22/10/19

Παιχνίδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες των Ελλήνων - «Τζόκερ»: Βρέθηκαν οι γυναίκες που πήραν την ΕΛΑΣ - Ποια η σχέση τους με πρώην υφ.ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τοποθετήθηκε και έδωσε απαντήσεις η υπουργός Πολιτισμού για τους χθεσινούς ελέγχους της ΕΛΑΣ σε αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media.
«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον έλεγχο που έγινε σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας Τζόκερ σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.
Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Όπως είπε, η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχεία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.
«Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτης, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως:
«Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τις σε βάρος τους πειθαρχικές έλεγχο».
Η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».
«Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη», συμπλήρωσε η ίδια.
Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που απειλούσε με… κυρώσεις
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».
Τι προηγήθηκε 
Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Κυριακή εφόδους σε δύο κινηματογράφους κατά διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τζόκερ» ώστε να απομακρύνουν ανηλίκους που παρακολουθούν την ταινία καθώς δεν είναι κατάλληλη για κάτω των 18.
Σύμφωνα πληροφορίες, η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ οι αστυνομικές επεμβάσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε κινηματογράφο επί της οδού Πατησίων στο ύψος της Κυψέλης.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η όλη διαδικασία που φαίνεται να κινήθηκε το Σαββατοκύριακο για τις προβολές της ταινίας Joker βασίζεται σε δύο κανονιστικές πράξεις, που εκδόθηκαν κατόπιν υπουργικών αποφάσεων του 2011 και του 2014. Οι έλεγχοι γίνονται από την ειδική Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Στο τμήμα Κινηματογραφίας διευθύντρια είναι συγγενής του πρώην υφυπουργού ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Στρατή. Συγκεκριμένα, διευθύντρια είναι η κυρία Αλεξομανωλάκη, σύζυγος του αδελφού του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με την κατάθεση των δύο υπαλλήλων του ΥΠΠΟ που ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας, η κυρία Αλεξομανωλάκη είχε δώσει την έγκρισή της. Και ακόμη, οι ταυτότητες που έχουν τα μέλη της επιτροπής αυτής για να μπορούν να ασκήσουν τους σχετικούς ελέγχους της έχουν υπογραφεί από τη γ.γ. του υπ. Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Βλαζάκη.
Μύλος με τον «Τζόκερ»: Η κατάθεση της υπαλλήλου του υπ. Πολιτισμού
Όπως αποδεικνύεται οι δύο γυναίκες που προκάλεσαν τόση αναστάτωση επικαλέστηκαν στην ΕΛΑΣ την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους.
Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.
Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.
Οι επτά ανήλικοι του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση. Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Πηγή: marketnews

18 σχόλια:

  1. Η υπόθεση ειναι ύποπτη αλλά υπάρχει ενα θεμα ! Γ υπάρχουν μεσα στο έργο σκηνές κακοποίησης ζώων ? Υπάρχει όριο ηλικίας ? Πως αφήνεις κυριε παιδάκια να το δουν ? Να κάνουν ο,τι έκαναν στη γατα στη Φολεγανδρο δυο νεανίες που σκότωσαν μια τυφλή γατα ? Δεν ειναι το συγκεκριμένο λογοκρισία.Εκτος αν συνεννοηθούμε ως κοινωνία και πουμε ολα ελεύθερα.Μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλαδα ,η χωρα οπου τα παντα γελοιποιουνται!!!!!Σ Ο Β Α Ρ Ο Τ Η Σ μ η δ ε ν !!!!Τα βλεπουν οι τουρκοι κι ξερογλυφονται, με τετοιο πολιτικο συστημα ολοι απλωνουν χερι,κι οποιος αρπαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος τοπου και χρονου ολοι...
    Βαρυα νοσος η μαλακινση εγκεφαλων..
    Οι Τουρκοι προ των πυλων..κι οι εποικοι εντος..και το ...αυτο της Χαιδως ..εχει φαγουρα..απο πανω εως κατω..στην Κρητη..(απ τα ονοματα και τις ...συμπτωσεις ολες...ενω γιαγιες ψαχνουν τα σκουπιδια να φανε..γιατι οι Χαιδουλες τους ταφαγαν ολα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ.
      Δημητρη οταν οι γιαγιαδες βυζαιναν τα 'εισερχομενα' στην Λεσβο η την Μυτιληνη δεν θυμαμαι ακριβως,καμαρωναν στις καμερες και περιμεναν την εβροπαικη βραβευση.
      Τωρα βγαινουν στους δρομους αγανακτησμενες.
      Οπως στρωσαμε οχι θα κοιμηθουμε αλλα θα ξαπλωσουμε και μαλιστα μπρουμητα.

