14/10/19

Όσο δεν αναγνωρίζεται διεθνώς η Γενοκτονία, θα έχουμε εισβολές και εθνοκαθάρσεις

Σάββας Καλεντερίδης
Όταν, χρόνια τώρα, προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι είναι εθνική ανάγκη να αναγνωριστεί και να διεθνοποιηθεί το θέμα της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους (Νεότουρκους και κεμαλικούς), πέραν των γνωστών συνοδοιπόρων των γενοκτόνων (Φίλης, Ρεπούση κ.ά.), υπήρχαν και πολλοί που αντιμετώπιζαν το θέμα στην καλύτερη περίπτωση με ελαφρότητα και στη χειρότερη με… απέχθεια.
Να μην πω για τους χαρακτηρισμούς σε όλους εμάς που τονίζαμε ότι η αναγνώριση και η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών από τους Τούρκους είναι ο μόνος τρόπος για να αναχαιτίσουμε τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας, που καταλήγουν σε εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες.
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η κατάσταση που επικρατούσε –ελπίζουμε τώρα να αλλάξει– για το θέμα, αρκεί να θυμηθούμε τα όσα τραγελαφικά έγιναν το 2014, τότε που η κυβέρνηση, προφανώς υπό το βάρος εσω-εξωτερικών πιέσεων, ήθελε να συμπεριλάβει στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την ποινικοποίηση μόνο της γενοκτονίας των Εβραίων και όχι των Ελλήνων και των Αρμενίων, που άλλωστε έχουν αναγνωριστεί κι αυτές από τη Βουλή των Ελλήνων.
Αυτό το εθνικό έγκλημα, που στην ουσία μετέτρεπε τον αντιρατσιστικό νόμο σε ρατσιστικό, αποτράπηκε μετά από γενναία πρωτοβουλία του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος έστειλε ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό, την οποία υπέγραψαν άλλοι 37 βουλευτές.
Τώρα λοιπόν βλέπουμε τη γενοκτόνο Τουρκία, ενθαρρυμένη από τους ανά τον κόσμο Φίληδες και Ρεπούσηδες, αφού πρώτα εισέβαλε στην Αλ Μπαμπ και μετά στο Αφρίν, διαπράττοντας μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εθνοκάθαρση των Κούρδων και των χριστιανών που είχαν γλιτώσει το γιαταγάνι των γενοκτόνων τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, να εισβάλλει στη βόρεια Συρία, με σχέδια εθνοκάθαρσης των Κούρδων και των Αρμενίων που κατοικούν εκεί, σχέδια που είχε το θράσος να επιδείξει από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ, ο διεθνής τραμπούκος και αμετανόητος γενοκτόνος που ακούει στο όνομα Ερντογάν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζητάει να γίνουν συνένοχοι του εγκλήματος, εκτός από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία (Τραμπ και Πούτιν), που του άναψαν το πράσινο φως για την εισβολή και την εθνοκάθαρση που θα ακολουθήσει, τις χώρες της ΕΕ.
Μάλιστα, με απίστευτο θράσος αυτός ο νέος Χίτλερ, πέραν του ότι απαιτεί από την ΕΕ να χρηματοδοτήσει με δισ. την εγκατάσταση στη «ζώνη γενοκτονίας» που θέλει να δημιουργήσει στη Συρία δύο εκατομμυρίων προσφύγων, λες και οι πρόσφυγες είναι… έπιπλα για να τα μετακινούμε από δω κι από κει, απειλεί ευθέως τις χώρες της Ευρώπης να μη χαρακτηρίζουν την επιχείρηση «Πηγή αίματος» και όχι ειρήνης, ως εισβολή, γιατί θα στείλει στην Ευρώπη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Το έχουμε ξαναγράψει, τέτοιο εγκληματία δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες, και συνένοχοι, πέραν των ΗΠΑ και της Ρωσίας, είναι όλοι εκείνοι που, εκτός των άλλων, προσπαθούν να βάλουν τροχοπέδη στον αγώνα για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας.
Πάμε τώρα να δούμε τους στόχους του Ερντογάν και γιατί πήρε την απόφαση αυτήν τώρα.
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία θέλει να αποτρέψει την ίδρυση ενός δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, τη φορά αυτήν στη Συρία, μετά το πρώτο που ιδρύθηκε και λειτουργεί de facto στο Β. Ιράκ από το 1992 και de jure από το 2005.
