες της Τουρκίας με ελληνικά εδάφη - Ολόκληρη η αλήθεια αφτιασίδωτη

Τεράστια σύγχιση αλλά και αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινής γνώμης προκαλούν δημοσιεύματα και δηλώσεις που χαρακτηρίζουν ως ψεύτικες ειδήσεις (fake news) την προκλητικότατη ανάρτηση χαρτών που παρουσιάζουν την μισή Ελλάδα ως τουρκική, όπως και τη Βουλγαρία, σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει την ονομασία "MSB Hulusi Akar".
Η δικαιολογία που προβάλλεται από διαφόρους, όπως τα ELLINIKA XOAXES, αλλά και το "επιχείρημα" με βάση το οποίο χαρακτηρίζουν την επαίσχυντη ανάρτηση, που είναι ένα τεράστιο πολιτικοδιπλωματικό σκάνδαλο, ως fake news, είναι ότι η σελίδα όπου αναρτήθηκαν οι χάρτες, δεν είναι επίσημη και η διαβεβαίωση που έλαβαν από τους Τούρκους αρμοδίους ότι ο Χουλουσί Ακάρ δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό και ότι η σελίδα αυτή είναι "φίλων του Χ. Ακάρ" και έχει άγνωστους διαχειριστές.
Μια ελληνική παροιμία λέει ότι η "η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα μεγάλο ψέμα".
Εδώ λοιπόν παρουσιάζεται η μισή αλήθεια.
Ποια είναι η πραγματικότητα, χωρίς φτιασίδια και χωρίς καμία σκοπιμότητα.
Στην Τουρκία αν ανοίξεις έναν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτώσης, φακελώνεσαι την ίδια στιγμή και αν αναρτήσεις σχόλια που ενοχλούν ή θίγουν τον πρόεδρο, την κυβέρνηση, τα μέλη της και την Τουρκία, ο λογαριασμός κλείνει σε λιγότερο από μια ώρα και ο διαχειριστής συλλαμβάνεται και ασκούνται εις βάρος του διώξεις.

Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, θα ανοίξει ένας λογαριασμός με το όνομα του υπουργού εθνικής άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα έχει ογδόντα χιλιάδες φίλους, θα αναρτά χάρτες εναντίον γειτονικών χωρών με τους οποίους δεν συμφωνεί ο Ακάρ και δεν είναι μέσα στις επιδιώξεις και τα σχέδια της Τουρκίας και ο λογαριασμός αυτός θα μείνει ανοιχτός για μήνες;
Και έρχονται Έλληνες που χαρακτηρίζουν αυτήν την τεράστια πρόκληση, που είναι προφανές ότι έχει την έγκριση του Χ. Ακάρ αλλά και των τουρκικών αρχών, ως ψεύτικη είδηση, ως παραπληροφόρηση και θα διασπείρουν τεράστιες ανακρίβειες στην ελληνική κοινωνία, πλήττοντας προφανέστατα τα εθνικά μας συμφέροντα μέσω αυτής της επικίνδυνης παραπληροφόρησης.
Ανασκευάστε κύριοι το ταχύτερο δυνατόν.
Οι χάρτες αυτοί δεν είναι και πολύ διαφορετικοί από το χάρτη της "Γαλάζιας Πατρίδας" και είναι προφανές ότι η σελίδα αυτή είναι όργανο προπαγάνδας του τουρκικού υπουργείου άμυνας και του τουρκικού κράτους.
Άρα, ο χαρακτηρισμός ως "ψεύτικη είδηση και παραπληροφόρηση" αυτής της επάισχυντης και εθνικά επιζήμιας ανάρτησης, κάτι που όπως προαναφέρθηκε είναι η μισή αλήθεια, ξεπλένει την ημιεπίσημη τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της εδαφικής ακεραιρεότητας της πατρίδας μας και πρέπει να επανορθώσετε, γράφοντας ολόκληρη την αλήθεια.
Ανασκευάστε και μην καταστρέφετε την αξιοπιστία και το έργο σας, που στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθάει στη σωστή πληροφόρηση και αποτελεί όντως ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στις ψεύτικες ειδήσεις και την παραπληροφόρηση.
Όμως εδώ είπατε τη μισή αλήθεια, ελπίζω από άγνοια, και πρέπει να επανορθώσετε.

