31/10/19

Η βεντέτα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ με τον Τ. Ερντογάν


Του Νίκου Μελέτη
Σε σκοτεινά μονοπάτια οδηγούνται οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς ακόμη κι αν ο Τραμπ βάλει και ξαναβάλει το χέρι του δύσκολα μπορεί πια να αποκατασταθεί στοιχειωδώς το ρήγμα που έχει ανοίξει βαθύ στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και παίρνει πλέον μορφή βεντέτας των νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ έναντι του Ερντογάν, με τελευταίο δείγμα την έγκριση με συντριπτική πλειοψηφία από το Κογκρέσο απόφασης για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Βουλευτές και Γερουσιαστές δεν είναι μόνοι ,αλλά και το κατεστημένο πολιτικό, στρατιωτικό, διπλωματικό της Ουάσιγκτον έχει στραφεί με οργή πλέον εναντίον του Ερντογάν και του ρόλου που ο ίδιος διεκδικεί για την Τουρκία.
Η δαιμονοποίηση του τούρκου ηγέτη στην αμερικανική κοινή γνώμη για την οποία έχει φροντίσει και ο ίδιος με την πολιτική που ακολουθεί ,έχει μετατραπεί σε βαθιά καχυποψία του αμερικανικού βαθέως κράτους για τις προθέσεις αλλά και για την αξιοπιστία του Ταγιπ Ερντογάν ως Συμμάχου και στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ και της Δύσης.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη θερμά σάς παρακαλώ:
    Μην αναπαράγετε ορθογραφικά λάθη που βγάζουν μάτια.
    Το βαθύ τού βαθέος και όχι βαθέως.
    Με ωμέγα γράφεται το επίρρημα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι ο Μελέτης κάνει το λάθος να υπερτιμά τις επιφάσεις, δηλαδή την εκμετάλλευση και υπερδραματοποίηση, από το φανατισμένο στρατόπδο ΑντιΤράμπ, της προδοσίας των Κούρδων, με προβολή του κακουργηματικού φακέλου του Τούρκου ευνοουμένου του σε ενίσχυση της βαρύτητας του "νέου προεδρικού εγκλήματος".
    Η τρέχουσα πολεμική επομένως εναντίον της Τουρκίας, που μέχρις στιγμής περιορίζεται σε λόγια, χειρονομίες και μη δεσμευτικά ψηφίσματα, απέχει πολύ από του να μετακινεί τον στρατηγικό στόχο της Ουάσιγκτον, που παραμένει και θα παραμένει η -πάση θυσία (τρίτου)- διατήρηση της Τουρκίας στην Ατλαντική συμμαχία και η διατήρηση των Στενών υπό τον έμμεσο έλεγχο των ΗΠΑ.
    Ακούστε λίγο προσεκτικότερα και τον Πάϊατ, που κάθε τόσο μας συμβουλεύει να τα βρούμε με την γείτονα σύμμαχο. Και που διευκρινίζει πως δικό μας είναι ότι βρίσκεται δυτικότερα της Κρήτης...
    Κάποτε πρέπει να εγκαταλείψουμε τους διαψευδόμενους ενθουσιασμούς και να θυμηθούμε την σοφή παροιμία της γιαγιάς: Η χαζούλα με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.