10/10/19

Μάχονται παλικαρίσια οι Κούρδοι... Νεκροί Τούρκοι, κατεστραμμένα τανκ



Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται σε συριακά μεθοριακά χωριά ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις που προωθούνται και τους στρατιώτες των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε πριν από λίγο αξιωματούχος των SDF. “Συνεχίζονται σφοδρές συγκρούσεις στα χωριά, στα οποία προσπαθούν να εισβάλουν” οι τουρκικές δυνάμεις, σημείωσε ο Μάρβαν Καμίσλο, υπεύθυνος επικοινωνίας των SDF.

Οι κουρδικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν τέσσερα τουρκικά άρματα μάχης, κοντά στην πόλη Ρας αλ-Άιν. Νωρίτερα οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Mayadeen έκανε λόγο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Τουρκίας σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην επαρχία αλ-Χασάκα. Πρόκειται για πετρελαϊκά κοιτάσματα στα βορειοδυτικά της επαρχίας.

Την ίδια ώρα οι αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κατευθύνονται σε μέτωπα στην βορειοανατολική Συρία για να ενισχύσουν εκεί τα τουρκικά στρατεύματα που διέσχισαν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ: slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.