18/10/19

Τρεις επιλογές, η εξής μία!



Ακούμε διαρκώς τρομαχτικές ιστορίες για το μέλλον μας. Ότι θα γίνουμε μία χώρα γερόντων, ότι η Τουρκία θα αποτελεί μία διαρκώς αυξανόμενη απειλή, ότι οι σύμμαχοί μας έχουν ροπή στην αναξιοπιστία. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι έτσι, όπως ακριβώς τα ακούτε. Έχουμε τρεις επιλογές: 
α) γινόμαστε Ισραήλ 
β) γινόμαστε ένα σοβαρό κράτος 
γ) προτείνουμε την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εκμεταλλευόμαστε την πατρότητα της ιδέας.
Να ξεκινήσουμε απ' αυτό με το Ισραήλ. Είναι πράγματι εντυπωσιακό τι έχουν καταφέρει αυτοί οι άνθρωποι. Έχουν επιβιώσει και μεγαλουργήσει μέσα σε συνθήκες απόλυτης εχθρότητας. Όποιος έχει επισκεφτεί το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Αυτό βρίσκεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας. Η αλήθεια είναι ότι οι Ισραηλινοί έχουν δουλέψει σκληρά σε όλα τα επίπεδα για να πετύχουν. Το Τελ Αβίβ, για παράδειγμα, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της καινοτομίας. Για να μπορούν να περιφρουρούν αποτελεσματικά τα σύνορά τους δημιούργησαν οι ίδιοι την τεχνολογία που τους το επιτρέπει! Παράγουν τα δικά τους όπλα, έχουν τους δικούς τους δορυφόρους, μπορούν σε κάθε περίπτωση να επιβιώσουν ακόμη κι αν μείνουν ολομόναχοι, χωρίς φίλους. Ας μην συζητάμε, λοιπόν, για πράγματα που εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε καν.


Για τη συνέχεια Liberal

8 σχόλια:

  1. Παλι ο Μαυριδης με τις ανιστορητες ανοησιες του. Θα σταθω μοναχα σε αυτο που ειπε για το 1821. Καταρχην η Εκκλησια οχι απλως συμμετειχε στην Επανασταση, αλλα επαιρνε το καριοφιλι και πολεμουσε στην πρωτη γραμμη. Για διαβασε τι ελεγε ο Μακρυγιαννης, "τους ιερεις μας, τους ειχαμε διπλα μας". Για τον Παπαφλεσσα δεν εχεις ακουσει ποτε; Για τον Διακο; Τον Μητροπολιτη Αμφισσας Ησαια; Τον Μητροπολιτη Μεσολογγιου Ιωσηφ, που ηταν η ψυχη της Πολιορκιας και τον διαμελισαν οι Τουρκοι; Και βεβαια ο Κολοκοτρωνης δεν μεγαλωσε με Ροβεσπιερο και Νταντον. Ο ιδιος ειχε πει οτι η Επανασταση η δικη μας δεν εχει σχεση με τις αλλες, οι οποιες ειναι εμφυλιο πολεμοι, αλλα η δικη μας ειναι υποδουλο εθνος εναντιον αλλου εθνους, του κατακτητη του, Πηγαινετε λοιπον να διαβασετε την Ιστορια και τις πηγες και μην την παραχαρασετε κατα το δοκουν. Χειροτεροι απο τους Σκοπιανους εχετε καταντησει εσεις οι εθνομηδενιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσφορά της Εκκλησίας όπως την είδαν οι αγωνιστές του 1821

      1)Στρατηγός Μακρυγιάννης

      «...και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους, και τους παπάδες μας, οπού τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τούς είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον διά να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!».

      2)Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

      «Σαν μια βροχή ήρθε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι γραμματισμένοι και οι έμποροι, όλοι συμφωνήσαμε στον ίδιο σκοπό και κάναμε την επανάσταση... Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών τους είναι εμφύλιος πόλεμος· ο εδικός μας πόλεμος ήτο πλέον δίκαιος. Ήτον έθνος με άλλον έθνος».

      3)Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Γαζής

      «Η ημέρα (της Επανάστασης), την οποίαν επιθυμούσιν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε ... διά να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς ... την ελευθερίαν της... Ό,τι και αν εκάμαμεν ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Προνοίας».

      4)Εμμανουήλ Ξάνθος

      «Την επανάστασιν εκίνησαν και ενεψύχωσαν οι κληρικοί ... άνευ των οποίων ο λαός δεν ήθελε κινηθή...».

      5)Αλέξανδρος Υψηλάντης,

      «Είναι καιρός ... να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον και να υψώσωμεν το σημείον, δι᾿ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την Ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν».

      6)Αδαμάντιος Κοραής

      «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν όχι μόνο υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».

      7)Ντομένικο Οριγκόνο, πρόξενος Ολλανδίας

      «Οι Τούρκοι στην Αθήνα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν παπάδες, γιατί, όπως διαδίδεται, οι παπάδες είναι αρχηγοί των επαναστατών».

      http://ikivotos.gr/post/1803/o-klhros-sthn-epanastash-toy-1821

      Διαγραφή
    2. Κουμπάρε όταν κατατάσσεις τον Μαυρίδη στους εθνομηδενιστές απλά έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου..... επί του προκειμένου τώρα αναφέρεται σε ένα μέρος της εκκλησιαστικής εξουσίας που δεν έτρεφε και τα καλύτερα αισθήματα για πάσης φύσεως "επαναστάσεις".....

