4/10/19

Σας λένε ψέματα!

Θανάσης Κ.
Βγαίνουν διάφοροι αδαείς – του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά όχι μόνο - και ισχυρίζονται, ότι οποιοσδήποτε μπαίνει παράνομα στη χώρα και ισχυρίζεται ότι είναι «πρόσφυγας», δικαιούται - από αυτό και μόνο - να του αναγνωριστεί αυτή η ιδιότητα και επίσημα.
Κι ότι εμείς, υποτίθεται, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Λένε ψέματα!
Ας δούμε, λοιπόν, τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο σχετικώς, κυρίως η Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του 1951 (1951 Geneva Convention relating to the status of refugees) και το Πρωτόκολλο του 1967 (1967 Protocol relating to the status of refugees).
Σας τα αναγράφω στα αγγλικά για να μπορέσετε, αν θέλετε, να τα βρείτε απευθείας στο Google. Μπορείτε, όμως, να βρείτε και βασική περίληψη αυτών των νομικών κειμένων, στην Ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου – European Parliamentary Research Service Blog – στο κεφάλαιο Definition of Refugees under the International Law.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, τα απαραίτητα:
-Πρώτον, άνθρωποι που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν μέσα στη χώρα τους (από ασφαλή σε μη ασφαλή περιοχή) εξαιρούνται από τον ορισμό του «πρόσφυγα»!
(the definition is intended to exclude internally displaced persons…)
Όπως θα δούμε, όσοι προέρχονται από το Αφγανιστάν δεν θεωρούνται «πρόσφυγες», ακριβώς, γιατί εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι internally displaced. Kαι μπορούν να φύγουν από τις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν, και να βρουν καταφύγιο σε άλλες «ασφαλείς», που ελέγχει η κυβέρνησή τους.
-Δεύτερον, για να θεωρηθούν «πρόσφυγες» όσοι φτάνουν σε άλλες χώρες κυνηγημένοι, πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι ο φόβος τους για διώξεις στις χώρες προέλευσής τους είναι «στέρεα θεμελιωμένος»
(well-founded fear of persecution).
Kι ακόμα όσοι επιζητούν να αναγνωριστούν ως «πρόσφυγες» πρέπει να αποδείξουν ότι κινδυνεύουν από διώξεις που διεξάγονται «αδιακρίτως» (indiscriminant) σε βάρος της ομάδας που ανήκουν - όχι σε βάρος τους προσωπικά.
(στην τελευταία περίπτωση δικαιούνται ίσως πολιτικό άσυλο - όμως όχι στατους «πρόσφυγα»)
Όσοι ισχυρίζονται ψέματα ότι προέρχονται από άλλη χώρα, διαφορετική από την αληθινή πατρίδα τους – αυτόματα καταπίπτουν και από το δικαίωμα να διεκδικήσουν στάτους πρόσφυγα και από το δικαίωμα ασύλου.
-Τρίτον, το τι ακριβώς συνιστά «πρόσφυγας» και τι όχι, ΔΕΝ υπάρχει διεθνές σώμα που να το ερμηνεύει – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες προβλέψεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ερμηνεία εναπόκειται στα εθνικά δικαστήρια.
(…no body is entitled to interpret the Geneva Convention authoritatively, unlike most other international human rights treaties.)
Ούτε καν η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών!
Έτσι για να μη μας λένε διάφορα «κουφά», διάφοροι άσχετοι…
(The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has the duty to supervise its application, but has no authority to provide mandatory interpretations. The task of interpreting the Convention has thus fallen to domestic law-makers and courts).
Γι’ αυτό και οι σχετικές νομοθεσίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, για να σε αναγνωρίσουν ως «πρόσφυγα», πρέπει να κάνεις αίτηση ΕΚΤΟΣ της επικράτειας των ΗΠΑ. Αν κάνεις της αίτηση εντός των ΗΠΑ, αποκλείεται να πάρεις του στάτους του πρόσφυγα. Μπορείς να πάρεις το στάτους του προσώπου που ζητάει «άσυλο».
-Τέταρτον, στο Διεθνές Δίκαιο, άλλο πράγμα «πρόσφυγας» (refugee) κι εντελώς διαφορετικό αίτηση ασύλου (asylum-seeker).
Τα δικαιώματα των (πραγματικών) προσφύγων είναι πολύ πιο ισχυρά, ενώ τα δικαιώματα όσων δεν είναι πρόσφυγες αλλά αναζητούν άσυλο, είναι πολύ πιο περιορισμένα. Και πάντως οι υποχρεώσεις όλων των κατηγοριών να σέβονται τους τοπικούς νόμους είναι αδιαπραγμάτευτες. Χωρίς εκπτώσεις.
-Πέμπτον, το Διεθνές Δίκαιο δεν προβλέπει απόλυτη υποχρέωση μιας χώρας να δώσει καθεστώς πρόσφυγα ή να δώσει άσυλο σε ένα άτομο που το ζητάει.
