5/10/19

Ποιοι κρύβονται πίσω από το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα; Μήπως οι ίδιοι που ανέχθηκαν και στήριξαν-ζουν τη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολίας, του Ιράκ και της Συρίας;

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Μια γεωπολιτική θεώρηση
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ήδη το προσφυγικό, που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφυπνίστηκε και μετονόμασε μεταναστευτικό, μετά από τρεις μήνες αδράνειας, εκπέμποντας μηνύματα αντίστοιχα εκείνων των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προς τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, καθίσταται μείζον εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα.
Η μαζική παράνομη είσοδος αλλοδαπών, που πολλές φορές έχει τα χαρακτηριστικά άοπλης στρατιωτικής αποβατικής επιχείρησης σε νησιά του Αιγαίου, απέναντι από τα οποία, να μην ξεχνάμε, η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο του κόσμου, προφανώς όχι για να κάνει απόβαση στη Γαλλία, ούτε στη Σενεγάλη, γίνεται με φουσκωτά, παρόμοια με εκείνα που έχει το τουρκικό ναυτικό για απόβαση στα ελληνικά νησιά.
Δηλαδή, εκτός των άλλων, ακριβώς επειδή δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά του συστήματος έγκαιρης προειδοποιήσεως και άμυνας της πατρίδας μας με τις επιχειρήσεις αυτές, που είναι αδύνατον να γίνονται χωρίς τον συντονισμό στελεχών του τουρκικού κράτους, που σχεδιάζουν και τις αντίστοιχες στρατιωτικές αποβατικές επιχειρήσεις εναντίον των ίδιων νησιών που αποβιβάζονται οι αλλοδαποί, το όλο ζήτημα εκ των πραγμάτων αποτελεί μια απειλή κατά της εθνικής μας ασφάλειας.
Το ίδιο απειλή κατά της δημογραφική αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας είναι η συνεχής είσοδος μουσουλμάνων στην πατρίδα μας, με αποτέλεσμα, ακριβώς επειδή η Ευρώπη έχει πάρει τα μέτρα της και δεν επιτρέπει τη μετάβασή τους στις ευρωπαϊκές χώρες, σε λίγα χρόνια ένας πληθυσμός μουσουλμάνων με πολύ μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο από τον πληθυσμό της Ελλάδας, να τείνει να υπερσκελίσει τους Έλληνες κατοίκους αυτής της χώρας.
Είναι κι αυτό μια απειλή εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας, δεδομένης της βούλησης του Ερντογάν να αποτελέσει η Τουρκία την ηγέτιδα δύναμη των μουσουλμάνων όλου του κόσμου, πόσο μάλλον των αδύναμων αυτών ανθρώπων που καταφεύγουν την πατρίδα μας. Ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος γνωρίζουν πόσο χρήσιμοι θα τους είναι γενικώς αλλά και ειδικώς οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα.
Γενικώς για να αποτελούν ένα μοχλό πίεσης αλλά και πολιτικής παρέμβασης αύριο που θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, μαζί με τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους υπό δημιουργία ψευδομακεδόνες της μιας και μοναδικής Μακεδονίας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας.
Ειδικώς, σε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης και δεν προχωράω παραπέρα.
Πάμε τώρα σε μια άλλη θεώρηση του φαινομένου.
Ο ελλαδικός χώρος, οι Βαλκανική και η Ανατολία αποτέλεσαν από τις αρχές του 19ου αιώνα χώρο διελκυστίνδας μεταξύ Ρωσίας από τη μια πλευρά και της Αγγλίας-Γαλλίας από την άλλη.
Η Ρωσία είχε στο χέρι ένα χαρτί, που της έδινε προτεραιότητα στην περιοχή έναντι των αντιπάλων της σ’ αυτήν την διελκυστίνδα άσκησης επιρροής. Αυτό ήταν οι ορθόδοξοι πληθυσμοί, Έλληνες, Βούλγαροι, Αρμένιοι και Ασσύριοι.
Μάλιστα, όταν η Ρωσία αντιλήφθηκε ότι όταν ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, ακόμα και κατά τη Βαυαροκρατία, οι Άγγλοι ήταν αυτοί που ασκούσαν επιρροή στην Ελλάδα, αφού τόλμησαν να επιβάλουν τη σύλληψη και τη φυλάκισή ακόμα και του ίδιου του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα, στράφηκε προς τους Βουλγάρους, «μπολιάζοντάς» τους με τον πανσλαβισμό. Ακόμα και σ’ αυτή τη διαδικασία, η Μόσχα χρησιμοποίησε ως εργαλείο την Ορθοδοξία, δημιουργώντας τη Βουλγαρική Εξαρχία, μέσω της οποίας διεκδίκησε τον έλεγχο της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
Τότε η Ορθοδοξία στην νεόκοπη Ελλάδα διώχτηκε από τους Βαυαρούς, υπό  την καθοδήγηση των Άγγλων, ενώ ιδρύθηκε και η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος, που αποκόπηκε βίαια και πραξικοπηματικά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν απολύτως ελεγχόμενη απ’ αυτούς.
Η Ρωσία μπορεί να «έχασε» τους ορθοδόξους του νεόκοπου ελληνικού κράτους, συνέχισε όμως να ασκεί επιρροή στους Ορθοδόξους Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κυρίως σ’ εκείνους της Ανατολίας, λόγω γεωγραφικής γειτνίασης.
Δεν είναι τυχαίο που το 1878, μετά την παραχώρηση των επαρχιών Καρς και Αρνταχάν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Ρωσία, με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Βερολίνου, το ρωσικό κράτος έπεισε περίπου 50-60 χιλιάδες Έλληνες του Πόντου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν εκεί. Αυτή ήταν αποτέλεσμα της επιρροής που ασκούσε η Ρωσία στους ορθόδοξους Έλληνες της Ανατολίας.
Και αυτό ήταν το «λάθος» τους.
Γιατί μπορεί τη γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων της Ανατολίας να την σχεδίασαν οι Νεότουρκοι και να την εκτέλεσαν οι ίδιοι με την καθοδήγηση των Γερμανών από το 1914 μέχρι το 1918, όμως το αποτρόπαιό έργο τους το αποτελείωσαν οι κεμαλικοί, από το 119 μέχρι το 1923, με την ανοχή αν όχι την καθοδήγηση των Άγγλων, των Γάλλων, των Ιταλών και των μπολσεβίκων, οι οποίοι ήσαν επίσης διώκτες των χριστιανών.
Άρα, μια Τουρκία χωρίς χριστιανούς, ήταν μια βολική μουσουλμανική Τουρκία για τη Δύση, αφού ήταν περίπου αδύνατον να συμπορευθεί έστω και με την κομουνιστική Ρωσία.
Από το 1991, που ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», μέχρι σήμερα, σχεδιασμένα ή όχι γίνεται μια εθνοκάθαρση των χριστιανών του Ιράκ. Από το 8,5% του πληθυσμού το 1987, σήμερα αποτελούν μετά βίας το 1.2% (στοιχεία του 2014).
Άρα, το Ιράκ, μια χώρα στην οποία οι Ασσύριοι χριστιανοί, ένας από τους λαούς με τον αρχαιότερο πολιτισμό στον κόσμο, κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ήταν βασικός κορμός της ύπαρξής του, σήμερα τείνει να γίνει μια καθαρά μουσουλμανική χώρα, σιιτών και σουνιτών.
Στη Συρία οι χριστιανοί, Ελληνορθόδοξοι, Ασσύριοι και Αρμένιοι, το 1920 αποτελούσαν το 25% του πληθυσμού της Συρίας, ενώ το 2009 έπεσαν στο 10%.  Σήμερα, μετά τον οκταετή πόλεμο και τη μάστιγα του ISIS αλλά και της Τουρκίας στις επαρχίες Ιντλίμπ, Αφρίν και Αλ Μπαμπ, ο πληθυσμός είναι πολύ πιο κάτω, χωρίς να υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το θέμα αυτό.
Στην Κύπρο, οι Έλληνες ορθόδοξοι μέχρι το 1974 αποτελούσαν το 81% του πληθυσμού του νησιού και οι μουσουλμάνοι το 18%. Σήμερα πλέον κατέχουν το 37% του νησιού και με τους εποίκους αλλά και τους «πρόσφυγες» που στέλνει στις ελεύθερες περιοχές το τουρκικό κράτος και παρακράτος και οι οποίοι -ώ του θαύματος- είναι όλοι τους σουνίτες μουσουλμάνοι, έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους στο σύνολο του πληθυσμού. Αν λάβουμε δε υπ’ όψιν τις απειλές του Ακάρ και του Ερντογάν, αλλά και τον διαχρονικό «ύπνο» της Αθήνας, υπάρχει κίνδυνος και η Κύπρος να γίνει ένα μουσουλμανικό νησί.
Πάμε τώρα και στην Ελλάδα.
Ναι, οι Έλληνες είναι «απείθαρχοι» και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντλούν δύναμη και έχουν ως παραδείγματα τις ηρωικές μορφές των αγώνων του έθνους και της ορθοδοξίας.
Άσε που υπάρχει και συμπάθεια προς την ομόδοξη Ρωσία.
Είναι λογικό να σκέφθηκαν όσοι ανέχθηκαν -αν δεν σχεδίασαν και υποστήριξαν- την εξόντωση, γενοκτονία, εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου, των Αρμενίων της Ανατολίας, των Ασσυρίων της Ανατολίας, του Ιράκ και της Συρίας και των ελληνορθοδόξων της Συρίας, ότι ίσως να τους βόλευε μια μουσουλμανική Ελλάδα.
Όσο για εκείνους που βαυκαλίζονται ότι δεν χάνεται ένα έθνος με τόση ιστορία, όπως το ελληνικό, τους καλώ να σκεφθούν την κατάληξη που έχουν οι Ασσύριοι, ένα επίσης ιστορικό έθνος, που τείνουν να εξαφανιστούν, ενώ αριθμούσαν εκατομμύρια πριν έναν αιώνα.
Να αφυπνιστούμε και να προστατέψουμε το ελληνικό κράτος, που αποτελεί των ανώτερη συλλογική οργάνωση του ανθρωπίνου γένους, γιατί μόνο αυτό μπορεί να προστατέψει τον Ελληνισμό.
Και ας αρχίσουμε από την προστασία των συνόρων μας έναντι πάντων.