Σημείωση: Λάθη όλοι κάνουμε, όπως κάναμε κι εμείς μερικές φορές, εσείς μας το υποδείξατε και επανορθώσαμε.

32 σχόλια:

  1. Εντάξει, αν αυτοί καταφέρνουν και μας σπάνε τα νεύρα με ότι μπούρδες κατασκευάζουν και δημοσιεύουν, τότε τι να πω... Ας δημοσιεύουμε τότε και εμείς χάρτες με μπλε την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας (Ιωνία) για να είμαστε "πάτσι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες;
      Δεν είδες τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας;
      Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι μέσα από την προπαγάνδα οι Τούρκοι αφ' ενός προβάλλουν τους εθνικούς τους στόχους και αφ' ετέρου εθίζουν τους Έλληνες και τους Βουλγάρους, ούτως ώστε κάποια στιγμή, πες πες και δέιξε δείξε τέτοιους χάρτες, να είναι περίπου έτοιμοι να δεχτούν μια τέτοια νέα πραγματικότητα;

      Διαγραφή
    2. Αυτό θα μας φάει ....το "Ωχ έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι"

      Διαγραφή
    3. Το να δημοσιευονται οι χάρτες αυτοί από όλα τα ελληνικα μεσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένου του ινφογνωμονα δεν βοηθά την αναπαραγωγή της τουρκικής προπαγάνδας;
      100.000 εθνικιστές Τούρκοι ακολουθούν αυτή τη σελίδα και εμείς τους βοηθάμε να πετύχουν αυτό που έχουν σκοπο με το πες πες και δείξε δείξε.

      Διαγραφή
    4. Εμάς βοηθάνε να κατανοήσουμε ότι αν εξοπλιστούν οι πάντες σε Ελλάδα και Κύπρο άμεσα, με φθηνά φορητά και μικρά κινητά πολυφασματικά αντιεροπορικά, αντιαρματικά τύπου χόρνετ και άλλα μικρά συστήματα που βυθίζουν πλοία, η Τουρκία θα καταστραφεί σε χρόνο ρεκόρ. Οι ανοησίες ότι οι Τούρκοι είναι πανίσχυροι και ότι η Τουρκία είναι γεωπολιτικά σημαντικότερη πρέπει να σταματήσουν. Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Αίγυπτος, Αρμενία είναι το κέντρο το κόσμου. Τα αρχαία Γερμανικά δόγματα που έχουν θεοποιήσει την αξία της Τουρκίας οδηγούν τις ΗΠΑ στον στρατηγικό θάνατο.

      Διαγραφή
    5. Οι χάρτες, τα σχέδια και οι δηλώσεις των Τούρκων δημοσιεύονται για να ενημερώνονται αναγνώστες, Έλληνες πολίτες και πολιτικοί, αρκετοί των οποίων δεν έχουν ιδέα, για τις πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας.
      Ενώ στα δικά μας σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ανοησίες των εθνομηδενιστών πολιτικών μας, δηλαδή για το πόσο υπέροχα δήθεν είναι, ο 'πολυπολιτισμός', η 'διαφορετικότητα' και η αθεϊα, τα παιδιά των Τούρκων, φανατίζονται από πολύ μικρά και μεγαλώνουν με αγάπη για την πατρίδα τους, με το όραμα της Μεγάλης Τουρκίας και της εξάπλωσης του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο.
      Επομένως οι Τούρκοι δεν έχουν ανάγκη να ενημερωθούν από κανένα δικό μας μέσο ενημέρωσης.

