14/10/19

Λήδρα Πάλας: Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Kουρδικό λαό

H Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη, διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό την Τρίτη 15/10 η ώρα 19:00 στο Λήδρα Πάλας.
Σε ανακοίνωση του αναφέρει:
Εδώ και μια βδομάδα ο κουρδικός λαός δοκιμάζεται στα εδάφη της βόρειας Συρίας. Απέναντι σε μια νέα τουρκική εισβολή, αντάρτες και αντάρτισσες των YPG/YPJ ανέβασαν ξανά τα όπλα στους ώμους και αντιστέκονται γενναία ενάντια στο κτήνος που λέγεται Ταγίπ Ερντογάν. Το ίδιο κτήνος, που στέλνει τα γεωτρύπανά του στις θάλασσες της τουρκοκρατούμενης Κύπρου, προτάσσει έναν υποτιθέμενο αγώνα κατά της «τρομοκρατίας» για να υποτάξει τους Κούρδους και τις Κούρδισσες που κατάφεραν να καθηλώσουν τους ισλαμοφασίστες του «Ισλαμικού Κράτους». Τούρκοι επιδρομείς, βγαλμένοι από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας, λεηλατούν χωριά, δολοφονούν αμάχους και κατακρεουργούν κάθε αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα.
Με αμερικανικά και ρωσικά δεκανίκια, η φασιστική Τουρκία επιχειρεί να καταστρέψει την περήφανη Ροζάβα. Ανενόχλητος, ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του, πατούν πάνω στο κόκκινο χαλί των ΗΠΑ και στην ένοχη ανοχή της Ευρώπης για να διαλύσουν τον εξεγερμένο κουρδικό λαό.
Από την ημικατεχόμενη Λευκωσία, στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στους Κούρδους και στις Κούρδισσες των YPG/YPJ. Επιμένουμε στον κοινό αγώνα Κυπρίων και Κούρδων κατά της τουρκικής κατοχής. Αμφισβητούμε τους διαμεσολαβητές και καταγγέλλουμε τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που απλώνει τα νύχια του στη Ροζάβα, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο. Αποτάσσουμε τους συμβιβασμούς και επιμένουμε στον ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό, αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα των λαών μας.
Το Κουρδιστάν θα νικήσει. Η Ροζάβα θα προχωρήσει ελεύθερη και θα διδάσκει για πάντα πως οι λαοί που αγωνίζονται, δεν πεθαίνουν. Η κουρδική αντίσταση δείχνει τον δρόμο. Η ελευθερία της Κύπρου περνά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν.
Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον περήφανο κουρδικό λαό. Ο αγώνας είναι κοινός.

ΚΕΡΥΝΕΙΑ - ΡΟΖΑΒΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου, 19:00
Οδόφραγμα Λήδρα Πάλλας
Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδιστάν, PYD
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»
Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη

Πηγή: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.