6/11/19

Αξίζει να διαβαστεί ψύχραιμα, δίκαια και χωρίς προκαταλήψεις: Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια - Άρθρο του 2014

 Θες να ζήσεις μαζί μας; Όχι μόνο θα σεβαστείς τις αξίες μας, αλλά θα τις υιοθετήσεις! Θα καταλάβεις ότι εμείς δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας. 
Θάνος Τζήμερος*
– Γιατί μαμά πετάνε πέτρες αυτοί οι άνθρωποι στο πάρκο;
– Μη σε νοιάζει κοριτσάκι μου, λιθοβολούν μια κυρία που έφυγε από τον άντρα της. Έχουν τον δικό τους πολιτισμό, μην τους παρεξηγείς.
Αυτό είναι πολυπολιτισμικότητα. Να συνυπάρχουν διαφορετικοί κώδικες «αξιών» στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πολυκατοικία. Κι ο ένας να λειτουργεί παράλληλα με τον άλλον. Δεν είναι να πηγαίνεις για φαγητό πότε σε κινέζικο και πότε σε μεξικάνικο. Υπάρχει ένα μέρος στη γη που κάτι τέτοιο να συμβαίνει; ΠΟΥΘΕΝΑ! Υπήρξε; ΠΟΤΕ! Πολυφυλετικότητα, ναι. Δηλαδή να συμβιώνουν άνθρωποι διαφορετικής φυλετικής καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν υιοθετήσει ΕΝΑΝ πολιτισμό: κοινές βασικές αξίες.
Και για να μιλάμε συγκεκριμένα: μια αξία του δυτικού πολιτισμού είναι ότι οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άντρες. Ναι, την κατέκτησε δύσκολα, μετά από πολύ αίμα, πολλές Υπατίες και πολλές «μάγισσες» στην πυρά. Αλλά την κατέκτησε. Τέλος.
Μια άλλη αξία είναι η ελευθερία του λόγου. Το γνωστό: «διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», είτε το είπε ο Βολταίρος είτε όχι.
Να πούμε κι άλλες; Τα ατομικά δικαιώματα, η ανεξιθρησκία, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, η οικονομική ελευθερία. Και πάνω απ’ όλα: η δυνατότητα μιας κοινωνίας να εξελίσσεται, να επινοεί το μελλοντικό της πρόσωπο.
Για να προφτάσω τους ηλίθιους που κάνουν πάντα τα ίδια «προκάτ» σχόλια: και «σε μας» υπάρχουν χούντες, λογοκρισίες, τραμπουκισμοί, θεούσες, φανατικοί, δικτάτορες, ολοκαυτώματα, άντρες που δέρνουν τις γυναίκες τους, παιδόφιλοι, αιμομίκτες, δολοφόνοι. Αλλά θεωρούνται παραβάτες των κοινών μας αξιών και τιμωρούνται. Κι αν ένας φανατικός ιερωμένος αρχίσει τα ρατσιστικά κηρύγματα από άμβωνος, αντιμετωπίζεται ως κωμική φιγούρα, υλικό για τους «Ράδιο Αρβύλα» και για καλαμπούρια στα social media.
Ποιες από αυτές τις αξίες του δυτικού πολιτισμού έχει το Ισλάμ; Καμία! Μπορεί να συνυπάρξει με τον δυτικό πολιτισμό;
Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε, πριν κατανοήσουμε ένα θεμελιώδες λάθος στη σύγκριση Χριστιανισμού και Ισλάμ. Δεν πρόκειται μόνο για σύγκριση θρησκειών. Όλες οι θρησκείες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δεν περιορίσθηκαν στη διαχείριση του Επέκεινα. Δεν έμειναν στην προσέγγιση των φιλοσοφικών ερωτημάτων της ζωής και στις όποιες εξηγήσεις αποπειράθηκαν να δώσουν οι ιδρυτές ή οι απόστολοί τους. Επεκτάθηκαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Θέσπισαν κανόνες δικαίου, ακόμα και υγιεινής. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, γυναίκα που έχει περίοδο είναι ακάθαρτη. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναικός και οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία, όπως πορνεία είναι και το εντός του γάμου «παρά φύσιν» σεξ. (Όλες οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές, γιατί αντιλήφθηκαν την απειλή από την απελευθερωτική τους επίδραση.) Και καθώς κάθε θρησκεία, για να ισχυροποιήσει τις θέσεις της, επικαλείται θεοπνευστία, εγκλωβίζεται σ’ αυτήν. Το θεόπνευστο είναι και τέλειο, δηλαδή τελικό, δεν μπορείς να το αλλάξεις!
Όμως η ζωή προχωράει. Το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 2000 χρόνια στην Ιουδαία σήμερα είναι ξεπερασμένο. Όπως είναι ξεπερασμένο και το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 1400 χρόνια στην αραβική έρημο όταν ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί (για τους φίλους, Μωάμεθ) «λανσάρισε» το Ισλάμ.
