22/11/19

Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία για να τα ξαναβρεί με τις ΗΠΑ

  • Άποψη του κτηρίου «Χάρι Σ. Τρούμαν», έδρα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Mike Theiler)
Ένα πράγμα ζητούν οι ΗΠΑ από την Τουρκία προκειμένου να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις τους, ωστόσο δεν είναι κάτι απλό. Όλα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα εάν η Τουρκία «ξεφορτωνόταν» το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το ενδεχόμενο της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, δεν έχει απομακρυνθεί και όλα τα σενάρια είναι πιθανά.
«Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και την επιλογή να απαλλαγούν από τους S-400», σημείωσε δείχνοντας το μονοπάτι της συμφιλίωσης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σε βουλευτές ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει όπως έχει προγραμματιστεί τους S-400, μόλις το σχετικό στρατιωτικό προσωπικό ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Η εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον χειρισμό του εξοπλισμού αντιπυραυλικής άμυνας. «Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, θα διεξάγουμε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες (στους S-400)», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.