      Διαγραφή
    2. Nαιας (22 Οκτωβρίου 2019 6΄37 μμ)
      Χωρίς να εισέρχομαι στην συζήτηση σας σε ενημερώνω ότι .
      1) Λέσβος είναι το νησί στο οποίο η ποιο μεγάλη πόλη είναι η Μυτιλήνη.
      2) Ο νομός Λέσβου περιλαμβάνει τα νησιά Λέσβος, Λήμνος, και Άγιος Ευστράτιος (εκεί που έστελναν για διακοπές τους αντιφρονούντες)
      3) Οι γιαγιάδες (που έδιναν γάλα με το μπιμπερό στο μωρό- λαθρομετανάστη και πιθανώς τζιχαντιστή) είναι από το χωριό Μανταμάδος (στα ανατολικά παράλια απέναντι από την Τουρκία)
      4) Οι γιαγιάδες όταν έδιναν γάλα στο μωρό δεν είχαν κατά νου την βράβευση. Είχαν κατά νου την ανθρωπιά
      ΥΓ. Από που έλαβες την πληροφορία ότι οι γιαγιάδες αυτές «τώρα βγαίνουν στους δρόμους αγανακτισμένες»;

      Διαγραφή
    3. Αυτες που βυζαιναν ειχαν φαι...Αλλες δεν εχουν...Ομως οι εποικοι εχουν τρια φαγητα την μερα.
      Και μονο γιαυτο πρεπει δικαια τωρα ο Αγιος Ευστρατιος νσ ξαναγεμισει..πριν δωθει το Κωνιο..
      Αυτη την φορα τιποτε δεν θαναι χαβαλες...Μιλω εκ βαθεων. Τιποτε δεν θαναι αστειο.Νομιζω η πλακα για τις ιδεες τελειωσε ..Επαιξαν εως τερμα ολες.Το ξεφτυλισαν εως αηδιας ..

      Διαγραφή
  4. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν έχω χρόνο (ίσως σε επόμενες μέρες γράψω κάτι παραπάνω). 2 μόνο σκέψεις στην επιφανειακά γιατί το ζήτημα είναι πολύ βαθύ και πνευματικό:
    1) Μπράβο στις υπαλλήλους και μπράβο στην Αστυνομία (όπως μας έχει συνηθίσει. Άψογη). Πρέπει να πάρουν εύφημη μνεία.
    2) Έχω ξαναγράψει ότι τεχνολογία σημαίνει πειθαρχία και δυνατότητα να κάνεις συμφωνίες
    3) Δεν είναι όλοι οι λαοί ίδιοι. Πχ είναι προφανής η διαφορά μεταξύ Κινέζων και Μογγόλων.
    4) Οι Βόρειοι λαοί της Ευρώπης είναι από την φύση τους πιο πειθαρχικοί από τους Νότιους
    5) Αυτό τους δίνει πλεονέκτημα στο χώρο της τεχνολογίας
    6) Οι Ελληνες πρέπει να έχουν την ταπεινότητα να το αποδεχτούν αυτό και την πνευματική δύναμη να το υπερβούν.
    Οι Ελληνες είναι λαός του νόμου ενώ οι Βόρειοι λάοι είναι λαός του αίματος.
    Ο αδελφός του τρελάρα Τραμπ πέθανε από αλκοολισμό. Ο Τραμπ κατάλαβε ότι πιθανόν η οικογένειά του έχει έφεση στον αλκοολισμό και από τότε έκανε την υπέρβαση και δεν πίνει ΚΑΘΟΛΟΥ αλκοόλ. (ούτε μπύρα). Ο Τραμπ έχει μεγαλύτερο μυαλό από τον μέσο Έλληνα διανοούμενο και πολιτικολογούντα .
    Τα παιδιά στο Joker μάθανε ένα θαυμάσιο μάθημα πως λειτουργεί και τι σημαίνει ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ. Ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει την δυνατότητα να προκαλέσει την έναρξη μιας διαδικασίας επιβολής της νομιμότητας. Το μάθημα που πήραν θα είναι πιο χρήσιμο από οτιδήποτε θα τους διδάξουν στο σχολείο (με εξαίρεση τον Χριστιανισμό (εάν μπορεί να διδαχθεί μέσα από έναν κρατικό θεσμό).
    Αυτά τα πολύ λίγα που είναι μόνο η επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος (22 Οκτωβρίου 2019 7.01μμ)
      Γράφεις «Ο Τράμπ έχει μεγαλύτερο μυαλό από τον μέσο Έλληνα διανοούμενο και πολιτικολογούντα.»
      Τα ερωτήματα μου σε αυτή την φράση είναι
      1) Ποιος ειδήμων και με ποια συγκριτικά στοιχεία έκρινε ότι ο Τραμπ έχει μεγαλύτερο βαθμό νοημοσύνης από τον μέσο Έλληνα διανοούμενο και πολιτικολογούντα;
      2)Ποιος ειδήμων και με βάση ποια στοιχεία προσδιόρισε τον βαθμό νοημοσύνης του «μέσου Έλληνα διανοούμενου και πολιτικολογούντα;
      3) Είναι δυνατόν ο Τραμπ να είναι «τρελάρας» όπως ισχυρίζεσαι και ταυτόχρονα να έχει όπως ισχυρίζεσαι «μεγαλύτερο μυαλό από τον μέσο Έλληνα διανοούμενο και πολιτικολογούντα»;