Υστερόγραφο προς προβληματισμό: Αλήθεια, πού είναι όλες αυτές οι εκατοντάδες ΜΚΟ που κόπτονται για τα δικαιώματα των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, οι οποίοι, όλως περιέργως, είναι σχεδόν όλοι τους μουσουλμάνοι σουνίτες, γιατί δεν διαμαρτύρονται για την εθνοκάθαρση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής που διαρκεί δεκαετίες; Μήπως παίζουν όλες τους χωρίς εξαίρεση το παιχνίδι της ισλαμοποίησης της Ελλάδας στη λογική που αναφέρθηκε στο παραπάνω άρθρο;

Σημείωση: Για λόγους οικονομίας μου διέφυγε να αναφερθώ στο παράδειγμα του Λιβάνου, όπου ο πληθυσμός των χριστιανών το 1956 ήταν 54%, ενώ των μουσουλμάνων 44%, ενώ σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί, αφού οι χριστιανοί είναι κάτω από το 40% ενώ οι μουσουλμάνοι πάνω από 60%. Αν υπολογιστεί δε το περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες της Συρίας, που αποτελούν το 1/6 του πληθυσμού του Λιβάνου και είναι στην πλειονότητά τυος σουνίτες μουσουλμάνοι, τότε το ποσοστό των χριστιανών πέφτει πολύ κάτω του 30% και έχει ο... Αλλάχ.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

59 σχόλια:

  1. 1/2

    Κύριε Καλεντερίδη,
    Έξοχο το άρθρο σας, με μια ένσταση. Δεν πρέπει να κολλάμε στις λέξεις, αλλά να τις εξετάζουμε κριτικά ως προς την ουσία. Για παράδειγμα, αν εγώ έχω μηνιαίες ροές 10.000 ατόμων και σας πω με μεγάλη αυτοπεποίθηση και θριαμβευτικό ύφος, πως "το πρόβλημα αντιμετωπίζεται δραστικά, θα πενταπλασιάσουμε τις απελάσεις, στις 10.000 ως το τέλος 2020", εσείς θα πρέπει να πιστέψετε πως όντως πρόκειται για θρίαμβο και για δραστική αντιμετώπιση, ή να κάνετε μια αριθμητική πράξη να δείτε ότι δραστική λύση δε μπορεί να είναι, γιατι 12χ10.000= 120.000 (+160.000 που ήδη είχαν μπει και έμειναν, κατά δήλωση Βαρβιτσιώτη) - 10.000 = 110.000;

    Είχα γράψει τις πράλλες, πως για την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, το Αφγανιστάν είναι κατεξοχήν προσφυγφική χώρα.
    https://www.unhcr.org/afghanistan.html

    Σημασία έχει η "αφύπνιση" του κ. Μητσοτάκη ότι πρόκεται για μεταναστευτικό ή τι δείχνουν τα στοιχεία; Και εξηγούμαι.
    «Κρίσιμη» χαρακτηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες την κατάσταση σε Λέσβο, Σάμο και Κω, τις δε συνθήκες διαβίωσης «ανεπαρκείς και επισφαλείς» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μετακινήσει επειγόντως στην ενδοχώρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο διεθνής οργανισμός, τον Σεπτέμβριο, οι θαλάσσιες αφίξεις, κυρίως οικογενειών από το Αφγανιστάν και τη Συρία, ήταν 10.258 και ο αριθμός αυτός ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος από το 2016. Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος τις περισσότερες αφίξεις στην περιοχή της Μεσογείου (περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις).
    https://tomanifesto.gr/ypati-armosteia-i-ellada-proti-se-afixeis-prosfygon-sti-mesogeio/

    Συνδυάστε με αυτό:
    Απέναντι στην εκστρατεία παραπληροφόρησης που εγκαινίασε η κυβέρνηση, ισχυριζόμενη ότι, με βάση τάχα την ανάλυση των στοιχείων, τα οποία όμως παρέλειψε να παραθέσει, δεν υπάρχει προσφυγικό αλλά μεταναστευτικό ζήτημα, η Καλλιόπη Στεφανάκη από την Υπατη Αρμοστεία υπενθύμισε τα αυτονόητα («Απευθείας», ΕΡΤ): ότι πρόσφυγες δεν είναι μόνο οι Σύροι, ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα Αφγανούς αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες και ότι η μεγάλη πλειονότητα των αφίξεων παραμένει προσφυγική.

    Θυμίζουμε την ανεκδιήγητη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη την Τρίτη (Real FM), ο οποίος ισχυρίστηκε με πρωτοφανή άγνοια, αν όχι εσκεμμένη παραποίηση: «Οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. [...] Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι λαθρομετανάστες». Ούτε το ποσοστό των Σύρων δεν πέτυχε. Οι Σύροι εξακολουθούν να αποτελούν πάνω από το 20% των αφίξεων.
    https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/213294_parapliroforisi-gia-prosfygiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Κανένας δέν εἶναι πρόσφυγας.
      Πρόσφυγες εἶναι στὴν Τουρκία στὴν πρώτη ἀσφαλῆ χώρα ποὺ ἔφθασαν.
      Οἱ Σύριοι μποροῦν νὰ ζήσουν στὸ ἀσφαλὲς μέρος τῆς χώρας τους ,δλδ νὰ μεταναστεύσουν ἐσωτερικῶς ,τὸ ἴδιο καὶ οἱ Ἀφγανοὶ,ποὺ καί ἐκεῖ ὑπάρχει ἀσφαλὲς μέρος.
      Τοὺς στέλνουν οἱ ΜΚΟ ὑποσχόμενοι καλὴ καὶ ἄνετη ζωή.

      Πολὺ τὸ συζητᾶμε ἐνῷ ἡ χώρα χάνεται καὶ ὁ Ἑλληνισμὸς μαζί της.
      Ἔργα χρειάζονται.
      Ἡγέτης,ὀργάνωσι χρειάζονται καὶ μετὰ θὰ γίνη τὸ "ἔλα νὰ δῆς".

      Διαγραφή
  2. 2/2

    Πείτε μου τώρα. Πρόκειται για αφύπνιση του κ. Μητσοτάκη ή για επιχείρηση καθησυχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοινώς, "damage control"; Ή μήπως ο κ. Μητσοτάκης, όταν ο Αφγανός που θα κλαίει λέγοντας πως τρέχει να σωθεί από τους Ταλιμπάν, θα λέει στον υπάλληλο της Υπάτης Αρμοστείας "άστον, αυτός δεν είναι πρόσφυγας". Και ο υπάλληλος της Ύπατης Αρμοστείας τι θα του απαντάει;

    Και τελικά οι Σύροι που έρχονται είναι 2% ή είναι όπως λέει η Ύπατη Αρμοστεία; Κάποιος από τους 2 λέει ψέματα ή τη μισή αλήθεια. Η ταπεινή μου γνώμη; Οι Σύροι, ΜΠΟΡΕΙ και ΗΤΑΝ, μέχρι πρότινος μειοψηφία. Εδώ και 2 μήνες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ΔΕΝ είναι και το ίδιο ισχύει για Αφγανούς. Και γιατί δεν είναι; Γιατί μαθεύτηκε απέναντι πως η νέα κυβέρνηση δίνει τώρα γρήγορο άσυλο, μεταφέρει τους αιτούντες γρηγορότερα στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε καλύτερες εγκαταστάσεις σε σχέση με τους χρόνους και τόπους ΣΥΡΙΖΑ (πχ διαμερίσματα/ξενοδοχία έναντι πρόχειρων καταυλισμών επί ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι αφίξεις ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. Οι Σύροι μπορεί να είναι το 2%, μετρώντας στο συνολικό όγκο από το 2016 (μισές αλήθειες).
    Δηλαδή, δε μπορεί να λένε αλήθεια και η Υπατη Αρμοστεία και η κυρία Στεφανάκη προσωπικα και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης για την ίδια χρονική στιγμή, για το ίδιο θέμα. Διαλέξτε και πάρτε εκδοχή που σας μοιάζει κοντύτερα στην αλήθεια.

    Όσο για τις ΜΚΟ, πάνε εκεί που τις πληρώνουν. Γιατί δεν πάνε στα παράλια της Τουρκίας; Γιατί η ΕΕ δε δίνει λεφτά για εδάφη εκτός ΕΕ. Οπότε μένουν Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Προσπαθεῖ νὰ μᾶς καθησυχάση ὁ ἀνθέλληνας.