      Διαγραφή
    3. Ωραία να το δεχτώ για κάποιους κληρικούς, αλλά αυτή ήταν η μειοψηφία. Ο κ. Μαυρίδης όμως κάνει γενικευση εκ του πονηρού. Οι κληρικοί στην Επανάσταση του 1821 συμμετείχαν και αρκετοί μαλιστα στην πρώτη γραμμή, και παρά πολλοί πλήρωσαν με την ζωή τους την συμμετοχή τους στον Αγώνα. Εδώ μέχρι και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας άφησε τον πατριαρχικό του θρόνο και ήρθε να λάβει μερος. Αλλά και κάτι άλλο και πριν την Επανάσταση του 1821, οι κληρικοί γινονταν επικεφαλείς επαναστατικών κινημάτων,αλλά και οι θεματοφυλακες της εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων. Να υπενθυμίσω τον Διονύσιο τον Φιλόσοφο, μητροπολίτη Τρικκης ο οποίος έκανε δύο επαναστάσεις στην Θεσσαλία και στην Ηπειρο, και στο τέλος τον έγδαραν οι Τούρκοι ζωντανό. 'Η τον Κοσμά τον Αιτωλία,ο οποίος έφτιαξε εκατοντάδες σχολεία για να μην χαθεί η Ελληνική Γλώσσα και στο τέλος τον κρέμασαν. Είναι μεγάλη ατιμία και αχαριστία να μηδενίζεται η προσφορά του Κλήρου στους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων.

      Διαγραφή
  2. Κάποια σκόρπια σχόλια σχετικά με το άρθρο… Το τι λένε οι στατιστικολόγοι για την εξέλιξη του πληθυσμού στην Ελλάδα σε βάθος 50 και 100 ετών ας μου επιτραπεί αλλά λίγο πολύ είναι «προφητείες». Ας μιλήσουμε με ένα παράδειγμα. Ένας έλληνας στατιστικολόγος το 1930 βλέποντας την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, τι πληθυσμιακές προβολές θα έκανε για το 1980 και πώς εξελίχθησαν τα ιστορικά γεγονότα στις επόμενες δεκαετίες; Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις προβλέψεις αυτές.
    Στην πρόταση του γενικά κι αόριστα να γίνουμε Ισραήλ πάντα ξεχνάμε τα κεφάλαια που βρίσκονται πίσω από το Ισραήλ. Στην δικιά μας περίπτωση απλά δεν υπάρχουν. Στην Αμερική ανεβαίνουν και κατεβαίνουν πρόεδροι με την στήριξη του εβραϊκού λόμπι. Με εμάς δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Άρα ξεχάστε το.
    Να γίνουμε μέρος της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας… Την Οθωμανική αυτοκρατορία την ρωτήσατε; Προφανώς όχι γιατί δεν υπάρχει. Ε, δεν νομίζω κανείς έλληνας που έχει τα λογικά του θα υποστηρίξει έναντι μεγάλων δυνάμεων στα σοβαρά την επανασύσταση και τις ανατροπές σε πλανητική κλίμακα που θα φέρει αυτή… Άρα ξεχάστε το είναι πέρα από τις δυνάμεις μας ακόμα και αν το θέλουμε που δεν το θέλουμε…
    Τώρα όσον αφορά την σοβαρότητα. Θα υπήρχε περισσότερη σοβαρότητα αν αντί να κυνηγάμε χίμαιρες (παγκοσμιοποίηση, παγκόσμια ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία και δεν συμμαζεύεται) να κυνηγούσαμε το δικό μας όφελος. Ένα πρόσφατο παράδειγμα. Δεν μπορεί την μια μέρα να σου κλείνει το μάτι ο Πομπέο να πετάς την σκούφια σου για αυτό το τίποτα, την επόμενη μέρα ο προϊστάμενος του να «δίνει» στεγνά κάποιους άλλους συμμάχους του και την ίδια ώρα να ακούς αναλύσεις του τύπου. Ε, εντάξει μωρέ αυτό έγινε επειδή αυτοί δεν είναι κράτος. Στην δικιά μας περίπτωση είναι αλλιώς. Όταν μάλιστα έχεις προηγούμενο το μεγαλοπρεπέστατο κρέμασμα του Ιωαννίδη το ‘74. Δεν μπορεί να ανέχεσαι όλο το δεκαετές φτύσιμο των γερμανών όταν ξέρουμε πως δεν επένδυσαν ούτε το ελάχιστο σ΄ αυτή τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια ενώ έχουν κάνει «μάγκα» τον Ερτογάν με ζεστά δισεκατομμύρια. Ακόμα και τώρα σου μιλούν για ανάπτυξη με φουρφούρια στις ραχούλες και τουρισμό του τετραμήνου. Δεν δείχνει σοβαρότητα να τα ξεχνάμε όλα αυτά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα κυριε.Εγω παντως δεν ξεχνω απολυτως τιποτε.Ισως γιατι δεν πουλω την μανα μου για φραγκα.

      Διαγραφή
  3. Synxaritiria sta gerakia mas pou piasane tous imimatheis adiavastous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.