27/10/19

Σκοτώθηκε πράγματι ο πράκτορας αλ Μπαγντάτι στην Ιντλίμπ;

Pars Today - 27 Οκτωβρίου 2019 10:51 UTC
Abbottabad, επανάληψη: ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εκκενώνουν σήμερα χιλιάδες τρομοκράτες του Ντάες από τη βορειοανατολική Συρία προς το ιρακινό Κουρδιστάν και ενώ εκατοντάδες άλλους από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί με ειδικά ελικόπτερα στις αμερικανικές βάσεις στο al-Anbar (Ιράκ), ο Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται σε υστέρηση ​​προεκλογικής δημοτικότητας και επικρίνεται δυνατά στο ίδιο το στρατόπεδο του για την απόφασή του να «εγκαταλείψει τη βορειοανατολική Συρία στη Ρωσία», θα κάνει μια θριαμβευτική ανακοίνωση:

Λίγο πολύ όπως ο Ομπάμα στην εποχή του, όταν σκότωσε, ακόμα δεν ξέρουμε πώς, τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Μπιν Λάντεν, στο Abbottabad, το περιοδικό Newsweek, αναφέρεται σε πηγές υψηλών αξιωματούχων για να ανακοινώσει την ένατη φυσική εξάλειψη του Αμερικανού/Ισραηλινού πράκτορα αλ Μπαγντάτι στην Ιντλίμπ. Μόνο που η ιστορία που διαδόθηκε από τα mainstream μίντια παραείναι υπερβολική για να είναι αλήθεια.  
Μια αεροπορική επιδρομή φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην ύπαιθρο στα βόρεια του κυβερνείου της Ιντλίμπ, επίθεση που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγέτη του Ντάες. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, φέρεται ότι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, εξουσιοδοτημένες για το σκοπό αυτό, διεξάγαν αυτή την "απίστευτη επιχείρηση". Κανείς όμως δεν αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ότι ο γκουρού που φερόταν να είχε θαφτεί κάπου στο Deir ez-Zor, βρισκόταν στην Ιντλίμπ, φρούριο των τρομοκρατών μισθοφόρων της Άγκυρας που αναμένεται να απελευθερωθεί σύντομα από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Εν τω μεταξύ, η είδηση πρέπει να ευχαριστήσει την Άγκυρα, η οποία μπορεί να ισχυριστεί ότι συνέβαλε με το τρόπο της στη καταδίωξη κρατώντας τον αλ Μπαγντάτι στην Ιντλίμπ. Ορισμένες αναφορές αναφέρουν εξάλλου ότι ενδέχεται να ήταν τουρκικά ελικόπτερα επίθεσης τα οποία διεξήγαγαν την επίθεση κατά μιας βάσης του YPG στην περιοχή του Αφρίν, υποδηλώνοντας ότι οι Κούρδοι που εγκαταλείφθηκαν από την Ουάσινγκτον συνεργάζονταν επίσης με το Ντάες. 
Στην χολιγουντιανή αφήγηση του Newsweek, το Abottabad της εποχής του Obama αντικαθίσταται από την πόλη της Μπαρίσα, όπου προσγειώθηκαν μερικά ελικόπτερα των ΗΠΑ [6-8 αμερικανικά ελικόπτερα] πυροβολώντας ρουκέτες σε μια τοποθεσία που φέρεται να ήταν το καταφύγιο του Μπαγντάτι. Παίζοντας τους ήρωες, ο τακφεριστής γκουρού φέρεται ότι αρνήθηκε να παραδοθεί, επιλέγοντας το θάνατο και ενεργοποίησε τη ζώνη εκρηκτικών του. Αυτό το υποτιθέμενο τέλος του Μπαγντάτι θα απαλλάσσει προφανώς, όπως στην περίπτωση του Μπιν Λάντεν, στους Αμερικανούς από το πρόβλημα του να αποκαλύψουν το σώμα του στο κοινό. 
Η επιχείρηση αυτή έλαβε χώρα ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της θητείας του, χρειαζόταν έντονα μια νίκη στην εξωτερική πολιτική. Κατηγορούμενος ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να ζητήσει βοήθεια από ξένη χώρα για εκλογικούς σκοπούς, βρίσκεται υπό έρευνα για αποκαθήλωση. Σε λιγότερο από ένα μήνα, το Ukrainegate έχει θέσει τον Αμερικανό πρόεδρο σε άμυνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιχείρηση κατά του αλ Μπαγντάτι στην Ιντλίμπ μπορεί να του χρησιμεύσει ως μοχλός προπαγάνδας.
Ένας αριθμός Αμερικανών εμπειρογνωμόνων έχουν επίσης ασχοληθεί με το ζήτημα στο Twitter, ειδικά δεδομένου ότι το κυβερνείο της Ιντλίμπ δεν συνδέεται γεωγραφικά με τις τελευταίες θέσεις που κατείχε το Ντάες προηγουμένως.
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times έγραψε ότι "οι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την παρουσία του Al-Baghdadi στην Ιντλίμπ. Φυσικά, για να δικαιολογήσει αυτόν τον ισχυρισμό, η εφημερίδα ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες πολλά στοιχεία του Ντάες είχαν διαφύγει προς την Ιντλίμπ και προσχώρησαν ακόμα και στην Αλ Κάιντα. Ο Αλ-Βαγδάτι θα μπορούσε επίσης να ήταν παρών με τον ίδιο τρόπο στην Ιντλίμπ. Το CNN αναφέρει ότι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες διερευνούν αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ατόμου που σκοτώθηκε στην επίθεση με δοκιμές DNA. Και κινδυνεύουμε να έχουμε το αποτέλεσμα πολύ γρήγορα αφού ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θέλει να βγάλει λόγο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Al-Baghdadi φυλακίστηκε για χρόνια στη φυλακή του Abu Ghraib κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Ιράκ, όπου έλαβε εκπαίδευση από τη CIA και τη Μοσάντ και, αφού απελευθερώθηκε από την Ουάσινγκτον, ίδρυσε την τρομοκρατική ομάδα Ντάες. Τη στιγμή που το Ιράκ αντιμετωπίζει ανανεωμένη αμερικανική παρέμβαση, η οποία σταδιακά παίρνει τη μορφή πραξικοπήματος, οι πληροφορίες αυτές δεν θα μπορούσαν παρά μόνο να μην είναι αβλαβείς: έτσι μια Αμερική, η οποία είναι η ίδια η δημιουργός του Ντάες (και της Αλ Κάιντα), μόλις διεκδικεί τον "αποκεφαλισμό" του, όχι χωρίς σκέψη για τους Ιρακινούς διαδηλωτές.  