      Διαγραφή
  5. Γιώργος (22 Οκτωβρίου 2019 7.01 μμ)
    Όταν ευκαιρήσεις προτείνω να αναφέρεις
    1)Ποιος ειδήμων έκρινε ότι ο Τραμπ έχει «μεγαλύτερο μυαλό από τον μέσο Έλληνα διανοούμενο η πολιτικολογούντα»;
    2) Ποιος ειδήμων και με ποια επιστημονική μέθοδο μέτρησε το μυαλό του «μέσου Έλληνα διανοούμενου και πολιτικολογούντα»;
    3) Πως είναι δυνατόν ο Τραμπ να είναι τρελάρας όπως υποστηρίζεις και ταυτόχρονα να είναι«πολύ μεγαλύτερο μυαλό από τον μέσο Ελληνα διανοούμενο και πολιτικολογούντα»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετα με το ποιος κίνησε τη διαδικασία και γιατί, είναι καταρχήν σημαντικό οι κρατουντες την εξουσία (πρώην και νυν) να γνωρίζουν τη νομοθεσία του τόπου. Ο χαρακτηρισμός κατάλληλο - ακατάλληλο για τις κινηματογραφικες ταινίες που προβάλλονται δημόσια, καθώς και το όριο ηλικιών που μπορούν να τις παρακολουθήσουν κατά περίπτωση, νομοθετειται από την ελληνική πολιτεία ήδη από τη δεκαετία του '30 έναν αιώνα πίσω, και φυσικά δεν ήταν ελληνική επινόηση. Σε όλους τους νόμους, νομοθετικά διατάγματα, κλπ που επακολουθησαν και αφορούσαν τον κινηματογράφο οι σχετικές διατάξεις παρέμειναν σε ισχύ. Το μόνο που άλλαζε ήταν το ηλικιακό όριο και κάποιες άλλες λεπτομέρειες σχετικές, ύψος προστίμου κ.ά. Έτσι και στον τελευταίο πλήρη νόμο του 2010 περί κινηματογραφίας η σχετική διάταξη παρέμεινε σε ισχύ. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ήδη από τη δεκαετία του '80 οι σχετικοί έλεγχοι εφαρμογής της σχετικής διάταξης είχε ατονησει. Γενικότερα, οι κυβερνήσεις για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, θεωρώντας ευαλωττες τις μικρές ηλικίες, προσπαθεί να τις προστατέψει νομοθετωντας ανάλογα. Αυτό, ενίοτε, μπορεί να σημαίνει και λογοκρισία. Αυτό όμως είναι μία άλλη συζήτηση. Είναι άλλο πράγμα να συζητάμε αν πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος νόμος και άλλο αν πρέπει να εφαρμόζεται. Δυστυχώς, εδώ για άλλη μια φορά το προηγούμενο κυβερνών κόμμα, ισοπεδώνει τα πάντα, δε θέλει έλεγχο σε τίποτα και για τίποτα, με μια μανία αλογιστου δικαιωματισμου βαφτίζει προοδευτικοτητα την κάθε είδους ασυδοσία. Είδαμε να το κάνει σε όλα τα επίπεδα. Πίσω από αυτή τη γενικότερη λογική τους κρύβεται μια εκ βαθέων έλλειψη παιδείας και ένας ερασιτεχνισμος, που ήταν και παραμένει επικίνδυνος, ειδικά για τα εθνικά μας ζητήματα.
    Αυτό όμως που επίσης παραμένει επίσης επικίνδυνο είναι ότι και η νέα κυβέρνηση ακολουθεί ή παρασύρεται σε παρόμοιες λογικές. Και σε αυτήν την περίπτωση για παράδειγμα οι ιθύνοντες άρχισαν να δικαιολογούνται περί επέμβασης της αστυνομίας κλπ, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα ότι δε γνώριζαν τη σχετική νομοθεσία. Γενικώς, τους πήρε η μπάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ? Στην υπόθεση της γιαγιάς με τα τερλίκια ποιος έκανε καταγγελία?! Κάποιοι από την λαϊκή. Σημασία έχει η αστυνομία να χειρίζεται κατάλληλα κάθε υπόθεση. Στην υπόθεση της γιαγιάς με τα τερλίκια μετά την κατακραυγή στο τέλος είπαν σαν δικαιολογία αν δεν το καναμε από τη στιγμή που υπηρξε καταγγελία θα είχαμε πρόβλημα με τη δουλειά μας.Τώρα με τα πιτσιρίκια για μια ταινία.
    Αλήθεια, εκείνος ο τσόγλανος ο ΜΑΤατζής που έβρισε ως Βούλγαρους Έλληνες Μακεδόνες πέσανε όλοι οι συνάδελφοι του μετά να τον καλύψουν να μην μαθευτεί ποιος ειναι. Εκεί δεν είχαν πρόβλημα με δουλειά τους? Εκεί δεν πιάνουμε τον συνάδελφο. Να γλιτώσει το αυτόφωρο και όταν δικαστεί (αν τελικά δικαστεί) να πέσει στα πολύ μαλακά.