      Υ.Γ
      Αἰῶνες πρὶν,κὰποιος Βυζαντινὸς αὐτοκράτωρ(τὶς ἁμαρτίες τους πληρώνουμε) εἶχε φέρει ἀλλοδαποὺς ,Γότθους ἄν θυμᾶμαι καλά,καὶ ἐπειδὴ δὲν τοὺς ἔδωσε ὅ,τι τοὺς ἔταξε ἐπαναστάτησαν καὶ τὸν ἔστειλαν στὸν ἄλλο κόσμο.
      Δυστυχῶς δὲν θυμᾶμαι τὸ ὄνομά του,διότι δὲν ἦταν τίποτα σπουδαῖος.Ὁ Ἑλλαδέμπορας
      Γεωργιάδης ἄς μᾶς τὸν θυμήση ποὺ γνωρίζει καλὰ ἱστορία,καὶ ἄς τὸ διηγηθῆ καὶ στὸν Μητσοτάκη γιὰ νὰ προσέχη ἄν καὶ τέτοιο τέλος τοῦ ἀξίζει.

      Εὔχομαι οἱ λάθρο μπουλουκηδὸν νὰ ὁρμὴξουν στὴν Βουλὴ καὶ στοῦ Μαξίμου μιὰ μέρα.
      Ἀλήθεια ὁ Στρατός; Ὁ μόνος ποὺ μπορεῖ νὰ σώση τὴν χώρα.

      Διαγραφή
    2. Unknown.Ταϋγέτη. Αναφέρεσαι στον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β Παλαιολόγο. Είχε καλέσει τους μισθοφόρους της "Καταλανικής Εταιρείας" για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους.

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα είχα κρατήσει γιατί ήταν από την ίδια πηγή. 2018:

    https://i.postimg.cc/5t2C1dFk/Salvinia.jpg

    2019 (περίπου μέχρι τον Ιούλιο. Για την Ιταλία περιλαμβάνει τα νέα μέτρα Σαλβίνι):

    https://i.postimg.cc/pLgwMx7P/Salvinib.png

    Η Ελλάδα, οδεύει προς ΛΙΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗ (το 1920, 80% Χριστιανοί). Θα εξισλαμιστεί, "σώζοντας πρόσφυγες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Mητσοτάκης κάνει το ίδιο λάθος με τον ΣΎΡΙΖΑ που έκλεισε την ΑΜΥΓΔΑΛΈΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη δεκαετία του 90 θυμάμαι πως ότι εθνομηδενιστικο μέτρο έπαιρνε η κυβέρνηση Σημίτη οι καλύτεροι υποστηρικτές αυτών των μέτρων πέρα από τους "εκσυγχρονιστές" ήταν οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις έχουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ.
      Ο Μητσοτάκης πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ .

      Διαγραφή
  5. 1)Τσίπρας στους Financial Times: Η ΕΕ οφείλει να λάβει μια σημαντική απόφαση για τα Βαλκάνια
    03/10/2019, 15:55

    'Σε άρθρο του στο διεθνές μέσο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ΕΕ να προσκαλέσει τα Σκόπια σε συζητήσεις για την ένταξή τους στους κόλπους της.''


    https://www.protothema.gr/politics/article/931553/tsipras-stous-financial-times-i-ee-ofeilei-na-lavei-miam-simadiki-apofasi-gia-ta-valkania/

    Γιατί το ζήτησε? Δεν τους έφθανε η προδοτική "συμφωνία των Πρεσπών"? Από ότι φαίνεται όχι.
    Θέλουν προφανώς να υπάρξει και πλήρη ελευθερία στην κίνηση των Σκοπιανών, στα πλαίσια της Ε.Ε. βέβαια, να εποικίσουν και αυτοί την Ελλάδα, ειδικά την Μακεδονία μας, με σκοπό βέβαια να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, την "Ενωμένη Μακεδονία".

    2)Κάποτε ο Έβρος είχε ναρκοπέδια, τα οποία αφαιρέθηκαν προφανώς διά να περνάνε ελεύθερα και ακινδύνως οι λαθρομετανάστες (και τα Τουρκικά στρατεύματα σε περίπτωση εισβολής?).
    Καιρός δεν είναι, με κατάλληλη σήμανση βέβαια, να σφραγισθούν με ναρκοπέδια τα σύνορα μας στον Νομό Έβρου?

    3)Ο Σάμιουελ Χάντιγκτον, στο βιβλίο του η "Σύγκρουση των Πολιτισμών και ο Ανασχηματισμός της Παγκόσμιας Τάξης", λέει πως η Ελλάδα, είναι Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα και για αυτό τον λόγο υποστήριξε και την Σερβία την δεκαετία του 90, και πολιτιστικά δεν ανήκει στην Δύση.
    Δια αυτόν η κατάλληλη πολιτική δια να γίνει Δυτική η 'διχασμένη' Ελλάδα, ὀπως για αρκετούς που σκέπτονται όπως αυτός, είναι ο Αποχριστιανισμός (και κρυφά ο Αφελληνισμός?), της Ελλάδος.

    4)Το 'σχέδιο Οζάλ' είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Εγκαθιστούν εκατομμύρια μουσουλμάνους εποίκους στην Ελλάδα και την κατακτούν εκ των έσω. Απλό και ευφυέστατο το σχέδιο, σε πλήρη εξέλιξη...

    5)Ποιο είναι το μέλλον της Ελλάδος? Ένας Θεός ξέρει.

    Μια φορά, κατά τον καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, πρώην σύμβουλο του Οζάλ, σχεδιάζεται και ο διαμελισμός της Ελλάδος.

    Ότι γίνεται θα πρέπει να το εξετάζουμε σφαιρικά, διότι τίποτα δεν φαίνεται να γίνεται τυχαία, αλλά φαίνεται πως η κάθε σοβαρή πολιτική κίνηση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.
    Οι πολιτική του υπερδανεισμού της χώρας από την δεκαετία του 80, η πρόωρη ένταξη στο ευρώ, η πολιτική των ανοικτών συνόρων, τα Μνημόνια, η υποθήκευση της χώρας μας για 100 χρόνια, η πολιτική της διαστρέβλωσης της ιστορίας και των άθεων θρησκευτικών, η συμφωνία των Πρεσπών, κ.λ.π., όλα έχουν ως στόχο την καταστροφή της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

    Είναι ηλίθιοι ή προδότες, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι?
    Ο χρόνος θα δείξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα δυο ..!! Γιαυτο ειναι τρομακτικα επικινδυνοι...( θαρθει μια στιγμη ..που καμμια ψυχη απ εμας δεν θαναι πονοψυχη και με συμπονια γιαυτους.)
      Το τι κανουν..τι λενε..και ποσο εχουν σχεση οσα λενε με την αληθεια ..το ειπε χθες ο Δημαρχος της Συμης.Το ακουσα ζωντανα σε καναλι.Και συγκλονιστηκα οταν ειπε ..παρακαλαμε τους Τουρκους απεναντι να σταματησουν να στελνουν ..γιατι οι εδω δεν υπαρχουν..και ταχουν και χαμενα...( να κι ενας δημαρχος αληθινος)
      Ειπε επισης οτι ολο το νησι εγινε μια δημοσια τουαλετα.

      Διαγραφή
    2. Το μέλλον της Ελλάδας, το ξέρει μόνο ο Θεός και ΔΗΜΟΓΡΑΦΟΙ.

      https://i.postimg.cc/5NqpbbF1/christians-lebanon-middle-east-1.png

      Διαγραφή
    3. Ουρακουλουμ..
      Ειναι φοβερον το εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος...