Τα άτομα έχουν «δικαίωμα» να ζητήσουν άσυλο. Αλλά τα κράτη δεν έχουν «υποχρέωση» να δώσουν άσυλο.
(Individuals have a right to seek asylum, not to be granted asylum: and the states have the right to grant asylum, but no obligation.)
-Έκτον, εξαιρετικά σημαντικό για μας: Τα άτομα που μπαίνουν παράνομα στη χώρα, μπορούν, παρ’ όλα αυτά να ζητήσουν άσυλο εφ’ όσον:
- Πρώτον, έρχονται κατευθείαν από τη χώρα όπου κινδυνεύουν,
- Δεύτερον, έρχονται κατευθείαν στις αρχές και δηλώνουν ότι ζητούν άσυλο,
- Τρίτον, μπορούν να εξηγήσουν επαρκώς γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα….
(Refugees unlawfully in the country should not be punished for their illegal entry if they come directly from the territory where their life and freedom was threatened and if they report themselves immediately to the authorities, showing good reason for their illegal entry - Article 31).
Νομίζω ότι η κουβέντα μπορεί να τελειώσει εδώ! Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο...
Γιατί από αυτούς που μας έρχονται παράνομα, ΚΑΝΕΙΣ δεν φτάνει απευθείας (directly) από τη χώρα που κινδυνεύει.
Οι περισσότεροι πηγαίνουν απευθείας στις… ΜΚΟ και δηλώνουν την εδώ παρουσία τους, όχι στις επίσημες αρχές.
Και κανείς δεν εξηγεί «επαρκείς λόγους» (good reasons) της παράνομης εισόδου...
[Εμβόλιμη Παρατήρηση: Οι μόνοι που πράγματι είναι πρόσφυγες – πολιτικοί πρόσφυγες – και που όντως μας έρχονται «κατευθείαν από τη χώρα που κινδυνεύουν», οι μόνοι που πάνε και δηλώνονται απευθείας στις αρχές και έχουν παρά πάνω από «επαρκείς λόγους» να εξηγήσουν την παράνομή είσοδό τους, είναι οι… Τούρκοι αντίπαλοί του Ερντογανικού καθεστώτος!
Οι μόνοι που θα έπρεπε να τους δώσουμε άσυλο αμέσως.
Κι είναι οι μόνοι που ΔΕΝ το παίρνουν (ή κινδυνεύουν να τους επιστρέψουν οι αρχές πίσω…
Τρελοκομείο πραγματικό!]
-Έβδομον, στο άρθρο 33 (2) της Σύμβασης αναφέρεται ρητά πως κανένα κράτος δεν υποχρεούται να δώσει στάτους πρόσφυγα η άσυλο σε άτομα που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική του ασφάλεια»!
Τόσο καθαρά. Τελεία και παύλα…
[protection does not apply however to persons who represent a security threat to their host country (Article 33(2)]
Στο ίδιο άρθρο: από άτομα που μπήκαν παράνομα στη χώρα και ζητούν άσυλο, μπορεί να ζητηθεί να πάνε σε άλλη χώρα να ζητήσουν άσυλο…
[Asylum-seekers unlawfully present in a state can be required to seek protection in another country…]
-Όγδοο, πάλι από το άρθρο 33 της Σύμβασης: απαγορεύεται να επιστραφούν – δηλαδή να εκδοθούν στις χώρες όπου κινδυνεύουν, όσα άτομα πήραν στάτους «πρόσφυγα». (non-refoulement principle). Αλλά αυτό ισχύει μόνον για τους «πρόσφυγες». Κι εδώ όμως, υπεισέρχονται και εξαιρέσεις, για λόγους εθνικής ασφαλείας του κράτους που τους φιλοξενεί.
[This protection does not apply however to persons who represent a security threat to their host country (Article 33(2)).]
Στην περίπτωση όσων απλώς έχουν πάρει άσυλο (όχι στάτους πρόσφυγα) δεν ισχύει η απαγόρευση έκδοσης στη χώρα του. Μπορεί να εκδοθεί, οποιαδήποτε στιγμή. Τόσο απλά.
-Ένατο, σε πολλές χώρες όσοι μπαίνουν παράνομα – ανεξάρτητα αν είναι πρόσφυγες ή απλώς ζητούν άσυλο - κρατούνται σε κλειστά κέντρα μέχρι να αποφασιστεί η τύχη της αίτησής τους. Κι αυτό ισχύει και σε πολλές αναπτυγμένες χώρες! Δηλαδή αποτελεί την κυρίαρχη πρακτική διεθνώς!
[In certain countries, refugees are confined to refugee camps and their movement is restricted. In other countries, including in many developed countries, detention of irregular migrants until their status as refugees is determined is a common practice.]
Σας έδωσα εννιά, σημεία μόνο από τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες όπως τροποποιήθηκε αργότερα (67) και ισχύει και σήμερα. Κι από τις ερμηνευτικές παρατηρήσεις τους Ευρωκοινοβουλίου σχετικώς…
Συμπέρασμα: Από άποψη Διεθνούς Δικαίου, κανένας από όσους μας έρχονται δεν είναι «πρόσφυγας» (εκτός από τους Γκιουλενιστές).
Και κανείς δεν μπορεί να μας πει τι θα κάνουμε, στη χώρα μας, ιδιαίτερα όταν μπορούμε να επικαλεστούμε σοβαρά προβλήματα «εθνικής ασφαλείας».
Να τώρα τι συμβαίνει διεθνώς, δηλαδή πως διάφορες χώρες ορίζουν οι ίδιες ποιοι είναι «πρόσφυγες» και ποιοι δεν είναι, ποιοι έχουν δικαίωμα ασύλου και ποιοι όχι…
