9/10/19

Άρχισε η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας - Η γενοκτόνες πολιτικές της Τουρκίας συνεχίζονται

Ζωντανή μετάδοση των γεγονότων από τον τηλεοπτικό σταθμό NTV της Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν κοινοποίησε μέσω του Twitter ότι άρχισε η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας.
Η επιχείρηση, η οποία έχει την κωμικοτραγικό τίτλο "Πηγή Ειρήνης" (Barış Pınarı), κατά τα πρότυπα της επιχείρησης εισβολής στην Κύπρο, που ονομάστηκε "Επιχείρηση Ειρήνης", ξεκίνησε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Σερεκάνιγιε (Resulayn), που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα και με πυρά πυροβολικού σε στόχους στην πόλη και τα περίχωρα της Γκίρε Σπι (Tel Abyad).

Στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν συγκεντρωθεί περίπου δέκα ταξιαρχίες καταδρομών και άλλες τόσες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ υπάρχουν και μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι Τούρκοι βομβάρδισαν αποθήκες πυρομαχικών και βάσεις των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG).
Πάντως σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σε πρώτη φάση θα εκκαθαριστούν 120 χλμ παραμεθόριας περιοχής και στη συνέχεια άλλα 330, για να καλυφθεί το σύνολο των 450 χλμ που είναι υπό εκκαθάριση.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας ζητούν απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ροζάβα
Σύμφωνα με το Reuters,  οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας ζήτησαν από τις ΗΠΑ να κηρύξουν τον εναέριο χώρο της ΒΑ Συρίας περιοχή απαγόρευσης πτήσεων, για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν τις τουρκικές επιθέσεις.


Ο χάρτης με τα σχέδια της Τουρκίας να καταλάβουν την ΒΑ Συρία και να εγκαταστήσουν τρία εκατομμύρια προσφύγων


19 σχόλια:

  1. Το σκάι είναι το κανλί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαχετε ηδη πληροφορηθει οτι αρχισαν τα λαθη του Ερτογαν..
    Τουρκικα Φ-16 βομβαρδισαν αμερικανικη φαλαγγα με οπλα για τους Κουρδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία φορά μπουνταλάς πάντα μπουνταλάς

      Διαγραφή
    2. Σουρεαλιστικο ..παζουν οθωμανικα εμβατηρια απο ηχεια τερμα στα συνορα...

