10/10/19

Ιταλική ENI σε Τουρκία: Δεν θέλουμε πόλεμο γύρω από τις γεωτρήσεις



Μετά την αποστολή τουρκικού πλοίου σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην ENI και στη γαλλική Total

Παγκόσμια ανησυχία πυροδοτούν οι τουρκικές κορώνες, με την προκλητικότητα της Άγκυρας να βρίσκεται στα ύψη και τις απειλές να εξαπολύονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου ENI, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε πως δεν θέλει «έναν πόλεμο γύρω από γεωτρήσεις», μετά την αποστολή τουρκικού πλοίου σε οικόπεδο στα κυπριακά ύδατα που έχει παραχωρηθεί στην ENI και στη γαλλική Total.

«Δεν ανησυχώ», δήλωσε ο Ντεσκάλτσι στο περιθώριο μιας βράβευσης από την Eni, όμως «αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις».

«Σίγουρα δεν θέλω να κάνω να ξεσπάσουν πόλεμοι για να κάνω γεωτρήσεις», πρόσθεσε.

Η Γαλλία καταδίκασε το Σάββατο την αποστολή νέου τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κάνοντας λόγο για «μη φιλική χειρονομία» που είναι πιθανό να οδηγήσει σε «κλιμάκωση των εντάσεων» στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

4 σχόλια:

  1. una fatsa una ratsa κατευναστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. After that statement, Cyprus should give the contract from ENI to someone who is capable of drilling while a war ship is present or someone who can make the Turkish warships tp vanish from the area.
    It makes sense.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω υπάρχουν χρονικά περιθώρια για το σε πόσο χρόνο πρέπει να κάνει γεωτρήσεις μία ανάδοχος εταιρεία. Διαφορετικά λήγουν οι συμβάσεις...H Total and/or Exxon Mobil θα ήταν μία καλή εναλλακτική.

      Διαγραφή
  3. Τότε να πάει σπίτι της στην Ιταλία και να αφήσει καν άλλον που μπορει να τρυπήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.