-Πρώτον: Για να είναι πρόσφυγες, πρέπει να προέρχονται είτε από «εμπόλεμη ζώνη» είτε από «failed state».
Το κεντρικό Ιράκ, ήταν εμπόλεμη ζώνη όσο κυριαρχούσε εκεί το ΙΣΙΣ.
Και η Συρία το ίδιο, όσο το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της το έλεγχε το ΙΣΙΣ. Μέχρις εκεί…
Από την στιγμή που τέλειωσε ο εμφύλιος εκεί και οι τοπικές κυβερνήσεις έδωσαν αμνηστία, η δυνατότητα να ζητήσουν κάποιοι – από αυτές τις περιοχές - στάτους πρόσφυγα περιορίζεται δραστικά!
-Δεύτερον, κάθε χώρα που έχει «πολεμικές συγκρούσεις» στο έδαφος της, δεν σημαίνει ότι μπορεί κάθε κάτοικος της να ζητήσει στάτους πρόσφυγα κάπου αλλού. Για παράδειγμα το Αφγανιστάν έχει περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, αλλά υπάρχει και σημαντική περιοχή της χώρας που ελέγχεται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Οι απλώς internally displaced – δηλαδή οι «εσωτερικοί φυγάδες» δεν θεωρούνται «πρόσφυγες» διεθνώς!
Όσοι μπορούν να παραμείνουν στη χώρα τους, έστω και αλλάζοντας επαρχία, για να είναι ασφαλείς, δεν έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν στάτους πρόσφυγα στο εξωτερικό. Αυτό το ορίζει με απόλυτη σαφήνεια η Σύμβαση της Γενεύης (από το πρώτο της άρθρο κι όλα) και το τονίζει με έμφαση η ερμηνευτική σημείωση του Ευρωκοινοβουλίου.
Όσοι λένε κάτι διαφορετικό εκφράζουν απλώς τον εαυτό τους.
Από το Αφγανιστάν σήμερα ΔΕΝ είναι «πρόσφυγες»! Τελεία και παύλα…
Από το Πακιστάν το ίδιο. Από το Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ιράν, το ίδιο…
Κι ακόμα πολίτες χωρών που είναι εμπόλεμες ζώνες αλλά μπορούμε να τους θεωρήσουμε «κινδύνους εθνικής ασφαλείας», επίσης δεν τους δίνουμε στάτους «πρόσφυγα» ούτε καν άσυλο.
Για παράδειγμα, αν είναι «μαχητές» του ΙΣΙΣ που φεύγουν από τον Ιντλίμπ της Συρίας – τον τελευταίο θύλακα των τζιχαντιστών που πέφτει τώρα από την προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ - προφανώς κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να τους δώσουμε άσυλο.
-Τρίτον, όσους έρχονται εδώ παράνομα, αλλά εξακολουθούν επί ελληνικού εδάφους να παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα, ασφαλώς μπορούμε και να τους συλλάβουμε και να τους δικάσουμε, και να τους φυλακίσουμε και να τους εκδώσουμε πίσω (όχι, κατ’ ανάγκην, στην Τουρκία).
Δηλαδή αυτούς που σκοτώνουν συμπατριώτες τους μέσα στα hot spots τι τους κάνουμε;
Αυτούς που εκδίδουν κορίτσια και βιάζουν αγοράκια, τι τους κάνουμε; Η Διεθνής Σύμβαση μας λύνει τα χέρια να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αξίζει (πάντα με δικονομικές προϋποθέσεις μεταχείρισης κοινών κακούργων).
-Τέλος, η Διεθνής Σύμβαση μας επιτρέπει να αρνηθούμε κάθε αίτηση στάτους πρόσφυγα ή ασύλου σε άτομα που λένε συνειδητά ψέματα. Που λένε πως είναι Σύροι, ενώ είναι Πακιστανοί! Ή λένε πως έρχονται με την «οικογένειά τους», αλλά αυτά που εμφανίζουν ως «παιδιά τους» ΔΕΝ μιλάνε την ίδια γλώσσα μαζί τους! Η πιάνονται (από βιντεοσκόπιση drones) να βουλιάζουν μόνοι τους τη βάρκα που τους φέρνει από απέναντι. Όλοι αυτοί με το που φτάνουν τους αρνούμαστε κάθε δικαίωμα αίτησης ασύλου κλπ. τους κλείνουμε σε φρουρούμενα κέντρα, και τους δίνουμε μόνο μια επιλογή: Να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους.
Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να πιέσει τις πατρίδες τους να τους δεχθούν πίσω. Οι περισσότερες το κάνουν, έτσι κι αλλιώς – Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία κλπ. Κυρίως το Πακιστάν αντιστέκεται. Αλλά έχει πιεστεί κι αυτό και τους έχει δεχθεί.
Όσους οι χώρες προέλευσής τους δέχονται εξ αρχής, δεν χρειάζεται καν να φύγουν οικειοθελώς. Κανονική διαδικασία απέλασης, όπως σε κάθε παράνομο…)
Σας έδειξα το Διεθνή Νόμο, σας έδειξα τις ερμηνείες, σας έδειξα και τη διεθνή πρακτική.
Όσοι σας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, σας λένε ψέματα!
Όσοι σας λένε ότι το Διεθνές Δίκαιο «μας δένει τα χέρια», λένε ανοησίες.
Μπορούν να γίνουν παρα πολλά.
Τα μισά να γίνουν - ελέγχθηκε το πρόβλημα…
Χρειάζεται μόνο… Πολιτική Βούληση!
(Το είπα ευγενικά, άλλο μου ήλθε αυθόρμητα να γράψω, όμως συγκρατήθηκα.)

