19/11/19

Μεταναστευτικό: Με κλειστά κέντρα και 1.700 προσλήψεις το σχέδιο της κυβέρνησης



Τι είπαν στον πρωθυπουργό οι περιφερειάρχες, οι όροι που έθεσαν - Οι κυβερνητικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη - Οι ροές όχι μόνο συνεχίζονται αμείωτες, αλλά και είναι αυξημένες

Σε μία προσπάθεια να ελέγξει τις αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση Θεόδωρος Λιβάνιος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και αρμόδιοι Γενικοί Γραμματείς.

Μπορεί στην ατζέντα να ήταν η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά αυτό που καίει το Μέγαρο Μαξίμου είναι το μεταναστευτικό. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να βάλουν πλάτη, τονίζοντας πως «δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας».

Είναι αξιοσημείωτο πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα: «Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, ώστε να ελέγχουμε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει».

Η Κουμουνδούρου, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία. «Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αλληλεγγύη, μετά από τους βουλευτές του, και από τους περιφερειάρχες της ΝΔ για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης... Δεν είναι οι ίδιοι που προεκλογικά μαζί με τον κ. Μητσοτάκη έκαναν ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά δεν είναι λύση; Για πολλοστή φορά, παρά την εγκληματική καθυστέρηση που οδήγησε την κατάσταση στο προσφυγικό στο σημερινό μπάχαλο, καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα».

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ροές όχι μόνο συνεχίζονται αμείωτες, αλλά και είναι αυξημένες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Παρασκευή μέχρι το πρωί της Δευτέρας (18/11), οι Λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν περισσότερους από 700 πρόσφυγες-μετανάστες σε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος και Κως). Το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκαν από τα νησιά στον Πειραιά 179 αιτούντες άσυλο, με σκοπό να διοχετευτούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, καθώς και 500 υπαλλήλων στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επιπροσθέτως θα προσληφθούν και 800 άτομα για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και των hotspot.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έθεσε ως όρο για να αποδεχθεί τη δημιουργία ενός κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε κάθε νησί, να κλείσουν τα hotspot στη Μόρια της Λέσβου, στη ΒΙΑΛ της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου. Ο Κώστας Μουτζούρης έκανε ειδική με δραματικούς τόνους αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Οι κυβερνητικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. 1)Φραγκος Φ. :Μια συνέντευξη εκ βαθέων δίχως υπεκφυγές..

    (33'-34')
    'Η λαθραία είσοδος αντιμετωπίζεται όταν σφραγίζουμε τα σύνορα'

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=-J0i4EZOqtE&feature=emb_logo

    2)Η 'Δημοκρατία της Κυριακής' είχε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο:
    'Μεταναστευτική Εισβολή και Ελληνική Κρίση' του κ. Η. Ηλιόπουλου.

    3)Ο εποικισμός της Ελλάδος προφανώς γίνεται βάση των εξής σχεδίων και προτάσεων:
    α)Του σχεδίου 'Οζάλ'.
    β)Του σχεδίου 'Coudenhove-Kalergi', πνευματικού πατέρα της 'Πανευρώπης' και της παρούσης Ε.Ε..
    γ)Προτάσεων του Σάμουελ Χάντιγτον, περί του τρόπου Δυτικοποιήσεως 'Διχασμένων' χωρών.

    4)Οι μεν Τούρκοι πιστεύουν ότι με τις μαζικές μετακινήσεις συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα θα γίνει ευκολότερη η κατάκτηση της Δυτικής Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και άλλων περιοχών μας.

    Ο δε Χάντιγκτον θεωρεί πως η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν ανήκει στον Δυτικό πολιτισμό. Θεωρεί πως με τον αποχριστιανισμό της, θα Δυτικοποιηθεί. Εμμέσως, συστήνει και μέτρα με τα οποία η ελίτ της χώρας μας μπορεί να 'Δυτικοποιήσει' την 'διχασμένη' Ελλάδα. Το βιβλίο 'Η Σύγκρουση των Πολιτισμών' του Σάμουελ Ηάντιγκτον σε συνδυασμό με τις ιδέες του Coudenhove-Kalergi εξηγούν πολλά από τα τεκταινόμενα.

    5)Συμπέρασμα.
    Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια 'πολυπολιτισμική' και 'πολυθρησκευτική' χώρα. Δια αυτό, πέραν των νομοθετικών αντιχριστιανικών και εθνοκτόνων νόμων που επιβάλλουν, προωθούν την πληθυσμιακή μας αλλοίωση, δια των μετακινήσεων και εγκαταστάσεων τεραστίων μαζών ξένων πληθυσμών στην επικράτεια μας.
    Προφανώς 'απαγορεύεται' το κλείσιμο των συνόρων μας στην λαθρομετανάστευση, διότι είναι ενέργεια που θα έθετε τέλος στον εποικισμό και την δημογραφική καταστροφή της Ελλάδος.
    Τα ημίμετρα που παίρνονται, προφανώς έχουν στόχο να συγκαλύψουν το γεγονός ότι και η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με το Σύριζα, αυτήν της Ισλαμοποίησης της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη χειροτερα Φωτη..
    Μας μισουν ..ολοι οι τενεκεδες απ τα δεντρα..που κατεβηκαν.Οι εξω...Οι λιγοι μεσα ...ανεβηκαν στα δεντρα για παρεα των αλλων. Απαντες μιλουν Αγγλογερμανικα με εκσταση..και ηδονη. Δωρεαν μεσκαλιτο μασανε.Τρεχουν λιπη ..απ τα στοματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.