6/11/19

Νέο χτύπημα κάτω από τη μέση - Προβληματισμό προκαλεί Ελληνίδα δημοσιογράφος της Bild που υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα



Υποστήριξε, ότι νιώθει ντροπιασμένη ως Ελληνίδα.

Η Τουρκία έχει εισβάλλει για τρίτη φορά στη Συρία συνεχίζοντας τη γενοκτονία που επιτελεί εις βάρος των Κούρδων, απ' ότι φαίνεται όμως υπάρχουν οι μηχανισμοί που λειτουργούν για να ανασκευάσουν την εικόνα της.


Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις Ελληνίδας ανταποκρίτριας της γερμανικής Bild. «Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πριν δύο εβδομάδες προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και θεωρώ, ότι δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έφυγα ντροπιασμένη όχι μόνο ως Ελληνίδα αλλά και ως Ευρωπαία», έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παραθέτοντας εικόνες από παρόμοια κέντρα σε Ελλάδα και Τουρκία προκειμένου να στηρίξει την άποψή της, η οποία για τους ειδικούς υιοθετεί την κρατική τουρκική προπαγάνδα στην Ευρώπη.

Μάλιστα οι θέσεις της αναπαράχθηκαν από τουρκικό Μέσο, το οποίο υποστηρίζει ότι η Ελληνίδα δημοσιογράφος είδε την τελειότητα στην Τουρκία, ως προς το θέμα των υποδομών για τους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγο καιρό ο Νίκος Μελέτης είχε καταγγείλει, ότι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία οργανώθηκε και πληρώθηκε από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την υπεύθυνη Τύπου της πρεσβείας.

Αν αυτό δεν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση, τότε ποιό είναι;


12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα από Τορόντο. Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα της "ελληνίδας" (το "ε" με μικρό διότι ντρέπεται) σε κανένα σημείο του άρθρου; Δημόσιο πρόσωπο που κάνει δημόσιες δηλώσεις, πρέπει να αναφέρεται και το όνομά του δημοσίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι δεν είμαστε ανθρωποφάγοι και πιστεύουμε στη μετάνοια του ανθρώπου, όσο και ουτοπικό και αν φαίνεται...

      Διαγραφή
    2. Στην προδοσια, μετανοια δεν χωρει. Για αυτο και θεωρειται το εσχατο των εγκληματων.

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε ΧΑΚ, δεν έχει να κάνει με "ανθρωποφαγία" αλλά γενικότερα με το φοβισμένο και φιμωμένο σύστημα ενημέρωσης που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρει ονόματα (σε αντίθεση με το εξωτερικό) υπό τον φόβο των διώξεων. Παράδειγμα, «ο ημεδαπός, η ημεδαπή» και λοιπά παρόμοια φληναφήματα. Ή κάνουμε δημοσιογραφία ή δεν κάνουμε, και τα γεγονότα, από τη στιγμή που "είναι γεγονότα" και δεν τα "φτιάχνουμε" εμείς και δεν αφορούν ανηλίκους, πρέπει να λέγονται ευθέως και αμερόληπτα. Γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    4. @ ΧΑΚ

      Άσε τα παραμύθια. Δεν βάζεις όνομα, διότι απλούστατα δεν το ξέρεις. Βλέπε παρακάτω απάντησή μου στον κ. Αποστολόπουλο.