37 σχόλια:

  1. Κι εδω γελανε ολες οι κοτες.
    Τι νομοσχεδιο κατασκευασε ο Κουλης ??? Δεν χρειαζεται παρα μια απλη μεταφραση απ αυτα.!! Ψηφιζεται και τερμα.Ουτε οι Συροι εχουν κανενα δικαιωμα. Ο Ασσαντ εχει ησυχια στο 80% της χωρας.
    Οποιος λεει αλλα τρελα στον κοσμο και ειδικα απ τα ΜΜΕ αυτεπαγγελτα ο εισαγγελεας τον χωνει μεσα για διασπορα ψευδων ειδησεων στον λαο !! Μεσα φυλακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έχεις μια αγορά 600 εκατομμυρίων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο η απειλή εμπορικών κιρρώσεων ακόμα και στο Πακιστάν δεν είναι κάτι που μπορεί να το πάρει κανείς ελαφρά. Δεν εννοώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πακιστάν. Αλλά κάλλιστα μπορεί μια επιτροπή της Κομισιόν –τόσοι αργόσχολοι γραφειοκράτες υπάρχουν- να κοιτάξει τις εμπορικές σχέσεις Ε.Ε. – Πακιστάν και να βγάλει μια έκθεση για τα πιθανά εμπορικά μέτρα που μπορεί να παρθούν σε περίπτωση μη συνεργασίας στο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Μόνο μια «διαρροή» της έκθεσης θα στείλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει. Επιτέλους οι κεντροευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν δημιουργούμε εμείς το πρόβλημα. Εμείς το υφιστάμεθα συν όλες τις αντιπαραγωγικές πιέσεις που ασκούνται εις βάρος μας από μέρους τους. Πρέπει να καταλάβουν πως εφόσον δεν θέλουν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (πράγμα πολύ λογικό) και αυτοί θα πρέπει να πάρουν μέτρα. Μην τους νοιάζει μόνο πόσα αυτοκίνητα θα εξάγουν στο Πακιστάν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά είναι αυτά αλλά κι οι Συριζαίοι δίκιο εχουν.μεχρι να διαπιστωθούν ολα αυτά ειναι πρόσφυγες και δεν μπορείς να κανεις τιποτα μέχρι να τους ελέγξεις η αν τους πας άλλου..Δηλαδη αν παω στην Τουρκία και ζητήσω πολιτικό άσυλο.Μεχρι να το εξετάσουν δεν μπορούν να με διώξουν... Τουλάχιστον νόμιμα.Παρανομα μπορεί να με διώξουν...Εκει ειναι το ζουμακι....Στο β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό που προκύπτει ότι είναι πρόσφυγες μέχρι να διαπιστωθούν όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις; Τον αυτοματισμό του ....θεωρείται πρόσφυγας μέχρι να.... δεν αντιλαμβάνομαι

      Διαγραφή
  4. Θελει πολυ να το εξετασεις ?? Πεντε λεπτα θελει..
    Θελει πολυ να πυροβολησεις στον αερα διπλα σε μια βαρκα ?? Τι λεει ο στρατιωτικος κωδικας που επισημα ισχυει σε μια χωρα ?? Ισχυει η θελει πεταμα ?? Δεν υπαρχει ...ναι μεν αλλα ..
    Ισχυει η οχι ??
    Τι δουλεια εχει ενα χοτ σποτ ..διπλα σε καυσιμα του στρατου και στην βασικη σεροπορικη βαση για τις αναχαιτησεις της χωρας στην Αγχιαλο ??? Επειδη ο παραλογισμος των ανιδεων εχει πιασει ταβανι...και ξεπερνα τα ορια και της παρανοιας..δεν υπαρχει περιπτωση να μην πληρωθει συντομα με δακρυα γοερα. Θα κοιταμε αναυδοι που οδηγει η αφασια και η ...μακακια μας. .Σαν το ντομινο θα πευτουν οι κολωνες του σπιτιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθιστικη διαμαρτηρια να κανουν στους δρομους της βασης ..δεν θα μπορουν οι πιλοτοι να πανε για αναχαιτιση στην βαση.
    Δεν ειναι μονο εκει.Ολα στο ποδαρι γινονται απο ανιδεους καραγκιοζηδες των καναλιων των πρωιναδικων..που βρηκαν δουλεια εκει σαν ναναι εργοστασιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γνώμη μου είναι πως η ελληνική ελίτ (ανεξαρτήτων κομμάτων), έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες ως λύση στο δημογραφικό. Δεν το λένε δημόσια για το πολιτικό κόστος του θέματος. Και ως πρόσχημα έχουν βρει το "είναι πρόσφυγας, τι να κάνουμε". Από κει και πέρα, τρέχα να βρεις άκρη... Το θέμα είναι να μην έχεις τέτοια ελίτ. Αν έχεις, μετά δε σώζεσαι εύκολα.

    Το αυτό κάνουν και οι βορειοευρωπαίοι, με την τεχνική της σαλαμοποίησης. Δηλαδή, βάζω μέσα, σταματάω όταν εξαγριωθεί η κοινή γνώμη, περιμένω να ησυχάσει πάλι, ξανανοίγω τη στρόφιγγα (επανάληψη). Κάτι τέτοιο θα γίνει και στην Ελλάδα, γιατί με την κακοκαιρία και το κρύο/κύμα, θα πέσουν οι αφίξεις, θα καταλαγιάσει για μερικούς μήνες ο θόρυβος, μετά το καλοκαίρι θα βάλουν πάλι κάμποσους και όπως είπε και η κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του 2020, θα απελάσουν...10.000.

