10/10/19

Η ωρολογιακή βόμβα της Συρίας που όπλισε ο Τραμπ

Η τρίτη επιχείρηση της Αγκυρας στην πολύπαθη χώρα και πως αλλάζει τα δεδομένα. Ο αιφνιδιασμός από τις ΗΠΑ και οι φόβοι για αλλοίωση του πληθυσμού στην βορειοανατολική Συρία. Πώς σπρώχνει τους Κούρδους στην αγκαλιά του Ασαντ.

Ακόμα και για τα δικά του αλλοπρόσαλλα στάνταρτ, η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Κυριακής να αποσύρει τους αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία και να δώσει το «πράσινο φως» στην στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην ελεγχόμενη κυρίως από Κούρδους βορειοανατολική περιοχή της χώρας, είναι σκόπιμη.
Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ο κος Τραμπ είπε στον Τούρκο πρόεδρο να προχωρήσει με τα σχέδιά του για δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στα τουρκικά σύνορα βάθους 30 χιλιομέτρων εντός της Συρίας. Προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Κούρδους συμμάχους τους στη Συρία, την αιχμή στην μάχη κατά του ISIS, στη μοίρα τους. Μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η τουρκική εισβολή είναι επικείμενη και ότι οι αμερικανοί στρατιώτες «δεν θα είναι στην γύρω περιοχή».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.