Ο δυτικός πολιτισμός μπορεί να άργησε, αλλά το κατάλαβε. Και περιόρισε τη θρησκεία στις εκκλησίες. Ακόμα και η ίδια η θρησκεία, αντιλαμβανόμενη τον αναχρονισμό των δογμάτων της, κάνει τα στραβά μάτια και παντρεύει μια εγκυμονούσα νυφούλα μολονότι αυταπόδεικτα «επόρνευσε». Μπορεί ο Πάπας να κατακρίνει ακόμα την αντισύλληψη, αλλά κανένας δεν απαγορεύει τα προφυλακτικά. Μπορεί κάποια παραθρησκευτική οργάνωση να τυπώσει ένα βιβλιάριο για τις «αμαρτίες του στόματος και των ματιών» αλλά ούτε της περνάει από το μυαλό να προτείνει νομοθεσία που να τιμωρεί τους αμαρτωλούς. Όσο κι αν στην Ελλάδα η θρησκεία επηρεάζει ακόμα την κοσμική εξουσία μερικές φορές με τρόπο απαράδεκτο για δυτικό κράτος, όσο κι αν φανατίλες διαδηλώνουν έξω από θέατρα με «ασεβή έργα», κανένας δεν αποκεφαλίζεται σε δημόσια θέα γιατί είναι άπιστος, καμία γυναίκα δεν μαστιγώνεται γιατί κυκλοφορεί ασυνόδευτη, κανένα νήπιο δεν υφίσταται κλειτοριδεκτομή.
Στη Δύση, το υπόγειο, για αιώνες, ρεύμα ορθολογισμού και αμφισβήτησης κάθε αυθεντίας (πολιτικής, θρησκευτικής, επιστημονικής), που πήγαζε από την παρακαταθήκη του ελληνορωμαϊκού πνεύματος, τελικά παρέσυρε και κατακρήμνισε τη μεσαιωνική θρησκευτική βαρβαρότητα. Αυτή την υπέρβαση, το Ισλάμ δεν την κατάφερε ποτέ. Χωρίς πολιτισμική ταυτότητα πριν τον Μωάμεθ, χωρίς κάποια Αντιγόνη που να αντιτίθεται ανοιχτά στους νόμους, με αποκλεισμένο εντελώς το ένα φύλο από κάθε παραγωγή (πλην της τεκνοποιίας) καθηλώθηκε στο πλαίσιο της ζωής του 600 μ.Χ. Βόλευε κιόλας, διότι μια αυταρχική μισαλλόδοξη θρησκεία είναι μια χαρά συνεταιράκι μιας αντίστοιχα αυταρχικής επεκτατικής εξουσίας. Ακόμα και η φωτεινή περίοδος των Φατιμιδών δεν μπόρεσε να διαρκέσει: την έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες ο Σαλαντίν που επανέφερε τη σουνιτική ορθοδοξία.
Έτσι, σήμερα, ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με το Ισλάμ, διότι πρόκειται για ανόμοια πράγματα. Ο Χριστιανισμός πλέον είναι μόνο θρησκεία, μόνο για όσους πιστεύουν, και με όποιον τρόπο (ουσιαστικό ή εντελώς τυπικό) επιλέγουν να το κάνουν. Οι άλλες του βλέψεις έχουν αδρανοποιηθεί. Το Ισλάμ εξακολουθεί να είναι καθολικός τρόπος ζωής και, φυσικά, νομοθεσία.
Βέβαια, δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο. Υπάρχουν μουσουλμάνοι στη Σερβία, στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, στον Λίβανο, στην Περσία, στη Μαλαισία, στα Εμιράτα, στην Αίγυπτο, που είναι έως και άθεοι. Αλλά είναι η μειονότητα. Σε κάποιες χώρες είναι μια απελπιστικά ολιγάριθμη και διωκόμενη μειονότητα. Αντιθέτως, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους συμπεριφορά ό,τι πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ο νους. Το είδαμε στους Ταλιμπάν, στην Αλ-Κάιντα, στην Τσετσενία, στην Υεμένη, το βλέπουμε τώρα και στη Συρία με το ισλαμικό χαλιφάτο. Ποιος είναι ο στόχος τους; Ποτέ δεν τον έκρυψαν. Η εξαφάνιση του δυτικού πολιτισμού! Αν ο Χριστιανισμός, του «αγαπάτε τους εχθρούς σας» και του «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού» έφτασε να οργανώνει σταυροφορίες και δημόσιες εκτελέσεις στην πυρά, τι περιμένεις να κάνει το Ισλάμ στο οποίο το ίδιο το δόγμα επιτάσσει την εξάπλωση της θρησκείας με το σπαθί;
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα της συνύπαρξης δυτικού κόσμου και Ισλάμ εξαρτάται από το είδος του Ισλάμ για το οποίο μιλάμε. Αν αναφερόμαστε στη μειοψηφούσα εκδοχή του που έχει, όπως και ο Χριστιανισμός, αυτοπεριορισθεί στη σωτηρία της ψυχής και σε μερικά τελετουργικά μια φορά τον χρόνο, η απάντηση είναι προφανώς, ναι, μπορούν να συνυπάρξουν.
Αν όμως μιλάμε για τις ορδές των κτηνών που σφάζουν αθώους βιντεοσκοπώντας την «τελετή» με τα κινητά, η απάντηση είναι ΠΟΤΕ και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο όλοι αυτοί να εκσυγχρονισθούν. Όταν έχεις τον μισό σου πληθυσμό σε αχρηστία και πολεμάς τις τεχνολογικές εξελίξεις δεν έχεις μέλλον. Είσαι καταδικασμένος εσαεί στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη. Η απόσταση ανάμεσα στη Δύση και στο φανατικό Ισλάμ όλο και θα διευρύνεται. Και επειδή κανένας φανατικός δεν αποδέχεται ότι ο φανατισμός του είναι η αιτία της δυστυχίας του, θα ψάχνει τον εχθρό στο πρόσωπο του άλλου: του μισητού (από την εποχή των σταυροφοριών) δυτικού κόσμου.

