15/11/19

Κι άλλη πρόκληση από τους βάρβαρους - Τατάρ: Στόχος να ανοίξουμε τα Βαρώσια στα τέλη του 2020

Στόχος τους είναι η διάνοιξη των Βαρωσίων στα τέλη του 2020, δήλωσε ο ‘πρωθυπουργός’ Ερσίν Τατάρ, ενώ για την τριμερή στις 25 Δεκεμβρίου ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Φοξ, ο κ. Τατάρ είπε ότι από άποψης ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να ανοίξουν τα Βαρώσια. “Η ‘κυβέρνησή’ μας συνεχίζει την αποφασιστικότητά της για τα Βαρώσια. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια μέχρι το τέλος του 2020”.
Για το Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “κατ’ εμάς δεν είναι δυνατόν ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός με τους Ε/Κ”, υποστηρίζοντας ότι “ο στόχος των Ε/Κ είναι το ενιαίο κράτος”. Ανέφερε ακόμη ότι οι Τ/Κ δεν θα εγκαταλείψουν “ποτέ μα ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας”.
Σε άλλη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο. “Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν είμαστε σταθεροί σε αυτό τον αγώνα οπωσδήποτε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας”, ανέφερε.
Για την τριμερή στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, ο κ. Τατάρ είπε ότι πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. “Αφού δεν υπάρχει αλλαγή εδάφους, τί θα συζητήσουμε;”, διερωτήθηκε αναφέροντας ότι στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος εδώ και δύο χρόνια. Για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “ήταν μεγάλο λάθος ακόμη και που άνοιξε το θέμα”.

Ερωτήματα διατυπώνει ο Ερχιουρμάν
Ερωτήματα για την δήλωση του Ερσίν Τατάρ ότι στοχεύουν να ανοίξουν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στο τέλος του 2020, διατύπωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.
Στην ανάρτησή του ο κ. Ερχιουρμάν διερωτάται εάν υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό που είπε ο κ. Τατάρ, πώς θα λυθεί το περιουσιακό, εάν υπήρξε γι’ αυτό που ανακοίνωσε, διαβούλευση με τα ΗΕ, την «βουλή» ή την «προεδρία». Δεν πρέπει εάν τόσο σοβαρό θέμα όπως τα Βαρώσια, να τύχει σοβαρότερης διαχείρισης, διερωτήθηκε καταληκτικά ο κ. Ερχιουρμάν.
Πηγή: philenews / KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.