9/10/19

Δήλωση της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (P.U.K.) σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο δυτικό Κουρδιστάν (ΒΑ Συρία)

Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη επιχείρηση εισβολής του τουρκικού στρατού στο Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα - ΒΑ Συρία), εκφράζοντας την ανησυχία αλλά και την αλληλεγγύη των μελών του κόμματος στους δοκιμαζόμενους Κούρδους της Ροζάβα.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Εκφράζουμε την ανησυχία μας διότι τα πρόσφατα γεγονότα και η κλιμάκωση της έντασης στο δυτικό Κουρδιστάν θα οδηγήσουν μόνο σε περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή.
Εκτιμούμε ότι λύση που θα περιλαμβάνει τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων δεν είναι η πιο σοφή επιλογή και οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα μας φέρει πίσω σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Προβλέπουμε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και την προοπτική μιας νέας μαζικής μετακίνησης πολιτών και μετανάστευσης προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τη χειριστούμε χωρίς τη συμμετοχή και τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας.
Καλούμε όλα τα κόμματα να διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και να επιδιώξουμε μια  ειρηνική επίλυση του προβλήματος.
Αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας και τις επαφές μας προκειμένου να βοηθήσουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Κούρδους αδερφούς μας σε αυτή τη δύσκολη καμπή. 
  Εξ ονόματος του Πολιτικού Γραφείου της P.U.K
 Sadi Ahmed Pire
  Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων

Εκπρόσωπος στην Ελλάδα 
Ράουα Καρέμ 
6998390398"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.