18/10/19

Ερντογάν "γειώνει" τους Αμερικάνους για τους Ρώσους - Δηλώνει ότι η ασφαλής ζώνη περιλαμβάνει Κομπάνι και Μανμπίτζ


«Θα πάω στη Μόσχα (22 Οκτωβρίου), και η Μόσχα θα είναι σημαντικός παράγοντας για την εφαρμογή της συμφωνίας» δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας


Ο Ρετζέπ Ερντογάν υποστήριξε την Παρασκευή ότι η έκταση της τουρκικής ασφαλούς ζώνης θα είναι πολύ μεγαλύτερη ανατρέποντας όσα είχαν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά με βάση τη συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ.

Επικαλούμενος την αμερικανοτουρκική συμφωνία, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «η ασφαλής ζώνη είναι μήκους 440 χιλιομέτρων και βάθους 30 χιλιομέτρων και την περιοχή θα επιτηρούν Τούρκοι και Αμερικανοί». Στην περίπτωση αυτή όμως, περιλαμβάνονται εκτός του Τελ Αμπιάντ και άλλων περιοχών και οι πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι στις οποίες έχει εισέλθει ο συριακός στρατός του Άσαντ και οι Ρώσοι.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δε ότι «θα πάω στη Μόσχα (σ.σ 22 Οκτωβρίου), και η Μόσχα θα είναι σημαντικός παράγοντας για την εφαρμογή της συμφωνίας». Η αναφορά αυτή πιθανότατα έχει να κάνει με την τύχη των δύο πόλεων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας διέψευσε πάντως ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη ΒΑ Συρία και ειδικότερα στη Ρας αλ Αΐν. «Δεν υπάρχουν μάχες πια όσοι λένε τέτοια πράγματα παραπληροφορούν τον κόσμο» επέμεινε.

Η Τουρκία συμφώνησε την Πέμπτη να αναστείλει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία και να την τερματίσει οριστικά εάν οι κουρδικές πολιτοφυλακές αποχωρήσουν από την περιοχή μέσα σε πέντε ημέρες, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση των ΗΠΑ


3 σχόλια:

  1. Αφού οι Αμερικάνοι έφυγαν οικειοθελώς απ΄την περιοχή,τι τους μπλέκει και τους επικαλείται ο ηλίθιος Ερντογκάν για να πάει και ν΄αρπάξει εν προκειμένω, κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, αντί σφαλιάρας κλωτσιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα τις 5 μερες τι θα κανει ?? Ηδη περασαν 3....θα παει Μοσχα την 4 η....θαχει μονο μια. Μεχρι να κοιμηθει απ την κουραση στην Μοσχα καμμια μερα..Μετα ?? Η ..πραγματικοτητα ....ανθρακες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.