    https://www.protothema.gr/greece/article/819792/thessaloniki-na-sullifthoun-oi-astunomikoi-gia-to-voulgaroi-zitise-i-eisaggeleas/

    Τελικά σε αυτόν τόπο ζούμε άκρως κωμικοτραγικές καταστάσεις κι εκεί που τα συζητάς με φίλους σου και λες πάνω στον καφέ ή την μπύρα/κρασί:

    "Εντάξει ρε μ@λ είμαστε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ψυχιατρείου σε διασταύρωση με τσίρκο...το τερματίσαμε παιδιά" και γελάτε, μετά στις ειδήσεις της επόμενης μέρας καταλαβαίνεις ότι έπεσες έξω.
    Και λες από μέσα σου την ώρα των ειδήσεων:

    "Όχι ρε π...δεν το τερματίσαμε. Δεν είναι δυνατόν"

    Σε αυτό τον τόπο η αστυνομία:

    1) Συλλαμβάνει γιαγιάδες με τερλίκια επειδή δεν έχουν άδεια.

    2) Βρίζει (ΜΑΤατζής στη Θεσσαλονίκη) Έλληνες Μακεδόνες ως "Βούλγαρους" σε διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

    3) Τώρα ζήσαμε να μπουκάρουν μέσα σε αίθουσα κινηματογράφου, να σταματάει η ταινία και να ψάχνουν ανήλικα.

    Πληροφορίες από ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ανέφεραν ότι επειδή τα παιδιά ήταν αρκετά(πάνω από 3) ζητήθηκε να έρθει κλούβα. Αντέδρασαν κάποιοι γονείς που ήταν εκεί και τελικά η μεταφορά των "επικίνδυνων κακοποιών" έγινε με περιπολικά. Για τους πρόσφυγες και μετανάστες ξέρανε να τους μεταφέρουν ανθρώπινα με απλό λεωφορείο. Που δεν υπάρχει ο όρος μετανάστης. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας είναι λαθρομετανάστης, παραβιάζει τα Ελληνικά σύνορα χωρίς νόμιμη άδεια εισόδου και πρέπει να μεταφέρεται με αστυνομική κλούβα. Μόνο ο πρόσφυγας δεν είναι κρατούμενος και πρέπει να μεταφέρεται με απλό λεωφορείο και να χει διαφορετική, καλύτερη αντιμετώπιση.
    Για τους Έλληνες ανηλικους για το "τεράστιο" αυτό έγκλημα κάποιοι αρχικά σκέφτηκαν να φωνάξουν κλούβα.Πάλι καλά που δεν έγινε.

    Το επόμενο κατόρθωμα της αστυνομίας ποιο θα είναι?