Και επειδή αυτό το δεύτερο κουρδικό κράτος λειτουργεί de facto στη ΒΑ Συρία από το 2012, υπό μορφή αυτοδιοικούμενων καντονιών, με την υποστήριξη των ΗΠΑ μετά το 2014, η Τουρκία προσέγγισε τη Ρωσία και το Ιράν, για να εκβιάσει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους.
Όταν δεν το πέτυχε, συνήψε στρατηγική σχέση με τη Ρωσία και επέβαλε τη Διαδικασία της Αστάνας, στην οποία συμμετέχουν ως εγγυήτριες δυνάμεις της Συρίας η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, έχοντας ως στόχο, πέραν των άλλων, να αποφευχθεί η de jure αναγνώριση του αυτόνομου κουρδικού κράτους στο υπό έγκριση νέο σύνταγμα της Συρίας.
Επειδή όμως ο κίνδυνος παρέμενε όσο οι ΗΠΑ στέκονταν στο πλευρό των Κούρδων, ο Ερντογάν άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Τραμπ,* από τα τέλη του 2018, για τη δημιουργία αυτής της «ζώνης γενοκτονίας», η οποία αν και δεν λύνει το πρόβλημα για την Τουρκία, το μετριάζει.
Η Ρωσία από την πλευρά της, ενώ στην αρχή ήταν αντίθετη, όταν ο Ερντογάν ανέβασε τους τόνους στη ΓΣ του ΟΗΕ, άρχισε να ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλει στη Συρία, δουλεύοντας σε δύο σενάρια.
Το ένα σενάριο προέβλεπε τη σθεναρή άρνηση των ΗΠΑ. Αν συνέβαινε αυτό, ο Ερντογάν, ενθαρρυμένος από τον Πούτιν, θα εισέβαλε μονομερώς στη Συρία με κίνδυνο μιας αμερικανοτουρκικής σύγκρουσης, που αποτελεί πάγιο στρατηγικό στόχο του Κρεμλίνου.
Το δεύτερο σενάριο προέβλεπε την υποχώρηση των ΗΠΑ. Με βάση αυτό η Ρωσία προέβλεπε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα αποχωρούσαν από την περιοχή που θα καταλάμβανε ο τουρκικός στρατός, που ούτως ή άλλως είναι πιο βολικός για τη Ρωσία από το στρατό των ΗΠΑ. Επιπλέον, εάν οι ΗΠΑ υποχωρούσαν και έδιναν την άδεια στην Τουρκία να εισβάλει, θα είχαν προδώσει τους Κούρδους και θα είχε αποδυναμωθεί η συνεργασία τους στο υπόλοιπο τμήμα της εκείθεν του Ευφράτη περιοχής, κάτι που διευκόλυνε την προέλαση και τον επανέλεγχο της περιοχής αυτής από τις δυνάμεις του Άσαντ, τη Ρωσία και το Ιράν.
Τελικά, όπως παρακολουθούμε όλοι μας, βγήκε το δεύτερο σενάριο, του οποίου την εξέλιξη αναμένουμε, κυρίως για να δούμε αν οι ΗΠΑ τελικά αποχωρήσουν από την περιοχή ή αν θα επιχειρήσουν να «επισκευάσουν» τη σχέση τους με τους Κούρδους, μια σχέση που έχει πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα.
Όμως πέραν των εθνικών στόχων, υπάρχουν και κομματικές-προσωπικές επιδιώξεις του Ερντογάν.
Πέρα από την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία –είπαμε, έξις δευτέρα φύσις–, ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει τώρα την εισβολή για τον εξής λόγο: Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) καταγράφει δημοσκοπικά τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 15 χρόνων, ενώ και οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί, αφού δύο προβεβλημένα στελέχη, ο Νταβούτογλου και ο Μπαμπατζάν, είναι γνωστό ότι κινούνται για την ίδρυση δύο κομμάτων, με στελέχη από τα σπλάχνα του ΑΚΡ.
Μάλιστα, ήδη δεκάδες στελέχη του ΑΚΡ έχουν παραιτηθεί και έχουν στελεχώσει το επιτελείο των δύο υπό ίδρυση κομμάτων, ενώ ο Νταβούτογλου έχει νοικιάσει και γραφεία για το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά την επιχείρηση «Πηγή αίματος» ο Ερντογάν έχει κηρύξει πανστρατιά, και όποιος κινηθεί εναντίον του το διάστημα αυτό θα χαρακτηριστεί προδότης.
Έτσι, κατόρθωσε να παγώσει τις διαδικασίες διάσπασης του ΑΚΡ, που θα έθεταν σε κίνδυνο την επανεκλογή του.
Το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» αλά Τούρκα, δηλαδή και αίμα και χρήμα και δόξα και εξουσία για τον Ερντογάν.
Αυτά προς το παρόν.
___
*Οι κακές γλώσσες στις ΗΠΑ λένε ότι ο Ερντογάν εκβίασε τον Τραμπ, απειλώντας τον ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία άνομης μεταξύ τους συναλλαγής για το «κουκούλωμα» στις ΗΠΑ της υπόθεσης του λαθρεμπορίου χρυσού της Τουρκίας με το Ιράν.