    Κάποια στιγμή, απλά ο Έλληνας θα βρεθεί προ τετελεσμένων και όταν πια θα έχει τζαμί σε κάθε πρωτεύουσα νομού, θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ελίτ ρε παιδια; Ειδικά στην Ελλάδα τι εργατικά χέρια χρειάζεται η ελίτ ; Η ελίτ με τα ανύπαρκτα εργοστάσια και τις φανταστικές βιομηχανίες;

      Όσο για την άποψη περί πανευρωπαϊκής λύσης του δημογραφικού την οποία έχω δει και αλλού προσωπικά το αποκλείω. Δηλαδή τι , αποφάσισε η ευρωπαϊκή ελίτ να λύσει το δημογραφικό και γεμίζει τις χώρες της με φυλές ισλαμιστών οι οποίες όχι μόνο δεν αφομοιώνονται αλλά ιστορικά όπου γίνονται 50% απαιτούν σαρία και χαιρετούν όλοι τον τρόπο ζωής τους;

      Διαγραφή
    2. Το λένε δημοσίως τα όργανά τους (εφημερίδα ΑΥΓΗ), και επι κυβερνήσεως ΓΑΠ, ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Και εκ των αποφάσεων της και πράξεών της η ΝΔ. Εμείς δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Τους στοιβάζουν, περνούν τα χρόνια και γεννοβολούν, και μετά με πρόσχημα τα παιδιά που γεννιούνται εδώ δεν τους απελαύνουν. Φέρνουν τον κόσμο προ τετελεσμένων. Ααα, και τότε θυμούνται και τον Ισοκράτη, διαστρεβλώνοντας όμως το νόημα των λεγομένων του.

      Διαγραφή
    3. Προς ROMIOS XO

      Δεν είναι "πανευρωπαική" με την έννοια πως υπάρχει ένα κέντρο που αποφασίζει. Ούτε όλοι θέλουν μουσουλμάνους. Η Ελλάδα δεν έχει βιομηχανία, έχει οικονομία. Εγώ σας το είπα ΩΜΑ. Θέλετε να δείτε πως το λένε πιο εκλεπτυσμένα; Το πρώτο το είχα γράψει πριν λίγες μέρες:

      1) Emma Bonino (πρώην Κομισάριος ΕΕ, βραβείο Open Society 2004, Πρώην Global Board member Open Society, πρώη ΥΠΕΞ Ιταλίας). Εδώ είναι από βράβευσή της το 2016 περίπου από το Σόρος αυτοπροσώπως:
      https://www.lavocedeltrentino.it/2019/05/18/george-soros-dona-200-mila-euro-ad-emma-bonino-di-europa/

      "Να σώσουμε τους εγκλωβισμένους μετανάστες της Λιβύης. Η μετανάστευση δε σταματιέται ούτε με τείχη ούτε με κλειστά λιμάνια ούτε με πολεμικά πλοία. Χρειάζεται να την ελέγχουμε. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται διάφορες λύσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, που να μπορούν να απαντήσουν στις αιτίες που την προκαλούν... Βραχυπρόθεσμα: Ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη Λιβύη άμεσα. Μακροπρόθεσμα: Διάδρομοι νόμιμης εισόδου για εργασία. ΘΥΜΙΖΩ πως το 2016, ο ΣΕΒ, είπε πως στην επόμενη ΔΕΚΑΕΤΙΑ, η αύξηση των μεταναστών, θα πρέπει να είναι 1,6 εκατομμύρια (+35%), δηλαδή 160.000 το χρόνο, για να διατηρηθεί σταθερή στην Ιταλία, το ποσοστό σε εργάσιμη ηλικία (15-64 χρονών)".
      https://www.corriere.it/buone-notizie/19_luglio_10/bonino-salviamo-persone-intrappolate-libia-ci-serve-forza-lavoro-6d1ac0cc-a2ee-11e9-a4d9-199f0357bdd6.shtml

      Germany needs a quarter of a million migrant workers a year
      https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/news/germany-needs-a-quarter-of-a-million-migrant-workers-a-year/

      Angela Merkel welcomed refugees to Germany. They're starting to help the economy
      https://www.washingtonpost.com/world/europe/angela-merkel-welcomed-refugees-to-germany-theyre-starting-to-help-the-economy/2019/05/03/4bafa36e-6b60-11e9-bbe7-1c798fb80536_story.html


      Στην Ελλάδα, κάνουν ότι ο ελληνικός ΣΕΒ δεν έχει αντίστοιχη μελέτη και απλά σας το πουλάνε για ανθρωπιά. Δεν έχει σημασία που δεν έχει βιομηχανία η Ελλάδα. Έχει συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές, νοσοκομειακές δαπάνες κλπ. Αυτές έχουν κόστος. Το πρόβλημα είναι πως αποφάσισαν χωρίς να πουν τίποτα στο λαό, γιατί πχ θα μπορούσαν να πάρουν Γεωργιανούς αντί για...καημένους Σύρους. Αλλά δεν τους απασχολεί, γιατί όπως είπε στην ομιλία του και ο κ. Μητσοτάκης, είναι πολύ χαρούμενος με πολυπολιτισμική Ελλάδα.

      Διαγραφή
  7. Κακός πιανόμαστε από τις λέξεις και από τους Ευρωπαϊκούς νόμους !!!!!
    Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη μας χρησιμοποιεί! !!!! Άλλες χώρες της Ευρώπης έθεσαν νόμους που εδώ τα δικά μας όρνια ούτε στον ύπνο τους δεν είναι ικανοί να περάσουν !!!!!!
    Το τι θα πει λαθρομεταναστης ή πρόσφυγας είναι το θέμα μας !!!!!
    Σαν χώρα αποφασίζεις και προστατεύεις τον λαό σου , τελεία και παύλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι διεθνείς συνθήκες και διεθνές δίκαιο που αφορούν πρόσφυγες, αιτούντες πολιτικού ασύλου, παράνομη μετανάστευση κλπ ως εργαλεία που διέπουν τα νόμιμα κράτη, θα πρέπει να βρουν κοινωνούς όλους τους πολίτες τόσο της Ελλάδας όσο και τους πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, θα πρέπει να απαντήσει (αν και είναι παγκόσμιο φαινόμενο) γιατί τις τελευταίες δεκαετίες απεμπόλησε και μεταβίβασε εξουσίες του κράτους σε ΜΚΟ, οι τελευταίες να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα διεθνή και εθνικά δίκαια με αποτέλεσμα να παράγουν παρεμβατική πολιτική υποκαθιστώντας και υποσκάπτοντας το ίδιο το κράτος.