      Διαγραφή
    6. @κ. Σάββα Καλεντερίδη
      Με όλο το σεβασμό, διαφωνώ με όσα λες. Θα υπενθυμίσω το ρητό που όλοι γνωρίζουμε: Αν θέλεις ειρήνη, να προετοιμάζεσαι για πόλεμο» - Si vis pacem para bellum. Αυτό είναι η ουσία και αυτό πρέπει να γίνεται με αποφασιστικότητα με διάρκεια και κυρίως με ΗΡΕΜΙΑ. Αυτό που έγραψα, δεν το έγραψα από ωχαδερφισμό αλλά με την έννοια ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στις παγίδες που στήνουν οι άλλοι. Αν κάθε λίγο και λιγάκι γινόμαστε έξαλλοι με όσα δημοσιεύουν, σημαίνει ότι έχουν βρει το "κουμπί" και θα το τραβάνε όλο και παραπέρα. Καθήκον της κυβέρνησης είναι να εθίσει τον κόσμο στην αλληλεγγύη και στην ανύψωση του εθνικού φρονήματος χωρίς να καλλιεργούνται φοβικά σύνδρομα από τέτοια δημοσιεύματα. Αλλιώς ... καλώς έπραττε ο Πάνος που έκανε "ταρζανιές" απέναντι στους Τούρκους.

      Διαγραφή
  2. To καλύτερο που έχει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση είναι.
    1)Να καταγγείλει τον υπουργό Άμυνας την Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
    2) Παράλληλα να ενημερώσει τις Ευρωπαϊκές χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ για να αναλάβουν ενεργό ρόλο
    3)Να προβεί σε ευρεία δημοσιότητα του θέματος αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη μιά φορά είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Και με τις χειρότερες θέσεις-συμβουλές

      Διαγραφή
    2. @ Χρήστος,

      Οι προτάσεις σου θα μπορούσαν να θεωρηθούν χρήσιμες, εάν είχες απέναντί σου έναν υπουργό της Σουηδίας ή της Μάλτας ή έστω τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελβετικής Φρουράς στο Βατικανό - δηλαδή χώρες που δεν εκδηλώνουν έμπρακτη επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδος και δεν ψάχνουν αιτία κι αφορμή για να αρχίσουμε να αδειάζουμε πυρομαχικά ο ένας πάνω στον άλλο.

      Οι προτάσεις σου (απόλυτα λογικές και πολιτισμένες) ΗΔΗ εφαρμόζονται τα τελευταία 40-45 χρόνια… (μάντεψε!) χωρίς κανέναν αποτέλεσμα, αφού απ’ ότι φαίνεται η ευγένεια κι ο πολιτισμένος διάλογος, μεταφράζονται από τους Τούρκους ως αδυναμία. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ ‘όψη το «ποινικό μητρώο» του συνομιλητή και την άρνησή του να συμπεριφερθεί πολιτισμένα, ο τρόπος δράσης πρέπει να κλιμακώσει με μεθόδους που θα γίνουν αντιληπτές. Εάν στο δρόμο σου επιτεθεί κάποιος ψυχασθενής, δεν ανοίγεις ευγενική συζήτηση μαζί του τη στιγμή που αυτός προτείνει τις γροθιές του ή τραβάει μαχαίρι εναντίον σου. Ούτε φυσικά ελπίζεις πως κάποιος από τους διαβάτες που βρίσκονται δίπλα σου, θα δει τι συμβαίνει και θα μπει ανάμεσα σε εσένα και το μαχαίρι για να σε σώσει. Όταν η βία είναι η μόνη γλώσσα που μπορεί να αντιληφθεί ο συνομιλητής σου, ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή να εφαρμόσεις βία προκειμένου να αντιληφθεί το μήνυμα. Και συνεχίζεις να εφαρμόζεις βία, μέχρι να καταστείλεις κάθε επιθετική συμπεριφορά κι αφού βεβαιωθείς πως πήρε το μάθημά του.

      Με λίγα λόγια, κανείς ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος δεν υποστηρίζει την βίαιη συμπεριφορά, όταν όμως εδώ και πολλές δεκαετίες η πολιτισμένη συμπεριφορά γίνεται αντιληπτή ως αδυναμία, η επιβολή βίας είναι το μόνο μέσο. Ή αλλιώς «…όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…».

      Διαγραφή
    3. Αυτο Χρηστο ειναι το καλυτερο των καλυτερων ?? Διαφημιστικο γραφειο ειναι η χωρα η ο δικηγορικος συλογος ??
      Εχει κομμενα χερια να ..αμυνθει επιτελους ?? Διοτι ποσο νομιζεις μπορουν ...μπαλακια να πρηζονται ??? Επ απειρον ???