Μη βιαστείτε να πείτε «δεν με αφορά». Οι τρομοκράτες των δίδυμων πύργων, στη Γερμανία και στην Αμερική ζούσαν. Στην Ευρώπη στρατολογούν οι τζιχαντιστές τους νέους «μάρτυρες του Αλλάχ». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Γαλλίας, Βελγίου και Γερμανίας, τουλάχιστον 3.000 ευρωπαίοι πολίτες, μουσουλμάνοι με ευρωπαϊκές ταυτότητες, πολεμούν αυτή τη στιγμή στη Συρία ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών. Ήδη 14 Γάλλοι εθελοντές ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί. Ξέρουμε πόσοι έχουν πάει από την Ελλάδα;

Αν και όταν επιστρέψουν όλοι αυτοί, μετά την «εκπαίδευση» σε αποκεφαλισμούς, βασανισμούς, μαζικές εκτελέσεις, ορκισμένοι στην επικράτηση του Ισλάμ μέσω της εξόντωσης των αντιπάλων του, πόσο εύκολο είναι, νομίζετε, να επανενταχθούν στις δυτικές αξίες του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας; Ή μήπως δεν ανήκαν ποτέ εκεί;
Οι δυτικές αξίες βασίζονται σε μια αυταπάτη: θεωρούν αυτονόητο ότι ο άλλος τις αποδέχεται. Η ζωή αυτό το διαψεύδει. Εκατοντάδες χιλιάδες κλειτοριδεκτομές γίνονται παράνομα κάθε χρόνο στην Ευρώπη από μουσουλμάνους γιατρούς ή εμπειρικές «ξυραφίστριες». Εκατομμύρια μουσουλμάνες γυναίκες υφίστανται σωματική ή ψυχική βία καθημερινά αλλά δεν το καταγγέλλουν γιατί τα αντίποινα της φυλής τους θα είναι πολύ χειρότερα.

Θα ήταν αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα ένας νόμος που θα υποχρέωνε όλα τα κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών να εξετάζονται από την ημέρα της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους, κάθε χρόνο από γυναικολόγο μη μουσουλμάνο και σε περίπτωση κλειτοριδεκτομής οι γονείς να απελαύνονται πάραυτα, το δε παιδί να δίδεται για υιοθεσία;


Θα ήταν υπερβολικό αν οι χώρες προέλευσης των Ευρωπαίων τζιχαντιστών απαγόρευαν την επιστροφή τους στην «πατρίδα»;


Θα ήταν έλλειψη ανεκτικότητας στον πολιτισμό των άλλων αν θεωρούνταν όλοι οι γάμοι ανηλίκων άκυροι;


Κι επειδή υπάρχει μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα «επαγγελματιών της μονομερούς ανθρωπιστικής ευαισθησίας», που ζυγίζουν βαριά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων αλλά πανάλαφρα όλων των υπολοίπων, σπεύδω να διευκρινίσω για πολλοστή φορά ότι το ίδιο με ενοχλεί ο φανατικός είτε είναι χριστιανός, είτε κομφουκιανός, είτε πιστός του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος. Αλλά δεν θα παλεύω να εξαφανίσω τα όποια σταγονίδια του χριστιανικού μεσαίωνα υπάρχουν ακόμα ως εκνέφωμα κι εσύ να μου μπάζεις όλον τον Νείλο του μουσουλμανικού μεσαίωνα από την πίσω πόρτα, δήθεν στο όνομα του σεβασμού της «διαφορετικότητας»! Δεν θα γράφουμε ολοσέλιδα για τον Πειραιώς και τον Καλαβρύτων κι ούτε μονόστηλο για τον μουφτή που λέει τα ίδια και χειρότερα! Καταγγέλλουμε -και πολύ καλά κάνουμε- το χαστούκι που θα ρίξει ο νταής Ευρωπαίος στη γυναίκα του, αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα όταν μαστιγώνουν ή εκτελούν κορίτσια γιατί απλώς θέλησαν να πάνε στο σχολείο;