    Να ξέρουμε δηλαδή αν είναι άχρηστοι ως οντότητες ώστε την επόμενη φορά να ψηφίζουμε ΜΚΟ στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορείτε να μαντέψετε; Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον που να μπορεί να ελέγξει, αν τα εκατομμύρια που πέφτουν από τους πολιτικούς στις ΜΚΟ, διατίθενται πραγματικά στο 100% για το σκοπό που δώθηκαν;

      Επειδή είναι φρέσκο, σας το βάζω εδώ, ως έμμεση απάντηση στην ερώτησή σας:

      http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2019-0046_EL.html

      Διαγραφή
    2. Oraculum,
      υποθέτω ότι δεν θα προχωρήσουν σε θεσμοθέτηση αυστηροποίησης των λειτουργιών πλαισίου των ΜΚΟ, διότι θα είναι σαν να πριονίζουν το κλαδί που κάθεται και βασιλεύει τον κονκλάβιο των Βρυξελλών.

      Διαγραφή
    3. Σωστά υποθέτετε, το σημείο 7 του συνδέσμου, για τη στάση της Κομισιόν λέει πολλα. Ίσα ίσα, που υπάρχει ενεργό λόμπυ για την αναβάθμιση της δύναμης των ΜΚΟ θεσμικά.

      https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=330

      Προσέξτε το φαύλο κύκλο εδώ. Η ΕΕ χρηματοδοτεί τέτοιες μελέτες, που μετά μοιράζονται στους Ευρωβουλευτές και παραπονιούνται για την καταπίεση των ΜΚΟ από τοπικές κυβερνήσεις (αναφέρεται και η Ουγγαρία και η Ελλάδα) και ζητούν την ΕΕ στην ουσία, επίσημα να θεσμοθετήσει μέτρα προστασίας τους ώστε να δρουν και με το "νόμο" ακόμα πιο ανενόχλητα.

      http://www.resoma.eu/sites/resoma/resoma/files/policy_brief/pdf/Final%20Synthetic%20Report%20-%20Crackdown%20on%20NGOs%20and%20volunteers%20helping%20refugees%20and%20other%20migrants_1.pdf

      Μετά απορεί κανείς με τη δημοφιλία των ΜΚΟ; Πλέον οι ΜΚΟ έχουν γίνει ο καλύτερος τρόπος ξεπλύματος χρήματος. Μέσα στο χάος πχ της Μόριας ή και ενός άλλου προγράμματος, υπάρχει κάποιος που μετράει αν ξοδέψατε 5 ή 10 ευρώ το κεφάλι σήμερα και 4 ή 8 αύριο; Κι αν εγώ που έχω ΜΚΟ βάλω κάτι στην άκρη και σας δώσω και σας, που είστε πολιτικός, ένα δωράκι, θα πείτε όχι; Ή θα σπεύσετε να με επαναχρηματοδοτήσετε στο επόμενο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που θα σας υποβάλλω;

      Διαγραφή
  9. Όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά οι τοπικές οικονομικές και άλλες εκλεχτές ολιγομελείς ομάδες συμφερόντων, αλλά τους θέλουν κατά εκατομμύρια εδώ διότι απλά αυξάνουν τον τζίρο τους. Σε είδη σούπερ μάρκετ και καύσιμα και τηλεπικοινωνίες αυξάνεται η κατανάλωση τους από τους (λαθρο) μετανάστες σε βάρος βεβαίως του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού πληθυσμού αλλά από την στιγμή που η σάπια ελιτ δεν παθαίνει ζημία το αντίθετο μάλιστα εχει εστω και ελαχιστο οφελος ότι και να λέμε εμείς, αυτοί, οι της ελιτ δηλαδη, θα καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν ποιοι δικαιούνται άσυλο ή ποιοι θεωρούνται πρόσφυγες κτλ κτλ κτλ.

    Και όσο εμείς είμαστε απαθή ζόμπι τόσο αυτοί θα κάνουν ότι δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα Χιππο.
      Δεν μου λες ..χμμμ...αυτοι της Ελιτ πως διαβολο ειναι ενωμενοι σταθερα σε εναν ιδιο σκοπο σαν γροθια ?? Πως δεν υπαρχουν διαρροες καθολου να μαθει ο κοσμος τι χαβα εχουν ?? Εμεις οι αλλοι δεν βλεπουμε οτι ειναι ενωμενοι φανατικα σαν ομαδα ?? Το βλεπουμε. Και γιατι δεν κανουμε το ιδιο για κοντρα ?? Γιατι μαλωνουμε σαν ηλιθιοι μεταξυ μας για τριχες ?? Αυτοι οι λιγοι..ειναι πιο δυνατοι απο μας ?? Οχι...
      Τοτε τι κοιταμε σαν χαιβανια να μας σκιζουν ?? Αυτοι συνεδριαζουν.Μιλανε κρυφα μεταξυ τους.Κανουν σχεδια.Τα εφαρμοζουν σαν στρατος.Ολοι.Εμεις μπουλουκια ..σκορποχωρι.Οτι τους βολευει δηλ. Γιατι ??? Πες ενα λογο σοβαρο.Οχι πολιτικες χαζομαρες που χωριζουν ομαδες.Πολιτικη χωρις πληθυσμο δεν υπαρχει.Αυτα ειναι αρλουμπες.Διοτι εδω τωρα..εξαφανιζουν και τον πληθυσμο.Θα ζησουν οι πχ.δικες σου ιδεες και μετα απο σενα ??? Οχι...Τοτε γιατι ειμαστε χωρια ???

