13/10/19

Γιατί δεν τρομάζει την Αγκυρα η απειλή κυρώσεων

Η στρατιωτική εισβολή στη Συρία έχει εξοργίσει την ΕΕ και πολιτικούς στις ΗΠΑ, τονίζει το Stratfor. Ο ρόλος του Τραμπ και γιατί ο Ερντογάν θα είναι πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα της διατάραξης των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας.


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν κυρώσεις για να τιμωρήσουν την Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία.
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Lindsey Graham –Ρεπουμπλικάνος- και Chris Van Hollen –Δημοκρατικός- εισηγήθηκαν νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Το νομοσχέδιό τους θα μπορούσε επίσης να ενεργοποιήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας που είχε ήδη ψηφίσει το Κογκρέσο στο πλαίσιο της Πράξης για την Αντιμετώπιση των Εχθρών της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Για τη συνέχεια Euro2Day



1 σχόλιο:

  1. Οι δυτικοί στην παρούσα φάση, και ονειρεύονται, και σκιαμαχούν, (αυτά τα δυο συνήθως πάνε πακέτο, ...όρα και χαχόλους των Αθηνών).
    Όσο για τον Ερντογκάν,εδώ που έφτασε, ο βρεγμένος δεν καταλαβαίνει τη βροχή.
    Ο Τράμπ μάλλον θα μείνει με τις κυρώσεις στο χέρι.
    Οι Ευρωπαίοι απ΄τον Τούρκικο αχταρμά και τις επενδύσεις τους, θα εισπράξουν την κατακραυγή των λαών τους,γι΄αυτό και τρέχουν ασθμαίνοντας....στερνή μου γνώση.
    Ένα μάτσο χάλια οι ξεφτιλισμένοι και κάθονται αλώβητοι....ώσπερ Μανδραγόρες.
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.