      Διαγραφή
  6. Αυτες οι γελοιες επικλησεις για νομους και παραγραφους διεθνεις και ποινες..προκαλουν γελια.Γιατι προκειται για τις ζωες μας..και την χωρα μας.Δεν θα καταστραφουμε εμεις για να ζησουν εποικοι απο ταχα καταστροφες.
    Αυτη η Υπατη Αρμοστεια ειναι επισης γελοια οταν διαταζει μετακινηση στην ενδοχωρα αντι στην Τουρκια...ενω ξερει οτι αυτη ισοδυναμει με την καταπτωση της συμφωνιας ΕΕ- Τουρκιας για την επιστροφη στην Τουρκια !!! Κι εφ οσον το ξερει...εποικιζει μια χωρα η ιδια.Ολα τα μελη της πρεπει να συληφθουν και να απελαθουν αμεσως σαν δολια και υποκινητες εποικισμου πσρανομου.Και δεν μας νοιαζει πως αυτη χαρακτηριζει τους Αφγανους διοτι οι Αμερικανοι τους κατεστρεψαν την χωρα...και κανουν το κοροιδο στην Αρμοστεια ...Δεν θα κατσστρεψουν κι εμας.Για τις ΜΚΟ τι να πουμε ??? Τι ??? Οτι θελουν γδαρσινο..αλατι και απελαση ??? Αυτες ειναι οι ιχηλατες των Τουρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη στιγμή που η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα οι μόνοι που υποχρεούται η Ελλάδα να δεχτεί, όχι ως πρόσφυγες αλλά ως αιτούντες πολιτικό άσυλο, είναι οι κυνηγημένοι από τον Ερντογάν Γκιουλενιστές και Κούρδοι της Τουρκίας. Όλοι οι άλλοι θεωρούνται πρόσφυγες (όσοι το δικαιούνται) μόνο εντός Τουρκίας. Όταν περνούν τα σύνορα της Τουρκίας είναι λαθρομετανάστες. Τώρα κύριε Καλεντερίδη θα ήθελα την γνώμη σας για το κάτωθι σχέδιο: Η Ελλάδα να κατασκευάσει δύο μεγάλους καταυλισμούς σε δύο κατάλληλα ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου, όπου στο ένα θα οδηγούνται όλοι οι ενήλικοι άρρενες που καταφθάνουν στην Ελλάδα από τον Έβρο και από τα νησιά,αλλά και όσοι συλλαμβάνονται στην ενδοχώρα, καθώς και όσοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε δομές σε όλη την επικράτεια. Το ίδιο να ισχύσει στον άλλο μεγάλο καταυλισμό για τις οικογένειες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Σε αυτούς τους καταυλισμούς θα παρέχονται από ελεγχόμενες ΜΚΟ όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες με χρήματα της ΕΕ και θα ελέγχονται οι αιτήσεις ασύλου. Εκεί θα απευθύνονται και τα κράτη που επιθυμούν στο έδαφος τους αυτούς τους ανθρώπους. Η Ελλάδα θα καταστήσει σαφές ότι δεν δύναται να απορροφήσει ούτε έναν πια μετανάστη και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προωθηθούν στην ενδοχώρα. Επίσης θα ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα και τις χώρες από όπου προέρχονται αυτοί οι μετανάστες για τα νέα δεδομένα. Έτσι θα ξέρουν όλοι οι επίδοξοι μετανάστες ότι φθάνοντας στο ελληνικό έδαφος οι επιλογές τους θα είναι δύο: Είτε αιτούνται άμεση επαναπροώθηση στην χώρα καταγωγής τους, η οποία θα γίνει με έξοδα είτε του ΟΗΕ είτε της ΕΕ, είτε θα περιμένουν όσα χρόνια χρειαστεί μέχρι κάποιο κράτος να αιτηθεί να τους παραλάβει. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα σχέδιο που εξασφαλίζει την εθνική ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους και ένα σχέδιο που αποτρέπει τους επίδοξους μετανάστες από το να επιλέξουν την Ελλάδα διότι δεν θα είναι πια ελκυστικός προορισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση αφυπνιστηκε επειδή αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως μεταναστευτικό. Είναι βέβαια κι αυτό κάτι σε σχέση με την προηγούμενη φατρία που κυβερνούσε. Τα μέτρα όμως που παίρνει δεν πείθουν. Μεταφέρει κόσμο στην ενδοχώρα, τους περιθαλπτει, τους σιτιζει, κλπ. Αυτό δε μοιάζει και τόσο αποτρεπτικό με όσους θέλουν να έρθουν. Μοιάζει ενθαρρυντικό.
    Ή ουσία του προβλήματος που εντοπίζει στο άρθρο ο κ. Καλεντεριδης είναι πραγματική και εύστοχη στην ανάλυση της. Όσον αφορά την ισλαμοποιηση της πατρίδος μας και όσα ακόμα υπονοεί περί ενδεχόμενο διαμελισμού της χώρας.
    Νομίζω όμως πως αν αυτό το πίστευε πραγματικά και η κυβέρνηση και ήθελε να αλλάξει γραμμή σε σχέση με τους προηγούμενους και να χαλάσει τα σχέδια των όσων οργανώνουν τέτοια σχέδια, θα ανακοίνωνε πως δε δέχεται η χώρα πλέον κανένα αίτημα ασύλου από όπου κι αν προέρχεται για λόγους εθνικής ασφαλείας. Από οπουδήποτε. Αυτό θα ήταν μια αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω θελει ειπε τα ..παιδακια τους (καημενα)οχι μονο να μεινουν και να πανε σχολειο αλλα να σηκωσουν και την σημαια στις παρελασεις .!!! ( πονηροσκυλο ειπε παιδακια ενω ξερει οτι δεν υπαρχουν παιδακια χωρις γονεις κι αδελφακια ) ....Αυτα στην Βουλη πριν λιγο...( μεγαλο πονηροσκυλο..μιλησε για μια ομαδα παιδακια που πληγωνει καρδιες...ενω ειναι μια ομαδα επι οκτω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Σάββα με έχει απαγοητεύσει και αυτή η κυβέρνηση στο θέμα αυτό ΄΄τελούμε εν εγρηγόρσει΄΄ λέει συνέχεια ο κος Κουμουτσάκος τι σημαίνει αυτό όταν μπαίνουν καθημερινά 500 - 700 άτομα ? Περιμένουμε από τη Μέρκελ τους αμερικανούς και τους Ευρωπαίους να λύσουν το θέμα ? εκλπηπαρούμε τον Ερντογάν να μη στέλνει άλλους ? Ηλύση είναι αρχικά δύσκολη αλλά απλή : ΣΦΡΑΓΊΖΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΊΖΕΙΣ ΠΙΣΩ είναι εφικτό (υπάρχουν μονάδες ακτοφυλακής,drones, FRONTEX κλπ. να φύγουν οι ΜΚΟ και να ληφθούν δραστικά μέτρα.Δύσκολο στν αρχή αλλά μετά θα το πάρουν απόφαση ότι δεν περναει τίποτα όπως στην Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I read that 200 votes are required for the Greeks of Omogeneia to get the right to vote. 151 to sell Macedonia, but 200 to allow fellow Greeks to vote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The constitution is interpreted by the governments to suit their needs at the time. Even if they give vote right to the Greeks abroad, they are so fed up with Greece that they wont even waste their time to go vote. It's a mute point

      Διαγραφή
    2. @Mr. Appelles

      That's because there is the different priority, according to the importance of the 2 matters. Allowing the Greek expats to vote from their country of residence, is a direct and personal threat to the greek politicians, because it may affect their share of power or even their own seat. So 2/3 of the parliament is required to approve. New Democracy deemed fit to bring the bill, confident (and rightfully so) that greek expats will mainly benefit her.

      Signing an international, treacherous treaty, is something completely different, because it impacts something vague and often ridiculous concept for many of the greek politicians, called "history, motherland, national risk". So 151 votes are enough.

      It's quite simple at the end, isn't it? Well, at the end of they day, they are elected and rewarded to continue with the same attitude.

      Διαγραφή
    3. Or we will seek better representatives outside Greece. I remembet when Bakoyanni was approaced with the idea of Omogeneia being able to be represented. She told them that George (GAP) and her would raise the munimum entry number ti Boule to 12% to prevent it of happening.

      Διαγραφή
    4. @ Mr. Apelles,

      Oh, did she really? Well, no need to go to such extremes! It appears that New Democracy has figured now another way. The expats will not be able to cast vote for a specific candidate, but only for the party. So their vote will be impossible to determine the election of any candidate. It will only benefit the party votes. It's quite an elegant solution, isn't it?!

      Διαγραφή
  12. Θα δεχόμουν το σκεπτικό τού άρθρου, ότι δηλαδή η λαθροεισβολή γίνεται με την στήριξη αυτών που ίσως βολεύει μια μουσουλμανική Ελλάδα, αν το Ισλάμ δεν αποτελούσε κίνδυνο για όλη την Γηραιά Ήπειρο. Όμως αποτελεί και αυτό είναι πια αποδεδειγμένο, συνεπώς δεν είναι προς το συμφέρον των να "πατηθεί" αυτό το κομμάτι τής νοτίου Βαλκανικής, που λέγεται Ελλάδα, επειδή:

    α) Αποκτά μόνιμη βάση το Ισλάμ και δι αυτού ο ISIS εκεί.

    β) Ως κράτος-μέλος τής ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί και είναι υποχρεωμένη να εκδώσει διαβατήρια και ταυτότητες ελληνοευρωπαϊκές, για όσους εκ των μεταναστών αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα.

    Ο ρόλος των ΜΚΟ είναι σκοτεινός. Πολλά τα ερωτηματικά γι αυτές. Σήμερα έγραψα ένα σχόλιο εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς συμφέρον να μετατραπεί το προπύργιο τής Ευρώπης (ως προς την λαθρομετανάστευση) σε κράτος τού ISIS. Διότι αυτό θα γίνει.

    Από τις χθεσινές ειδήσεις τού ΣΚΑΪ: Αφότου εγκατέλειψαν το #ISIS έχουν αναλάβει τα ηνία του οργανωμένου εγκλήματος στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών https://buff.ly/2P8bkZm #τζιχαντιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "και δι αυτού ο ISIS εκεί".
    Ας μην μένουμε στον ΙSIS μόνο.
    Εκατοντάδες οργανώσεις με τρομικρατική αντζέντα θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια.
    Βοηθάει αυτή την εξέλιξη η αύξη του νεανικού μουσουλμανικού πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ tensor

      Προφανώς αναφέρεσαι στο σχόλιό μου 4 Οκτωβρίου 2019 - 6:26 μ.μ. Άλλο να εμφανιστούν τρομοκρατικές οργανώσεις, άλλο οι βάσεις, που ο ISIS έχει ήδη στα Βαλκάνια κι εντελώς άλλο να μετατραπεί ολόκληρο κράτος σε ισλαμικό, όπως γράφει το άρθρο, κι εν συνεχεία σε τμήμα τού ISIS. Κανέναν δεν βολεύει αυτό, αντιθέτως μάλιστα, συνεπώς ο τελικός συλλογισμός/συμπέρασμα τού άρθρου είναι, κατά την γνώμη μου, λάθος.

      Διαγραφή
  15. Μόλις έπεσα πάνω σε αυτό, από ένα παράλληλο σύμπαν, που η Ελλάδα διοικείται από την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Αυστραλίας:

    https://i.postimg.cc/MTqDHN7Q/EGB3-Jl-Ww-AAcu1r-1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να δεις και το αλλο.
      Το δημοτικο ραδιοφωνο Τριπολης σημερα αρχισε να λεει ειδησεις και ..στα Αραβικα ...επι Κουλη.

      Διαγραφή
  16. Ο φόβος του Σαλβίνι, φυλάει τα "έρμα":
    Ιταλία: Οι μετανάστες θα επαναπατρίζονται σε τέσσερις μήνες
    https://www.protothema.gr/world/article/931981/italia-oi-metanastes-tha-epanapatrizodai-se-tesseris-mines/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ορθό και στοχευμένο άρθρο. Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί αρκετά για το λαθρομεταναστευτικό τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον ελλαδικό χώρο.