      Διαγραφή
    3. λαθη ε?
      οπως δηλαδη η καταρριψη του ρωσικου σουχοι απο τουρκικα αεροσκαφη.
      δυο συμπτωσεις δεν ειναι ποτε συμπτωσεις.
      ο ερδο εχει μεριμνησει ετσι ωστε ο διαδοχος κισσινγκερ να μριμνησει για τα δεοντα ωστε οι ηπα να αποδεχτουν οτιδηποτε εχει αποφασιστει απο τις κεφαλες που κινουν τα νηματα στον πλανητη.αφου απαντες , ρωσοι αμερικανοι ενωση αδεσμευτων απεδεχθησαν την κατασταση στην κυπρο το 1974 εως και σημερα , διατι να αλλαξουν ροτα τωρα.το ολο προβλημα εγκειται στην διανομη της πιτας που λεγεται συρια,εδω λοιπον θα δουμε σε εφαρμογη το λεχθεν ,, δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα,
      εξαλλου πλειστοι εχουν λερωμενη την φωλεα τους με τις παροχες και την συνδρομη στις δθαπραχθεισες γενοκτονιες των τουρκων κατα ελληνων αρμενιων ασσυριων. ο ερδο τους εχει ολους στο χερι.ξερει με τι εχει να κανει.και δρα αναλογα. οι συμβουλοι του δεν ειναι κολλεγιοπεδα τυπου χαρβαντ, αλλα κορυφες της πολιτικης εκ Φαναριου καταγομενοι .
      το θεμα ειναι εαν θα βρεθει νεος καποδισυτιας να πεισει τις ...μεγαλες ...δυναμεις οτι αυτος ο κουρδικος λαος δεν ειναι κατσαπλιαδες τρομοκρατες οπως εχαρακτηριζαν και τους ελληνες το 1821, κατα των τουρκων.εαν ευρεθει ανταξιος αυτου διπλωματης τοτε μονον ο συγκεκριμενος λαος εχει ελπιδες. μεχρι τοτε θα επαναληφθει μια ακομη γενοκτονια.πιστευω ομως στην ολη αυτη λαιλαπα η μονη χωρα που θα διαδραματισει διπλωματικο ρολο θα αναδιχθει η ελλας. για πολλους λογους. πρωτιστως διοτι ηπα και ρωσια θα συμφωνησουν σε αυτο.ειναι η φυσικη ροη των γεγονοτων, αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει η ελλας αφενος να αποδεχθει ατοπηματα τοσο απο ρωσους οσο και απο αμερικανους. η θεση της ελλαδος ειναι η συμβολικη θεση του παραχωρηθεντος απο την κυπριακη δημοκρατια οικοπεδου προς την ελλαδα προς ανεγερση ελλληνικης πρεσβειας ευρισκομενο αναμεσα απο τις πρεσβειες ηπα και ρωσιας στην λευκωσια.
      τωρα εαν το εν λογω οικοπεδο επωληθη η επινοικιασθη σε αλλους, αυτο μαλλον ειναι σοβαρο θεμα διοτι δειχνει ανυπαρξια κρατικης καιεθνικης υποστασης της ελλαδος.οι ευθυνες λοιπον βαραινουν αποκλειστικα την ελλαδα διοτι ναι μεν η ρωσια και ηπα δεν επιτρεπουν στην ελλαδα να ανακηρυξει αοζ, αλλα δεν νομιζω οτι απαγορευσαν να κτισθει ελληνικη πρεσβεια στο εν λογω οικοπεδο.και επισης δεν νομιζω οτι οι ρωσοι καιν οι αμερικανοι συναινεσαν στο να απειληθει ο πρωθυπουργος της χωρας μου οσον αφορα προσγειωση με το προεδρικο αεροσκαφος στην ροδο δια καυσιμα κατευθυνοομενο στο ιραν, λογω απειλων της τουρκιας.ο πρωθυπουργος της χωρας μου οπως και καθε ελληνας μπορει να πηγαινει οπου γουσταρει στην χωρα μου και οποτε γουσταρει, ΟΠΟΙΟΣ και ειναι αυτος.
      λαθη τραγικα.
      ο σημιτης υπογρφει οτι η τουρκια εχει ζωτικα συμφεροντα στο αιγαιο διχως συνεπειες δια τον ιδιο.
      παντελης απουσια γερουσιας και εθνοσυνελευσης και ανευθυνοτητα πλειστων εκπροσωπων του ελληνικου λαου.
      απαραδεκτο,
      και μονον δια την τιμη των οπλων επρεπε να τακτοποιθει δεοντως το ανω και πολλα θεματα.
      δεν ειναι αργα.
      σπευσατε εγκαιρα.
      εαν ο ελληνισμος κινηθει ως πρεπει , θα διαπιστωσουμε οτι απλα καποιοι ξυπολητοι δεν νουθετηθησαν δεοντως. το ολο προβλημα τελικως εγκειται στους εδω κοτζαμπασηδες που μεχρι τωρα καταφερνανε να την βγαζουνε καθαρη και να κουμανταρουνε αυτον τον τοπο και τον δυστηχη λαο βαζοντας τον να σφαζεται μεταξυ των και να παριστανουν οτι ειναι δηθεν αναγκασμενοι να τηρουν την οικογενειοκρατια προς χαριν δηθεν του αμορφωτου κατα τα αλλα λαου.εαν δεν εξαλειφθει αυτο το αποστημα δεν μπορει αυτος ο τοπος να παει μπροστα.η ελλας εχει και ανθρωπους εξυπνους και νεολαια που εδω τους αποκαλουν αχρηστους αλλα οταν πανε εκτος ελλαδος διαπρεπουν διατι αρα γε?

      Διαγραφή
  3. Eγώ πάντως βλέπω ένα τρίγωνο με διακεκομμένες γραμμές,στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το Deir-ezzor, όπου ως γνωστόν υπάρχουν οι πηγές υδρογονανθράκων...
    Είμαι δε σίγουρος, ότι αυτός είναι ο στόχος.
    Tα υπόλοιπα είναι απλά λόγια και προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριε...χμμμ....χμμμμ....
      Γιατι η ιστορια αυτη...μοιαζει παρα πολυ..με την ιστορια του Σανταμ Χουσειν του Ιρακ οταν εδωθει αδεια να εισβαλει στο Κουβειτ ???
      Λες ???