    Καταγγελία:

    "Αστυνομία εκεί? Ονομάζομαι Μήτσος Καταδότεν. Σας αναφέρω ότι ένας ήσυχος-μη βίαιος δεκαεξάχρονος που είναι καλός μαθητής, του αρέσει ο προγραμματισμός των PC και τα παιχνίδια στρατηγικής, "λιώνει σίδερα", παίζει ποδόσφαιρο, παίζει μπάσκετ, δρόμο αντοχής και κάνει πολεμικές τέχνες, αυτό το εορταστικό τριήμερο ήρθε με τους γονείς του στο Ταδεχώρι Ηπείρου να δουν το πατρικό του πατέρα του. Αυτή τη στιγμή μόλις παραβίασε δύο νόμους:

    Ξεκρέμασε το ποδήλατο του από το οικογενειακό αυτοκίνητο, έκανε μια βόλτα με αυτό μέσα στο χωριό χωρίς να χρησιμοποιήσει ποδηλατόδρομο (επειδή δεν υπάρχει!) αλλά πεζοδρόμια και δρόμους και μόλις αγόρασε πορνοπεριοδικό ακατάλληλο για ανηλικους από το ψιλικατζίδικο του Κυρ Παντελή. Πιθανότατα το έκανε γιατί είναι ζωηρό το καναρίνι στο κλουβί. Τρέξτε γρήγορα!!! Παραβιάζεται ο νόμος!!!"

    Τηλεφωνητής Ελληνικής αστυνομίας:

    "Μην ανησυχείτε κύριε. Ειδοποιήθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Αποστέλλω ΅και δίμετρα παλικάρια της ομάδας ΟΠΚΕ με αλεξίσφαιρα γιλέκα και υποπολυβόλα να κατασχέσουν το ποδήλατο και το πορνοπεριοδικό και να συλλάβουν τον "τρομοκράτη" (και το καναρίνι του!) και τον ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου. Αν τυχόν τον βοηθάει η γυναίκα του στο μαγαζάκι του θα τους βάλουμε σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών και 20.000 ευρώ πρόστιμο για αδήλωτη εργασία της συζύγου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωπόνε, γράφεις: "Στην υπόθεση της γιαγιάς με τα τερλίκια ποιος έκανε καταγγελία?Κάποιοι από την λαϊκή. Σημασία έχει η αστυνομία να χειρίζεται κατάλληλα κάθε υπόθεση..." Έχεις απόλυτο δίκαιο... ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ που πωλούσαν παρακάτω ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ και ΚΑΠΝΟ με τα ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ και χρησιμοποιούσαν την ΟΜΟΕΘΝΗ τους ΓΡΑΙΑ για κάλυψη-απόκρυψη-παραλλαγή και παραπλανητικά σαν" κράχτη" για να απασχολεί τους "πολιτσμάνους" σε έλεγχο-για να κατορθώσουν να γίνουν "λούηδες" και να αποφύγουν την αυτόφωρη σύλληψη τους, δεν τους είδε κανείς; Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ εξακολουθούν την εξαπάτηση

      Διαγραφή


    2. Ο έλεγχος πάντα πρέπει να γίνεται από δύο κατευθύνσεις, όχι μία.
      Η ομάδα να χωρίζεται σε τριάδες για να πιάνουν όλα τα παράνομα "ποντίκια".

      Σε κάθε περίπτωση μια γιαγιά 90χρονών είτε απλά πουλάει μερικά τερλίκια χωρίς άδεια είτε είναι "κράχτης", δεν την κουβαλάς στο τμήμα.

      Ένας κατάλληλος ασφαλίτης ή ζευγάρι ή κοπέλα από το τοπικό τμήμα ασφαλειας ως προπομπός σε κατάλληλη ηλικία και παρουσιαστικό αρκεί σε περίπτωση που μιλάμε για ολόκληρο κύκλωμα παράνομων πωλητών στη λαϊκή. Βλέπει τι παίζει και μετά μπουκάρουν από δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα συνάδελφοι με στολή και πιάνουν όλα τα ποντίκια. Δεν ασχολούνται με γιαγιάδες και βλακείες. Αποτυπώματα στη γιαγιά και με την κλούβα 16χρονα λες και είναι ο Κουφοντίνας ή καταζητούμενος εκτελεστής της Ρωσικής μαφίας με ένταλμα από Ιντερπόλ.
      Άντε την επόμενη φορά να τους βάλουν και λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο και απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ:

      "Συνελήφθη 16χρονος και 50χρονος ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου στο Ταδεχώρι Ηπείρου κατά τη διάρκεια των διακοπών του ανηλικου με τους γονείς του, επειδή αγόρασε ακατάλληλο για ανηλίκους πορνοπεριοδικό λόγω πολύ ζωηρού καναρινιού στο κλουβί. Εδώ βλέπετε τους δράστες με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα, κατεβαίνουν από την κλούβα στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Βλέπουμε και τους άντρες της αντιτρομοκρατικής, των ΕΚΑΜ. Ελικόπτερο της Αστυνομίας πετά από πάνω"

      Έρχονται φουρνιές λαθορμεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας και ασχολούνται με γιαγιάδες και 16χρονα. Και όχι μόνο ασχολούνται κατηγορούν και το ένα κόμμα το άλλο. Να μπουκάρουν οι Τούρκοι να ξυπνήσουν όλοι απότομα. Αηδία έχει καταντήσει η κατάσταση. Κοινωνία σε σχιζοφρενική κατάσταση. Μοναδική λύση το ηλεκτροσόκ και σφαλιάρα. Να μπουκάρουν Τούρκοι.