    Όσον αφορά την Ελλάδα και τον βίαιο επικισμό που δέχεται από μουσουλμάνους κυρίως Σουνίτες,
    κάτι που παραβλέπουν συστηματικά οι δικαιωματιστές ή "ανθρωπιστές"(sic) , είναι να κάνουν επιθετική προπαγάνδα εναντίον των γηγενών χτυπώντας εντέχνως στο συναίσθημα. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των γηγενών Ελλήνων και ει δυνατόν να τους ενσπύρουν αίσθημα ενοχής σε περίπτωση που αντιδράσουν, παρατάσσουν δόλια παραλληλισμό με τους πρόσφυγες Έλληνες του 1922.

    Οι Έλληνες διωγμένοι όμως δεν διάλεξαν να πάνε ούτε στη Μογγολία, ούτε στην Περσία, ούτε στην Αίγυπτο, ούτε σε κάποια άλλη μουσουλμανική χώρα. Ήρθαν στη Ελλάδα. Κάποιοι προτίμησαν να φύγουν για κάποια χώρα της Ευρώπης ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν στην Αμερική κ.α. Δεν είχαν καν στο μυαλό τους κάποια μουσουλμανική χώρα προκειμένου να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.
    Και αυτό γιατί δικαιϊκό σύστημα μα και το πολιτισμικό περιβάλλον ήταν πιο κοντά σε αυτό που αισθάνονταν οι εκτοπισμένοι Έλληνες.

    Σε αντιδιαστολή με τους "πρόσφυγες" που σήμερα εκτελούν βίαιο επικισμό (να θυμήσω ότι έρχονται από Τουρκία απρόσκλητοι, κυρίως μέσω θαλάσσης "χάνοντας" όλα τα χαρτιά τους πλην των κινητών.

    Και ερωτώ: ως "πρόσφυγες" μουσουλμάνοι όπου το δικαιϊκό σύστημα αξιών καθορίζεται κυρίως από την πίστη τους, γιατί δεν διαλέγουν να μείνουν Τουρκία (μια σουνιτική χώρα), γιατί δεν πηγαίνουν Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο; Είναι σίγουρο ότι θα ενσωματωθούν αρμονικότερα.
    Αν μιλάμε δε και για τους οικονομικούς μετανάστες μουσουλμάνους, όπου ψάχνουν για μια καλύτερη μοίρα στον ήλιο, γιατί άραγε δεν προτιμούν την "δυνατή Τουρκία"; Την πάμπλουτη Σαουδική Αραβία;

    Αυτά τα ερωτήματα περιμένω να μας απαντήσουν όλοι οι "ευαίσθητοι ανθρωπιστές" που κατακλύζουν ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες με περισσή ...ευαισθησία για τους έποικους, όχι όμως για τους Έλληνες.

    Μήπως λέω, μήπως είναι ελληνοφοβικοί;
    Γιατί όλοι εμείς που πρέπει να "λουστούμε" αυτήν την πραγματικότητα που μας προτείνουν χωρίς να ρωτήσουν καν τη γνώμη μας, μας βαφτίζουν ξενοφοβικούς και φασίστες.
    Άνθρωποι αυτοί οι κύριοι δεν είναι φασιστοειδή, τι είναι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα: "Άνθρωποι αυτοί οι κύριοι δεν είναι φασιστοειδή, τι είναι άραγε;"
      Αντί του "Άν αυτοί οι κύριοι δεν είναι φασιστοειδή, τι είναι άραγε;".

      Με συγχωρείτε για τη δεύτερη ανάρτηση, διότι το σχόλιο είναι εν τάχυ και μέσω κινητού.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα: "Άνθρωποι αυτοί οι κύριοι δεν είναι φασιστοειδή, τι είναι άραγε;"
      Αντί του "Άν αυτοί οι κύριοι δεν είναι φασιστοειδή, τι είναι άραγε;".

      Με συγχωρείτε για τη δεύτερη ανάρτηση, διότι το σχόλιο είναι εν τάχυ και μέσω κινητού.

      Διαγραφή
  18. https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1354526:-25-&catid=43:2011-11-19-19-46-40&Itemid=124
    Μέχρι και στην Ευρυτανία ... εντροπή και αίσχος στο Μητσοτακεϊκο, το Μπακογιανέϊκο και κάποιους χρεωκοπημένους ψευτοεπιχειρηματίες ξενοδόχους και στον εντόπιο μητροπολίτη που αναμάσησε ανοησίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για την ακρίβεια, να σημειώσω ότι οι αρμενηδες δεν είναι ορθόδοξοι ειναι μονοφυσίτες

    Κατά τα άλλα φωνή βοωντος εν τη ερημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ισλαμοποιηση της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι ο στόχος των ευρωπαϊκών ελίτ και αυτό γιατί μια ισλαμική κοινωνία είναι ταξικά πιο χειρισημη...Η κυβέρνηση είναι μαριονέτα όπως όλες οι άλλες στην Ευρώπη.. όπως και αυτή της Τουρκίας.Μεχρι στιγμής το σχέδιο προχωράει ρολόι...Είναι θέμα αν αρχίσει να αντιδρά ο κόσμος.Μονο έτσι μπορεί να αποτραπεί.Ισως πρεπει να μπει και η εκκλησία στη μέση.Πρεπει να οργανωθούμε σαν κοινωνία...Αρχίστε να οργανώνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συμπατριώτη, φοβάμαι πως είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Οι Ευρωπαίες ελίτ, δε νοιάζονται ιδιαίτερα για τη θρησκεία, αλλά για το χρήμα. Βλέπουν εργάτες, όχι μουσουλμάνους. Μια κοινωνία από την άλλη που θα γίνει πλειοψηφικά μουσουλμανική, θα εκλέγει μουσουλμανική ελίτ και η μη μουσουλμανική θα χάσει τη δύναμή της. Εγώ πιστεύω πως πρόκειται για το κλασικό ρητό του Λένιν "ο καπιταλιστής θα σου πουλήσει και το σχοινί με το οποίο θα τον κρεμάσεις". Δε σκέφτονται τόσο μακριά οι Ευρωπαίοι των ελίτ.

      Γιατί το λέω αυτό... Γιατί αυτοί που ενεργά σπρώχνουν το ισλάμ ως θρησκεία, είναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι. Στην Ελλάδα ακόμα δεν είδατε τίποτα. Στην Ιταλία, εκτός κι αν έγινε και κάποιο καινούριο που μου διέφυγε, υπάρχουν 10 επίσημα τζαμιά και κάπου 1000 ανεπίσημα (ημιπαράνομα).

      Η Ιταλία ΔΕΝ πληρώνει η ίδια τα έξοδα (για να τους καθυστερεί). Το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη, τουλάχιστον για την εποχή του και πιθανώς ακόμα και τώρα, είναι στη Ρώμη. Το πλήρωσε η Σαουδική Αραβία. Το Κατάρ, ρίχνει επίσης συνέχεια λεφτά. Τελευταίος παίχτης, η Τουρκία. Εδώ είναι είδηση του 2019, για νέο τζαμί στο Μιλάνο, πληρωμένο από την τουρκική ισλαμική οργάνωση Milli Gorus (κατά πάσα πιθανότητα από πίσω είναι ο Ερντογάν).

      http://www.ilgiornale.it/news/milano/moschea-lavori-corso-pochi-passi-c-anche-chiesa-1623689.html

      Στο Λέτσε, βρήκαν λεφτά για να γίνει "Ισλαμικό πανεπιστήμιο". Φέτος το μπλόκαρε προσωρινά ο τοπικός εισαγγελέας για πολεοδομικούς λόγους (αυτό κάποια στιγμή θα αλλάξει).

      http://unislamitalia.it

      Στο Μιλάνο, η συγκεκριμένη κυρία, εξελέγη δημοτική σύμβουλος με το PD (κεντροαριστερά), στο Μιλάνο. Πηγαίνει στις συνεδριάσεις με το κεφάλι καλυμμένο και από τις πρώτες πρεμούρες της, ήταν να πιέσει για να γίνουν νέα τζαμιά στο Μιλάνο.

      https://youtu.be/wIFm_2nNk78

      Στην Ελλάδα, αυτά τα έχετε ακόμα μπροστά σας... Νομίζετε πως θα μείνετε με 1 τζαμί και μόνο στην Αθήνα... Και το κάθε PD νομίζει πως θα τους ελέγχει πάντα έχοντάς μουσουλμάνους υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά του. Κάποια στιγμή, όταν δημογραφικά θα δυναμώσουν πολύ, θα κατεβαίνουν με δικά τους κόμματα. Και θα γίνει ό,τι στο Λίβανο.

      Διαγραφή
    2. Και κουράζω, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο, για να καταλάβεται πώς βλέπουν οι πολιτικοί το θέμα και πώς εξηγείται και η στάση της ΝΔ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ/ΚΚΕ και η ΝΔ, βλέπει παρθένα δεξαμενή ψηφοφόρων. Δεν είναι μόνο η αριστερά. Και η ΝΔ τη βλέπει και γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πόσο χαρούμενος είναι να βλέπει πολυπολιτισμικές περιοχές στην Ελλάδα.

