23/10/19

Έχει δίκιο ο Ισραηλινός…

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου στον Μυστρά
Του Κώστα Στούπα 
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θυμίζει το συρρικνωμένο περί την Κωνσταντινούπολη  Βυζάντιο πριν από την πτώση, έγραφε ένας φίλος στα κοινωνικά δίκτυα, σχολιάζοντας μια ανάρτηση που αφορούσε τη συνέντευξη του νέου πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι στην Καθημερινή της Κυριακής.
Στη συνέντευξη αυτή ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα μεταξύ πολλών άλλων ενδιαφερόντων είπε πως η εθνική άμυνα και η διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων είναι κάτι το οποίο καμία χώρα δεν πρέπει να αναθέτει σε τρίτους.
"Η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου", λέει ο κ. Αμράνι, σχολιάζοντας τη μεταβλητότητα των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία έως την Ανατολική Μεσόγειο και δη την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας...
Τα όσα συμβαίνουν στη Συρία φαντάζουν πολύ μακρινά στην ελληνική κοινωνία η οποία εντρυφεί στην ψευδαίσθηση πως η χώρα μας βρίσκεται, πολύ μακριά από την εύφλεκτη ζώνη, ενδεχομένως κάπου μεταξύ Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου.
Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και πέραν κάποιων φραστικών προειδοποιήσεων φίλων και συμμάχων, δεν υπάρχουν αντιδράσεις.  

Για τη συνέχεια Capital



6 σχόλια:

  1. Εχει χαθει η μπαλα απο χρονια..
    Πως θα ζησουν ολοι αυτοι αν χρειαστει να δουλεψουν ??
    Γιαυτο δεν κουνιεται φυλο..
    Και κοιτανε ολοι...
    Χρονοτριβουν..οσο παει..
    Δεν θα παει αλλο ομως..
    Απο 50 μεριες δεν θα παει..
    Και αν δεν κουνηθει κανεις θαναι ολοκαυτωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν οι προδοτες διαχρονικα δεν καταληγουν στο ΓΟΥΔΗ αλλα γινονται Εθναρχες και Πρωθυπουργοι, το ξεπουλημα θα συνεχιζεται.
    Το προβλημα της Ελλαδας ειναι γνωστο οτι ειναι θεμα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Το ποιος τα εφαγε και ποιοι εχουν offshores και τραπεζιτες στην Ελβετια ειναι επισης γνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει οι προσκυνημενοι να μας υποδεικνυουν για τα λαθη που μας εξαναγκασαν /υποχρεωσαν να κανουμε. Αυτοι δεν ειναι που εσχιζαν τους πισινους τους για την Ελληνοτουρκικη φιλια, οταν οι τουρκοι κατελαβαν την Κυπρο? αυτοι δεν ειναι που μιλαγαν οτι οι επνδυσεις θα αμβλυνουν τις εθνικες διαφορες? και θα εχουμε φιλους στην τουρκια....Στους χοχολους απευθυνεται ο στουπας, που εχει το θρασος να μας επισημαινει τα "συμπερασματα" του μεγαλυτερου εχθρου του Ελληνισμου? Προδοτες κονδυλοφοροι που βγαζουν μεροκατο με την διαστροφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τροπάριον τω νενικημένων το ανάγνωσμα, πρόσχομεν.
    Κύριε μου είσαι ως έθνος αυτός που είσαι και έχεις αυτά που έχεις. Πολεμάς μ’ αυτά που έχεις σωστά ή λάθος και επιδιώκεις το καλύτερο αποτέλεσμα για τα δικά σου συμφέροντα. Όλοι όσοι επικαλούνται μονίμως κάποια άλλη Ελλάδα κάποια φαντασιακή κοινωνία αναμορφωμένη - διορθωμένη και εγώ δεν ξέρω τι. Εμμέσως επιβάλουν στους αποδέκτες της ρητορικής τους ένα επιχείρημα: «Τι να κάνεις καημένε έτσι που κατάντησες;». Αυτός κι αν είναι ο ορισμός της ηττοπάθειας. Θα έλεγα να το κοιτάξετε αλλά νομίζω πως είμαι ο τελευταίος που μπορώ να δίνω συμβουλές. Τώρα για όσους απογοητεύονται από τους συμμάχους ας μας εξηγήσουν εξαρχής τι περιμένουν απ’ αυτούς καθαρά και τίμια. Εγώ λέω πως περιμένω συμμαχίες στην βάση των κοινών συμφερόντων και μόνο. Ας πούμε στην Ανατολική Μεσόγειο τώρα έχουμε κοινά συμφέροντα με τις ΗΠΑ και όχι με την Ρωσία. Εκεί λοιπόν είμαι σύμμαχος με τις ΗΠΑ. Στην χερσόνησο του Αίμου έχουμε κοινά συμφέροντα με την Ρωσία και όχι με τις ΗΠΑ. Εκεί είμαι σύμμαχος με την Ρωσία. Αλλά δεν περιμένω από αυτές τις μεγάλες χώρες να επιβάλουν στρατιωτικά αυτό που πρέπει να κάνει η Ελληνική Δημοκρατία. Ο συγχωρεμένος Γιάννης Καψής σε ερώτηση αν περιμένει από τους Ευρωπαίους να θυσιαστούν για τα ελληνικά σύνορα απάντησε ως εξής: “‘Όχι, δεν περιμένω και δεν θέλω κάτι τέτοιο. Αυτό που περιμένω όμως είναι να μου δώσουν τανκς όταν τα χρειαστώ”. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τα πληθυσμιακά και τα παρακμιακά. Ζητάμε ευθέως αυτά που θέλουμε από συμμάχους αν μπορούν να τα δώσουν τότε ας μας λογαριάζουν ως τέτοιους αν όχι τότε, εντάξει, μπορούμε να βρούμε άλλους. Δηλαδή μιλώντας εντελώς λογικά κανείς έλληνας θα πήγαινε να θυσιαστεί για τα γερμανικά συμφέροντα στην Ουκρανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φαντασιακο ειναι οτι λες αυτα στον αερα.Που λες αυτα τα πρεπει ?? Σε ποιον ?? Δεν εκτιμησες την κατασταση ?? Σε ποιον τα απευθηνεις ?? Σου φαινονται υπευθυνοι ανθρωποι αποδεκτες ?? Ετσι τους εκτιμησες ?? Πες εναν που θα ακουσει τα σωστα που λες.Διοτι ναι ειναι σωστα.Αλλα το φαντασιακο εδω ειναι.Κι.αλλου.Παντου...Δεν μιλαμε σε πνευματα..Λειπει.ο αποδεκτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αὐτὰ ποὺ λέει στὀ τέλος γιἀ τὀν Νοταρᾶ μἐ τὀ (*) θέλουν ψάξιμο, πολλὲς ἱστορικὲς ἐκδοχές.

    * Λέγεται πως όταν ο Μωάμεθ κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το αρχοντικό του Λουκά Νοταρά, όπου τον περίμενε όλη οικογένεια παρατεταγμένη. Όταν έδωσε εντολή να πάρουν για το χαρέμι του ένα μικρό αγόρι της οικογένειας το οποίο του άρεσε ο Νοταράς αντέδρασε. Αντί να λάβει αξίωμα από το νέο καθεστώς εξοντώθηκε μαζί με όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.