13/10/19

Ο συριακός στρατός μπαίνει στην Ιεράπολη Συρίας (Manbij)!

Pars today - Oct 13, 2019 06:43 UTC
Ενώ ο τουρκικός στρατός λέει ότι έχει τον έλεγχο του κέντρου του Ras al-Ain και προχωρά στο διεθνή αυτοκινητόδρομο Hassaké-Aleppo, ακόμη και μετά την κατάληψη του βόρειου προαστίου της Hassaké, βρέθηκε συμφωνία μεταξύ του συριακού κράτους και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο Manbij.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο συριακός στρατός θα πάρει τον έλεγχο της πόλης, που βρίσκεται 30 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μεγάλες ενισχύσεις του Συριακού Στρατού έχουν αναπτυχθεί στο προάστιο του Manbij, βορειοανατολικά του Χαλεπίου. Σύμφωνα με μια πηγή στο Αλέππο, ο συριακός στρατός έχει αναπτύξει μια ισχυρή δύναμη στα νότια προάστια της πόλης, καθώς η κυβέρνηση μίλαγε με τους SDF για να εμποδίσουν τον τουρκικό στρατό και τους τρομοκράτες συμμάχους του να αποκτήσουν τον έλεγχο της πόλης. .
Το Σπούτνικ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου, αναφέροντας πηγές στο έδαφος, ότι η είσοδος του συριακού στρατού στην πόλη θα βασίζεται σε συμφωνία για την οποία μεσολάβησαν οι Ρώσοι. Πράγματι, μια ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφθασε την Παρασκευή το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο του Qamishli στη συριακή επαρχία Hassake για να μιλήσει με τους Κούρδους.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, μονάδες του συριακού στρατού με μεσαία και βαριά όπλα θα αναπτυχθούν στην πόλη Manbij και η σημαία της Συρίας θα ανυψωθεί σε όλα τα δημόσια κτήρια και στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης. Το μέτρο αυτό αποσκοπεί να εμποδίσει τον τουρκικό στρατό και τους τρομοκράτες του SFA να καταλάβουν την πόλη του Manbij.
Ο τελευταίος αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός αποχώρησε το Σάββατο από το Manbij, στα βορειοανατολικά του κυβερνείου του Χαλεπίου. Το Σάββατο, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τα βόρεια προάστια της Χασσάκε, επιτρέποντας στους στρατιώτες να καταλάβουν τα χωριά Αλ Ταζαβίγια, διακόπτοντας έτσι τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Χασάκε-Χαλέπι. Οι επιδρομές κατά του βόρειου Qamishli επίσης έκλεισαν τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της πόλης. Όλο το Σάββατο, τα τουρκικά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια στην πόλη Tell Abyad, καλώντας τον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τις θέσεις των SDF. Πέντε ημέρες επιδρομών πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών που στοχεύουν κυρίως σε υποδομές στις βορειοανατολικές πόλεις έχουν οδηγήσει σε περίπου 100.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 
Η Άγκυρα, η οποία ωφελείται από το πράσινο φως των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά της να καταλάβει το Tell-Abyad και το Ras al-Ain, αλλά στο Manbij, φαίνεται ότι θα έπρεπε να συγκρουστεί με το συριακό στρατό. 
(…)
Συνέχεια:


1 σχόλιο:

  1. Η μοναδική κίνηση των Κούρδων που έχει λογική από την αρχή του πολέμου. Μετά από εκατόμβες νεκρών Κούρδων μπορώ να πω... κάλιο αργά παρά ποτέ!

    Βέβαια μιλάμε για Κούρδους, οι οποίοι είναι ικανοί οι μεν να σφαγιάζονται από του Τούρκους προδομένοι από του Αμερικάνους (δυτικά του Ευφράτη) , οι δε να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί τους (ανατολικά του Ευφράτη) και οι τρίτοι να ζουν μία άνετη ζωή στην αγκαλιά της Τουρκίας. Άξιο να απορεί κανείς! Χειρότεροι και από τους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.