Ο δυτικός κόσμος και κυρίως η αμερικανική πολιτική έκανε στον χειρισμό του φανατικού ισλαμισμού τερατώδη, ασυγχώρητα λάθη. Πρώτα, τους εξόπλισε και τους εκπαίδευσε ως αντίβαρο στην πάλαι ποτέ σοβιετική επιρροή. Πόση ανοησία! Πόση κοντόφθαλμη αντίληψη! Ακόμα και τώρα, συνεχίζει να τους εξοπλίζει για να εγκαταστήσει δήθεν τη δημοκρατία σε μια περιοχή του κόσμου που ποτέ δεν τη γνώρισε κι ούτε μπορεί να τη χειριστεί, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει τη σαρία κι ονειρεύεται θεοκρατικό χαλιφάτο! Κι ως επιστέγασμα, διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με το απεχθές προπύργιο του ισλαμικού μεσαίωνα, τη Σαουδική Αραβία, η οποία χρηματοδοτεί τους περισσότερους τζιχαντιστές.

Επιπλέον, το απίστευτο: επέτρεψε, στο εσωτερικό της ίδιας της Ευρώπης, να βρουν εύφορο έδαφος όλα τα άνθη του κακού που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την οικογένεια που τους φιλοξενεί.

Αυτή η δυτική εθελοτυφλία πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο! Στα πεδία μάχης των φανατικών δεν έχουν θέση οι καλοί τρόποι, αλλά ο στρατός. Μέσω ΟΗΕ ή μέσω ΝΑΤΟ, μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι να ηττηθούν και να εξουδετερωθούν. Αν δεν γίνει αυτό τώρα, που τα πράγματα είναι ακόμα ελεγχόμενα, θα γίνει όταν οι τζιχαντιστές θα έχουν δυναμώσει τόσο που θα επιβάλουν αυτοί τους όρους της σύγκρουσης.
Στην ίδια την Ευρώπη, έστω και αργά, μερικά πράγματα πρέπει να λεχθούν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται:
Θες να ζήσεις μαζί μας; Όχι μόνο θα σεβαστείς τις αξίες μας, αλλά θα τις υιοθετήσεις! Δεν θα παραιτηθείς από το μαστίγωμα του ομοφυλόφιλου επειδή φοβάσαι μη σε πιάσουν, αλλά επειδή αποδέχεσαι πως ο καθένας κάνει κουμάντο στο σώμα του και σε κανέναν άλλον δεν πέφτει λόγος. Θα καταλάβεις ότι εμείς δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας. Άρα μπορούμε να το κάνουμε και με τον δικό σου. Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη. Όχι, εμείς δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σεβαστούμε τις δικές σου παλαιολιθικές «αρχές». Θα είχαμε, αν ερχόμασταν να μείνουμε στην πατρίδα σου. Εσύ όμως ήρθες εδώ. Δεν σου λέω ότι είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι διότι δεν υπάρχει ένας εξωτερικός κριτής για να αποφασίσει. Είμαστε όμως διαφορετικοί. Εδώ έτσι ζούμε. Αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει, υπάρχει και εισιτήριο αναχώρησης. Αν επιμένεις να μην το βγάζεις υπάρχει και η απέλαση. Και στο αεροπλάνο της επιστροφής στην ιερή γη του Αλλάχ, καθώς θα διαβάζεις το πρόγραμμα δημοσίων θεαμάτων της αγαπημένης σου πατρίδας (απαγχονισμοί, αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί, μαστιγώσεις…) θα έχεις όλον τον χρόνο να σκεφτείς πώς θα σου φαινόταν η πολυπολιτισμικότητα στην κεντρική λεωφόρο του Ριάντ: ζευγάρια εφήβων να περπατούν και να φιλιούνται στο στόμα -τα κορίτσια με τις κοντές φουστίτσες και τις μπλούζες με τα τιραντάκια χωρίς σουτιέν που φοράν το καλοκαίρι στο Παρίσι, στη Ρώμη, στην Αθήνα.
Δεν θα το δεχόσουν ποτέ, ε; Ούτε εμείς εσένα.

