29/11/19

Η μεγαλύτερη απειλή...



Στον μικρό μας δήμο πρόσφατα ήρθαν τα πάνω κάτω όταν έγινε γνωστό πως η κλειστή πτέρυγα ενός τοπικού νοσοκομείου επελέγη για να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες (ή έστω μετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες ή έστω ενήλικους που παριστάνουν τους ανήλικους…).

Η κοινωνία σχεδόν τριχοτομήθηκε στην πτέρυγα των ακροαριστερών που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα είναι ιδεολογικό και άλλες υποκριτικές ασυναρτησίες*, την πτέρυγα  που υποστήριζε τις απόψεις της κυβέρνησης περί ανθρωπισμού, διεθνών υποχρεώσεων και κατανομής του φορτίου σε όλη την επικράτεια με στόχο την  ενσωμάτωση αλλά και μια πλειοψηφία που φοβάται και απειλεί…

Οι διηγήσεις κάποιων γειτόνων που τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στη Χίο, πως φυλάνε τα σπίτια και τις μπουγάδες με βάρδιες και δίκανα, διαδόθηκαν και έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά…

Στις τελευταίες εκλογές η ΝΔ στο δήμο μας πήρε περί το 50% και ο ΣΥΡΙΖΑ περί το 25%. Στις επόμενες θεωρώ αρκετά πιθανό και οι δύο μαζί να φτάσουν το 50% αν στη πόλη κυκλοφορούν και λιάζονται καμιά 500αριά "ανήλικοι" και ανήλικοι (γιατί οι 100 εύκολα θα γίνουν 500 καθώς θα τους επισκέπτονται και οι φίλοι τους).


Για τη συνέχεια Capital




7 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όλος ο Ελληνικός λαός νιώθει προδομένος! ! Ούτε ο σύριζα αλλά ούτε η ΝΔ ήταν και
    δεν είναι ικανοί να κυβερνησουν !!!
    Και το 50% να πάρουν και οι δύο το θεωρώ πολύ μεγάλο !!! Μαύρο στον Μαυρογιαλουρο την επόμενη φορά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νιώθει προδομένος, αλλά στα γκάλοπ αυξάνονται οι ψήφοι:

      https://www.protothema.gr/politics/article/950425/galop-opinion-poll-kuriarhia-mitsotaki-sto-sun-175-i-nd-ponokefalos-to-prosfugiko/

      Τα κόμματα είναι σαν τα εστιατόρια. Αν εσύ θες να σε σερβίρουν χοιρινο και πας και σου σερβίρουν ψάρι, εσύ γκρινιάξεις, αλλά ξαναπάς, πάλι ψάρι θα φας.

      Αντίθετα, ο εστιάτορας θα ενδιαφερθεί πολύ περισσότερο, γι αυτόν που δεν πατάει ποτέ στο μαγαζί του ή γι αυτόν που ζητάει χοιρινό, του σερβίρει ψάρι, διαμαρτύρεται και δεν ξαναπατάει. ΑΥΤΟΝ θέλει να τον ξανακερδίσει, όχι τον ψηφοφόρο "ραγιά", που γκρινιάζει, αλλά στο τέλος πάντα τον ανέχεται.

      Η φωτογραφία του άρθρου, δείχνει και μέρος του προβλήματος. Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι ροές, όταν τους δίνεις παχυλά επιδόματα και ξενοδοχεία/διαμερίσματα. Γιατί στις πατρίδες τους, με 80 ευρώ, περνάει μια οικογένεια 1 μήνα. Πόσο μάλλον με 400 ή 1400 που διάβασα πως θέλουν να τους δώσουν από δω και πέρα.

      Τα υπόλοιπα είναι θέμα πολιτικής Αυστραλίας. Τώρα, αν στην Ελλάδα, είναι τόσο πολύ ανθρωπιστές οι πολιτικοί, που κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν, είναι άλλο θέμα...

      Το 1990, οι Αλβανοί άρχισαν να φτάνουν στην Ιταλία, κυριολεκτικά "καραβιές". Φωτογραφίες:
      https://www.ilfattoquotidiano.it/2016/03/06/brindisi-25-anni-fa-il-primo-grande-sbarco-25mila-albanesi-arrivarono-in-24-ore-ecco-le-loro-storie/2522245/

      Η Ιταλία, παρόλο που την εποχή εκείνη ήθελε μετανάστες και παρόλο που είναι 60 εκ., έφτασε στο αμήν, γιατί δεν προλάβαινε να τους μαζεύει και εκτοξεύθηκε και η εγκληματικότητα, για την οποία δυσανασχετούσε ο κόσμος. H Ιταλία το 97 όταν έσκασε το "πυραμιδικό σχήμα" στην Αλβανία και έγινε χαμός, είχε εφαρμόσει ναυτικές περιπολίες στην Αδριατική, με στόχο την ανάσχεση των αλβανικών πλοίων που μετέφεραν μετανάστες, όπου όταν ιταλικό πολεμικό έβλεπε αλβανικό πλοίο, το προσέγγιζαν και επιβιβάζονταν πάνω του Ιταλοί, με σκοπό να το γυρίσουν πίσω. Ήταν άτυπος ναυτικός αποκλεισμός. Αυτά το 97, επι πρωθυπουργίας του καλοκάγαθου αριστερού Ρομάνο Πρόντι (γνωστού και με το παρατσούκλι "Μορταδέλλας"). Τελικά συνέβη ένα τραγικό συμβάν στο στενό του Ότραντο. Μέσα στη νύχτα, ένα ιταλικό αντιτορπιλλικό, δεν "είδε" στο ραντάρ ένα αλβανικό πλοίο γεμάτο Αλβανούς μετανάστες και το εμβόλισε. Βυθίστηκε, με 60 Αλβανούς να πνίγονται.

