16/10/19

Περίεργο, η VW προτιμάει να επενδύσει ενάμιση δισεκατομμυριο ευρώ στην Τουρκία.


Προφανώς είναι χαζοί και δεν έρχονται στην Ελλάδα, που αλλάζει κάθε τρεις μήνες νομοθετικά πλαίσια δίνοντας το μοναδικό προνόμιο στους παραγωγούς να πληρώνουν συντάξεις διπλάσιες από τους μισθούς. Που κάθε μήνα αλλάζει η φορολογία, που πρέπει να ζητάς άδεια από την αρχαιολογία, την περιβαλλοντολογία, το δασαρχείο, τα συνδικάτα, τις διάφορες αριστερές συλλογικότητες.
Εδώ που η ανάπτυξη είναι δίκαιη, που δεν έχει φορολογία στα ακίνητα, που η φορολογία είναι μισή από κάθε γειτονική χώρα.
Εδώ που αν παράγεις πλούτο μαθαίνουν να σε μισούν από την σχολική ηλικία, όπου διδάσκουν στα παιδιά την αξία της κολεκτιβίστικης παραγωγής και της αναδιανομής από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα ανάλογα με το συνδικάτο και τον κομματικό στρατό που ανήκει.
Εδώ που είναι η χαρά κάθε σοβαρού επενδυτή, όπου δεν υπάρχουν μίζες, διαφθορά, πολιτικές παρεμβάσεις στις προσλήψεις προσωπικού και στις προμήθειες πρώτων υλών.
Εδώ που είμαστε φαλιρισμένοι και το ΣτΕ επιδικάζει αναδρομικά ύψους 4,5 δισ σε συνταξιούχους αντί να επιστρέψουν αναδρομικά τα κλεμμένα που άρπαξαν με τα μνημόνια από τους παραγωγούς και τους αποταμιευτές.
Είναι χαζοί εκεί στη VW που δεν εκτιμούν αυτόν τον παραγωγικό παράδεισο.


4 σχόλια:

  1. Στην VW δεν είναι καθόλου χαζοί και το περίεργο είναι ακριβώς επειδή δεν είναι χαζοί πως αποφασίζουν να πάνε στην Τουρκία. Όχι φυσικά επειδή δεν έρχονται στην Ελλάδα. Ως γνωστόν στην Ελλάδα φύονται πορτοκαλιές, ελιές θρούμπες και συμπλέγματα κατωτερότητας αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι κίνητρο για να φτιάξει κάποιος αυτοκινητοβιομηχανία. Λένε βέβαια για τους φόρους αλλά για ρίξτε μια ματιά στους φόρους της Ανατολικής Ευρώπης... Λένε για το εργατικό κόστος... Ωραία, κάντε το ίδιο για το εργατικό κόστος της Ανατολικής Ευρώπης. Λένε για την εσωτερική αγορά… Αλλά αν ήταν κάποιος να διαλέξει μεταξύ ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς και τουρκικής εσωτερικής αγοράς πια θα διάλεγε; Μήπως περνάει απ’ το μυαλό κανενός γιατί τέλος πάντων δόγμα της γερμανικής οικονομικής πολιτικής μετά την επανένωση έγινε η υποτίμηση όλης της Ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της χώρας των ιθαγενών self haters σε όφελος της Τουρκίας; Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος να το απαντήσει χωρίς τα φολκλορικά άσματα περί φόρων και ημερομισθίων;-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσα θελουν να μας τρελανουν;
    Γιατι ρε Παληκαρι πριν vw δεν δινουν αδεια εδω και μια δεκαετια τουλαχστον στο Κοντογουρι(pony).Ειναι πληρως ετοιμοςκαι εχει δημοσιως πολλακις ουρλιαζει;
    Γιατι δεν εδωσαν αδεια στον κατασκευαστη απο την Κατερινη(ρεπλικες) αναγκασθηκε να παρει αδεια μεσω αλλης Ευρωπαικης χωρας;
    Γιατι ειναι στο Ναυπηγειο Συρου αραχνιασμενα καινουργια Ηλεκτρικα Αυτοκινητακια κατασκευασμενα εξ ολοκληρου στην Ελλαδα; Να μην θυμηθουμε τα ΝΙSSAN του Βολου κλπ.
    Ας αφησουμε λοιπον τις π@π@ριες και να δωσουμε την απαντηση στα υποψη ερωτηματα. Μηπως ειναι η ιδια απαντηση που εκλησαν ολα τα Ναυπηγεια που πουλησαν τα 14 Αεροδρομια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τι κάνει η VW και τι επιθυμεί αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε εμείς σαν κοινωνία λιώμα για να ευχαριστήσουμε την VW, έστω και αν κατά σειρά γίνουμε σαν Τουρκία στις αμοιβές και καταλήξουμε μπαγκλαντες το οποίο άλλωστε στεγάζει παρά πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας ενδυμάτων.

