18/10/19

Ωχ μωρ' αδελφέ....


Θυμάμαι μια μέρα στην θητεία μου, με είχαν στείλει από τον λόχο να πάω για κάτι που δεν θυμάμαι στο Διοικητήριο.
 Περιμένοντας έξω από το γραφείο του διοικητού, ήταν και δύο αξιωματικοί που συζητούσαν, δεν ξέρω για ποιον λόγο, για την αντιαρματική ρουκέτα Μ72 LAW. 
Κατάλαβα ότι είχε η μονάδα τέτοια όπλα και παρενέβην, λέγοντας ότι εάν δεν τα έχουμε δει ποτέ, να κάνουμε βολή, τότε είναι άχρηστα στις αποθήκες. 
Ο ένας, υπολοχαγός, καλός αξιωματικός, μου απάντησε ότι είναι πολύ απλά στην λειτουργία, έχουν μάλιστα και οδηγίες χρήσεως γραμμένες επάνω στον σωλήνα (αυτό το γνώριζα). Οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. 
Του είπα ότι άλλο πως ανοίγει ο σωλήνας και άλλο πως σκοπεύεις με το υποτυπώδες σκοπευτικό. 
Εξάλλου, ποτέ δεν είχε γίνει έστω κάποιο μάθημα απλό, επιδείξεως του όπλου, να ξέρει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται. Μάταιο. Αυτή η καταστροφική νοοτροπία ωχαδελφισμού που στην ειρήνη σημαίνει ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ και σε περίοδο πολέμου θα κοστίσει σε κορμιά, μάστιζε ανέκαθεν τον ΕΣ. 
Τότε, δεν γνώριζα ότι το 1974 στην Κύπρο, οι Τούρκοι είχαν Μ72 LAW, όπλο το οποίο αγνοούσαμε εντελώς. 
Έπεσαν ορισμένα στα χέρια μας αλλά όταν επεχείρησαν να τα χρησιμοποιήσουν κάποια στελέχη, φυσικά δεν πέτυχαν τίποτα. Θυμήθηκα αυτή την ιστορία προ ολίγου, όταν φίλος που τον είχα ρωτήσει για ένα συγκεκριμένο υλικό, μου είπε ότι υπάρχει αλλά ποτέ δεν έχει βγει να δοκιμαστεί "επειδή είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες"....
 Κατά τ' άλλα ΝΑΤΟ, "Είμαστε Παντού", "Πολύς ιδρώτας στην εκπαίδευση - λίγο αίμα στην μάχη" κ.λπ. κ.λπ.


Savvas Vlassis

5 σχόλια:

  1. Γίνεται στὶς μονάδες στρατιωτικὴ γυμναστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε εσύ Σάββα, με στεναχωρείς με αυτά που γράφεις !!!!
    Όλα αυτά που γράφεις τα καλιέργησαν πολύ πριν περίπου 30 χρόνια !!!
    Τοτε έλεγαν πολύ, Μη σε νοιάζει. .... Το κράτος είναι από πίσω! !!! Και έτσι δημιούργησαν έναν Έλληνα, να μην ενδιαφέρεται για την χώρα, να αδιαφορεί! !!!! Αυτά όλα τα βλέπουμε σήμερα, βλέπουμε την αδιαφορία όλων των υπαλλήλων, 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Βλασση εχετε δικιο αλλα οι απαντησεις που σας εδωσαν δειχνουν νοοτροπεια ΤΕΜΠΕΛΗ αξιωματικου... και αφηστε με να το ξερω καλυτερα... υπαρχουν και πολυ σοβαρα στελεχη στις ΕΔ. Δε σκεφτονται ολοι ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. From Chile to Ecuador and Spain peopme take the streets when governments ignore the will of the people and the common good.
    In Greece, truly I don't know if there is anything at all that would wake us up. 2/3 of Greeks in poverty, our Navy spents millions to build new homes for the invadors and the Air Force millions to furnish them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο κουμπώνει με τις ανακοινώσεις του σημερινού ΥΕΘΑ, ο οποίος θέλει να γίνει ο ΕΣ ένα απέραντο ΙΕΚ.
    Το 99% των στρατευσίμων -πιστεύω ακράδαντα- κατα τη διάρκεια της θητείας τοιυς, θα προτιμούσαν να έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν κανα δυό χιλιάδες σφαίρες και να λιώσουν 3-4 ζευγάρια άρβυλα στο τρέξιμο, παρά αυτές τις ανοησίες που προάγουν τη μαλθακότητα και τον ωχαδελφισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.