18/10/19

Βιομηχανικά διδακτορικά για την εγχώρια παραγωγή


Από τι εξαρτάται η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας; Από την ανάπτυξη της οικονομίας της. Από τι εξαρτάται η ανάπτυξη της οικονομίας της; Από την εγχώρια παραγωγή και την εγχώρια παραγωγική εργασία. Από το εάν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δημιουργούν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας και γι’ αυτό μπορούν να πωληθούν στις διεθνείς αγορές - είναι δηλαδή διεθνώς εμπορεύσιμα.
Για να πετύχει όμως μία χώρα όπως η Ελλάδα, να είναι παραγωγικά αυτοδύναμη και να συμμετέχει στις διεθνείς αγορές, απαιτείται (εκτός από τις συνθήκες οικονομικής ισορροπίας στο εσωτερικό της, οι οποίες αναζητούνται) ο παραγωγικός μετασχηματισμός της: η ραγδαία ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής τεχνολογικής αιχμής, άνω του μέσου όρου και στα όρια της σύγχρονης αιχμής.

Για τη συνέχεια naftemporiki

12 σχόλια:

  1. Αν ο κ. Χρήστος Ιωάννου του Συνδέσμου Ελληνικών βιομηχανιών με το άρθρο του στην naftemporiki μας εξηγούσε τι σημαίνουν τα αρχικά ΕΚΕΦΕ, και σημαίνουν τα αρχικά ΙΣΝ , θα ήταν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στοχευμενο άρθρο στο πλαίσιο μιας νέας λογικής νεοφιλελεύθερης που την έρευνα πρέπει να τη συνδέουμε με την αγορά. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται περιττό. Έτσι δε χρηματοδοτουν από τον ΕΣΠΑ το ΙΚΥ ή το ΕΛΙΔΕΚ αλλά βιομηχανίες. Κατάντια. Προσπαθουν επιπλέον να πείσουν ότι άλλοι τομείς για έρευνα είναι περιττοί. Πχ στις κοινωνικές ή ανθρωπιστικες επιστήμες. Το δόγμα καλά κρατεί, πάνω από όλα η οικονομία, ο άνθρωπος καταναλωτής, συνεχίζει να μαζοποιεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς, οι 10.000+ που είναι ηθοποιοί και οι 18.000+ που είναι δημοσιογράφοι, και οι δικηγόροι της πχ Αθήνας που είναι υπερδιπλασιοι όλης της Γαλλίας, και και και , δεν είναι αρκετοι. Πρέπει να βάλουμε νέο αίμα στα ταμία τους.
      Κουνήστε το κεφάλι λίγο ρε κάτοικοι της Σοβιετίας, γιατί από αυτούς που παράγουν τρώς.

      Διαγραφή
    2. Ποιος ακριβώς είναι κάτοικος της σοβιετιας; προσέχεις ακριβώς τι γράφεις ή απλά ότι να'ναι κουβέντα να γίνεται; και πού κολλάνε οι ηθοποιοι και οι δημοσιογράφοι σε όλο αυτό; Ή νομίζεις ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με βιομηχανίες; (των μίντια, σου απαντώ)
      Ακριβώς το αντίθετο έγραψα λοιπόν. Αυτοί που συνδέουν τα πάντα με την οικονομία είναι μαρξιστικής λογικής, αυτοί που ποντάρουν τα πάντα στην αγορά, νεοφιλελεύθερης. Κι αυτά είναι η Άλφα Βήτα. Να τα μάθεις λοιπόν για να μη σχολιάζεις αερολογίες.

      Διαγραφή
    3. νεο-εαμοβουλγαρικο παραληρημα!!!!
      δεν θα περασει ο νεο-κομουνισμος!!!!
      η φιλελευθερη δημοκρατια θα νικησει!!!!!

      Διαγραφή
    4. faidon(18 Oκτωβρίου 2019 9.23μμ και 18 Οκτωβρίου 2019 3.19 πμ)
      Ο Ινφογνώμων έχει αρκετές αναρτήσεις άρθρων που διέπονται από σοβαρότητα,προβληματισμό, ιστορική αντικειμενικότητα.
      Ο Ινφογνώμων έχει μεταξύ των επισκεπτών- σχολιαστών ορισμένους που «αντιμετωπίζουν» τους έχοντες διαφορετική άποψη από την δική τους ως κατοίκους της Σοβιετίας, και ως εκφραστές του νεο-εαμοβουλγάρικου παραληρήματος, του νεοκομμουνισμού,του εθνομηδενισμού κλπ.
      Αυτοί οι επισκέπτες- σχολιαστές στην προσπάθεια τους για «πολιτική» αντιπαράθεση συναντούν σε αρκετές περιπτώσεις την άρνηση των «κατοίκων της Σοβιετίας» για οποιαδήποτε συζήτηση.

      Διαγραφή
    5. Faidon
      αν δεν κατάλαβες τί έγραψες, οκ. Απλώς γεμίσαμε ανθρωπιστικές σπουδές. ΓΕΜΙΣΑΜΕ.
      Όσο για το τρολάκι των 60 λεπτών, απλώς να γνωρίζει ότι τίποτε δεν θα μένει ασχολίαστο από τα βλακώδη ξεπερασμένα που σερβίρει.

      Διαγραφή
    6. Chris ήδη με κούρασες με τις εξυπνάδες σου. Ούτε την όρεξη σου έχω, ούτε καφενείου κουβέντα θέλω να αναπτύξω.

      Διαγραφή
    7. Παρομοίως. Κουβέντες , μόνο σε καφενεία """ανθρωπιστικού τύπου""".

      Διαγραφή
  3. Νασαι βεβαιος οτι η υπερβολη θαχει τελος.Ολα εχουν. Η μελετη φυσης και ιστοριας αυτο λεει.Δεν υπαρχει αιωνιο " πολυ ". Αυτοι με την οικονομια τοχουν ξεφτιλισει. Αριστεροι και δεξιοι και διαγωνιοι.Ειναι πολυ και παντου. Γερασε ομως.Δεν το καταλαβε ξαναμενο.Πιθανον εμφραγμα ναρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν το κανετε οπως το ΙΣΡΑΗΛ? Διπλα στα Πανεπιστημια υπαρχει ρταιρεια που μετατρεπει τι2ς πατεντες σε προιοντα. Βεβαια υπα;ρχει αξιοκρατια και συνεργασια με εργαστηρια του εξωτερικου. Εδω υπαρχει νοβο νεποτισμος και αναξιοκρατια. Και τα μαγαζακια των συλλογικοτήτων βεβαιως γιατι πρεπει να βγαινουν πολιτικα στελεχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό. Κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε ως χώρα. Να δούμε τι κάνουν οι προοδευμένες χώρες. Θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν τα ΑΕΙ από τα δεσμά του υπουργείου Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.