      Διαγραφή
  3. Χθες ή προχθές δεν θυμάμαι ακριβώς, αθηναϊκό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, «ρεπορτάζ»... Με τι θέμα παρακαλώ; Μα φυσικά με τους «παραστρατιωτικούς» της Άγκυρας. Ωραία θα έλεγε κανείς, ενδιαφέρον, να το παρακολουθήσω. Τι έδειχνε το ρεπορτάζ; Σκηνές της «σκληρής εκπαίδευσης» και βίντεο, από το πώς σκοτώνουν Κούρδους, οι σούπερ-ουάου ελεύθεροι σκοπευτές τους. Λέω μα είναι δυνατόν!!! Εν ψυχρό, προβάλουμε, την πιο αισχρή τουρκική προπαγάνδα και την ονομάζουμε «ρεπορτάζ»; Τελικά θα πρέπει να εφευρεθεί, ένας νέος ορισμός, για τους επαναλαμβάνω ελληνικούς εγκεφάλους, που σκέφτονται μ’ αυτό τον τρόπο. Κάτι μου φέρνει σε «σύνδρομο της Στοκχόλμης», αλλά δεν είμαι ψυχίατρος να το επιβεβαιώσω. Βέβαια από την άλλη είχαμε καταγγελίες για επιδοτούμενα ταξιδάκια στην Τουρκοσυριακή μεθόριο οπότε τίποτα πλέον δεν μπορούμε να αποκλείουμε. Μελλοντικά μπορεί να δούμε, ακόμα και ρεπορτάζ από το πώς θα αποβιβάζει ενισχύσεις ο -«τεράστιος τουρκικός στρατός που έχει και UCAV (παιδιά φτάνει όχι άλλο κάρβουνο το εμπεδώσαμε)»- στην Κερύνεια σε περίπτωση σύρραξης στην Κύπρο επιδοτούμενο απ’ την Τουρκία. Τι να κάνουμε; Να βγαίνει κάπως το μεροκάματο, ακόμα και με τουρκικές λίρες, άσχετα αν αυτές στάζουν αίμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τυπωνουμε μια τουρκικη λιρα σε κοπιες να στελνουμε σε οποιον με την υποσημειωση : " Παρε ρε ξελυγωμενε να φας " ?????? Κι ενα ....Αγγουρι κοπια στραβο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι η σελίδα ήταν ελεγχόμενη φαίνεται από το γεγονός ότι τώρα μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε, έχει διαγραφεί. Άλλωστε δεν είναι τα μοναδικά γνωστά εθνικιστικά τούρκικα παραληρήματα που έδειχνε αυτή η φιλική του Ακαρ facebook σελίδα.

    Επιτρέψτε μου να προσθέσω και άλλη μία που τώρα δεν υπάρχει.. και που είχε την εξής λεζάντα: "Kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımıza göz dikenin gözünü çıkarırız" (μεταφράζοντας με το google translator: Δεν εποφθαλμιούμε τη γή άλλων αλλά βγάζουμε το μάτι όσων εποφθαλμιούν τη γη μας)

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlWeAfPQnNrL4_vYLp0waVnOGCfqmKaDd-NeTtbGOuGQLgt7Xe

    Η πιο πάνω στο λινκ εικόνα (*) δείχνει τον Ερντογάν με στρατιωτικό τζάκετ μπροστά σε χάρτη με ελληνικά εδάφη και νησιά του Αιγαίου καθώς και την Κύπρο να δείχνει με το χέρι του την πρόσφατη εισβολή που έκαναν στη Συρία.

    (*) είτε είναι φωτομοντάζ είτε όχι η εικόνα δείχνει την εθνικιστική παράκρουση στην οποία βρίσκονται όχι κάποιοι ασήμαντοι φανατισμένοι τούρκοι αλλά η κρατούσα ηγετική τάξη της τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hippo,

      Δεν είναι βέβαιο πως το συγκεκριμένο προφίλ διαγράφηκε / απενεργοποιήθηκε κλπ. Ο λογαριασμός ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ μην είναι «διαθέσιμος». Αυτό σημαίνει ότι συμβαίνει ένα από τα ακόλουθα:

      1) Μπορεί να διαγράφηκε (ή να απενεργοποιήθηκε προσωρινά) από τον ‘ιδιο τον διαχειριστή του λογαριασμού,