      Γιατί η ψήφος, δεν έχει χρώμα και σκέφτεται "γιατί να τις πάρει όλες ο Τσίπρας";

      Εδώ είναι ένας μουσουλμάνος υποψήφιος του Μπερλουσκόνι. Τυνήσιας καταγωγής, 2ης γενιάς Ιταλός. Καλεί να τον ψηφίσουν, στο όνομα των ισλαμικών αξιών και του αραβικού αίματος. Λέει μάλιστα "Το Αραβικό αίμα μας, είναι ουσιώδες για την ανάπτυξη της κοινότητάς μας και όχι εμπόδιο".

      https://voxnews.info/2019/05/25/candidato-islamico-forza-italia-chiedo-voti-immigrati-in-nome-dei-valori-islamici-e-del-sangue-arabo/

      Αυτή τη στρατηγική θα ακολουθήσει και η ΝΔ. Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι την πάτησε, μόνο και μόνο, γιατί από τα δεξιά του, είχε επικίνδυνους εναλλακτικούς πολιτικούς. Στην Ελλάδα που η ΝΔ δεν έχει κανέναν σοβαρό κίνδυνο, θα συναγωνίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι πιο "πολυπολιτισμικός", προκειμένου να πιάνει αυτους τους νέους ψηφοφόρους (οι γραφικοί δεξιοί, είναι σίγουροι).

      Διαγραφή
    3. Αυτα στην Ιταλια..Που ειναι μακρυα απο Τουρκια.Ουρακολουμ εδω θα γινει πολεμος. Η Τουρκια θα επιτεθει.Ασε τι λενε αλλοι.Θα καταλαβει νησια.Ετοιμαζει χρονια μεγαλεια.Βιομηχανια και πολεμικη και οπλα.Γεωστρατηγικα πολλα.Εχει οχι απλα ονειρα ..τα πραγματωνει μερα μερα παντου.Θελει να την κανει υπερδυναμη γυρω γυρω.Κανει υπομονη 20 χρονια για ναναι σε θεση.Και τωρα ειναι ετοιμος και βιαζεται λογω ηλικιας.Και τουσκασαν και τα ορυκτα.Ταιριαξαν με το σχεδιο.Δεν του φτανουν παραχωρησεις.Βλεπει και την αδυναμια της τεως υπερδυναμης. Θα επιτεθει.Οι εποικοι ειναι στο σχεδιο.θα γινουν τερατα πριν επιτεθει και αφορμη με αλλα.Θα πεσει κοσμος ανασκελα εδω απ την προσγειωση την αποτομη.θαχουμε ανοητως δυο εχθρους.Μεσα κι εξω.Υποτιθεται για λογους ανθρωπισμου και πολιτισμου δεν πυροβολουμε ουτε στον αερα τις βαρκες.Και στο τελος δεν θα αποφυγουμε το χειροτερο. Να ριξουμε στο ...ψαχνο !! Εγω νομιζω αυτο θα γινει.και τελικα η ανοησια θα εχει θυματα και δικα μας ! Απ την αποτροπη ολων ..στον αερα..χωρις θυματα..στα θυματα ολων των πλευρων !!! Απ την απλη απειλη του στρατου .." γυρνα πισω την βαρκα αλλιως πυροβολω"..θα παμε στα θυματα ολων των πλευρων και την πεμπτη φαλαγγα μεσα ..οταν η Τουρκια θα επιτεθει.Φοβαμαι οτι ετσι θα γινει κι ο Γκουφη δεν θαναι τιποτε μπροστα μας...με τοσες γκαφες βουνο.(και θαμαστε κι ..εξανλημενοι απ τις συζητησεις χωρις τελος και τις αγωνιες μας.

      Διαγραφή
  21. Η Ελλάδα από μετανάστες έχει αλωθεί εδώ και δεκαετίες. Από το 1989 μετά την κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης και μέχρι σήμερα, όποιος κυκλοφορήσει έστω και σαν επισκέπτης στην Αθήνα θα νομίζει ότι κυκλοφορεί μεταξύ Τιράνων και Ισλαμαμπάντ και με αρκετές περιοχές της να μοιαζουν σαν πέριξ του Καυκάσου ή και της Αφρικής. Η Ελλάδα στα σίγουρα το μόνο που δεν θυμίζει είναι... Ελλάδα, και δεν νομίζω ότι όλο αυτό το φαινόμενο εξαφάνισης μας που παρακολουθούμε έχει σχέση με ξένες ραδιούργες και μυστηριώδεις δυνάμεις που εποφθαλμιούν τη θρησκεία μας.

    Απλά οι ηγετικές πολιτικές και οικονομικές και πνευματικές φατρίες που μας κυβερνούν συν την δική μας λαϊκή απάθεια και ανοχή ευθύνονται για όλα. Για αυτό και όσο αναζητούμε τους υπαίτιους στους ξένους λύση δεν πρόκειται να βρούμε στον αιώνα τον άπαντα.

    Ατυχώς όπως περιμένουμε τους σωτήρες μας από έξωθεν να έλθουν να μας σώσουν ενόσω εμείς θα (καθόμαστε) και θα μένουμε αδρανείς άλλο τόσο θα κατηγορούμε τους ξένους ότι είναι οι ραδιούργοι και δήμιοι του ελληνισμού.

    Ας θέλουμε πραγματικά τον "ένοχο" της κατάντιας μας ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Τις σκοτεινές Μ.Κ.Ο., που οργανώνουν και βοηθούν με κάθε τρόπο την μαζική εγκατάσταση των αλλοδαπών αποίκων στην χώρα μας, ποιος τις χρηματοδοτεί και κατευθύνει? Φυσικά και 'ελέγχονται' από το εξωτερικό.
      2)Οι πολιτικοί μας ποιών εντολές ακολουθούν, σε κάθε σημαντικό θέμα? Τού Ελληνικού λαού? Αυτό είναι είναι για γέλια. Ούτε δημοψηφίσματα υπολογίζουν, ούτε τεράστιες διαδηλώσεις για εθνικά θέματα. Είναι πραγματικές μαριονέτες των Δανειστών του χρεοκοπημένου κράτους μας.
      3)Το ότι ο οικονομικά εξαθλιωμένος Ελληνικός λαός υφίσταται την ανθελληνική 'πολυπολιτισμική' και αθεϊστική πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ και από τα σχολεία του υπουργείου Παιδείας, ασφαλώς δεν τον δικαιολογεί την αδράνεια του.

      Διαγραφή
    2. Κ.Φωτη δωσε ενα κυριολεκτικο ορισμο -εξηγηση γιαυτην την τρομερη απαθεια- αδρανεια του λαου.Αυτη καθοριζει οτι γινεται πισω απ ολα.Δεν εχει ιστορικο προηγουμενο.Σαν να εκοψαν τα γεννητικα οργανα ολων.Ειναι εξωφρενικο τελειως.Σε οποια χωρα με το 1/30 σε ολα ..θαχε γινει σεισμος.

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη,
      Την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι άθλιες Ελληνικές κυβερνήσεις που διέφθειραν, με κάθε δυνατό τρόπο, μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί εντελώς.
      Η τελευταία ελπίδα της χώρας μας, η παρούσα υποτίθεται δεξιά κυβέρνηση αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη.
      Αντί να κλείσει τα σύνορα στους λαθρομετανάστες, μεταφέρει και εγκαθιστά τους μουσουλμάνους αποίκους, που η Τουρκία μας στέλνει μαζικά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, ισλαμοποιώντας την χώρα μας.
      Η Ελλάδα πλέον κινδυνεύει να γίνει βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας.
      Αυτό που γίνεται είναι ολοφάνερα ένα τεράστιο έγκλημα.

      Διαγραφή
    4. ForisV, ασφαλώς και δεν υπαινίσσομαι ότι δεν κάνουν ύποπτες σκέψεις και πράξεις οι ξένοι εναντίον της χώρας μας, αλλά ωστόσο τα κακά ή τα ύποπτα σχέδια των ξένων ΜΚΟ κτλ δεν μπορούμε ή δεν είναι εύκολο να τα αλλάξουμε παρα μόνο αν αλλάξουμε την εκ μέρους μας αντιμετώπιση τους. Αυτό λοιπόν ακριβώς λέω, ότι αν φταίει κάτι που μπορεί να διορθωθεί και που δεν το κάνουμε είμαστε εμείς και οι ηγεσίες μας και μόνο.

      Μοιάζει δηλαδή σαν να κάνουμε οτιδήποτε σαν χώρα για να διαλύσουμε στρατιωτικά την άμυνα μας και όταν οι απέναντι βάρβαροι μας επιτεθούν και μας κατατροπώνουν εμείς να μη τα βάζουμε με τους προδότες που μας εφεραν στην κατάντια που φτάσαμε, αλλά να ρίχνουμε το φταίξιμο στους βαρβάρους που μας επιτέθηκαν.

      Αλλά δείτε για παράδειγμα ότι ΜΚΟ ύποπτες υπάρχουν πολλές αλλά κράτη που αποδέχονται αυτές και τις πράξεις τους όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα λίγα. Ας δούμε για παράδειγμα τι κάνει η Πολωνία και οι πολίτες της ή τι κάνουν και πως ενεργούν η Ουγγαρία και οι πολίτες της, και ταυτόχρονα ας θυμηθούμε τι κάνει η Ελλάδα και οι πολίτες της για την ασφάλεια μας.

      Ούτε ασφαλώς φταίνε οι δανειστές που δήθεν μας πιέζουν όσο τοκογλύφοι και να είναι, αλλά φταίνε οι δανειζόμενοι που δανείζονταν με το τσουβάλι χρήματα όχι για να τα κάνουν ωφέλιμα έργα αλλά για να τα κατασπαταλήσουν.