13 σχόλια:

  1. Τα ακραία στοιχεία Γιωργάκης, Αλέξης και σια της αριστεράς και της δεξιάς που χρόνια τώρα στηρίζουν την γενοκτόνα Τουρκία και θέλουν συνεκμετάλλευση με τους ισλαμοφασίστες και κεμαλοφασίστες, είναι ώρα να οδηγηθούν στα Ελληνικά και Διεθνή δικαστήρια για υποστήριξη και υπόθαλψη εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών κινημάτων. ΜουΚουΕ, μουκουε, μουκουε και πάλι μουκουε με τον κύριο υποστηρικτή του άισις; Εως πότε θα έχουμε πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν τους Ισλαμοφασίστες; Και ο Δένδιας το ίδιο ιδεολογικό χάρβαλο είναι, εξευτελίστηκε πλήρως. Ο δε Αποστολάκης που μας τρέλανε με τις ιστορίες ότι η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο, τις διατάξεις και εξοπλισμούς της Τουρκίας εναντίον μας δεν τις βλέπει; Θέλει να του στειλουμε και την ημερομηνία της επερχόμενης εισβολής μήπως; Κατευνάστε τους ισλαμοφασίστες περισσότερο να δούμε αν έχει όρια ο εξευτελισμός σας, ανίκανοι.

    Κούλη παιδί μου, σε περιμένει η ανθρωπότητα στη γωνία. Είσαι και εσύ συνοδοιπόρος και κατευναστής των αποκεφαλιστών του άισις και του καρα-μπαμπά τους;

    Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία δεν έχει κύριοι πουθενά, σε καμία θάλασσα. Σε λίγο δεν θα υπάρχει Τουρκία καν, και ο λαός θα σας φτύνει όλους όπως βρει και με ότι μέσον βρει. Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να γενοκτονεί λαούς, στην αν εσείς δεν την στηρίζατε. Χαζοχαρούμενοι κατευναστές, ήρθεν η ώραν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κυριε.
      διαφωνω μονον ως προε το πτυον. Με πτυον δεν προκειται να παει μπροστα αυτος ο τοπος,Ο Κολοκοτρωνης φερθηκε στο ν προδοτη Νενεκο Ελληνικα,Αυτο πρεπει να πραξωμεν. Και φρονω οτι ηλθεν η ωρα.Οχι στις Μπαχαμες οπου προτιθεται διαβιωσουν., μετα απο τις ακριβοπληρωμενες πλαστικες οι διαφοροι προδοτες εχοντας δεσμιδα διαβατηριων και θυριδες στην ελβετια, αλλα και στην ανεξερευνητη ανταρκτικη βρεθουν, θα εντοπισθουν ανακαλυφθουν δια τα δεοντα.Τα κατορθωματα ασαλα σε βαρος τουρκων εγληματιων και τα επιτευγματα μοσσαντ(εκτελεση ναζι) θα φανταζουν παιδικους καβγαδες σε αυτα που θα ακολουθησουν.Και μαλλον θα την πληρωσουν και γι αυτα που δεν εκαναν αλλα θα εκαναν.
      ουτως η αλλως παιδια θεληματων ηταν ,μαλλον αργησαν να το καταλαβουν,
      οχι πτυον λοιπον.Αλλα Κολοκοτρωνης ξκαι Νενεκος,
      εδω γινεται πολεμος και αυτοι συζητουν εαν η αστυνομια θα μπαινει στα πανεπιστημια που κατηντησαν κεντρα τρομοκρατων και εαν ο οδηγων αυτοκινητο δυναται και να καπνιζει.
      το χειροτερο ειναι οτι καταφεραν να διχασουν εναν λαο, τους ελληνες. και αυτο δεν συγχωρειται επι της γης.Ο Χριστος επετρεψε να εισελθει εις τον παραδεισο ληστης. οχι ομως προδοτης, η προδοσια ειναι αχαριιστια, και η αχαριστια δεν συγχωρειται ως λεγει και ι ισαακ ο συρος ξεκαθαρα.
      προ χριστου η υπαρχουσα θρησκεια των ελληνων προεβλεπε ξεκαθαρα τις συνεπειες της προδοσιας δια τους προδοτας.
      θεωρω οτι την σακουλευονται ομως και αρχισανε τα γνωστα τερτιπια, δηλ το διαιρει και βασιλευε, μην εκπλαγειτε εαν εχωμεν νεο πολυτεχνειο η παντειο αυτην την φορα,ετσι για αλλαγη.
      οσμιστηκαν οι υαινες τον επερχομενο λεων της χαλαστρας, τον μεγα αλεξανδρο που καραδοκει και η εκδικηση του μετα την προσβολη που υπεστη απο αυτους θα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι εναντιον των περσων.
      απ οτι γνωριζω ο Αλεξαβδρος κατσφαξε τους ελληνας αιχμαλωτους που αιχμαλωτισθησαν , πολεμουντες υπερ των περσων , αντιμετωπιζοντας απαντες λοιπους ως αιχμαλωτους πολεμου με την γμησια ελληνικη λεβεντια,
      το ιδιο θα συμβει και τωρα.οι μη προδοτες λοιπον ας μην ανησυχουν

