6/11/19

Γρίβας στον 9,84: Θέμα χρόνου η Ελλάδα να εξαφανιστεί αν δεν μπει ένα φρένο!


Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας μιλώντας στον 98.4 για τις γεωπολιτικές ανακατανομές ισχύος από τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες, σημείωσε με νόημα ότι η Ελληνική πολιτική ελίτ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα άλλοτε δεδομένα και σταθερές δεν υπάρχουν κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να κρέμεται αποκλειστικά σε μονοδιάστατες συμμαχίες όπως π.χ. με τις ΗΠΑ αλλά να κινείται με ευέλικτες πολιτικές κυρίως στη λογική συγκρότησης ισχυρής βάσης αποτροπής.
Όπως τόνισε με τη γλώσσα των αριθμών , είναι προφανές ότι και το προσφυγικό – μεταναστευτικό μπορεί να μετατραπεί σε θέμα εθνικής ασφάλειας, όσο το πολιτικό σύστημα χωρίς στρατηγική δεν συζητά και δεν διαμορφώνει μια αποτελεσματική πολιτική πάνω στο θέμα , που θα εμπνέει ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες κι όχι φόβο για αλλοίωση της ίδιας της εθνικής τους υπόστασης.

Κατά τον κ. Γρίβα , η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, μπορεί να εργαλειοποιήσει και το μεταναστευτικό έναντι της Ελλάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν στοχεύει πλέον απλά σε συνεκμετάλλευση ζωνών ή ενεργειακού πλούτου, αλλά πάει πολύ παραπέρα αν είναι δυνατόν ακόμη και σε μείωση τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας.

 

2 σχόλια:

  1. Ο επιλπεον ακρωτηριασμος ειναι προ των πυλων.
    Οι καθυλην αρμοδιοι της αμυντικης προετοιμασιας εξοστρακιζονται σε αλοτρια καθηκοντα(μεταναστευτικο) σαν να μην υφισταται αμεση απειλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχεδιο Φαιδωρα κυκλοφορει απο τα μεσα της 10ετιας του 90. Οι μεγαλοι μας συμμαχοιτο εγραψαν, αλλα εμεις επιμενουμε να ανηκομεν εις την Δυσιν. Δια αυτο η Ελλας δυει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.