      Διαγραφή
  8. Μία ερώτηση κύριε:

    Είδατε καμία χήρα Ηπειρώτισσα γιαγιά με πενιχρή σύνταξη να φτιάχνει τίποτα σπέσιαλ Ηπειρώτικες πίτες και να τις πουλάει σε συγχωριανούς της?"

    Μήτσος Καταδότεν: " Όχι αν και έχουμε μια γιαγιά στο χωριό που φτιάχνει καλές πίτες. Θα το ψάξω αν τις πουλάει και θα σας ειδοποιήσω!"

    Τηλεφωνητής Ελληνικής αστυνομίας: "Ευχαριστούμε πολύ κύριε! Έχουμε ομάδα ΕΚΑΜ με ελικόπτερο σε ετοιμότητα. Θα ειδοποιήσω και την ΕΥΠ να παρακολουθήσει το τηλέφωνο της γιαγιάς. Έχετε τα στοιχεία της?"

    Μήτσος Καταδότεν: "Ναι ναι βεβαίως! Μισό λεπτό κύριε αστυνόμε μου. Την λένε κυρά Δέσποινα κοντή η Χρίσταινα, χήρα του Χρήστου του ψηλού του χτίστη!Δεν έχει κινητό δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία. Έχει όμως σταθερό τηλέφωνο, σημειώστε παρακαλώ κύριε αστυνόμε μου...".

    Τηλεφωνητής Ελληνικής αστυνομίας: "Ευχαριστούμε. Αρχίζουμε από σήμερα τηλεφωνική παρακολούθηση για τυχόν παραγγελίες συγχωριανών της. Αν εσείς δείτε τη γιαγιά να παραβιάζει το νόμο μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το τηλεφώνημα σας θα μπουκάρουμε με τα ΕΚΑΜ στο σπίτι της, να την πιάσουμε επ' αυτοφώρω και να κατασχέσουμε τις πίτες της, είναι προϊόν εγκλήματος!"

    Και κάτι ακόμα:
    Σήμερα στις ειδήσεις αναφέρανε ότι η γιαγιά(μαζί με τον παππού σύζυγο της) με τα τερλίκια στη θεσσαλονίκη αντιμετώπισε επιτυχώς στο σπίτι της ένοπλο ληστή με πιστόλι και κατσαβίδι που επιχειρούσε να παραβιάσει τη πόρτα μεσημεριάτικα. Καθόταν με τον παππού στο σαλόνι και άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Άνοιξε να δει τι συμβαίνει και ήταν ένας ληστής με ένα πιστόλι στο ένα χέρι και ένα κατσαβίδι στο άλλο. Κατάφερε μαζί με τον παππού σύζυγο της, με τα μπαστούνια τους και οι δυο χτυπώντας τον κουκουλοφόρο ληστή, να του κλείσουν την πόρτα και να βάλουν τις φωνές καλώντας βοήθεια.
    Η ίδια γιαγιά(που δεν το βάζει κάτω και μπράβο της!) είχε πέσει θύμα ληστείας στο δρόμο όταν της είχαν αρπάξει σταυρό με χρυσή αλυσίδα. Αυτή τη φορά με το μπαστούνι απευθείας στο κεφάλι τον κουκουλοφόρο ληστή.

    Πάλι καλά που δεν τη συνέλαβαν για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία! Σε αυτή τη χώρα πια όλα είναι πιθανά. Όλα!

    https://www.youtube.com/watch?v=HAGrmGJCWMc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφεις είναι τελείως ακατανόητα. Τα Mall ή Village Center, ανήκουν σε κάποια από τις 2 πιο πλούσιες οικογένειες στην Ελλάδα (οικογένεια Λάτση ή οικογένεια Βαρδινογιάννη). Δεν λέω ότι κάποιος από τις οικογένειες ήξερε ότι στην επιχείρηση δεν τηρούσαν το προβλεπόμενα. Είχε ατονήσει ο έλεγχος μες στην εταιρία. Ευτυχώς τα όργανα του κράτους φρόντισαν να επανέλθουν οι εταιρίες (Mall και Αελλω) στα προβλεπόμενα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν αυτά που περιγράφεις με μια συνήθη διαδικασία ελέγχου.
      Εδώ ο γνωστός κριτικός του ΔΟΛ Ζουμπουλάκης, που τυγχάνει να είναι μέλος της επιτροπής για της ταινίες, λέει ότι στο περιστατικό στους κινηματογράφους δεν έγινε καμία παρανομία ή παρατυπία, και αντιθέτως τα μέλη της επιτροπής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να ελέγχουν την παρανομίες σε σχέση με τις ηλικίες και να βεβαιώνουν πρόστιμα.