4 σχόλια:

  1. Ρωσικό υπουργείο άμυνας: Δεν έχουμε πληροφορίες για την επιχείρηση θανάτωσης του Μπαγκντατί δεν υπάρχουν ίχνη σε δικά μας ραντάρ. Δεν γνωρίζουμε ούτε πως ούτε πότε ούτε καν αν έγινε πραγματικά τέτοια επιχείρηση.

    Εκπρόσωπος SDF Χασάκα: Η επιχείρηση έγινε δυνατή μετά από ανταλλαγή πληροφοριών του SDF με τους Αμερικανούς. “Αυτή η επιχείρηση καθυστέρησε ένα μήνα εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία”.

    Μαζλούμ Αμπντί SDF: Εδώ και πέντε μήνες άρχισε η εργασία σε επίπεδο πληροφοριών στο έδαφος και η προσεκτική καταδίωξη μέχρι που η κοινή επιχείρηση κατάφερε να εξοντώσει τον τρομοκράτη Μπαγκντατί. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το μεγάλο έργο.

    Αμερικανός επίσημος: Οι Αμερικανοί κάλεσαν τους Ρώσους στην γραμμή “αποκλιμάκωσης” για να προειδοποιήσουν για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Αμερικής στο συγκρότημα κατοικιών του Αλ Μπαγκνταντί. Δεν υπήρχε επαφή αποκλιμάκωσης με την Τουρκία που “δεν βοήθησε με οποιοδήποτε τρόπο”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδι μου αυτη η αμφιβολια θα με φαει .... Ενα γιλεκο που εκρηγνυται δεν αφηνει και πολλα για αναγνωριση. Το τεστ DNA ποιος θα το κανει? Τι εγγυησεις εχουμε οτι θα ειναι και αληθες? Δεν μοιαζει πολυ με τη υποθεση Μπιν Λαντεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με το ...καμενο πτωμα του..Χιτλερ μοιαζει...Σατανικες ομοιοτητες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.