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω αγαπητέ Σαγγάριε.
      Τα κατευναστικά όντα Κοτζιάς, Κακούγκαλος και Δένδιας όπλισαν τα χέρια της Τουρκίας για να εισβάλει κατά των Κούρδων. Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τους ξεβρακώσουν, ενώ τα όντα αυτά θεωρούν ότι έχουν Αμερικάνους προστάτες. Εδώ ορισμένοι Αμερικάνοι αδειάζουν λαούς ολόκληρους, στα συνεκμεταλλευτικά κακουγκαλάκια θα κολήσουν;

      Σε διεθνή δικαστήρια θα παραπεμφθούν ως συνεργάτες τρομοκρατικών οργανώσεων. Σε λίγο ηγέτες της ΕΕ θα ζητήσουν την παραπομπή της χώρας μας σε σχετικές δίκες για διασπορά της τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      Ἡ Τουρκία πρεπει νὰ διαλυθῆ καὶ τὰ κομμάτια της νὰ σκορπιστοῦν στοὺς πέντε ἀνέμους.
      Μόνο ἔτσι θὰ ἡρεμήση ἡ περιοχή.
      Οἱ δὲ πολιτικοί της καθῶς καὶ ὁ λαὸς της νὰ δικαστοῦν σὲ νέα Νυρεμβέργη γιὰ ἐγκλήματα πολέμου καὶ γιὰ τὶς γενοκτονίες Ἁρμενίων,Ἑλλήνων Μικρᾶς Ἀσίας,Πόντου,καὶ Ἀσσυρίων.
      Ἔτσι θὰ ἀναπαυθοῦν οἱ ψυχές τῶν προγόνων μας.

