9/10/19

Μαντέψτε ποιος ηλίθιος θα πληρώσει το πρόστιμο...

Εξηγήσεις για το City Plaza ζητεί το ΕΔΔΑ
Εξηγήσεις από τη χώρα μας για τη μεταχείριση της ιδιοκτήτριας του City Plaza, Αλίκης Παπαχελά, ζητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ, στο οποίο προσέφυγε η κ. Παπαχελά τον Μάρτιο του 2018, ρωτά το ελληνικό κράτος εάν η κατάληψη του ξενοδοχείου από τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους παραβίασε το δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιοκτησίας της προσφεύγουσας, υπό το πρίσμα της φερόμενης άρνησης από το κράτος να την προστατεύσει και να την αποζημιώσει. Η χώρα μας έχει διορία λίγων μηνών να ανταποκριθεί στο ερώτημα, αλλιώς κινδυνεύει να καταδικαστεί.
Μιλώντας στην «Κ» η κ. Παπαχελά δηλώνει δικαιωμένη. «Δεν είναι μόνο οι ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη η περιουσία μου, αλλά και το ηθικό κομμάτι, η δολοφονία χαρακτήρα. Αυτά που συνέβησαν στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία». Θυμίζεται ότι το κτίριο καταλήφθηκε στις 22 Απριλίου 2016 και απελευθερώθηκε τον φετινό Ιούλιο. «Η μόνη φορά που με πήραν από ΓΑΔΑ ήταν την ημέρα που άδειασε το ξενοδοχείο, για να τους δώσω κατάθεση. “Τώρα;” τους λέω. “Πού ήσασταν τόσο καιρό;”. Εδωσα κατάθεση και περιμένω να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών από το αρμόδιο γραφείο».

Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Περιμένετε και θα δείτε ότι θα καταδικασθούμε και γιά τήν αποβολή τών λαθρομεταναστών από το κτίριο αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βασικη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Το ΚΚΕ υποστηρίζει την κοινοκτημοσυνη, δηλαδή την εθνικοποιηση, των μέσων παραγωγής κ όχι της ατομικής ιδιοκτησίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κ το σπίτι, κ το χωραφι και την αυλή περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.