19/10/19

Σημαντική εξέλιξη – Κορυφαίο αμερικανικό Μέσο δημοσιεύει την επιστολή του PKK στους πολίτες των ΗΠΑ


Σημείο που δείχνει ότι κάτι κινείται στον ορίζοντα για την αναγνώριση του κουρδικού αγώνα
Μία σημαντική εξέλιξη προέκυψε το Σαββάτο. Το μεγάλο αμερικανικό δημοσιογραφικό μέσο The Hill με πάνω από 20 εκατομμύρια αναγνώστες, αναδημοσίευσε την ανοιχτή επιστολή του κουρδικού PKK προς τον Ντόναλντ Τραμπ και τον αμερικανικό λαό.

Πρόκειται για μία στρατηγική νίκη των Κούρδων και του ΡΚΚ στη μάχη για τη σταδιακή διεθνή αναγνώριση και νομιμοποίηση του κινήματος από τις ΗΠΑ.

Είπαμε όμως κερδήθηκε μία μάχη, όχι πόλεμος. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, που λέει και ο Ελύτης.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν τρεις ημέρες ο Τράμπ υποστήριξε σε δηλώσεις του, ότι "οι Κούρδοι δεν είναι άγγελοι", ενώ προχθές είπε το αμίμητο, ότι "μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από το Ισλαμικό Κράτος είναι το PKK".

Οπότε αυτή η επιστολή έρχεται ως απάντηση στα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος υποπίπτει στη μία γκάφα μετά την άλλη αυτόν τον καιρό. Ποιος θα ξεχάσει το "ΗΠΑ και Ιταλία έχουν δεσμούς από την αρχαία Ρώμη" που εκστόμισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο αποκάλεσε... μοτσαρέλα.

Δείτε το θέμα ΕΔΩ

Το γράμμα έχει ως εξής:

"Για τον αμερικανικό λαό και τον Πρόεδρο Donald J. Trump,

Αρνούμαστε τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ του κινήματος μας και των απάνθρωπων κακοποιών του ISIS. Η απάντησή μας είναι η εξής: Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 40 εκατομμύρια Κούρδων στη Μέση Ανατολή. Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι εξωτερικές δυνάμεις τις διαίρεσαν ανάμεσα σε τέσσερα αυταρχικά κράτη: το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία, όπου ξεκίνησε το κίνημά μας.

Για χρόνια, ο κουρδικός λαός ζήτησε από τις κυβερνήσεις αυτές μόνο τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνετε κάθε μέρα: το δικαίωμα ύπαρξης, της γλώσσα του, την άσκηση του δικού τους πολιτισμού, τη συμμετοχή στην πολιτική ως ελεύθερων και ίσων πολιτών.

"Το ΡΚΚ βρέθηκε να αντιστέκεται στην βία του Τούρκικου κράτους"

Κάθε φορά υποτάσσονταν άγρια: βομβαρδίζονταν με προηγμένα όπλα, πετάχθηκαν από τα σπίτια τους στη μέση της νύχτας και εξαφανίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, τα χωριά τους ισοπεδώθηκαν  και η γλώσσα και ο πολιτισμός τους απαγορευόταν. Μέχρι να ιδρύσουμε το ΡΚΚ το 1978 για να αντισταθούμε στη βία του τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού, είχε ήδη σφαγιάσει εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας. Δεν πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του '90 το τουρκικό κράτος κατέστρεψε 4.000 κουρδικά χωριά και σκότωσε 17.000 Κούρδους.

"Οι προσπάθειές μας ήταν παρωχημένες"

Οι Τούρκοι ηγέτες πίστευαν, όπως πολλοί τυράννοι σε όλη την ιστορία, ότι θα μπορούσαν να συντρίψουν τη βασική ανθρώπινη επιθυμία για ελεύθερη ζωή με βία και τρομοκρατία. Μας μαρκάρισαν ως τρομοκράτες και εγκληματίες και ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να κάνουν το ίδιο και άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ακόμα και όταν οι δυνάμεις τους διαπράττουν απροσπέλαστες αγριότητες κατά παραβίαση όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου. Υπογράψαμε τις Συμβάσεις της Γενεύης και ζητήσαμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε διάφορες περιπτώσεις από το 1993, γνωρίζοντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να σταματήσει τη θεσμοποίηση των δεύτερων δικαιωμάτων των Κούρδων. Αυτές οι προσπάθειες αγνοήθηκαν.

