9/10/19

Αυτή τη φορά ο τρελός δεν θα φοβηθεί τον μεθυσμένο - Γιουνκέρ σε Ερντογάν: Σταματήστε την πολεμική επιχείρηση στη Συρία, ειδάλλως κόβεται η χρηματοδότηση για το προσφυγικό


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αξίωσε τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας».


 «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σημείωση: Είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και φοβήθηκε λέει ο λαός. Αυτή όμως πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ο τρελός δεν θα φοβηθεί τον μεθύστακα...

3 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι αντιδράσεις αυτές θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

    Παίζονται τεράστια παιχνίδια στη Συρία: Η ασφάλεια του Ισραήλ, ο περιορισμός των ιρανικών φιλοδοξιών, οι αγωγοί φυσικού αερίου, η επιρροή της Ρωσίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, η ισχύς της μεσογειακής Χεζμπολλάχ και αυτό ανεξαρτήτως της ασφάλειας του Ισραήλ, η ενότητα του αραβικού κόσμου.

    Αυτή τη στιγμή είχε βρεθεί μια έστω και ασταθής ισορροπία στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, με τους Αμερικανούς να ελέγχουν την ΒΑ/Α Συρία και τον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Βαγδάτης, τους Τούρκους τη ΒΔ Συρία και τους Ρώσους και τους Ιρανούς την υπόλοιπη κύρια συριακή επικράτεια, με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

    Τώρα η ισορροπία αυτή καταστρέφεται. Αυτό που κανένας δεν λέει ανοικτά, αλλά είναι το βασικό τους πρόβλημα, είναι το να περάσει ο συριακός στρατός τον Ευφράτη και αφενός να ελέγξει τις πετρελαιοπηγές (και άρα να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία), αφετέρου να διευρυνθεί το σύνορο Συρίας-Ιράκ και έτσι να ισχυροποιηθεί ο χερσαίος διάδρομος μεταξύ Συρίας-Ιράν και άρα Ιράν-Χεζμπολλάχ.

    Αν σήμερα οι Χούτι στην Υεμένη μπόρεσαν να νικήσουν δύο οικονομικές υπερδυνάμεις μαζί όπως την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, ο καθένας καταλαβαίνει τι μπορεί να κάνει μια εμπειροπόλεμη Χεζμπολλάχ δίπλα στο Ισραήλ που θα έχει απευθείας χερσαία επικοινωνία με το Ιράν.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για σχεδόν ανασύσταση της περσικής αυτοκρατορίας. Αν μάλιστα σε βάθος χρόνου εκδιωχθούν οι αμερικανικές βάσεις από το Ιράκ, μια που οι Αμερικανοί γενικώς δεν φαίνονται πια καθόλου πρόθυμοι να πολεμήσουν, το Ιράκ θα γίνει άμεσα πλήρως ιρακινό προτεκτοράτο.

    Συνεπώς, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσοι έχουν συμφέρον να μην επαληθευτεί η παραπάνω εξέλιξη.

    Προβλέπω προσωπικά ότι αυτό όλο θα είναι η ταφόπλακα του Ερντογάν και η απαρχή ίδρυσης κουρδικού κράτους μέσα στην Τουρκία.

    Ο Ερντογάν θα την πατήσει σαν τον Μιλόσεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E,γι'αυτό στέλνουν τον Erdo...να τα κάνει μπάχαλο σε μόνιμη βάση.
    Πόσο καιρό μπορεί να κάτσει στην περιοχή η αμερική;
    Δεν τους αρκεί εξάλλου μιά ισορροπία στην περιοχή...
    Θέλουν αποσταθεροποίηση Συρίας-Ιράν.
    Μην ανησυχείτε.
    Ο μπήγκ μπράδερ θα εποπτεύει πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.