      Το ότι στην χώρα μας έρχονται λαθραίοι κατά συρροή και εμείς τους δίνουμε δωρεάν στέγη σε ενοικιαζόμενα ή το ότι οποιος λαθραίος εισέρχεται προμηθεύεται ΑΜΚΑ και οδεύει δωρεάν για νοσοκομεία κτλ που τα πληρώνουμε εμείς, ή όταν σε σχολεία δημοτικά σε μία τάξη από τους 30 μαθητές ΔΗΘΕΝ παρακολουθούν οι μισοί και παραπάνω καταχρηστικά χρισμένα προσφυγόπουλα που δεν ξέρουν να εκφράσουν ούτε τη λέξη "νερό", οι δανειστές και οι ξένοι μας φταίνε.

      Για το λίαν ελκυστικό περιβάλλον που σιγά σιγά ως το πιο πολιτικά ορθό χτίσαμε εδώ, oι ξένοι φταίνε; Και αν πραγματικά φταίνε εμείς τι κάναμε για αυτό;

      Διαγραφή
  22. Στο θέμα της ισλαμοποίησης της χώρας, μεγάλη ευθύνη έχει και η εκκλησιαστική ηγεσία. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκα το ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο τέλος της λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο λόγο που εκφώνησε, αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και πως πρέπει να τους αγκαλιάσουμε παραλληλίζοντας τους με τους Έλληνες πρόσφυγες του '22. Σαν άκουγα κυβερνητικό εκπρόσωπο της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κόσμος σχολίαζε ότι το μόνο που έχει να πει ο συγκεκριμένος ιεράρχης κάθε τρεις και λίγο είναι για τους πρόσφυγες, που όπως βλέπουμε δεν είναι και τόσο πρόσφυγες. Με την αθρόα εισβολή μουσουλμάνων ακυρώνετε και η επανάσταση του 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά τα λέτε. Το θέμα είναι όταν αυτή την "καραμέλα" την πιπιλούν άνθρωποι που θα έπρεπε εκ του λειτουργήματος τους να έχουν σταθερή και πλήρη πνευματική και διανοητική μορφή (κοινώς μορφωμένοι) αλλά και που επιμένουν να κάνουν τη βλαβερή για εμάς σκέψη όπως ο Χ μητροπολίτης τότε να σκεπτόμαστε μήπως τυχόν αυτός κάτω από την ιερατική φορεσιά του φοράει μυστική και κάποια άλλη χρυσοκέντητη στολισμένη "ποδίτσα".

      Κάποιοι εξ αυτών την φορούν και μαζι με αρχιερατικές ράβδους κρατούν και άλλες "ράβδους" ή και τελετουργικά ξίφη. Άλλωστε η ανακατάταξη της πατρίδας μας μεσα στην νεοοθωμανική "αυτοκρατορία" πάντοτε ήταν ένας ευσεβής πόθος τέτοιων μυστικών συναθροίσεων.

      Διαγραφή
    2. Πρώτα να ζητήσω κατανόηση από το ιστολόγιο για τα πολλά μου σχόλια, αλλά με την ευκαιρία σχολιασμού από τον @dx, βλέπω χρήσιμο να συμπληρώσω και το πιο κάτω:

      Ο μητροπολίτης γράψατε παρομοίασε τους "προσφυγες" τώρα με τους Έλληνες πρόσφυγες του 22 που κυνηγημένοι κατέφυγαν τότε εδώ, και όπως εκείνοι τότε ετσι και τώρα όσοι έρχονται εδώ πρέπει να τους καλοδεχτούμε. Και ασφαλώς σε όλο αυτό το σκεπτικό ο μητροπολίτης μας ωθεί να βάζουμε μαζί με τους "πρόσφυγες" και τους μη πρόσφυγες παράνομους μετανάστες.

      Αλλά το σημαντικό πρόβλημα όπως το έθιξε δεν είναι αυτό που ψευδώς λέει αλλά στην άλλη μισή πραγματικότητα που μας ενδιαφέρει, πράγμα που υποκρύπτει είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ο μητροπολίτης εκφράζει: Διότι η πραγματικότητα είναι ότι οι Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες του 22 που κατέφυγαν εδώ, το έπαθαν αυτό διότι επί μακρόν δεχόντουσαν -με ειρηνικό στην αρχή τρόπο και με τη βία και πολέμους κατόπιν- στις πατρογονικές εστίες τους εντελώς ασύνδετες με αυτούς πολιτιστικές ομάδες μετανάστών. Όπως Τουρκο - Μογγόλους και Πέρσες και Άραβες κ.ά. και όταν αυτοί έγιναν πολλοί και ακόμα περισσότεροι αρχισαν να κάνουν εθνοκαθάρσεις εναντίον των ελληνικών πληθυσμών της Μ. Ασίας.

      Συνεπώς κάποιος πρέπει να πει στον κύριο Χ ότι το παράδειγμα των προσφύγων του 22 θα έπρεπε να μας οδηγεί στο συμπέρασμα όχι στο πως αυτοί κατέφυγαν εδώ αλλά γιατί αυτοί αναγκάστηκαν να φύγουν από τα αιώνια πατρογονικά τους εδάφη.

      Αυτό δηλαδή μας δείχνει τι θα πάθουμε εμείς εδώ οι Ελλαδίτες Έλληνες στο μέλλον όταν τότε πλέον θα αναγκαστούμε να αφήσουμε την χώρα μας να καταφύγουμε για να σωθούμε ακόμα δυτικότερα.

      Και αν τότε το 22, οι διωχθέντες από την Μ. Ασία Έλληνες είχαν να καταφύγουν σε εδάφη με ομογενείς πληθυσμούς, στην σημερινή Ελλάδα δηλαδή, όταν εκ νέου θα μας συμβεί η ίδια συμφορά δεν θα έχουμε να πάμε πουθενά σε κάποια αντίστοιχη ελληνική χώρα.

      Εν κατακλείδι όταν μία ομοειδής κοινωνία δέχεται μαζική μετανάστευση ανόμοιων άλλων πληθυσμών η αρχική κοινωνία βάζει υποθήκη την εξόντωση της.

      Κατά τον ίδιο τρόπο πολλοί εμπαθείς με τον Ελληνισμό (ή στην καλύτερη περίπτωση κάποια διανοητικά ζόμπι) που θέλουν να μας εξαφανίσουν "αναμασούν" το ίδιο περίπου ευφυολόγημα στο πως εμείς οι Έλληνες και προφανώς και οι άλλοι προγενέστεροι Ευρωπαίοι πήγαν από την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου σαν μετανάστες στην Αμερική η οποία υποτίθεται μας καλοδέχτηκε εκεί, και πόσο καλό ήταν όλο αυτό για εμάς.

      Αλλά το ζήτημα ωστόσο δεν είναι αυτό αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο:

      Τι έπαθαν δηλαδή τελικά οι υπάρχοντες εκεί γηγενείς κάτοικοι της αμερικανικής ηπείρου (που ακόμα και το όνομα της είναι δοσμένο από τους εποίκους μετανάστες) και ασχέτως αν η Αμερική μας καλοδέχτηκε ή όχι, οι πιο αρμόδιοι να τους απαντήσουν σε αυτό το σαχλό ευφυολόγημα των όσων το επικαλούνται είναι οι γηγενείς κάτοικοι της "Αμερικής" (στην γη των Ινδιάνων δηλαδή), που αν βρουν σήμερα τέτοιους εκεί σαν δείγμα ιθαγενείς θα τους δώσουν σαφή απάντηση πόσοι από αυτούς μεχρι εξαφανίσεως σφάχτηκαν από τους μετανάστες.

      Συνεπώς και αυτό το ευφυολόγημα που παρόλα αυτά κάποιοι ψευδέστατα επικαλούνται αντιθέτως από οσα θέλουν να λένε δείχνει τα φοβερά δεινά που συνέβησαν σε όσους άθελα τους ή και ηθελημένα δέχτηκαν μαζικά ανόμοιους πολιτιστικά μετανάστες.

      Διαγραφή
    3. @ dx

      Ο παραλληλισμός των Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων με τούς λαθρομετανάστες είναι ασφαλώς γελοιωδώς λάθος. Από κει και πέρα, ο χριστιανός παπάς δεν μπορεί να σού υποδείξει κάτι άλλο, εκτός από το ν' ανοίξεις την αγκαλιά σου σε οποιονδήποτε. Αυτή είναι η διδασκαλία τού Χριστού, ο οποίος δεν διέκρινε έθνη, πατρίδες, φυλές, εχθρούς και φίλους. "Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ" (Παύλου προς Γαλάτας γ'). Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να πληρώνουν φόρο στον Καίσαρα, τον κατακτητή δηλαδή, τι είπε; "Απόδοτε τα τού Καίσαρος τω Καίσαρι..", εν άλλοις λόγοις πληρώνετε τον κατακτητή.

      Ο χριστιανισμός, λοιπόν, σε προτρέπει να αγαπάς ακόμη και τούς εχθρούς σου.

      Τούτων ούτως εχόντων, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ή όποιος άλλος, δεν μπορεί να σού πει κάτι διαφορετικό, διότι, ως λέγει και ο λαός, "ή παππάς παππάς, ή ζευγάς ζευγάς".