      Διαγραφή
  2. Και για να συμμαζευτούν λίγο πολύ τα πράγματα,για να μην πελαγοδρομούμε,απ΄τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των λογιών λογιών πολιτικάντηδων τύπου Τράμπ,Ερντογκάν,Μέρκελ,Σόρος, και λοιπών λουλουδιών της παρούσας πολιτικής σκηνής και δραστηριότητας,αλλά κι απ΄το σερβίρισμα των πάσης φύσεως ταλέντων της δημοσιογραφίας,που σώνει και καλά,όλα συμβαίνουν και ο κόσμος είναι άνω κάτω , γιατί η υπερδύναμη και η πεμπτουσία της η "Παξαμερικάνα" δεν βρίσκει ανταπόκριση στην εποχή μας και στον συγκεκριμένο χώρο της Μέσης Ανατολής ,και κατ΄επέκταση και στα υπόλοιπα σημεία τριβής της Ιμπεριαλιστικής USA με όλα τα απελευθερωτικά κινήματα της Γης....Μάλιστα...!
    Άρα ...!!! μη μας φεύγεις μαμά Αμέρικα και μας εγκαταλείπεις σαδίστρια λαίλαπα, γιατί εμείς οι μαζοχιστές μαχητές των λαών του κόσμου, τι θα γίνουμε χωρίς εσένα.
    (Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου κι έφτιαχνε αυτά τα γαλατομπούρεκα, που μένουμε ξεροί απ΄τη γλύκα.....?
    Είπαμε και το ξαναλέμε "ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ" και ο παρών πόλεμος της Τουρκίας και του Ερντογκάν με τους Κούρδους,Σύρους,Ιρανούς και Ρώσους,θα είναι πέρα για πέρα νικηφόρος για τους δεύτερους,και καταστροφή και όλεθρος,για τους Τούρκους,και τους δυτικούς,λίγο πολύ.
    Οι δεύτεροι τα΄χουν όλα, επιτελείο Ρωσικό βαρβάτο...το γειτονικό Ιράν έτοιμο με τα όλα του για να αφοπλίσει τις φιλοδοξίες των Τούρκων επιτελικών,τον συριακό στρατό και το έδαφος του , γα να τεμαχίσει τις περίφημες ετερόκλητες πολεμικές συνιστώσες των Τούρκων,και φυσικά το σπουδαιότερο τον Κουρδικό κυκεώνα ,που φλέγεται για τα πατρώα εδάφη του,χωρίς φειδώ... της αστείρευτης δύναμης του για την ελευθερία 45 εκατομμυρίων .
    Οι Τούρκοι απ΄αυτήν την σύγκρουση διαλέγουν και παίρνουν,μεταξύ ολικής καταστροφής ή εξαφάνισης τους.
    Σίγουρα, ο Πρόεδρος της USA μετά το τέλος των εχθροπραξιών,θα είναι ο πρώτος που θα συγχαρεί τους Κούρδους,(δαγκωμένος βέβαια αλλά και απελπισμένος) που δεν θα βρίσκει ανταπόκριση,για να καρπωθεί τον αγώνα των άλλων....
    Μετά απ΄αυτόν τον πόλεμο τα υπόλοιπα είναι τρακατρούκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι που πρέπει να μην μας διαφεύγει:
    Ναι! ο παρών πόλεμος είναι και μακροχρόνιος και σφοδρός και αδυσώπητος προς τους Λαούς της Μ.Ανατολής που λαβαίνουν χώρα και μάχονται ασταμάτητα.
    Όμως ο πόλεμος που έσπασε την ραχοκοκαλιά της USA και την ταπείνωσε μια για πάντα,δίνοντας το έναυσμα για νικηφόρα αποτελέσματα και στους άλλους λαούς της Γης, ήταν η ασύλληπτη τιτανομαχία που διεξήγαγε ο ένδοξος Λαός του ΒΙΕΤΝΑΜ με τα θηρία τους ΒΙΕΤΚΟΓΚ. (προηγούμενα είχαν γονατίσει δυο ακόμα αυτοκρατορίες, την Ιαπωνική και την Γαλλική στο Ντιενμπιενφού,αυτά για να μην ξεχνιόμαστε) μετά από τότε δαγκώθηκαν οι πάσης φύσης ιμπεριαλιστές.
    Μετά τον άθλο του ΒΙΕΤΝΑΜ, πήραν σειρά οι υπόλοιποι.
    Όσο για την Τουρκία και ειδικά τους Τούρκους δικτάτορες,καλά να παθαίνουν και να πάθουν,αφού αυτά δίδαξαν και διδάχτηκαν απ΄τους ομογάλακτους δυτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως οταν το αίμα και οι σάρκες που πολτοποιουνται στις ερπυστριες του δυνατού εισβολέα προέρχεται απο παιδιά φτωχών λαών τοτε κοστολογείται ως φτηνό κρέας και άρα αναλώσιμο...Η μονη περιπτωςη να ανεβεί η αξια του ειναι μονο εαν μπορει η οχι ,να προκαλέσει στους λεγόμενους ισχυρούς κοςτος ,που δεν ειναι αλλ απο το λεγομενο πολιτικο κοςτος...
    Αυτο κανει και ο τραμπ ακουλας και λοιποι δυτικοί,αυτη τη περιοδο που χύνουν κροκόδειλος ια δάκρυα ,αλλα απο πράξεις..
    Η κατάσταση .για τους κουρδους πλεον περιπλέκεται και με δεδομένη την πλήρη αποχώρηση των αμερικανών συμμάχων τους ,)που στην ουσία αφήνουν την τουρκια ελεύθερη απο ξηράς και αέρος να ολοκλήρωση την δουλειά ενενοχλητη), ειναι σε αναζήτησή νέων συμμαχιών της τελευταιας στιγμης,που δεν βλέπω να ειναι άλλοι εκτος του Σύρου ,ο οποίος ξερει πολυ καλα που αποβλέπει στην ουσία ο σουλτάνος..
    Ενδιαφέρον θα εχουν οι χειρισμοι της ρωσιας ως κυρία δύναμη που φαινεται να κερδίζει συνεχώς νεα ερείσματα στην παρτιδα αυτη..Θα καταφέρει να ικανοποιήσει και το σκύλο αλλα την πιττα των ρωσικών συμφεροντων ολόκληρη?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εδω εθνοκαθαρση κανουν τα κομματα της πλακας ολα.Καθαριζουν γερους..διωχνουν νεους..φερνουν εποικους( ταχα δεν τους αφηνει ο ...Θεος να αποτρεψουν θα τους κανει ..ντα-ντα ο αγιος Πετρος) . Οτι βλακεια υπαρχει λεγεται.Ο Αλ Καπονε αρχικλεφτης κατεπαναληψη ..λαμογιο και καθηκι ..παριστανει τον Αγιο..Τον πηρε ο πονος για ανθρωπισμους τον απανθρωπο.Και τα σερβιρουν στους χαζους..και τα μασανε οι χαζοι σαν στραγαλια.Και το εργο της εθνοκαθαρσης συνεχιζεται..μεταξυ χαβαλε..σινεμα..και ποπ κορν.
    Κι οσο εχουν φαι καποιοι ολα καλα ..ας κανουν ..αρκει να διωξουν τον διπλα.
    Και δωστου στραγαλια να τρωνε τα γλου - γλου φυτα...
    Οι Τουρκοι σιγουρα κανουν καθαρση οπως σιγουρα κανουν και οι σπειρες ..οι λεγομενες σωτηριες ..μεσα. Οκ...οκ...οκ...Ας συνεχισουν ολοι...Να δουμε που θα παει η πρεζα...οι φαντασιες και τα "νομισματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σαλβίνι συγκρίνει τη γενοκτονία των Αρμενίων με το Κουρδικό

    Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, ο Σαλβίνι υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

    Ο ακροδεξιός ηγέτης τόνισε, επίσης, πως «πριν έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

    Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

    https://www.protothema.gr/world/article/935058/o-salvini-sugrinei-ti-genoktonia-ton-armenion-me-to-kourdiko/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα συμφέροντα των δυτικών είναι τεράστια στην Τουρκία και γι΄αυτό το λόγο δεν πρόκειται ποτέ να δούμε μια τέτοια αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα όπως περιγράφεται στο άρθρο, της γενοκτονίας όλων των χριστιανικών λαών της Ανατολίας από τους Τούρκους μέσα στον τελευταίο αιώνα ειδικά, ακόμα και αν αναγνωριζόταν για όλους τους υπόλοιπους, για τους Έλληνες δεν θα υπήρχε η παραμικρή αναγνώριση εκ μέρους της Δύσης των υποκριτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λέει κανείς ότι πρέπει να χαθεί από τη γη η Τουρκία. Να μείνει εκεί που είναι, με άλλο όνομα και άλλη πίστη όμως, ανακαινισμένη. Δεν θελουμε να ανοίξει τρύπα να χαθεί μέσα στο έρεβος για να κλαίει μετά η Δύση που την έχασε.
      Το πρόβλημά μας είναι διανοητικό. Η θρησκευτική ηγεσία μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και περιόδων, δεν μας διδάσκει ότι έχουμε υποχρέωση να επαναπατρίσουμε όσους πιστεύουν ότι είναι Τούρκοι στα πατρογονικά τους Αλτάι. Θαυμάσια μέρη, χωρίς πληθυσμό σήμερα. Μόνο στην πατρογονική του γη θα βρουν ειρήνη οι φυλές που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία και από τότε γενοκτονούν όλους τους ντόπιους λαούς.

      Διαγραφή
  8. συνένοχοι, πέραν των ΗΠΑ και της Ρωσίας, είναι όλοι εκείνοι που, εκτός των άλλων, προσπαθούν να βάλουν τροχοπέδη στον αγώνα για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας...............
    Άδικος ο κόπος και ο δικός σου και ο δικός τους !!!!ποιος απ αυτός θα αναγνωρίσει γενοκτονία , όταν αυτοί οι ίδιοι είναι από πίσω !!!
    Κανείς τους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.