      2) Μπορεί κατόπιν καταγγελίας από άλλους χρήστες, το FB να αποφάσισε την διαγραφή (ή προσωρινό αποκλεισμό),

      3) Μπορεί ο ίδιος ο διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού, να άλλαξε τις ρυθμίσεις του και πλέον το περιεχόμενο να είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ για Τουρκικές IP (για να συνεχίζει να τροφοδοτεί με δόσεις φανατισμού το Τουρκικό πόπολο),

      4) Μπορεί (ως παραλλαγή του #3) ο ίδιος ο διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού, να έχει ρυθμίσει έτσι τον λογαριασμό που να είναι ΜΗ-ορατός από όσους χρησιμοποιούν Ελληνική IP. Κατ’ αυτή την έννοια, τον λογαριασμό μπορεί να βλέπει όλος ο Πλανήτης, εκτός από χρήστες που σερφάρουν με Ελληνικό internet.

      Εάν κάποιος φίλος, διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και χρησιμοποιεί μη-Ελληνική IP address, ας δοκιμάσει παρακαλώ να μας ενημερώσει κι εμάς εάν πράγματι ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε ή συνεχίζει να μεταδίδει κι εμείς οι εν Ελλάδι έχουμε μείνει με την εντύπωση πως η προπαγάνδα έπαυσε.

      Διαγραφή
  6. 1)Στην Τουρκία φτιάχνουν «κλίμα» με χάρτες των «χαμένων πατρίδων» και δεν κάνουν πλάκα
    20 Οκτωβρίου 2016, 08:01

    "Η εφημερίδα Dirilis Postasi κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2016 με ένα χάρτη της μεγαλύτερης Τουρκίας, ο οποίος μπορεί να μην φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη αλλά συμπεριλαμβάνει τη Θράκη, όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.

    Ο ίδιος χάρτης παίρνει και λίγο από Βουλγαρία ενώ θεωρεί τουρκικά όλα τα κουρδικά εδάφη, τη Μοσούλη και το Χαλέπι.

    Οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν εισβάλει στην επαρχία του Χαλεπιού, δυτικά του Ευφράτη, και καταλαμβάνουν χωριά που υποτίθεται «απελευθερώνουν» από το Ισλαμικό Κράτος.

    Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλουν και στο βορειοδυτικό Ιράκ για να βοηθήσουν να «απελευθερωθεί» και η Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος.

    Προς το παρόν ο Ερντογάν δεν έχει βρει κάποιον να «απελευθερώσει» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Το θέμα όμως είναι ότι στην Τουρκία καλλιεργείται ένα κλίμα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι."

    https://www.tribune.gr/world/news/article/292986/stin-tourkia-ftiachnoun-klima-chartes-ton-chamenon-patridon-ke-den-kanoun-plaka.html

    2)Misak-ı Milli nedir ne anlama geliyor? Sınırlar nereleri kapsıyor? Gündem haberleri

    23.10.2016 Pazar 14:4

    https://www.karar.com/guncel-haberler/misak-i-milli-nedir-284731#

    3)Misakı Milli tartışmaları Yunanlıları kızdırdı
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Musul konusunda yaptığı kararlı açıklamalar, Yunanistan medyasında geniş yer buldu.
    20.10.2016 - 14:59.

    https://www.ensonhaber.com/misaki-milli-tartismalari-yunanlilari-kizdirdi-2016-10-20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι επομενο. Εγινε ολοκληρη αποκαλυψη απο την εφημεριδα "Δημοκρατια", οτι το καθεστως του Ερντογαν πληρωνει, δηλαδη εχει εξαγορασει Ελληνες δημοσιογραφους. Η δημοσιογραφια στην Ελλαδα εχει εξευτελιστει. Ειναι πληρως κατευθυνομενη, εκτος ολιγων εξαιρεσεων, αναλογα με το ποιος πληρωνει. Και αυτη την στιγμη, αυτοι που πληρωνουν ειναι οι Σορος, Νεα Ταξη, Αμερικη και Ερντογαν. Μην τους εμπιστευεστε λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Τους περισσότερους όμως τους πληρώνουν Αμερικανικές υπηρεσίες μέσα από τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια τους.