      Ο Πρόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη, έμεινα στην ιταλική ιστορία ως "τραγωδία του Ότραντο), αλλά...σταμάτησε τα πλοία των Αλβανών. Και όχι μόνο. Με αφορμή το περιστατικό, ο τεθλιμμένος Πρόντι, υπέγραψε συμφωνία με την Αλβανία, για μόνιμη παραμονή βάσης του ιταλικού λιμενικού και Καραμπινιέρων στο νησάκι Sazan έξω από την Αυλώνα, με αποτέλεσμα η Ιταλία να λύσει το πρόβλημά της, αφού πλέον το ιταλικό λιμενικό σταματούσε τις βάρκες με το που αναχωρούσαν από την Αλβανία, πολύ πριν φτάσουν κοντά στην Ιταλία.

      Αυτό ως ηθικό δίδαγμα, για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν άλλες χώρες, προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους και τα σύνορά τους. Η Ελλάδα, δε χρειάζεται να φτάσει εκεί. Θα μπορούσε να δοκιμάσει το μοντέλο Αυστραλίας (ή αλλιώς Μπερλουσκόνι-Λέγκας του 2009 στη Λαμπεντούζα) + να διώξει τις ΜΚΟ + να κόψει τα επιδόματα. Η άλλη λύση είναι αυτή που ανέφερε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν υλοποιεί. Δηλαδή, ελληνικό βέτο σε διαδικασίες ΕΕ, ώστε να αναγκαστεί η ΕΕ να βγάλει την Ελλάδα από την καραντίνα.

      Αν δεν τα κάνει, θα φορτώσει όλη την Ασία. Επειδή "ανάγκα και θεοί πείθονται", αν έρθει στην ανάγκη και ο κύριος Μητσοτάκης θα βρει λύση. Όμως ο λαός δεν τον φέρνει στην ανάγκη, οπότε αυτός φορτώνει, στα πλαίσια του ανιθαγενούς τουρμποκαπιταλισμού.

      Διαγραφή
    2. @NIKOS, δυστυχώς για τον τόπο και για εμάς τους ίδιους μία χαρά "ικανές είναι" οι κυβερνήσεις που επιλέγουμε. Είναι τόσο ικανές όσο ήταν ο Εφιάλτης ή άλλο τόσο ικανές όσο ο Ιούδας.

      Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οι Έλληνες είναι ότι οι πολιτικές ελιτ που έχουν από ανθελληνικά κέντρα στηθεί στη χώρα μας έχουν στηθεί ακριβώς για να μας κρατούν αδύναμους και να μας ελέγχουν. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με ελεγχόμενους από κάποιον αρχινονό μαφιόζους, έτσι και οι κυβερνήσεις "μας" κατακλέβουν τη χώρα και το λαό της αρκεί να εξυπηρετούν τα πλάνα των πατρόνων τους. Το αυτό ισχύει και για ΜΜΕ που δεν είναι τίποτε άλλο από τα φερέφωνα των ίδιων ξένων κέντρων.

      Διότι πως εξηγείται μία χώρα, όπως η δική μας να καταβάλει η κοινωνία της βαρύτατους φόρους και συγκριτικά με ξένες χώρες απίστευτα μεγάλες εισφορές ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται στο κοινό να είναι ευτελέστατες;

      Πως εξηγείται μετά από τόσα διόδια και τέλη κυκλοφορίας και καύσιμα που από τιμές παγκοσμίως "πετούν στα ύψη" (*) δήθεν για να έχουμε καλούς δρόμους όσοι κυκλοφορούν αλλά έχουμε και ένα εθνικό οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση, ιδιαίτερα το εθνικό επαρχιακό οδικό δίκτυο που βρίθει από λακούβες κάθε διαμετρήματος σαν να έχει βομβαρδιστεί από όλμους;

      Πως εξηγείται, να διαθέτουμε μία εθνική άμυνα παραμελημένη και, επίσης να έχουμε νοσοκομεία σε άθλια κατάσταση και γενικά ενώ έχουμε ένα τεράστιο απύθμενο χρέος να έχουμε και εντελώς σαθρές υπηρεσίες;

