23/10/19

Τα θέλει όλα, τα παίρνει όλα η Τουρκία



Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Η Τουρκία προωθεί συνολικά και ταυτόχρονα τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της στην περιοχή. Και στη Συρία και στην ανατολική Μεσόγειο, έχοντας στην προκειμένη περίπτωση ως στόχο την Κυπριακή Δημοκρατία. Την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία θεωρεί εκλιπούσα, ως να μην υπάρχει, παρόλο που είναι αναγνωρισμένο κράτος, μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε ομιλία του στο φόρουμ της TRTWorld, έσπευσε να υπενθυμίσει την εν εξελίξει επιδρομή της κατοχικής δύναμης στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματά και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ». Συνέχισε επί τούτου λέγοντας τα εξής:

«Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της (παράνομης) ‘τδβκ’ δηλαδή του ψευδοκράτους . Η (παράνομη) ‘τδβκ’ δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση».

Η γραμμή αυτή της Άγκυρας είναι απόρροια της επεκτατικής πολιτικής της, η οποία εκφράζεται και στη Συρία και στην Κύπρο και παντού, όπου επιδιώκει να θέσει υπό την κατοχή της ή την επιρροή της εδάφη ξένων κρατών. Ισχυρίζεται πως προστατεύει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων; Πώς γίνεται τούτο; Με την αρπαγή του κυπριακού φυσικού πλούτου; Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τους Τουρκοκύπριους, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται ποσώς, για να έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο. Βέβαια, στην ίδια γραμμή πλεύσης κινούνται και οι εγκάθετοι της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν διαφορετικά καθώς η εξάρτηση και η υποταγή είναι πλήρης. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι, μιλώντας τον περασμένο Μάρτιο στην 46η σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, αναφέρθηκε στα ενεργειακά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. O Ερντογάν, είναι ζωντανή απόδειξη, του πόσο λάθος είναι να μη ζητάς τίποτα, όπως κάνει η Ελλάδα. Όταν ζητάς 10, θα πάρεις έστω 5. Έχεις περιθώρια συμβιβασμού. Όταν ζητάς 0 και πας σε συμβιβασμό, θα χάσεις σίγουρα, θα πάς -5.

      Η Ελλάδα που "δεν παραχωρεί τίποτα, δε διεκδικεί τίποτα", μέχρι τώρα:
      - Με την Τουρκία έχει γκριζάρισμα του Αιγαίου, ασκεί μειωμένη κυριαρχία, φέρεται δουλικά και φοβικά και ελπίζει πως με τον κατευνασμό θα αποφύγει τα χειρότερα.
      - Με τα Σκόπια, αναγνώρισε Σλάβους Μακεδόνες.
      - Στην Κύπρο δεν τολμά να ζυγώσει ελληνικό πλοίο να διώξει το Γιαβούζ.
      - Στην Αλβανία, η ελληνική μειονότητα αργά αλλά σταθερά μειώνεται.

      Τουρκία: Διεκδικώ και με τα όπλα, ό,τι μπορώ να φανταστώ κι ό,τι πάρω (και πάντα κάτι θα παίρνω).

      Διαγραφή
    2. Κατά την γνώμη μου η Ελλάδα διοικείται από την νεοφιλελεύθερη δεξιά, τους "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ, την διεθνιστική αριστερά και τους προσκείμενους ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Κύριο τους μέλημα η διατήρηση της εξουσίας και της κονόμας. Αυτό το πετυχαίνουν ικανοποιώντας τα στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ, ΕΕ (Γερμανία). Και στο εσωτερικό, φροντίζουν να μην διαταράξουν τα "κεκτημένα" συντεχνιών, δημοσίων υπαλλήλων και τα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών κύκλων. Οπότε το Εθνικό συμφέρον ποδηγετείται από αυτές τις παραμέτρους. Επίσης έχουμε να κάνουμε και με ορισμένα μεγάλα ψώνια, που θέλουν με οποιονδήποτε τρόπο να κάτσουν στα βολευτικά έδρανα, γιατί την έχουν δει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι, και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να βάζουν πλάτη στους προδότες. Αντίθετα οι Τούρκοι μπορεί στο εσωτερικό να τρώγονται σαν τα σκυλιά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι μπετόν αρμέ. Και αυτό το βλέπουμε είτε στην εξουσία είναι κεμαλικοί είτε ισλαμιστές. Το καθεστώς αλλάζει αλλά η εξωτερική πολιτική παραμένει ίδια.

      Διαγραφή
  2. Για να διεκδικήσεις πρέπει να είσαι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Όταν είσαι προτεκτοράτο της Ευρώπης (και φυσικά και της Αμερικής), και οι κυβερνήσεις σου παρέχουν υπαλληλικές υπηρεσίες (με το αζημίωτο φυσικά...) σε ξένα κέντρα αναλόγως με τις διεθνείς συγκυρίες (αντιθέσεις, συμφέροντα κ.λ.π.), τότε δεν μπορείς παρά να είσαι ο καρπαζοεισπράκτορας που ωφελείται μόνον όταν το εθνικό του συμφέρον ταυτίζεται με αυτό του ή των προτεκτόρων! Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα το νεοελληνικό κράτος. Είναι μία πρακτική που η Δύση (στην οποία ανήκομεν...) έχει δοκιμάσει σε πολλά ανα την γή προτεκτοράτα. Κάποια κατόρθωσαν την αυτοδιάθεσή τους (έστω και μερικώς). Εμείς είμαστε απο αυτά που δεν έχουν την παραμικρή αυτοδιάθεση διότι βρισκόμαστε σε χώρο ζωτικών συμφερόντων και χρονίων ανακατατάξεων. Η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει απλώς σαν διαχειριστής των επιταγών της Δύσεως, και στην χειρότερη σαν καταστροφική συμμορία που πούλησε τα πάντα (και τα ιερά και τα όσια) για να τα αρπάξει (πλιάτσικο). Έτσι δυστυχώς πορευόμαστε, και άν δεν υπήρχε ο πολιτισμός μας (ο λόγος μας και η πίστη μας), ούτε καν και έτσι δεν θα υπήρχαμε. Θα είμασταν αρβανιτοφραγκοσλαβογκρέκοι κομμένοι σε ακόμα μικρότερες μερίδες για την καλύτερη διαχείριση από τους εκάστοτε αφεντάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.