10/10/19

Αμερικανός στρατιώτης στη Συρία: Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου


Ο στρατιώτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είναι μεταξύ των 1.000 αμερικανών στρατιωτικών που υπηρετούν μαζί με τις δυνάμεις του SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές, και αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν πιστούς συμμάχους τους.



Ένας αμερικανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων μίλησε στη δημοσιογράφο του Fox News Τζένιφερ Γκρίφιν και ομολόγησε ότι «ντρέπεται που πρέπει να ακολουθήσει τις διαταγές του Τραμπ».

Ο στρατιώτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είναι μεταξύ των 1.000 αμερικανών στρατιωτικών που υπηρετούν μαζί με τις δυνάμεις του SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές, και αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν πιστούς συμμάχους τους.

«Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατιώτης. «Η Τουρκία δεν κάνει αυτό που συμφώνησε. Είναι φρικτό».

Σύμφωνα με την Γκρίφιν, η οποία ομολόγησε ότι δεν έμεινε κι η ίδια ασυγκίνητη από τη συγκινησιακή φόρτιση του δημοσιογράφου, ο στρατιώτης βοήθησε στην εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων σε πολλές ηπείρους και είναι «μάρτυρας τουρκικών θηριωδιών».

Εξήγησε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο ότι οι Κούρδοι «βρίσκονται τόσο κοντά στο δυτικό τρόπο σκέψης όσο κανένας στη Μέση Ανατολή».

«Τηρήσαμε κάθε συμφωνία ασφάλειας. Οι Κούρδοι τήρησαν κάθε συμφωνία. Δεν υπήρχε καμία απειλή για τους Τούρκους - καμία - από αυτή την πλευρά των συνόρων », δήλωσε ο στρατιώτης. «Αυτό είναι η παραφροσύνη… Δεν ξέρω τι αποκαλούν φρικαλεότητες, αλλά συμβαίνουν».

Παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι γνώριζαν ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να απομακρυνθούν από τα εδάφη τους και ότι οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να τους βομβαρδίσουν, εντούτοις παρέμειναν για να εξασφαλίσουν ότι κάποιος θα φρουρούσε τους φυλακισμένους μαχητές του ISIS» πρόσθεσε.

«Απέτρεψαν απόδραση χθες (την Τρίτη) τη νύχτα χωρίς εμάς» είπε ο στρατιώτης. «Δεν εγκαταλείπουν το πλευρό μας… ακόμα» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

3 σχόλια:

  1. Πράγματι, καλέ μου στρατιώτη των ΗΠΑ, το δράμα σου είναι ανείπωτο...

    Αλλά γιά πές μου...
    Όταν οι συνάδελφοί σου σχετικά πρόσφατα εκπαίδευαν τους αποκεφαλιστές του ISIS δεν είχες τύψεις;;
    Όταν ο γερουσιαστής Μακ Κέιν φωτογραφίζονταν με τα ίδια τομάρια, δεν χαμήλωσες το βλέμμα στο χώμα από ντροπή;;;
    Όταν ο Ομπάμα έστειλε στρατό (και πολύ πιθανόν και σένα μαζί) για να διαλύσεται ΑΚΟΜΗ μια πανέμορφη χώρα όπως η Συρία, δεν αναρωτήθηκες "τι κάνω εδώ, τι μου φταίει η Συρία";
    Όταν η PAX AMERICANA της οποίας είσαι το κατ' εξοχήν όργανο επιβολής διέλυε την Λιβύη, την Σερβία, την Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, έντολε τσογλανάκο...δεν ίδρωσε το αυτί σου;;;
    Μόνο τώρα που, ο "ημίτρελλος" κατά τους πατρόνες σου, σας παίρνει (;) απο 'κει..ανησύχησες...
    ΑΝ είχες ίχνος φιλότιμο δε θ' άνοιγες το στόμα σου παρά μόνο για να ζητήσεις στα γόνατα συγνώμμη από την Ανθρωπότητα και τον Θεό γιά όσα το Έθνος σου, σε τόσα λίγα χρόνια ύπαρξης, έπραξε εναντίον της και εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα Χριστιανέ μου έτσι καθαρά και ξάστερα να τ΄ακούσουν οι πάντες.....!!!!
    Οι χαχόλοι των Αθηνών έχουν καταλάβει τι έρχεται??? Καλλίτερα που δεν καταλαβαίνουν....
    Το τσογλάνι ο Τσίπρας κι όλη η κομπανία συλλήβδην των αριστερών αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει??
    Μη μου πείτε ότι ο Κούλης έχει στο πρόγραμμα καινούργιες φυλακές στον Ασπρόπυργο για να μην δυσανασχετούν οι λωποδύτες πολιτικοί στα στενά του κορυδαλλού??
    Καλή αρχή με τον Ρασπούτιν...γιατί προς τα κεί πάει το πράγμα.
    Εκτός και αν περιμένουν να δούν το αποτέλεσμα της Τουρκίας με τους Κούρδους....
    Τέτοιοι που είναι,ελπίζουν όπου να΄ναι,με την μεσολάβηση του ΓΑΠ,φυσικά.
    Και που να πάνε...που??? μεριά Μαϊάμι,Φλόριντα,Λος Άντζελες?? Που?(Εκεί να δεις κυνηγητό)...!
    Δεν έχει δρόμο να διαβούν.....και δεν περνούν και τα κλεψιμαίϊκα.
    Θεέ μου!!!
    Τι είναι αυτό που τους ετοιμάζεις?
    "Μωραίνει κύριος ους βούλεται απολέσαι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.