"Το PKK δεν έχει ποτέ στοχεύσει τις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε χώρα"

Το PKK δεν έχει ποτέ στοχεύσει τις Η.Π.Α. ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσει αυτή τη σύγκρουση ειρηνικά και πολιτικά. Στην πραγματικότητα, έχουμε δηλώσει τουλάχιστον οκτώ εκεχειρίες από το 1993 για να ανοίξουμε το δρόμο για διαπραγματεύσεις. Το πολιτικό σχέδιο του ΡΚΚ βασίζεται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, την απελευθέρωση των φύλων, τον θρησκευτικό πλουραλισμό και τα οικολογικά δικαιώματα.

Όταν το ISIS ξεκίνησε την εκστρατεία του τρόμου σε όλη τη Συρία και το Ιράκ, γνωρίζαμε ότι έπρεπε να απαντήσουμε. Η ομάδα απείλησε όχι μόνο τα ιδανικά που έχουμε αγωνιστεί για τόσα χρόνια για να υπερασπιστούμε, αλλά την ασφάλεια δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι καλά ένοπλες και καλά χρηματοδοτούμενες χώρες της περιοχής και του κόσμου απάντησαν αργά, ζυγίζοντας το κόστος της δράσης, καθώς εκατομμύρια ξοδεύθηκαν για αυτόν τον σκοπό.

Τον Αύγουστο του 2014 πραγματοποιήσαμε μια ανθρωπιστική εκστρατεία στο Sinjar του Ιράκ, όπου η ISIS διέπραξε φρικαλεότητες κατά της κοινότητας Yezidi, την οποία θα αναγνώριζαν αργότερα τα Ηνωμένα Έθνη ως γενοκτονία. Οι Yezidi είχαν παραμείνει ανυπεράσπιστοι από τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας έναν εχθρό που οι περιφερειακές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σταματήσουν μέχρι στιγμής. Η πρώτη στρατιωτική μας ομάδα που εστάλη στην περιοχή αποτελείτο από μόλις επτά άτομα. Από τις αρχές αυτές, μπορέσαμε να ανοίξουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη βορειοανατολική Συρία, επιτρέποντας σε 35.000 πολίτες που πολιορκούνταν στο όρος Sinjar να φτάσουν στην ασφάλεια. Συνεχίσαμε να ενώσουμε άλλες δυνάμεις απελευθερώνοντας την περιοχή από τον έλεγχο ISIS.

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΤΊΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ISIS"

Καθώς το κίνημά μας και ο λαός μας έδωσαν χιλιάδες ζωές σε αυτόν τον αγώνα, το τουρκικό κράτος που μας αποκαλεί «τρομοκράτες» δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τους εξτρεμιστές του ISIS που τρομοκρατούσαν αθώους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Το τουρκικό κράτος έχει επιτεθεί στη βορειοανατολική Συρία με μεγαλύτερη αγριότητα σήμερα από ότι έκανε ποτέ όταν το ISIS σχεδίασε διεθνείς επιθέσεις από την επικράτεια ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορά τους. Έστειλαν τρομοκρατικές συμμορίες συνδεδεμένες με την Αλ Κάιντα για να βασανίσουν και να δολοφονήσουν τους ανθρώπους που νίκησαν το ISIS. Θεωρούν την απλή άρθρωση της κουρδικής ταυτότητας ως μεγαλύτερη απειλή από τις ομάδες που στόχευαν τους αθώους όχι μόνο στο Sinjar και στο Kobani, αλλά στο Παρίσι, το Μάντσεστερ και τη Νέα Υόρκη.

Πολλοί Αμερικανοί είδαν τον Μάιο του 2017 πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν διέταξε τους σωματοφύλακες του να επιτεθούν βίαια σε ειρηνικούς Κουρδικούς διαμαρτυρόμενους στην πρωτεύουσά σας. φανταστείτε τι κάνουν στο Κουρδιστάν. Δεν είμαστε ένοχοι τρομοκρατίας. είμαστε θύματα της κρατικής τρομοκρατίας. Αλλά είμαστε ένοχοι για την υπεράσπιση του λαού μας. Πιστεύουμε ότι ο Αμερικανός λαός θα μπορέσει να κρίνει από μόνο του τους επικίνδυνους τρομοκράτες αυτού του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.