      Διαγραφή
    2. @ Γιώργος

      1) "Αυτά που γράφεις είναι τελείως ακατανόητα"
      2) "Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν αυτά που περιγράφεις με μια συνήθη διαδικασία ελέγχου"

      Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Αλλά εκτός από το αν θα τα καταλάβει ο καθένας δεν μπορούν ούτε να αρέσουν σε όλους όσα γράφουμε γιατί μερικές φορές μπορεί και να ενοχλούν.

      Αφού θέλουν λοιπόν να εφαρμόζουν τους νόμους με ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ στη γιαγιά με τα τερλίκια και στα ανήλικα με ταινίες και ποπκορν, να τον εφαρμόζουν αλλού πρώτα:

      1) Λαθρομετανάστες(άλλη κατηγορία από πρόσφυγες, δεν δικαιούνται καν να βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος, άρα χειροπέδες και κλούβα). Μεταφορά με κλούβες και όχι απλά λεωφορεία. Τα πιτσιρίκια στο σινεμά θέλανε να τα μεταφέρουν με κλούβα οι καραγκιόζηδες! Ζήλεψαν τη δόξα του επιθεωρητή Ιαβέρη. Στα καταναγκαστικά έργα πότε θα τα πάνε τα τσογλάνια διότι φάγανε και ποπκορν και είπαν "πω ρε μαλάκα τι κάνει ο τύπος?" κατα τη διάρκεια της ταινίας? Αχ καλές παλιές εποχές. Υπήρχε ΑΠΌΛΥΤΗ ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!
      2) Εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμια(όχι μία φορά με κάλυψη από κάμερα αλλά συνέχεια, κάθε μέρα εκεί περιπολία συνέχεια)
      3) Παράνομη στάθμευση ασχέτως χώρου, χρόνου και τύπου πινακίδων κατόχου. Όποιος κι αν είναι εκεί γράψιμο αυστηρά και να μην σβήνεται η κλήση από κανέναν.
      4) Κάθε φορά που πέφτει μολότοφ να τους πιάνουν όποιοι κι αν είναι οι μπαχαλάκηδες και να μην αφήνουν κανέναν ελεύθερο απ' αυτούς κατά την αστυνομική προανάκριση.
      5) Να έχουν όλοι τους το θάρρος και την κατάλληλη ικανότητα να πυροβολούν μέχρι θανάτου όποιον κρατά καλάσνικοφ κι όχι να τον αποφεύγουν επειδή έχει πιο ισχυρό όπλο. Όταν ο άλλος είναι ένοπλη απειλή και έχει ισχυρότερο όπλο και πυροβολεί, κανένας εισαγγελέας δεν θα σε βάλει φυλακή και καμία ΕΔΕ δεν θα καταλήξει σε ξήλωμα. Δεν πυροβολείς άοπλο 15χρονο αλλά ληστή με καλάσνικοφ που πυροβολεί.
      6) Να συλλαμβάνουν στα πλαίσια του αυτοφώρου τους συναδελφους τους ΜΑΤατζήδες όπως διέταξε η εισαγγελέας επειδή φώναξαν "Βούλγαροι" σε διαδηλωτές για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη:

      https://www.youtube.com/watch?v=8JX1U4BXZ78

      Όχι όμως εκεί κάνανε τον "Γερμανό" για να γλιτώσουν αυτόφωρο οι συναδελφοι τους, να οριστεί αργότερα δίκη και μέχρι τότε να "μαγειρέψουν" την ενδουπηρεσιακή έρευνα ώστε όταν πάει κι αν πάει σε δίκη σε συνδυασμό και με αναβολούλες είτε να υπάρξει παραγραφή είτε γενικά να πέσουν στα μαλακά. Να εμποδίσουν όσο μπορούν από μεριά τους το έργο του εισαγγελέα.