      Διαγραφή
  2. Η κυρια δημοσιογραφος η οποια το παιζει Ελληνιδα (Ελλεινογερμανιδα βασικα ειναι, και με καμποσους τουρκικους παραδες ως χαρτζηλικι), ξεχνα εντεχνα οτι η Ελλαδα ειναι μια μικρη γεωγραφικα και πληρως οικονομικα κατεστραμμενη χωρα, χωρις δομες και υποδομες, και χωρις κανενος ειδους παραγωγη και με εκατομμυρια Ελληνες στο οριο της φτωχειας, τους οποιους μετα βιας μπορει να θρεψει. Η Τουρκια αντιθετως ειναι μια περιφερειακη δυναμη η οποια βρισκεται υπενθυμιζω στο G20. Η Ελλαδα δεν ειναι υποχρεωμενη να δεχεται προσφυγες (οι οποιοι ειναι αλλωστε πλεον μια πολυ μικρη μειοψηφια, απο αυτους που εισβαλλουν καθημερινα στην χωρα μας), εκτος και εαν προερχονται απο ομορες χωρες (οπως προβλεπει η συνθηκη της Γενευης), και βεβαια επουδενι δεν ειναι υποχρεωμενη, αντιθετως επιβαλλεται να απελαυνεκ οσους εισερχονται παρανομα στην χωρα οι οποιοι ειναι και η συντριπτικη πλειοψηφια των εισβολεων. Αυτα τα ολιγα κ. "ελληνιδα", που θα επρεπε να ντρεπεσαι για αυτα που γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η "κυρία" έχει Ελληνικό διαβατήριο να της αφαιρεθεί μαζί με την Ελληνική ιθαγένεια και ας πάει να γίνει Τουρκάλα μιας και εκεί είναι ολα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμμισθος υπάλληλος ξένων. Δεν περιμένω τίποτα καλύτερο από την εν λόγο "κυρία". Όπως και ο ευτραφής κύριος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που κάθε πρωί σχεδόν είναι στα κανάλια και λέει τα ίδια. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δικαιολογια του ΧΑΚ είναι άτοπη. Η δημοσιογράφος προφανώς και υποχρεωτικά υπογράφει την ανταπόκρισή της. Τα δημοσιογραφικά κείμενα είναι δημοσια. Όλα τα άλλα, αν είναι ελληνογερμανίδα κλπ, είναι αδιάφορα. Η στάση του καθενός (πατριωτική, προδοτική, ουδέτερη κλπ) δεν εξαρτάταιαπό την εθνικότητά του. Έχουμε από όλα τα ειδη όπως όλοι οι λαοί. Η εν λόγω δημοασιογράφος είναι επαγγελματίας, από ότι καταλαβαίνω. Δεν ζητάει την προστασία κανενός ΧΑΚ. Ούτε διαβατήρια ούτε εθνικότητα ούτε υπηκοότητα νοείται να θιγούν. Για να μπορούν όλοι να γράφουν και να λένε ότι καταλαβαίνουν. ΟΙ αναγνώστες, ακροατές ας κρίνουν. Να μην ξεχνάμε ότι καποιοι άλλοι, απλοί καιιθύνοντες, μπορεί να συμφωνουν... αλλιως ούτε ο Σημίτης ουτε ο Τσίπρας,ούτε πολλοί άλλοι θα κυβερνούσαν ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. Να μην ξεχνάμε σε ποια χωρα και σε ποιο κόσμο μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο, κ. Αποστολόπουλε, ο ΧΑΚ γράφει ανοησίες. Εντούτοις, φαίνεται ότι όντως δεν υπέγραψε το άρθρο η δημοσιογράφος, αλλά η εφημερίδα (τουρκικών συμφερόντων) φρόντισε να τονίσει ότι είναι Ελληνίδα.

      Κατ' αρχάς, ο ΧΑΚ δεν παραθέτει πηγή τής αναρτήσεώς του. Από πού το πήρε; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ποιους πάει να δουλέψει;

      Λοιπόν, εδώ είναι (ή ήταν) το άρθρο και όπως βλέπετε στην κορυφή γράφει "Ελληνίδα ανταποκρίτρια τής Bild απολογείται" (τα κόκκινα γράμματα). Από κάτω: "Έτσι κακομεταχειρίζεται η χώρα μου τούς πρόσφυγες". Και η αρχή τού κειμένου: "Στην Τουρκία γνώρισα τι απάνθρωπο παιχνίδι παίζει με τούς πρόσφυγες η κυβέρνησή ΜΟΥ, η Ελλάδα ΜΟΥ..", σάλια και ανοησίες δηλαδή.

      Τέλος, την φωτογραφία έχει τραβήξει κάποιος Angelos Tzortzinis / dpa (Deutsche Presse Agentur).

      Αλλά εδώ μάς κυβερνούν πουλημένοι πολιτικοί, το όνομα μιάς πουλημένης δημοσιογράφου μάς μάρανε;

      Διαγραφή
  6. Όλοι όσοι έχουν επισκεφτεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Τουρκίας λένε ότι μοιάζουν με πεντάστερα ξενοδοχεία. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε δεν έχει σημασία τι ισχυρίζεται μια δημοσιογράφος αλλά τι λένε οι Ευρωπαίοι και μη που επισκέπτονται τους καταυλισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία.

    Ας μην ξεχνάμε ότι η κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς αποτελεί τμήμα της "αποτροπής" που θέλει η Ελλάδα έναντι των προσφύγων. Πρόκειται περί στρατηγικής καθότι τα χρήματα για να φτιαχτούν αξιοπρεπείς καταυλισμοί υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς. Σωστότατον! Να σηκωθούν να πάνε στην Τουρκία και στα τσακίδια στο φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.