18/10/19

«Μπαρούτι» η Σάμος: Μετανάστες πιάνονται στα χέρια - Λουκέτο στο δημαρχείο

Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπερπληθυσμό - Πρόσφυγες και μετενάστες ζητούν να φύγουν από το νησί  - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μαίνονται οι ταραχές στη Σάμο, με το hot spot του νησιού να θυμίζει νέο κολαστήριο, μετά τη Μόρια της Λέσβου, και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί.
Οι κάτοικοι αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης.
73409199_10221030782306321_9196815309170802688_n
73504743_10221030783466350_5589251713509883904_n
74238227_10221030782666330_8488605120802586624_n
74238363_10221030783026339_7822864690043682816_n
Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, με τις διαμαρτυρίες των νησιωτών να είναι έντονες.
IMG_6158

«Είμαστε άνθρωποι»

Πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν, νωρίτερα, τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε.



Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. 


Το απόγευμα της Πέμπτη, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.
Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. If they feel its too crowded they can swim back to where they came from or ask the Turkish human trafficer for a refund.
    As simple as that.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καταλάβουμε την αναλογία δεν χρειάζεται καθότι την αισθανόμαστε στην πόλη μας την Αθήνα εδώ και αρκετά χρόνια που μοιάζει πλέον με Μπαγκλαντές ή ότι άλλο τριτοκοσμικό. Υπάρχουν ευρύτατες περιοχές των Αθηνών όπου ο πληθυσμός των μεταναστών υπερβαίνει σε ποσοστό το 90% του συνόλου όλων των κατοίκων.

      Για παράδειγμα αν η Κυψέλη και ο Άγιος Παντελεήμονας μαζί έχει 300.000 κατοίκους οι Έλληνες είναι ζήτημα να ξεπερνούν τις 20.000. Και το ίδιο παράδειγμα αναλογίας εξαπλώνεται σε κάπως μικρότερη αναλογία βέβαια σε όλη την Αττική.

      Διαγραφή
    2. 20.000 Έλληνες στους 300.000 δηλ. 6,67% έλληνες και 93,33% αλλοδαποί.
      Άρα στην Αττική των περίπου 5εκ. με κάπως καλύτερη αναλογία, έχουμε 4,5εκ αλλοδαπούς και 500.000 έλληνες. Μπράβο κουμπούρα Hippo τέλεια μαθηματικά. Βλέπεις υπάρχουν επιστήμες που σε κάνουν ρεζίλι πολύ εύκολα. Ο καθένας μπαρουφολογεί με ύφος σπουδαίου, άλλωστε ζούμε στην εποχή της υπερεκτιμημένης προσωπικής άποψης, τί να κάνουμε?

      Διαγραφή
  3. (Περικλής Γιαννόπουλος 1869-1910)
    Έκκλησις προς το πανελλήνιον κοινόν, 1907.


    Ντροπή Σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική Σας Γη είναι Δική Σας Γη. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις το Ληστή. Ή μόνος του ή με Σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να Σας πάρει κάθε Γη.
    Οι Πολιτισμοί που Σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, Σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

    Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί;
    Εάν Σου βαστά έμπα διώχτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριοι δεν γινεται τιποτε.
    Υπαρχει προβλημμα στα μυαλα των ανθρωπων. Ολοι ειναι ..εκτος θεματος στο μυαλο.Εδω συζητανε ακομη το ονομα των εποικων.Αν θα λεγονται ετσι η αλλιως.Οχι τι συμβαινει η τι σημασια εχει...η τι επιπτωσεις στην χωρα.Αλλος λεει για ανθρωπισμους...καντηλια..αγιοτητες..αλλος λεει για οικονομιες αναπτυξεις και αν η γιαγιες εχουν τσεμπερια...αλλος λεει τι να κανουμε ας "τον φαμε"..αλλος λεει "νομιζα ετσι η αλλιως"..αλλος λεει πατε τους διπλα..αλλος λεει φερτε νοσοκομες...αλλος λεει κριμα δεν εχουν βιλα κι αυτοκινητα..αλλος λεει μου φαγαν την κατσικα.. κι ουτε πηρε χαμπαρι οτι τρωνε ολη την χωρα..(στα ..αυτα του αν φερετε την κατσικα πισω)..αλλος λεει κι εμεις πηγαμε στο ..τιμπουκτου..αλλος λεει οτι μακακια λεει η φανταζεται ενα βλαμενο μαραφετι. Ολα μα ολα εκτος θεματος..!! Ουτε αρχες..ουτε συνορα..ουτε ιστορια..ουτε πηγες κρατους..ουτε νομοι..ουτε καν δομες οργανωμενης ομαδας και κοινωνιας με συμβασεις χιλιαδων ετων. Προκειται για εποχη των σπηλαιων ..πριν οργανωθουν οι πολεις και οι κοινωνιες.Οτι ναναι..
    Δεν γινεται τιποτε...Τι να γινει τωρα πια ?? Να παρεις 8 εκατομμ.μυαλα να τα πας ..σχολειο απ την αρχη ?? Δεν γινεται.Να τα πας στον λαμαρινα να φτιαξεις τις τρακες και τις λαμαρινες τις στραβες ?? Δεν γινεται.Να τους πας σε ινστιτουτα γεννετικης μηχανικης για αποκατασταση βλαμενων συναψεων εγκεφαλου ?? Δεν γινεται. Να φωναξεις τον Ιησου ..βοηθεια κανε κατι μαγικο ?? Δεν γινεται.Εδω ολες οι βιδες ειναι χαλασμενες απο χρονια..εγκαταληψης.Μονο ετρωγαν τα λιπη χρονια.Το στομα μονο δουλευε...Το αλλο πανω επιασε αραχνες κι αλατα. Βουλωσε το παν.
    Τι θα γινει λοιπον ?? Τιποτε.!!! Οτι οι συνθηκες φερουν. Η τυχη. Η μοιρα.Αν ειναι μοιραιο ..θαναι μοιραιο.Ετσι κι αλλιως ουτε αυτο θα το καταλαβει κατι που δεν ειναι σε θεση να καταλαβει κατι. Στην σπηλια η εσυ θα φας το κυνηγι..η το κυνηγι εσενα...κι επειδη δεν εχεις οργανωθει ακομη σαν κοινωνια..θασαι τελειως μονος !!!
    Ακουγα χθες σε καναλι ..απο Σαμο εναν ογδονταρη σε κατασταση εξαλη γιατι οι εποικοι που τους ειχε νοικιασει οικοπεδο 8.000 ευρω ..του κατεστρεψαν τα παντα με ζημια 60.000 ευρω.Φωναζε..ναυτικο,αεροπορια..εισαγγελεις κλπ.Γιαυτο μονο !!! Ακαταληπτα μιλουσε.Οτι ναναι.Σαν ανθρωπος των σπηλαιων.Ουτε λογο και προταση δεν μπορουσε να εκφρασει...Τουφυγε κι μασελα απ την ταραχη και την ..εφτυσε δημοσια...Δεν γινεται τιποτε δυστυχως.Η βλαβη δεν ....δεν...δεν..Αν ειναι και πολλοι..αστο.
    Μονο ο Θεος...Μονο...
    Απο πανω στην κορφη ..οι σπειρες των πολιτικων κι απο κατω το ζυμαρι των σπηλαιων..
    Μειγμα εκρηκτικο...
    Θαυμα μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.