      Στο περιστατικό με τη γιαγιά και τα τερλίκια όταν τους έκραξε ο κόσμος είπαν μετά και ότι...φοβούνται για τη δουλειά τους αν δεν την πηγαίνανε στο τμήμα. Το ίδιο θα πούνε και για τα παιδιά στο σινεμά στο τέλος όταν μετά το πολιτικό καραγκιζοσόου των κομμάτων πέσει η καυτή πατάτα(ο ένας την πετάει στον άλλο...ευθυνόφοβοι βαλκάνιοι δημόσιοι υπάλληλοι όλοι) στα χέρια των αστυνομικών που έκαναν τον έλεγχο. Θα πουν ότι φοβήθηκαν για τη δουλειά τους. Πολύ ωραία. Μια ερώτηση τώρα:

      Για το περιστατικό με τους συναδέλφους τους που την εντολή την έδωσε και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και όχι απλή καταγγελία πολίτη δεν φοβήθηκαν για τη δουλειά τους?!

      Κάνεις έλεγχο για όριο ηλικίας μέσα σε κινηματογράφο-σινεμά διακόπτοντας την προβολή της ταινίας. Τι ήταν? Καταγγελία για ύπαρξη βόμβας? Καταγγελία για τρομοκράτη του ISIS που θα βγάλει μαχαίρι, θα φωνάξει "Ο Θεός είναι μεγάλος" και θα αρχίσει να σφάζει μέσα στην αίθουσα?
      Υπάρχει διάλειμμα σε κάποιες ταινίες αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει η έξοδος για τους θεατές στο τέλος της ταινίας είναι μία. Από μια πόρτα βγαίνουν όλοι.

      Διαγραφή
    3. Όσους ανηλίκους έχουν ταυτότητα κράτα στοιχεία τους, όσους δεν έχουν ταυτότητα μαζί τους ρώτα τα βασικά στοιχεία τους και το κινητό τους τηλέφωνο. Επιβεβαίωσε (με απόκρυψη αριθμού σου) από κινητό σου ένα ένα τα νούμερα των κινητών των παιδιών ότι είναι αληθινά εκείνη τη στιγμή να χτυπήσουν που θα τα καλέσεις. Και ψεύτικα στοιχεία να σου έδωσαν (κάποια παιδιά από αυτά) θα τους βρεις από μητρώο τηλεφωνικού αριθμού κινητών.

      Εδώ αφήνουν ελεύθερους να κυκλοφορούν για "ανθρωπιστικούς λόγους" τον κάθε "Αλή Μαχμούτ" σε ένα επίσημο έγγραφο της χώρας μας που γράφει εκατό ονόματα του:

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/06/blog-post_601.html

      Και θες μετά και με κλούβα να μεταφέρεις τους μικρούς 15-16 χρονών για μια ταινία? Και πρέπει να αντιδράσει κόσμος για να τους πας με αυτοκίνητα τελικά τους "τρομοκράτες"?

      Αυτά τα περιστατικά έχουν να κάνουν με το μυαλό και τη νοοτροπία του κάθε αστυνομικού που αναλαμβάνει κάθε περιστατικό. Αν ο επεξεργαστής του υπολογιστή είναι τελευταίας γενιάς ή αν είναι επιθεωρητής Σαϊνης, επιθεωρητής Ιαβέρης ή "Σερίφης"-Τακλμπέρυ:

      https://www.youtube.com/watch?v=FJdmnMtpAwI

      Στην περίπτωση της γιαγιάς με τα τερλίκια και των παιδιών στο σινεμά έχουμε να κάνουμε με περίπτωση "Επιθεωρητής Ιαβέρης".

      Χρειάζεται αυτός που εφαρμόζει τον νόμο να μην έχει πρότυπο τον επιθεωρητή Σαΐνη ή τον επιθεωρητή Ιαβέρη σε κανένα περιστατικό. Και όσον αφορά εκδήλωση "Σερίφη-Τακλμπέρυ" μόνο εκεί που χρειάζεται.

      Δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Το ένα περιστατικό έγινε με ΣΥΡΙΖΑ το άλλο με ΝΔ και η Ελληνική Αστυνομία σε αυτές τις δύο περιπτώσεις απογοήτευσε την κοινωνία. Δεν αντιπροσωπεύουν τέτοια περιστατικά όλους τους αστυνομικούς αλλά όπως και να χει είναι απαράδεκτα. Κι εκτός από το περιστατικό έχουμε όλους τους πολιτικούς καραγκιόζηδες να προσπαθούν ο ένας να κατηγορήσει το κόμμα του άλλου. Αυτή η εικόνα της χώρας είναι ψυχιατρείο σε συνδυασμό με τσίρκο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.