      Διαγραφή
  4. ξεκινησε ο εξευτελισμος και η αποκαλυψη της απατης που λεγεται Τ.Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τράμπ συμφωνεί καί ο ίδιος οτι ειναι αλλοπρόσαλλος και άσχετος για τό τί σημαίνει Τουρκία... είναι πολύ λίγος για να ηγείται τών ΗΠΑ.
    Τώρα λέει ...κακή ιδέα η εισβολή... καλά που το κατάλαβε ...

    “This morning, Turkey, a NATO member, invaded Syria. The United States does not endorse this attack and has made it clear to Turkey that this operation is a bad idea. There are no American soldiers in the area. From the first day I entered the political arena, I made it clear that I did not want to fight these endless, senseless wars—especially those that don’t benefit the United States. Turkey has committed to protecting civilians, protecting religious minorities, including Christians, and ensuring no humanitarian crisis takes place—and we will hold them to this commitment. In addition, Turkey is now responsible for ensuring all ISIS fighters being held captive remain in prison and that ISIS does not reconstitute in any way, shape, or form. We expect Turkey to abide by all of its commitments, and we continue to monitor the situation closely”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει στήν Βόρεια Συρία, κατά τῆς Τουρκίας, νά ἐπέμβῃ τό ΝΑΤΟ στό ὄνομα τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ, μέ τήν συμμετοχή τῆς Ρωσίας.
    Στίς εἰρηνευτικές συνομιλίες θά τα βροῦνε ὅλοι μεταξύ τους, ΗΠΑ, Ρῶσοι, Σύροι καί Κοῦρδοι, πλήν τῶν ταραξιῶν Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για πρώτη φορά βλέπουμε στο χάρτη ομολογία οτι θα προχωρήσουν σε όλη τη Β Συρία την κατοχή οι Τούρκοι ! Μέχρι στιγμής πιστεύαμε οτι ενα μικρό διάδρομο θα επιδιώξουν να κατακτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουρδοι ηδη μπηκαν σε μαχη σε τουρκικη πολη εντος Τουρκιας..
    και τουρκικα τανκς χτυπηθηκαν ..
    Βιετναμ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περι αναγλυφου περιοχων των Κουρδων ..μειονεκτηματος..και υπεροχης αεροποριας..
    Αν μερος του πολεμου οι Κουρδοι το μεταφερουν μεσα σε Τουρκικο εδαφος ..σε πολεις τουρκικες...και τα δυο μειονεκτηματα καταρρεουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Αφριν δεν το είδαμε πάντως ! Προσωπικά δεν θα πήγαινα τα Χριστούγεννα στην Πόλη αν ειχα λεφτα ! Καλύτερα Βραζιλια να κανω και μπανιο...

      Διαγραφή
    2. Πηγαινε Βραζιλια..!
      Οσο πιο μακρυα απο Ρωσια μπορεις..

      Διαγραφή
  12. Οι ΗΠΑ όμως θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία σύντομα παρά το πράσινο του μ...

    Η Ελλάδα τι κάνει?
    Η Ελλάδα βλέπει/ακούει τουρκικά όταν η Τουρκία εισβάλει στα οικ. 7 της Κύπρου
    Η Ελλάδα προτιμα τα φτηνά Τουρκικά προϊόντα με μανία εδώ και 50 χρόνια δηλαδή από την εισβολή...
    Η Ελλάδα πάει Πόλη και ψωνίζει Τουρκία όταν οι Τουρκοι παραβιάζουν το Αιγαίο και διεμβολίζουν Ελληνικά πλοία...
    Λέμε ότι θέλουμε για ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία , Γαλλία, Ιταλία κλπ ... αλλά ας κοιτάξουμε και κανα καθρέφτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχει κι αρματαγωγα γραμμης για τα αρματα των εποικων...
    Οι νεα ταξη εφοπλιστων του στρατου...Στο τραμ πληρωνεις.Στο αρματαγωγο πληρωνουν οι ..μαλ@@ ες....οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.