      Αν σε μία απλή μέση οικογένεια, αυτή είχε αποκτήσει με δανεικά και ξανά δανεικά ένα τεράστιο χρέος, αλλά και αυτή παράλληλα διάγει έναν βίο μάλλον φτωχικό και ζει σε ένα σπίτι όμοιο με "αχούρι" αλλά και δεν σιτίζεται καλά, και ντύνεται με κουρέλια, και από υγεία τα μέλη της είναι μεταξύ ζωής και θανάτου και άλλα πολλά κακά να συμβαίνουν σε αυτή την οικογένεια, δεν θα αναρωτηθούμε τι συμβαίνει κατά σύστημα σε αυτήν και κατέληξαν έτσι;

      Ατυχώς για εμάς που είμαστε τα θύματα τους, οι κυβερνήσεις μας είναι ικανότατες για κλέφτες και προδότες

      (*) Συγκριτικά στις ΗΠΑ για παράδειγμα και ανάλογα με τις πολιτείες, τι θα λέγαμε αν μαθαίναμε ότι το λίτρο η βενζίνη κοστίζει εκεί (με αναγωγή των γαλονιών που έχουν εκεί) γύρω στα 30 με 40 cents το λίτρο, όταν εδώ στην Ελλάδα κοστίζει 4 με 5 φορές επάνω;

      Διαγραφή
  2. Χθες, τυχαία, έπεσα πάνω και σε αυτό το βίντεο:

    https://youtu.be/g6zpSE_9mK4

    Περίπου στο 14:00, ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, κ. Κωστίδης, είπε και το καταπληκτικό: "ανάμεσα στην εθνική επιβίωση και το διεθνές δίκαιο με τους πρόσφυγες, σαφώς πρέπει να βάζουμε πρώτα το διεθνές δίκαιο".

    Δεν ξέρω αν ο κ. Κωστίδης θα έλεγε το ίδιο, αν στη θέση της "εθνικής επιβίωσης", βρισκόταν "η επιβίωση της δικής του οικογένειας". Έχω κάποιες αμφιβολίες. Γιατί μάλλον είναι της γνωστής σχολής "άλλο η επιβίωση της πάρτης μου κι άλλο του έθνους", "αμύνεσθαι περί πάρτης", κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άλλη μεγάλη πλάνη/απάτη της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι αυτό:

    "Αν η ανάγκη διασποράς 40-50.000 ατόμων δημιουργεί αυτό το κλίμα, τι θα συμβεί αν ο αριθμός θα αυξηθεί σε 400- 500.000; "

    Είναι σαν τα μαθηματικά του Χότζα. Κάθε χρόνο, μηδενίζεται το κοντέρ, και μετράς από την αρχή, γιατί έτσι συμφέρει τις πολιτικές ελίτ.

    Από το 2013, 262.000 αιτήσεις ασύλου.

    http://asylo.gov.gr/wp-content/uploads/2019/11/Greek_Asylum_Service_data_October_2019_gr.pdf

    Επεστράφησαν 1800 κατά δήλωση Χρυσοχοίδη + πόσοι μπήκαν λαθραία που δεν καταγράφηκαν από το σύστημα ή που μπήκαν αλλά δεν έκαναν αίτηση ασύλου.

    Αυτοί δε μετράνε ως μέρος του προβλήματος γιατί "εξαφανίστηκαν" μέσα στις πόλεις, κατά την προσφιλή φράση της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουρακουλουμ τα καναλια ειναι ολα της μεσα και της εξω ...Κοζα Νοστρα...απο τοτε που γεννηθηκαν . Οι ιδιοκτητες ειναι αχυρανθρωποι...κατωτατου επιπεδου στην ιεραρχια της. Ολα τα λεφτα τους ...ειναι απο εντολη πληρωμων απ εξω...Οι εργαζομενοι εκει δεν ειναι τιποτε αλλο απο ψωφιους για χρημα μεταφορεις τεχνασματων της ιεραρχιας. Περνανε ζωη και κοτα.Πεινασμενοι για δοξες και φραγκα ειναι απο χωρια στερημενα. Πεταει και ο γαιδαρος αν ειναι να πανε παλι στις στερησεις.Ριχνει το πρωι το συνθημα ο διεθυντης ειδησεων και ο Καπο ...οπως το νομισμα στα παλια τζουκ μποξ...δινει το βιβλιαρακι του ..Μαο ...σε ολους ...και το μηχανημα παιζει...Αν δεν το κανεις αυτο ...πανε τα λουσα..πανε οι δοξες...πανε οι διακοπες και τα μανουλια...πανε τα ρουχα και οι μεζονετες...πανε τα τζιπ...πανε και τα πολλα μηδενικα στα βιβλιαρια καταθεσεων.Πρεπει να βρεις δουλεια βρωμικη σε εργοστασιο...χωρις καφε..ρουχα...και να ιδρωσεις.Και πως εκει που καλομαθες αραχτος και μπλα μπλα κι αρωματα θα πας για ποτο το βραδυ με δεκα μανουλια ?? Πρεπει να παραγεις...Εδω με αερα μπλα μπλα περνας βασιλοπουλο. Μακακας εισαι ?? Ασε που θα γυρισεις στην ...Καρδιτσα στα χωραφια...κι εκει εχει ...τσαπα !!! Με πιανεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.