*Ο Θάνος Τζήμερος είναι Πρόεδρος στη “Δημιουργία, ξανά” και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Πηγή: Πρωταγωνιστής

13 σχόλια:

  1. Τα λες με το όνομά τους !!!! Έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση και σε όποιον αρέσει !!! Αν δεν αντίδραση γρήγορα η κυβέρνηση σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα υποφέρουν, θα υποφέρουν εξαιτίας κάποιον ανικάνων πολιτικών !!!!
    Ας ξυπνήσει ο λαός γιατί αν ξυπνήσει αργά τότε. ....... Μόνο με αίμα λύνεται το πρόβλημα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό ἀνωτέρω κείμενο, εἶναι προτεσταντικό, ὄχι ὀρθόδοξο χριστιανικό.
    Λέει βέβαια μερικά ἀληθῆ πράγματα. Σφάλλει ὅμως καί σέ οὐσιώδη.
    Ἐνδεικτικῶς:
    Δέν ἰσχύει τό ὅτι ἐμεῖς ὡς χριστιανοί, ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, "δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας". Τόν Θεό δέν τόν σατιρίζουμε ἐμεῖς , τόν σατιρίζουν οἱ ἄθεοι στήν Γαλλία, στήν Γερμανία, στήν Ὁλλανδία, χωρίς διαμαρτυρίες, ὅπως θά ἔπρεπε, ἀπό τούς ἐκεῖ προτεστάντες.
    Ἀντίθετα, σωστά ἐπισημαίνει ὅτι οἱ φιλοξενούμενοι πρόσφυγες καί μετανάστες πρέπει νά σέβονται τίς δικές μας ἀξίες κι δέν δικαιοῦνται νά μᾶς τίς ἀλλάξουν, οὔτε ἄμεσα οὔτε ἔμμεσα.
    Καί πράγματι, σωστά λέγει, ὅτι "οι δυτικές αξίες βασίζονται σε μια αυταπάτη: θεωρούν αυτονόητο ότι ο άλλος τις αποδέχεται", καί πράγματι αὐτή ἡ αὐταπάτη διαψεύδεται ἀπό τήν πραγματικότητα.

    Σημειώνω:
    Ἡ κύρια αὐταπάτη τῆς "Δύσεως" [ ὄχι ἡμῶν τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, πλήν τῶν ἐξ ἡμῶν αἱρετικῶν, ὅπως οἰκουμενιστῶν κλπ], εἶναι ὅτι
    τάχα, διά μέσου τῆς ἄθεης ἐκκοσμικευμένης, ἄνευ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, χριστιανικῆς προελεύσεως ὅμως, ἀνθρωπολογίας τοῦ λεγομένου ἀνθρωπισμοῦ της,
    θά ἑλκυσθοῦν στό δυτικό μοντέλο τῆς ἐπί γῆς εὐτυχίας "ὅλων" τῶν "προσώπων",
    οἱ ἄλλοι λαοί, ἄλλων θρησκευτικῶν-"πολιτισμικῶν" παραδόσεων, καί θά ἀφομοιωθοῦν!

    Ἡ αὐταπάτη αὐτή, μετατρέπεται διά τοῦ "δυτικοῦ τύπου" δόλου, σέ σχέδιο - δηλαδή, στό σχέδιο νά προωθηθοῦν ἡ "ἰσότητα τῶν φύλων" καί ἤδη τώρα οἱ παρά φύσιν σαρκικές σχέσεις καί οἱ παρά φύσιν ψυχικές καταστάσεις τῆς σαρκός,
    ὡς ἐργαλεῖα καταστροφῆς τῶν ἄλλων κοινωνικῶν καί πολιτισμικῶν παραδόσεων.

    Ἔτσι, ἀντί τῆς ἐκκοσμικευμένης, τάχα "χριστιανικῆς" καί πράγματι ἄθεης ἤ καί ἀντίθεης (βλ. φροϋδισμό) ἀνθρωπολογίας τῆς "Δύσεως",
    προωθεῖται ἐν τέλει ἡ (ἀτομοκεντρική μέχρι δαιμονολατρείας) ἀποκρυφιστική-καμπαλιστική ἐμπειρία καί θεώρηση τοῦ ἀνθρώπου.
    Τέτοια ὅμως προώθηση, καθιστᾶ τήν "Δύση" ἀποκρουστική στά μάτια τῶν ἄλλων λαῶν τῆς γῆς. Ἡ "Δύση" δέν τό βλέπει αὐτό, λόγῳ α) τῆς ἐμπιστοσύνης της στόν ἰδεαλισμό τῶν "καλῶν προθέσεών" της, καί β) τῆς σύστοιχης πρός τόν ἄθεο "ὀρθό λόγο", "λογικότητας" τῆς πορνείας πού κυριαρχεῖ σε αὐτήν.

    Πραγματικά ὅμως, ἡ προώθηση τῆς ἀποχριστιανισμένης (ἕως καμπαλιστικῆς) ἀνθρωπολογίας τῆς "Δύσεως" στόν ὑπόλοιπο κόσμο, καθιστᾶ τήν "Δύση" ἀποκρουστική "ὡς πόρνη" στά μάτια τῶν ἄλλων λαῶν τῆς γῆς. Τοῦτο, πολύ περισσότερο, πού ὁ ὀρθός λόγος καί ἡ πορνεία, πού ἐκπορεύονται ἀπό τήν "Δύση" στόν λοιπό κόσμο, συνοδεύονται ἀπό ὑποκριτικές καί συνάμα ἀπάνθρωπες πολιτικές τῶν ἡγεσιῶν τῆς 'Δύσεως".

