20/10/19

Τουρκία: H Ελλάδα δεν έχει δικαιοδοσία κοντά σε Ρόδο-Καστελόριζο



Η Ελλάδα δεν έχει δικαιοδοσία έκδοσης NAVTEX ανοιχτά της Ρόδου και της Καστελόριζου σύμφωνα με την Άγκυρα, σε μια νέα προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει εμπράκτως τα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Η Αθήνα εξέδωσε NAVTEX στις 16 Οκτωβρίου μέσω του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ με την οποία δέσμευε την ίδια περιοχή για ναυτικές ασκήσεις στις 24 Οκτωβρίου.

«Μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε NAVTEX με τον αριθμό HA25-553/2019, η οποία εντάσσεται σε περιοχή τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX. Ο σταθμός της Αττάλειας έχει την εξουσιοδότηση να εκπέμπει μηνύματα NAVTEX στην περιοχή.

Ο σταθμός Ηρακλείου δεν είναι εξουσιοδοτημένος να διαβιβάζει μηνύματα NAVTEX εντός της περιοχής τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX Ηρακλείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα μηνύματα. Ακολούθησε την ίδια ημέρα νέα NAVTEX με τις ελληνικές ναυτικές ασκήσεις που αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία και συνιστά «προσοχή».


ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

6 σχόλια:

  1. Μας συνιστά και προσοχή!!!!!! Αν επενδούσαμε στην άμυνα όχι αγοράζοντας δεξιά και αριστερά όπλα αλλά να φτιάχνουμε τα δικά μας δεν θα συνιστούσε προσοχή τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά ας αρχίσουμε επιτέλους να κάνουμε τη δική μας πολεμική βιομηχανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος να τα ακούσει αγαπητέ; Δε διαβάσατε; H Ελλάδα θα ενοικιάσει 2 νομίζω ισραηλινά UAV επιτήρησης σε τσουχτερή τιμή. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι βγάζουν βίντεο πετυχημένης πολεμικής δράσην ένοπλων τουρκικών UCAV εναντίον Κούρδων και ετοιμάζουν και νέο μοντέλο, πάλι οπλισμένου UCAV.

      Η Ελλάδα, ατάραχη, έχει 0 και θα συνεχίσει να έχει 0 και μετά την έλευση των ισραηλινών.

      Διαγραφή
    2. εχουμε βιομηανία, (Πυρκαλ, ΕΑΒ, ΕΒΟ) αλλά παραγγέλνουμε απ έξω για να πέφτουν οι μίζες σωστά.

      Διαγραφή
  2. Ειχαν προυπολογισει ειπαν 35 εκατομμ. Ευρω..για δυο.
    Αλλα ...προεκειψαν ..ειπαν μετα..την υπογραφη...αλλα 4 ..!!!! Προεκειψαν οκ ?? Απο κακο ..υπολογισμο .πριν ...!!! Περασε στα μουλωχτα...σιγα..μια προσθεση λαθος ηταν της γραμματεως.Προυπολογιζω θα πει ρωτω τον αντιπροσωπο τηλεφωνικα ποσο κανει ολο αυτο που θελω.Αυτος λεει τοσο ..στην γραμματεα.Αλλα το συρμα του ΟΤΕ εχει παρασιτα.Κανει προσθεση λαθος.Τελικα παιρνεις δυο 40 εκατομμ...Οσο δυο Φ- 16. Τζαμπα..και χωρις..οπλα..!!! Οταν θαχει συντηριση το ενα θαχεις ενα να πεταει !! Μολις το φτιαξεις θα παει το αλλο...Μια χαρα.!! Δεν ξερω τι θα εφτιαχνε η ΕΑΒ με 40...αλλα εδω υπαρχει ...απορρητο..ουτε 40..ουτε κιχ..Ποιος θαχει αποριες ?? Κανεις...Ολα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή 4 έναντι 40 εκατομμυρίων, ενοικιασμένα για 3 χρόνια; Τεφαρίκι πράμα δηλαδή!

      1 αμερικανικό Reaper (που παίρνει και όπλα), κάνει 16 εκατομμύρια δολλάρια.

      https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper

      Δηλαδή με τα 40 εκατομμύρια, η Ελλάδα ΑΓΟΡΑΖΕ 2 Reaper, συν ανταλλακτικά. Και 4 να είναι τα ισραηλινά, πάλι δε συμφέρει, γιατί είναι ενοικίαση και για 3 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειπαν.Το παρακολουθω.
      Φιλελευθερη οικονομια εχουμε. Φιλελευθεριαζουσα.Οτι θελουμε κανουμε.Λιγοι προσεχουν τι κανουμε.Ολοι προσεχουν τι λεμε.Τους φτανει αυτο.Εεε λεμε !!! Το φροντιζουμε φουλ αυτο.Βαζουμε και τα ..μεγαφωνα.(Σκαι..οπεν..πιο οπεν...τελειως οπεν..Αλφα- Αλφα..Η εισαι Σταρ..η αν δεν το πιανεις καλα τι λεμε παρε μια ...Αντενα )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.