9/10/19

Το θάρρος που μας λείπει


Η Γαλλία μού προκαλεί ανησυχία. Μιλάμε πολύ για την αγοραστική δύναμη και για το περιβάλλον, αλλά μιλάμε ελάχιστα, και χαμηλόφωνα, για την πολιτιστική αθλιότητα· για την ασχήμια που χυμάει πάνω μας δεν μιλάμε ποτέ. Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος της νομαρχίας, γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες για τη σαλαφιστική του πίστη (είχε ασπαστεί το ισλάμ το 2008, σε ηλικία 31 ετών), σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. 
Το 2015, ο Μικαέλ Αρπόν είχε εκφραστεί ανοιχτά υπέρ των επιθέσεων στο Charlie Hebdo –προπάντων το δικαίωμα της γνώμης– ενώ, όπως όλοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι, δεν απευθυνόταν ποτέ σε γυναίκες και, στη διάρκεια της εργασίας του στη νομαρχία, έκανε διαλείμματα για να προσευχηθεί. Ωστόσο, είχε πρόσβαση σε πληροφορίες: εργαζόταν στην επεξεργασία ηλεκτρονικών δεδομένων. 
Η είδηση για το τριπλό φονικό δεν πήρε τις διαστάσεις που έπαιρναν μέχρι πρότινος τέτοιες πράξεις: έχουμε συνηθίσει· τον περασμένο μήνα απεφεύχθη αιματοχυσία στη μικρή πόλη Κολμάρ· ένας λόγος παραπάνω για να μην πολυσυζητάμε τι συνέβη· δεν σκοτώθηκε κανείς. Την ήδη υπάρχουσα τυφλότητα ενισχύουν δημοσιογράφοι και επαγγελματίες «καθησυχαστές»: την ενημέρωση του κοινού αντικαθιστούν παιδαριώδεις ερμηνείες – το πρόσφατο επεισόδιο στη νομαρχία αποδόθηκε σε «μια στιγμή παραφροσύνης» του Μικαέλ Αρπόν και «πιθανώς στην επιρροή βίαιων βιντεοπαιχνιδιών».

Για τη συνέχεια AThensVoice

3 σχόλια:

 1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!
  Συγχαρητήρια για την επιλογή !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικό άρθρο .
  Δυστυχώς τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς .
  Και εδώ στην Ελλάδα με την γάγγραινα τής δήθεν πολιτικής ορθότητας που πολλαπλασιάζει τα αντίστοιχα συμπτώματα , είμαστε φοβούμαι ακόμα πολύ χειρότερα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια που μιλάμε για Γαλλία, για μουσουλμάνους, για failed state κλπ, το επόμενο βίντεο τα λέει όλα:

  https://twitter.com/BasedPoland/status/1180227592982614018

  Ένοπλοι (μουσουλμάνοι) στρατιώτες του Γαλλικού Στρατού, ζητούν συγχώρεση από τον Αλλάχ που αναγκάζονται στα πλαίσια διαταγών που έλαβαν, να συνεργαστούν με Γάλλους αστυνομικούς (τους οποίους αποκαλούν «γουρούνια») για προστασία σε γειτονιά των Παρισίων.

  Με τις υγείες σας κύριε Emmanuel Macron

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.