    Οἱ πράγματι Ὀρθόδοξες χριστιανικές ἀπαντήσεις, εἶναι αὐτό πού ὅλοι χρειάζονται, λίγοι ὅμως γνωρίζουν, καί ἀκόμη λιγώτεροι θέλουν. Μά γι'αὐτό ἀκριβῶς, ὅπως ὅλοι τό βλέπουν, ὁ κόσμος μοιάζει νά πηγαίνῃ κατά δ....
    "Ὅπου ἐπλεόνασεν ἡ ἀμαρτία , ὑπερεπερίσσευσεν ἡ χάρις", λέει ὁ (καί Μέγας) Ἅγιος Βασίλειος. Καί ἔτσι εἶναι, διότι τά φαινόμενα ἀπατοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τόν Θεό δέν τόν σατιρίζουμε ἐμεῖς<
      Δεν τον σατιρίζομε, αλλά τον βλαστημούμε, όπως και τον Χριστό, την Παναγία κλπ., βλαστήμιες που δεν υπάρχουν σε άλλες από τις γνωστές γλώσσες. Κατά τ' άλλα είμαστε ... οθόδοξοι μέχρι μυελού οστέων.

      Εσύ, Νικολάκη, γνωρίζεις αυτές τρις "πράγματι Ὀρθόδοξες χριστιανικές ἀπαντήσεις"; Βρε αν σε ρωτήσει κανείς "τι είναι ορθοδοξία", νομίζεις ότι μπορείς να τού απαντήσεις, όταν ούτε οι θεολόγοι δεν συμφωνούν επ' αυτού;

      Εσύ, Νικολάκη, συνέχισε να κοιμάσαι τον ορθόδοξό σου ύπνο, μέχρι να νιώσεις το ισλαμικό μαχαίρι στο λαιμό σου

      Διαγραφή
    2. Και πάλι φαίνεται καθαρά η αδυναμία σου στον διάλογο. Εσύ δεν μπαίνεις για να συνδιαλεχθείς εδώ μέσα, αλλά για να κάνεις κήρυγμα, να περάσεις τις απόψεις σου και τίποτε άλλο. Δεν είσαι συζητητής.

      α) Πώς εξηγείς ότι μόνο ο ελληνικός λαός βλαστημά τα θεία. Δεν σ' έχει ποτέ βάλει αυτό σε σκέψεις;

      β) Κοπανάς συνέχεια ότι είμαστε ορθόδοξο έθνος. Κατέβα στον δρόμο και ρώτα κάποιον "τι είναι ορθοδοξία" και θα δούμε αν ξέρει. Μα αν δεν ξέρεις τι είναι ορθοδοξία, τότε πώς είσαι ορθόδοξος;

      Απλά ερωτήματα σού κάνω.

      Διαγραφή
    3. @ Nativist,

      Υπάρχει κι άλλος - πιο απλός - τρόπος να διαπιστώσει κανείς πόσο «χριστιανός ορθόδοξος» είναι στην πραγματικότητα ο Ελληνικός λαός, ασχέτως με τι δηλώνει. Καταργείς τη μισθοδοσία των λειτουργών οποιασδήποτε θρησκείας κι ανακοινώνεις πως στο εξής οι πόροι που απαιτούνται θα πληρώνονται από τους θρησκευόμενους πολίτες. Ο κάθε θρησκευόμενος πολίτης θα συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση με την οποία ως πιστός της Χ, ή Ψ θρησκείας, δόγματος κλπ θα δεσμεύεται εφ’ όρου ζωής (μέσω φορολογίας) να χρηματοδοτεί ο ίδιος τους ναούς, την μισθοδοσία και τις συντάξεις των ιερέων και των λειτουργών του θρησκεύματος του κλπ. Για παράδειγμα, «…δηλώνεις ‘Χριστιανός’; πολύ ωραία ‘εν Χριστώ αδελφέ’, πλήρωσε ‘τέλη θρησκείας’ 100, 200, 300 EUR κάθε χρόνο για την συντήρηση των ναών, για την μισθοδοσία & τις συντάξεις των ιερέων κι επισκόπων και θα ανταμειφθείς στην Βασιλεία των Ουρανών…». Αντιστοίχως, «…δηλώνεις ‘Μουσουλμάνος’; πολύ ωραία αγαπητέ τζιχαντιστή, πλήρωσε τα ‘τέλη θρησκείας’ που σου αναλογούν για την συντήρηση των τζαμιών και την μισθοδοσία & τις συντάξεις των δικών σου ιερέων και θα ανταμειφθείς με πιλάφια και 72 παρθένες στον Παράδεισο …». Όσοι δεν δηλώσουν κάποια θρησκεία, δόγμα κλπ θα θεωρούνται ως άθρησκοι / άθεοι / σκεπτικιστές / επιστήμονες / λογικοί κλπ και φυσικά θα εξαιρούνται από την δια βίου καταβολή φορολογίας για την συντήρηση της εκάστοτε θρησκείας…