      Η παρατήρηση του κ. Σάββα είναι ορθή. Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία που έχει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στον κόσμο ετοιμάζει εισβολή στην Ελλάδα. Το ότι έχει στα χέρια της μερικά εκατομμύρια εποίκους τζιχαντιστές πρέπει να το κατανοήσουμε επιτέλους, διότι και σε αυτούς θέλουν να δώσουν τη μισή Ελλάδα. Η τεράστια πολεμική βιομηχανία της Τούρκις στόχο έχει να εισβάλει και να καταλάβει τα Βαλκάνια. Οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι θα ξαναμοιράσουν την Ευρώπη μετά τον πόλεμο του Ισλάμ με την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    2. Γεώργιε, μαύρο φίδι που μας έφαγε !!!!!

      Διαγραφή
    3. Εάν φοράς καλά παπούτσια και το πατήσεις στο κεφάλι το φίδι, πάει, ψόφησε. Το αν θα μας φάει εξαρτάτε από το εάν έχουμε τη διάθεση να φαγωθούμε. Οι Κινέζοι που τρώνε φίδια κάτι ξέρουν.
      Ολόκληρη η Τουρκική πολεμική μηχανή μπορεί να γίνει κιμάς και σίδερα αν έχουμε τα κατάλληλα και φθηνά φορητά και μικρά κινητά όπλα. Με μικρό κόστος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αν υπάρξει ο σωστός σχεδιασμός, είμαστε νικητές.

      Διαγραφή
  8. Κανονικά πρέπει νά γίνῃ ἐπίσημο διπλωματικό διάβημα καί νά πάρουμε ἐπίσημη ἀπάντηση γιά τό τί ἐννοεῖ ὁ κ. Ακάρ ἤ ὅποιος ἄλλος, ἀπαιτώντας νά διωχθῆ ποινικῶς, καί καθιστώντας σαφές ὄχι ὅτι "τέτοιες προκλητικές ἐνέργειες δέν βοηθοῦν" ἀλλά ὅτι ἀντίθετα "βοηθοῦν ὥστε νά γίνη κατανοητό ὅτι ἡ Τουρκία ἐνεργεῖ ὡς διεθνής ταραξίας, καί αὐτό θά ἀντιμετωπισθῆ δεόντως".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να φτιάχνει ένας λογαριασμός φίλων υπουργού αμυνας Ελλαδος και να βάλει ενα χάρτη πουά να φτανει η Ελλαδα στην Αγκυρα,το Κουρδισταν στο Ντιγιαρμπακιρ και η Αμενιανστη λίμνη Βαν.Αν απαντήσεις με διάβημα πέφτεις σε παγίδα ! Ίδια πρόκληση , ίδια απάντηση.Και μετα να βγει ο υπουργός να πει δεν ειναι δικός μου λογαριασμός.Που να ξερω εγω τι βάζει ο καθένας ...

      Διαγραφή
    2. Καλυτερα ενσς χαρτης που να λειπει η Τουρκια ολη.Να ξεκινα απ το Ιρακ η ξηρα..

      Διαγραφή
  9. Κυριοι αυτο ειναι Στρατηγικες Ψυχολογικες Επιχειρησεις και εκπονειται απο Τουρκικο ΓΕΕΘΑ συντονισμενα και πολυπλευρα.Μονο το οργανογραμμα(3-4σελιδες) αν δει καποιος καταλαβαινει τι γινεται.Ερωτημα τι γινεται στην ημετερα οχθη θα απογοητευσει και τους οσφυοκαμπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν διάβασα καθόλου το άρθρο , και το μόνο που έκανα. ...... εκνευρίστηκα , όχι με τους Τουρκαλαδες αλλά με τα δικά μας βόδια !!!!! Γιατί παρεξηγείτε που αποκαλώ βόδια τα δικά μας και δεν παρεξηγείτε τον Τούρκο ;
    Έχω απελπιστεί !!!!! Δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για αυτόν τον λαό με τέτοια σκυβαλα που κυβερνούν τον τόπο !!!!!
    Δυστυχώς τα νησιά θα τα πάρουν οι Τούρκοι !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας τό πῆ δημόισια ὅτι δέν εἶναι δικός του ὁλογαριασμός, ὁπότε ζητᾶς τί κάνει γιά νά συλλάβει τούς ενόχους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΑΓΝΟΙΑ!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ: ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!! εταιρία του Σόρος τους έβαλε στο facebook σαν ελεγκτές της αλήθειας και σαν απόδειξη είναι το παρακάτω περι του Αγίου φωτός!! 'Αλλωστε καταρίπτουν 'ότι ε'ίναι ενάντια στην πατρίδα και τη θρησκεία μας!!

