19/10/19

Γιατί βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο της Lafarge στη Συρία


Του Κώστα Ράπτη
υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε την Τετάρτη αεροπορικό βομβαρδισμό, καταστρέφοντας το εργοστάσιο σκυροδέματος του γαλλικού ομίλου Lafarge στην Τζαλαμπία της βόρειας Συρίας (σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από τη Ράκα και 65 χιλιομέτρων από τη Μάνμπιτζ), το οποίο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική βάση, που πλέον είχε εγκαταλειφθεί, στο πλαίσιο της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.
Από το Ιράκ, όπου είναι εγκατεστημένος, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Μάιλς Κάγκινς, εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού ανέφερε ότι τον βομβαρδισμό πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη F-15E του συνασπισμού, τα οποία έπληξαν το εργοστάσιο σκυροδέματος της Lafarge αφού αποχώρησαν από την εγκατάσταση όλες οι δυνάμεις του συνασπισμού.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ζητούμενο ήταν να καταστραφούν τα πυρομαχικά και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχαν αφεθεί πίσω, ώστε να μην πέσουν στα χέρια τρίτων.
Υπάρχουν όμως και άλλοι πιθανοί λόγοι για αυτή την ασυνήθιστη κίνηση.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Αυτο μας ελειπε,εν οψει ανοικοδομησης των βομβαρδισμενων να αφηναμε εργοστασιο τσιμεντων απειραχτο.Ο επιχειρηματιας real estate Τραμπ-ακουλας με τον γαμπρο του σουλτανου τι θα κανανε μετα ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.