      Διαγραφή
  10. Τωρα θα πανε εποικους στο νοσοκομειο Αμαλια..για 5 χρονια (!!!!) Επενδυοντας απο μας στο κτηριο ...1.000.000 ευρω απο φορους μας !!!!Ειπαν ταχα..οτι σε εξι θα φυγουν πισω !!! Πεντε χρονια συμβολαιο..εως το 2024 !!! Σε πρωτη φαση ειπαν εως τοτε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χθες εφεραν στην ενδοχωρα 500.
    Χθες μπηκαν στα νησια νεοι 700.
    Μια τρυπα στο νερο εκαναν.
    Κουβαλανε με το κοσκινο νερο..
    Απ τον Απριλη περισυ εως τον Αυγουστο η Υπατη Αρμοστια του ΟΗΕ ειπε χθες πως μπηκαν στην χωρα 110.000.
    Αυτοι εδω λενε οτι ολοι ολοι πουχουμε στην χωρα ειναι 80.000..!!!!!
    Μας δουλευουν καταμουτρα.
    Σπιτι..τηλ..φαι..ΔΕΗ ..νοσοκομεια ..τζαμπα λεει Χρυσοχοιδης .Οι Συροι ειπαν ειναι μονο 7%.. Οι Αφγανοι 65%..οι σλλοι απ το ...Κογκο.
    Αφγανισταν και Αφρικα Κορπ φτιαχνουν την χωρα...
    Θαρθουν και μαιμουδες ??
    Γενικη κατασταση του λαου : " φραπε σε αναμονη της Αναπτυξης..Οταν θαρθουν Ουρακοταγκοι βλεπουμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθηστε τι λενε οι Δημαρχοι κι αντιδημαρχοι οι τοπικοι οπου τους πανε τους εποικους.Ειναι η εικονα της χωρας.Συμβιβασμενοι ..αβουλοι..ισορροπιστες..διαδικαστικες αρλουμπες λενε..ασημαντες στο θεμα..τοσο ωστε να ταχουν και καλα με την εκαστοτε κυβερνηση...πληρης αγνοια τι γινεται συνολικα στην χωρα..κανουν και τους φιλανθρωπους..και τιποτε δεν κανουν.Ουτε καλουν τον κοσμο στον δρομο..ουτε τιποτε.Να πανε διπλα λενε...ενα η 50 χιλιομετρα κλπ... Η εικονα της χωρας.Εως το κοκκαλο εφτασε η αρρωστια...στην πιο μικρη δομη. Αφου ειναι ετσι..δεν εχει νοημα πια κανενα.Πληρης συψη...( μα ουτε ενας δεν εχει νευρα στην χωρα πια ???) Τι αλλσγες και πρασινα αλογα περιμενουμε σε ολα ? Οι πιο πολλοι ειναι εκτος τοπου...χρονου και ζουν με ονειρα...το ατομικο τους τρελο ονειρο του τιποτα...Ενας δημαρχος δεν ειπε ..: εχω στην πολη μου 3000 φτωχους κι αστεγους...κι απαιτω αν ειναι ετσι με τους εποικους...σπιτια..ρευματα..τηλ..φαγητα ..κι επιδοματα γιαυτους !! Αλλιως θα γινει Βιετναμ εδω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Ἀνάθεμα στον "Ἐθνάρχη"ποὺ ἔδωσε στὸν Τοὐρκο τὴν μισὴ Κύπρο* καὶ μᾶς ἔβαλε στὴν ἘΕ,παίρνωντας γι᾿αὐτὸ τὸ βραβεῖο "Καρλομάγνου".ποὺ τὸ πραγματικὸ ὄνομα τοῦ βραβείου εἶναι
      Βραβεῖο Gudenhove-Kallergi,(ἤξερε δλδ γιατὶ μᾶς ἔβαλε μέσα στοὺς Λύκους)καὶ μετὰ ἐπέλασαν,Παπανδρέοι Σημίτες,ξανὰ μανὰ Καραμανλῆδες,καὶ οἱ λαπᾶδες,Σαμαρᾶς,Τσίπρας καὶ Μητσοτάκης.

      *῾Ὅταν ἔγινε ὁ πρῶτος Ἀττίλας ἤμουν στὴν Ἀγγλία καὶ οἱ Ἄγγλοι παρουσιαστὲς εἰδήσεων κορόϊδευαν τοὺς Τούρκους ὅτι μόνο 600 τετραγωνικὰ κατώρθωσαν νὰ πάρουν
      ἀπὸ πολεμιστὲς ποὺ μάχονταν μὲ σαγιονάρες.
      ὅλα σχεδιασμένα γιὰ νὰ ἔρθη ὁ καταραμένος ξανὰ.

      Κάντε κάτι,ἐγώ εἶμαι γριὰ πλέον καὶ τὸ μόνο ποὺ μπορῶ εἶναι νὰ τὰ βλέπω καὶ νὰ πικραίνομαι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ταϋγέτη,
      η αγωνία σας είναι εντολή και μάλιστα σεβαστή.
      Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Κ.Μυροβολε δεν αντεξα να μην σου πω ενα ..Μπραβο.Πρεπει νασαι σπουδαιο παιδι..