    Κατάρριψη ενός HOAX που κατασκεύασαν τα... "ELLINIKA HOAXES" για το Άγιο Φως

    Βρήκαμε αποδείξεις σκόπιμης παραποίησης των στοιχείων από μέρους των Hoaxes. Αισχρή διαστρέβλωση και παραποίηση στοιχείων ώστε να οδηγηθεί ο αναγνώστης σε συμπεράσματα που προφανώς εξυπηρετούν τις ιδεοληψίες και προκαταλήψεις του αρθρογράφου.

    Στοιχεία που αποδεικνύουν τα σφάλματα, λάθη και παραποιήσεις των Hoaxes.

    Δυστυχώς για τα Hoaxes τα βίντεο που χρησιμοποίησαν ως αποδεικτικά στοιχεία τα βρήκα. Και όταν άρχισα να τα αναλύω καρέ-καρέ κυριολεκτικά θύμωσα. Πολύ!! Τα βίντεο στην αρχική τους μορφή βρίσκονται εδώ:

    1994. Ημ/νία δημοσίευσης 1-09-2011. Link: https://youtu.be/vf62s8HNB5c

    1995. Ημ/νία δημοσίευσης 1-09-2011. Link: https://youtu.be/Lg2N3m6LFiY

    1996. Ημ/νία δημοσίευσης 1-04-2015. Link: https://www.youtube.com/watch?v=LBNt9JCpmHE
    Όπως βλέπετε, αν πάτε στο 4ο καρέ του 02:44 του βίντεο, θα δείτε αυτό που παρουσιάζουν τα Hoaxes ως απόδειξη ύπαρξης αναμμένου προβολέα. Μόνο που δεν τολμά να δείξει το βίντεο και δείχνει μόνο μια παγωμένη εικόνα.

    Γιατί αν το δείξει, θα φανεί πως δεν πρόκειται για προβολέα αλλά για κεριά που κάποιος τα κουνάει μάλιστα!!!! Αν μάλιστα βάλετε και φωνή, θα ακούσετε κάποιον να καθοδηγεί τον εικονολήπτη προς τα επάνω όπου, σύμφωνα με την αντίληψη του, αυτά τα κεριά άναψαν μόνα τους!!!
    https://www.oodegr.com/oode/asynithista/thavmata/agio_fws_ell_hoaxes_1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (Περικλής Γιαννόπουλος 1869-1910)
    Έκκλησις προς το πανελλήνιον κοινόν, 1907.


    Ντροπή Σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική Σας Γη είναι Δική Σας Γη. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις το Ληστή. Ή μόνος του ή με Σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να Σας πάρει κάθε Γη.
    Οι Πολιτισμοί που Σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, Σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

    Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί;
    Εάν Σου βαστά έμπα διώχτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ. Ακυριά. Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις τούρκικα, το "αρκαντάν" είναι το εθνικό σπόρ των γειτόνων μας. Σε έναν σχολιασμό μου έγραψα γι αυτό και το κόψατε. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω τουρκικά -γιατί είναι προφανές δεν κατάλαβα- και δεν έκοψα κανένα σχόλιο σου.
      Χτές αφαίρεσα 49 σχόλια κατά λάθος, https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_468.html, αλλά το ψευδόνυμο σου δεν βρίσκεται σε αυτό το κατάλογο.

      Διαγραφή
  15. @ Φοιβος,

    Εσύ πρέπει να έχεις απεριόριστο ελεύθερο χρόνο κι έχεις πάει την συνομωσιολαγνεία σε άλλο επίπεδο! Φαντάζομαι πως είσαι ένας εξ αυτών που ως έφηβοι γυρνούσαν τα βινύλια αριστερόστροφα περιμένοντας να ακούσουν κρυμμένα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγλω το έκοψα γιατί ήταν υβριστικό και προσβλητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.