15/10/19

Stratfor : Η Αγκυρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη ζώνη ασφαλείας

Οσο επεκτείνεται η στρατιωτική επιχείρηση της Αγκυρας τόσο μεγαλώνουν τα ρίσκα. Η απειλή ευθείας αντιπαράθεσης με τη Συρία και τους συμμάχους της και ο πονοκέφαλος του… Κογκρέσου. Που χωλαίνουν τα σχέδια για μετεγκατάσταση προσφύγων και αποκοπή των Κούρδων.

Ο τουρκικός στρατός κινείται στην βορειοανατολική Συρία καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να εφαρμόσει τη στρατηγική της επέκτασης της «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα των δυο χωρών. Καθώς όμως θα πετύχει να χτίσει μια ζώνη που θα απλώνεται από το Αφρίν στα δυτικά έως το Ιράκ στα ανατολικά θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα. Οι κινήσεις της θα αυξήσουν τις εντάσεις, όχι μόνο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας καθώς και των υποστηρικτών της τελευταίας (Ρωσία και Ιράν), αλλά και μεταξύ 'Αγκυρας και Ουάσιγκτον, του πρώην προστάτη της περιοχής, και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Εν τω μεταξύ το αντάρτικο από τους Κούρδους του SDF θα περιπλέξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πραγματική ζώνη ασφαλείας για τους Σύρους πρόσφυγες και τα συμφέροντα ασφαλείας της 'Aγκυρας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.