      …και να δω τότε που ο εξυπνάκιας Έλληνας θα δει να φτερουγίζουν από τη τσέπη του μερικές εκατοντάδες EUR κάθε χρόνο ως «επίδομα θρησκείας», τι ποσοστά επί του πληθυσμού θα αποτελούν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Να δούμε επιτέλους πόσο χριστιανοί είναι και ποια ακριβώς είναι η σημερινή ισοτιμία 30 αργυρίων έναντι EUR, δηλαδή το χρηματικό ποσό στο οποίο ο μέσος Ελληναράς προτιμάει να πει «ας πληρώσει και κανένας άλλος, κι όχι πάντα εγώ».

      Όπως λοιπόν το κάθε αρρωστάκι πληρώνει από την ΔΙΚΗ του τσέπη για να κάνει το βίτσιο που τον ευχαριστεί, ας πληρώνει ο κάθε πιστός οποιασδήποτε (αναγνωρισμένης και νόμιμης) θρησκείας τα λειτουργικά τέλη του βίτσιου του. Ε, λοιπόν όχι, δεν θέλω να πληρώνω πχ για μισθοδοσία παπάδων (που κρίνω πως δεν μου χρειάζονται) και προτιμώ τα ίδια χρήματα να διοχετευτούν σε τομείς που ωφελούν σε αυτόν τον πραγματικό Κόσμο (και όχι σε κάποιο φανταστικό & ανύπαρκτο) όπως πχ στο να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα ή να μπορούν οι ιατροί στα νοσοκομεία να σώζουν περισσότερες ζωές ή τα παιδιά μου να είναι ασφαλή στο δρόμο επειδή υπάρχει μία Αστυνομία που να μπορεί να τα προστατεύει.

      Διαγραφή
    4. @ Pointman

      Στην Γερμανία γίνεται έτσι. Αν θέλεις, δηλώνεις στην φορολογική σου δήλωση θρήσκευμα, ή σε ποια εκκλησία ανήκεις, τέλος πάντων, και πληρώνεις ένα σχετικά μικρό ποσό. Το κράτος, δηλαδή, κάνει τον εισπράκτορα των εκκλησιών.

      Διαγραφή
  3. Σε κάποιος δεξιούς, φιλελεύθερους οικονομικα γνωστούς μου, που είχα κατά καιρούς μιλήσει, όταν μου έλεγαν "και ποιον να ψηφίσω", τους είχα προτείνει τον κ. Τζήμερα, λέγοντάς τους, "αυτός είναι πιο φιλελεύθερος από το Μητσοτάκη, αλλά πολύ πιο δεξιός στα εθνικά και στο μεταναστευτικό. Γιατί όχι;" Η απάντηση ήταν "αυτός δεν παίρνει ούτε 1%, χαμένη ψήφος".

    Ε, βέβαια, αν δεν το ψηφίζει κανείς με αυτή τη λογική, πάντα 1% θα παίρνει... Αν άλλαξεις τη λογική σου, δε θα παίρνει 1%. Θυμάμαι χρόνια και ζαμάνια που μου έλεγαν: "όλοι κλέφτες μωρέ είναι, αλλά τι να κάνουμε και ποιον να ψηφίσουμε". Μετά όταν οι "κατά συρροή κλέφτες", χρεωκόπησαν τη χώρα, φταίγαν οι ξένοι και τώρα τους ξαναψηφίζουν...

    Μετά σου λέει ο Έλληνας θέλει πολιτική αλλαγή, αλλά "δε βρίσκει". Μα και ο Καποδίστριας να ήθελε να βγει από τον τάφο και να κατέβει στην πολιτική, με έναν λαό που ψηφίζει με τέτοια νοοτροπία, θα έκανε τον κόπο; Όχι. Ο ίδιος θα συνειδητοποιούσε πως "αυτοί δε θα με ψηφίσουν".

    Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγαλύτεροι πολιτικοί στην ελληνική ιστορία, ανέλαβαν την εξουσία, ΧΩΡΙΣ εκλογές (είτε ήρθαν απέξω, είτε πήραν την εξουσία με πραξικόπημα, είτε τους έφεραν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση μετά από χούντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Oraculum.
      Πολιτικους σαν τον Καποδιστρια εμεις τους εκτελουμε με σφαιρες στο κεφαλι προς παραδειγματισμο.
      Εμεις φτιαχνομαστε με πωλητικους.