      Αυτός είναι ο λόγος που προτρέπω μερικούς εδώ μέσα να μην ανακατεύουν τα θρησκευτικά με τα πολιτικά, διότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμβαδίσουν και καταλήγομε σε άτοπα.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή ο Παπαφλέσσας ήταν αιρετικός, ο Αθανάσιο διάκος, ο καλόγηρος Σαμουήλ. Στην εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι ιεράρχες ήταν αντίθετοι στους πολέμους και στους αγώνες επιβίωσης εναντίων των αλλόθρησκων; Δηλαδή τι θα λέμε σφάξε με αγά μου να αγιάσω; Το γνωρίζω ότι ο χριστιανισμός είναι αγάπη. Δεν μπορεί όμως οι παπάδες να ξεσηκώνονται και να επαναστατούν, μόνο όταν οι κυβερνήσεις θίγουν την εκκλησιαστική περιουσία και τους μισθούς τους από το κράτος! Δεν περιμένω από τον παπά να μου υποδείξει τι να κάνω και πως να αντιδράσω. Είμαι άνθρωπος της λογικής και δεν διακατέχομαι από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, και ούτε πιστεύω πως όλα θα γίνουν εκ του θαύματος, "συν Αθηνά και χείρα κινεί". Αλλά δεν μπορεί να βλέπουμε αυτή την ταύτιση απόψεων κυβερνώντων και Ιεραρχών και να την θεωρούμε τυχαία. Εγώ αναφέρθηκα στους Ιεράρχες γιατί είναι μια μορφή εξουσίας, μαζί με τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, που επηρεάζουν καταστάσεις και ανθρώπους, αλλά και στο άτοπο κατά την δική μου άποψη του παραλληλισμού Ελλήνων προσφύγων του '22 και λαθρομεταναστών. Οι παπάδες δηλαδή ενδιαφέρονται μόνο για τα προνόμιά τους; Γιατί όπως ξέρουμε από την ιστορία, το κράτος μπορεί να καταστραφεί αλλά οι παπάδες και τα προνόμια τους καλά κρατούν(συμφωνία Αγίου Όρους με ναζί και ανακήρυξη του Χίτλερ προστάτη του Αγίου Όρους, διατήρηση του θεσμού του Πατριάρχου και μετά την άλωση του 1453 κ.α.). Τώρα όσον αφορά το "ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς" στην περίπτωση του Μακαρίου στην Κύπρο εκεί δεν ίσχυε;

      Διαγραφή
    5. Ο καθένας πράττει κατά βούληση. Εγώ απλώς σού είπα ότι, ως χριστιανός ιεράρχης, δεν μπορεί να σού πει κάτι άλλο απ' αυτό που είπε. Αυτός βλέπει ανθρώπους πονεμένους και προτρέπει σε αγάπη και βοήθεια. Γράφεις "Το γνωρίζω ότι ο χριστιανισμός είναι αγάπη". Ακριβώς.

      Δεν σού λέω ότι αυτό πρέπει να κάνεις εσύ. Για εκείνον μιλώ.

      Διαγραφή
    6. Μού διέφυγε

      >Τώρα όσον αφορά το "ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς" στην περίπτωση του Μακαρίου στην Κύπρο εκεί δεν ίσχυε;<

      Ασφαλώς και ίσχυε.

      Διαγραφή
  23. ΠΡΩΤΟΝ .ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΗ.ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΦΑΓΗΣ ΜΑΣ.
    Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/410162_shedio-coudenhove-kalergi-i-genoktonia-ton-laon-tis-eyropis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕΥΤΕΡΟΝ.ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΔ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
    Απόφαση ΒΟΜΒΑ ΣτΕ:Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! – Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!
    ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΔΕΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
    Εν κατακλείδι το ΣτΕ γνωμοδοτεί: Αριθμός 120/2015. Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα άρθρα 35 και 36 της Σύμβασης της Γενεύης του 1951. Άρθρο 25, διαδικασία αναγνώρισης προσφύγων: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ιδίως για ανθρωπιστικούς λόγους, να εγκρίνει την προσωρινή διαμονή αλλοδαπού».
    Σε εξαιρετικές λοιπόν περιπτώσεις και όχι αφειδώς! Αυτό το «εξαιρετικές περιπτώσεις», από τον Μάρτιο του 2015 έχει μετατρέψει η παρούσα κυβέρνηση σε αφειδώς.https://www.agorapress.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1.../

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΡΙΤΟΝ. Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ .ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ.Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας σταματησουμε να γραφουμε και ας ξεσηκωθουμε δεν παει ΑΛΛΟ...ΜΙΑ ΔΙΑΛΗΛΩΣΗ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΑΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΑΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ...ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ...ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΩΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δυο συνυπεύθυνοι υπάρχουν για το πρόβλημα .Εε δηλαδή Γερμανία και Τουρκία.Απο κοινού τρέχουν το προγραμμα.Η Τουρκία μόνη δεν μπορεί να τρέξει ενα τέτοιο προγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η πολιτική ορθότητα και η αλλοίωση της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η καταδίκη μας. Εκεί που χάνεται το μέτρο χάνεται η λογική και όπου λείπει η λογική έρχεται νομοτελειακά η καταστροφή.

    Το να βοηθάς κάποιους ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη είναι θεμιτό, ωστόσο είναι εφικτό μέχρι ενός σημείου. Μετά από αυτό το σημείο ξεκινά ο κατήφορος και για σένα που θέλεις να βοηθήσεις και γι' αυτόν που ζητά βοήθεια όπως φαίνεται από την τραγική κατάσταση στη Σύμη.

    Όπως δεν αφήνεις το σπίτι σου ανοιχτό να μπαίνει μέσα όποιος να 'ναι έτσι δεν πρέπει να αφήνεις και τα σύνορα σου ορθάνοιχτα. Όσο φιλόξενος και φιλεύσπλαχνος και να είναι κανείς, εάν έχει τα λογικά του δεν θα τολμήσει να αφήσει το σπίτι του ορθάνοιχτο να μπαίνει όποιος θέλει. Επομένως τις πόρτες της πατρίδας μας γιατί τις έχουμε ορθάνοιχτες; Είναι ή δεν είναι το συλλογικό μας σπίτι η πατρίδα μας;

    Οι εμπόροι των ψυχών διαφημίζουν τις χώρες μας και την ΕΕ γενικά ως γην της επαγγελίας και πείθουν εκατομμύρια οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες ότι η λύση στα προβλήματα τους είναι να εισέλθουν παρανόμως στις χώρες μας και να ζητήσουν άσυλο.

    Εμείς παράλληλα συζητούμε μεταξύ μας το πως θα κάνουμε διαμοιρασμό των αιτητών ασύλου μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για να απαλλαγούμε δήθεν από το βάρος της κρίσης και κατηγορούσαμε την《κακιά》 Ουγγαρία που εφάρμοσε εξαρχής αυστηρά μέτρα ελέγχου στα σύνορα της.

    Το μέτρο του διαμοιρασμού αιτητών ασύλου δεν αποτελεί ούτε καν ημίμετρο αφού δύναται να προσελκύσει περισσότερη παράνομη μετανάστευση και θα διευκολύνει το έργο των εμπόρων ψυχών οι οποίοι μπορούν να επιστρατεύσουν αυτή την πρόθεση διαμοιρασμού ως επιχείρημα για να πείσουν τα θύματα τους ότι αξίζει να μπουν σε μια βάρκα και ο Θεός βοηθός.

    Η αποτελεσματική διαφύλαξη των συνόρων μας είναι καθήκον και υποχρέωση των κρατών μας και θα δώσει το μήνυμα σε εμπόρους ψυχών και άλλους τυχοδιώκτες ότι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις κοινωνίες μας και ότι οι πατρίδες μας δεν θα γίνουν όχημα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

    Οι υπέρμαχοι των ανοικτών συνόρων κάνουν ζημιά τόσο στις τοπικές κοινωνίες που δέχονται το βάρος των μεταναστευτικών κυμάτων όσο και στους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν. Η παράλογη αυτή πρακτική επικαλύπτεται συνειδητά ή ασυνείδητα με τον μανδύα της αγάπης για τον άνθρωπο ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για αλλοίωση της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η προπαγάνδα της πολιτικής ορθότητας πρέπει να αποκαλυφθεί και να εξουδετερωθεί με την φωνή της λογικής πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σκεφτεις Χαριλαε οτι...αυτοι οι φιλεσπλαχνοι ανθρωπιστες ειναι ολοι στην προσωπικη ζωη τους : Πσλιανθρωποι..καθηκια..δεν παει κανεις στην εκκλησια..δεν ανοιγουν βιβλιο εκτος απ τις σαβουρες εκ των βιβλιων της Δυσης...ειναι ολοι αχρειοι υλιστες ..αρκετοι ειναι γκευ και Λεσβιες..ολη μερα τρωνε κοψιδια..κλεβουν ασυστολα τα παντα...εξαπατουν τους παντες ..λενε 500 ψεμματα το σεκοντ..αποθυσαυριζουν λογαριασμους ..κλεβουν το δημοσιο ταμειο..λαδωνονται σαν χαμινια..και ξεσκιζονται τα βραδυα..κλπ..κλπ.
      Αυτοι λενε για τον πονο του ανθρωπου.!!! Ολοι αυτοι...!!! Ο ιδιος ο Διαβολος λεει πως ειναι το ...Αγιο των Αγιων...
      Εμενα σαν ανθρωπο με ξεπερνα στην φρικη...Διοτι αυτο ειναι ολη η Φρικη...
      Κανεις εξ αυτων δεν εχει δικαιωμα κανενα. Μην πω κι ανθρωπινο.
      Οχι μην ακουτε λεξη απ αυτον τον βοθρο.
      Γραψτε τους ολους να μην πω που...

      Διαγραφή
    2. Κι αν τα συνορα ειναι ..ανοιχτα..( οπως λενε)..ανοιχτα θα πει οχι μονο μπαινεις.!! Αλλα και βγαινεις !!!! Κι αρα καιρος ειναι να τους εξορισουμε απ εδω αυτους...!!! Να πανε αλλου να λενε τις αρλουμπες με τις πορτες.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.