    Σε όποιον αρέσει το Μπαγκλαντές "η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα" και ας πάει να ζήσει εκεί διότι οι νορμάλ άνθρωποι το αντίθετο βλέπουμε. Παρατηρούμε τους μπαγκλαντιανούς με χίλιους δύο κινδύνους να έρχονται λαθραία κατά συρροή εδώ για να δουλέψουν. ΤΟΥΡΚΙΑ και ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ δε θελουμε να γίνουμε και ούτε μπορεί να είναι το όνειρο μας, ότι και να επιθυμει η VW ή ο κάθε εις επίδοξος αρθρογράφος.

    Για τις συντάξεις τώρα και για να εξηγούμαστε. Οι συντάξεις που παρέχονται στη σημερινή Ελλάδα υπολείπονται κατά πολύ -βλαπτικά εναντίον των συνταξιούχων βεβαίως- των όσων οι συνταξιούχοι είχαν καταβάλει κατά την διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου για εισφορές και κρατήσεις. Και εν τοιαύτη περιπτώσει σε μία ευνομούμενη πολιτεία καμία σχέση δεν θα έπρεπε να είχαν οι καταβαλλόμενες συντάξεις με τους μισθούς του μέλλοντος. Μοιάζει δηλαδή σαν ένας εργαζόμενος, στερούμενος να κάνει για μία ζωή στις τράπεζες αποταμιεύσεις και ο πρώτος ανόητος ή ύποπτος ως προς τις προθέσεις αρθρογράφος να επιζητεί το κούρεμα των όσων καταθέσεων θεωρεί κατά την γνώμη του σαν υψηλές αποταμιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Για τις συντάξεις τώρα και για να εξηγούμαστε. Οι συντάξεις που παρέχονται στη σημερινή Ελλάδα υπολείπονται κατά πολύ -βλαπτικά εναντίον των συνταξιούχων βεβαίως- των όσων οι συνταξιούχοι είχαν καταβάλει κατά την διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου για εισφορές και κρατήσεις."
      Το άκουσες απο κανένα αναλογιστή, έχεις δει κανένα αριθμό, ή τα βγάλατε στο καφενείο;
      Κανένας συνταξιούχος στην Ελλάδα, από τη μικρότερη σύνταξη μέχρι τη μεγαλύτερη (φυσικα) δεν έχει πληρώσει αρκετά. Πλήρωνες εισφορές με δραχμές και τώρα θέλεις σύνταξη σε ευρώ, έχεις κάτσει να το σκεφτείς ποτέ;
      Η μητέρα που έβγαινε στα 15 χρόνια πόσες εισφορές κατέβαλλε και πόσο θα κοστίσει;
      Πλήρωνες 80.000 δραχμές αν έπαιρνες ένα μεγάλο μισθό ( μαζί με τις εργοδοτικές εισφορες). Και είχες νοσοκομειακή κάλυψη για όλη την οικογένεια όλα τα χρόνια. Το κόστος αυτό το βάζεις;
      Σήμερα 80.000 δρχ έχει ένα φάρμακο που παίρνεις κάθε μήνα και θες και 600 ευρώ τρομάρα σου σύνταξη!!!
      Μην περιφέρεις την ασχετοσύνη σου ώς γεγονός.

      Επιλογές από μία μελέτη για το Ασφαλιστικό
      Οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI
      To ασφαλιστικό «αεροπλανάκι»
      Ο λαϊκισμός των συντάξεων
      Η ακτινογραφία του Ασφαλιστικού

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.