      Διαγραφή
  4. Μην ανησυχείτε, η Ελλάδα ζει τη δική της πλάνη, ότι αν είσαι ορθόδοξος, θα μπορέσεις να νικήσεις τη βιολογία και τη δημογραφία και ότι η ορθόδοξη πίστη θα σε σώσει από το να γίνεις Λίβανος. Όπως διάβασα τις προάλλες Έλληνα μητροπολίτη να λέει πως πρέπει η Ελλάδα να μη φοβάται τους λαθρομετανάστες, αφού επιβιωση 400 χρόνια σκλαβιάς. Άρα τι έχει να φοβηθεί. Βέβαια τότε οι Έλληνες είχαν 5 παιδιά ο καθένας και παρόλα αυτά, οι Έλληνες που "άντεξαν", δεν είναι παρά τα απομεινάρια των εκατομμυρίων ορθόδοξων του Βυζαντίου, που τώρα είναι περήφανοι Τούρκοι.

    Κατά τα άλλα ο Έλληνας δεν έχει τίποτα να φοβάται. Απλά οι Δυτικοί θα ισλαμοποιηθούν αποχριστιανισμένοι, ενώ οι Έλληνες θα ισλαμοποιηθούν παραμένοντας μια ορθόδοξη μειονότητα που θα φυτοζωεί, όπως οι χριστιανοί του Λιβάνοι ή οι Κόπτες της Αιγύπτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι δυτικολάγνοι φαντασιώνοται ότι δεν έχουν όρια στη σάτιρα και στην ελευθερία του λόγου, αλλά αν διαφωνείς αποφασιστικά με την ομοφυλοφιλία, παγκοσμιοποίηση, θεωρία της εξελίξεως κλπ. κλπ., η ποινή σου είναι από ηθικό διασυρμό (η ηπιότερη ποινή) από τα ΜΜΕ, μέχρι απόλυση από την εργασία σου μέχρι σύλληψη και φυλάκιση για "εγκλήματα μίσους", δηλαδή για "εγκλήματα γνώμης". Το τελευταίο αυτό στοιχείο χαρακτήρισε κάθε ολοκληρωτισμό του 20ού αιώνα, επίσης γέννημα της δυτικής νεωτερικότητας. Ο Τζήμερος πουλάει μια δυτική "δημοκρατία" παλιάς κοπής (νεωτερική), οριστικά ξεπερασμένη από την μετανεωτερική παγκοσμιοποίηση και τη δικτατορία της "πολιτικής ορθότητας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τζήμερος σου λέει ποιές είναι οι διαφορές μας, και πόσα έχουμε κατακτήσει με τον έναν ή άλλο τρόπο σαν δυτικός πολιτισμός, σε σχέση πως ζούν και και τί βιώνουν οι πολίτες των ισλαμικών χωρών ή και όσοι μας έχουν κουβαληθεί στην Ευρώπη, αλλά αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τρόπο ζωής τους.
    Τώρα αν είχες κάποια προβληματάκια με όσα ανέφερες, μάλλον φταίει η κακή διαχείρησή τους από μέρους σου κι όχι ο Τζήμερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωστοσο ολο μοιαζει με εναν φανταστικο διαλογο του αρθρογραφου με δυο ξεχωριστους τυπους ανθρωπων . Με εναν εποικο απ τον Αμαζονιο με αλλο λεξιλογιο πεντε μονο λεξεων ..τον ισλαμιστη...και εναν Ελληνα που δεν καταλαβαινει τι θα πει δραση κι αντιδραση,αλλα καταλαβαινει τι θα πει " εγω κι ο κωλος μου".
    Σε καθε περιπτωση δεν στεκει καμμια συνενοηση η επεξεργασια.
    Στην πρωτη περιπτωση σε εχουν γραμμενο οτι και να λες. Στην δευτερη αν η αποψη σου δεν περιεχει "κωλο" ειναι ακατανοητη...Μοιαζει να μιλας στην ερημο...Αν κοπει σε φετες ο "κωλος"..ισως σε ακουσει ο δευτερος..γιατι ο πρωτος ειναι αδυνατον με 5 λεξεις οπλοστασιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο προπαγανδιστής του απάνθρωπου νεοφιλελευθερισμού Τζίμερος που πρόσφατα επεκτάθηκε προς την ακροδεξιά επικαλείται τον Βολταίρο που είπε.Διαφωνώ με αυτό που λες όμως θα υπερασπίζομαι. μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες
    Ο Τζίμερος για την ώρα σε αυτό το άρθρο του αποκαλεί αυτούς που διαφωνούν με αυτόν ηλίθιους. Αργότερα θα υπερασπίζεται τους «ηλίθιους» μέχρι θανάτου για μπορούν να τα λένε;;;
    Ο Τζίμερος για την ώρα διαφωνεί με αυτά που λένε οι μουσουλμάνοι.
    Αργότερα θα υπερασπίζεται τους μουσουλμάνους μέχρι θανάτου για να μπορούν να τα λένε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.