      Διαγραφή
  13. Δεν πειράζει καρντάσια. Χαλλλλλλαρά. δΕΙμοκρατικόν κΥνοβΟλευτικόν τόξον εψήφισε ο κυρίαρχος λαός - είτε βεριτάμπλ σύριζα , είτε γαλάζιον μετά γραβάτας και κώμ-ίλ-φώ ά λά χάρβαντ και μπίλντερμπεργκ τρόπους, δέν έχει καμία σημασία, αυτό ψήφισε και θα χαρεί τα επίχειρα. Τροφοσυλλέκται, νομάδαι, κυνηγοί κε ληπέ δΕΙμοκρατηκέ φυλαί θα τον γονιμοποιήσουν καταλλήλως.
    Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.
    Πού είσαι κόντε Καλλέργι ντέ Κούντεχοφ να δείς τί γίνεται στην ισλαμογραικία μπανανία !
    Ούτε στα πιό τρελλά σου όνειρα δεν θα εύρισκες τέτοιους πρόθυμους εντολοδόχους να εφαρμόσουν το σχέδιον σου.
    υ/γ μήπως υπάρχει κανένα κοννέ για τα εγκαίνια του μεντρεσέ-τζαμί ντάουν τάουν αθηναμπάντ να πάω κι εγώ στα θυρανοίξια ;
    οι δύο σκληροί (ήταν σκληροί και τους έλεγαν βιτάμ), χαρντκόρ καραδεξιοί, ο τσεκουράτος γιά ! και ο τηλεβιβλιοπώλης πού έχουν εξαφανισθεί ;
    ακόμη γράφουν την τιμωρία τους υπό το φώς της επταλύχνου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ταὑγέτη.

    Ὁ Ἐλλαδέμπορας καὶ ὁ τσεκουρᾶτος τὴν ἔκαναν,καὶ ὅταν τρῶνε δὲν μιλᾶνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεταναστευτικό: η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

    Εφ' όσον εμείς ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε να ζητούμε αλλού τούς υπαιτίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν οι Τουρκοι μπουν στην χωρα ..τοτε οι ιδιοι ταξιτζιδες να τους δειξουν τον συντομο δρομο για την Αθηνα..θα πληρωθουν.
    Τετοια σαβουρια καταντησαν Ελληνες..για φραγκα.Μενουν οι κορες τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να μην πουμε και για τα "αξιοπρεπη" συνταξιοδοτουμενα σαβουρια που πανε για ψωνια στην Τουρκια..οταν τρυπανε την Κυπρο..εισβαλουν στα νησια μας..κλπ..κλπ...Διοτι για κατακαθια μιλαμε ανθρωπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και μάθε να τούς καταλαβαίνεις σαν τέτοιους και όχι σαν ... ήρωες, αν θες να είσαι πραγματιστής. Κι εγώ να καθόμουν στην Λέσβο, θα πήγαινα απέναντι να ψωνίσω, αν τα βρίσκω μισοτιμής, για να τα βγάλω πέρα με την γλίσχρα σύνταξη που μού δίνουν. Κακά τα ψέμματα. Όχι, δεν είναι κατακάθια. Είναι φτωχοί.

      Διαγραφή
  18. Δεν ειναι φτωχοι.Πηγαινε δες στις ουρες στον Εβρο.Τους βλεπω συχνα..Οι φτωχοι δεν εχουν συτοκινητα και βενζινη...ουτε τα ρουχα που φορουν οι κυριες.Φτωχοι ειναι.Αλλα οχι στην τσεπη.Δεν θελω να πω τι δουλεια κανουν οι πιο πολλοι.Δυο μονο ..κι οι δυο κρατικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ειμαι πραγματιστης.Διοτι με τα ματια τους βλεπω οχι με την φαντασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματιστής δεν σημαίνει αυτό που νόμισες. Μήπως καταλαβαίνεις καλύτερα το ρεαλιστής; Ο ρεαλισμός δεν αφορά στο αν τούς φαντάστηκες ή όχι. Δεν αμφισβήτησα ότι πάνε, το αμφισβήτησα; Σού είπα μάλιστα ότι κι εγώ στην θέση τους το ίδιο θα έκανα. Ο ρεαλισμός αφορά στην γνώση τής ψυχής και τής νοοτροπίας τού μέσου κοινού ανθρώπου. Είναι φυσικό να ψωνίζει από την κατά πολύ φθηνότερη Τουρκία, χωρίς να έχει πατριωτικοεθνικές αναστολές, ή εξάρσεις. Το φτωχός είναι σχετικό.

      >Φτωχοι ειναι.Αλλα οχι στην τσεπη.Δεν θελω να πω τι δουλεια κανουν οι πιο πολλοι.Δυο μονο ..κι οι δυο κρατικες<

      Λέξη δεν καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    2. Κι εγω λεω οτι πηγαινουν.Για την νοοτροπια λεω . Του εμπορου των Εθνων...βρεξει χιονισει..Οχι πως δεν την ξερω κι αρα ειμαι οχι ρεαλιστης.Σιγουρα θα ξερεις και την λεξη φρονημα..Οπως ξερεις πως ζησαμε το 1940 - 1970. Και η Συρια ειναι φτηνοτερη πολυ του Ισραηλ...Δεν το συνεχιζουμε κατανοεις .
      Δεν θα πω γιαυτο που δεν καταλαβες. Δεν ειναι ωρα κι ουτε πρεπει..Οτι καταλαβες χωρις να σε προσβαλω καπου. Εισαι ευφυης αλλωστε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.