12/11/19

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπολογίσει δαπάνες για πρόσφυγες-μετανάστες στα νοσοκομεία


Δεν είχαν υπολογιστεί δαπάνες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νοσοκομεία της χώρας, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για "λάθη επιμέλειας" στην δημοσιονομική διαχείριση της χώρας.
Στο πλαίσιο της κύρωσης του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους, οικονομικού έτους 2017, ο κ. Σκυλακάκης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι διαπιστώνεται πλέον πως υπήρξαν λάθη "και στο μέτρημα" και "λάθη επιμέλειας" και έφερε ως παράδειγμα τα νοσοκομεία - όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Λέσβου - τα οποία "δεν κατέγραφαν στα σοβαρά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από το αποτέλεσμα της κυβέρνησης όπως είχε δικαίωμα να κάνει η κυβέρνηση με βάση την συμφωνία του 2015".

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου λέω το εξής: Κανένας δεν μπορούσε να υποπτευθεί ρεύμα παράνομων προσφύγων που θα δεκαπλασιαζόταν σε ένα χρόνο τότε. Άρα πως θα μπορούσαν να προβλέψουν οικονομική κάλυψη νοσηλίων για άτομα που εξ ορισμού χρειάζονται περίθαλψη. Βέβαια για να τα λέμε όλα το ρεύμα αυτό ενισχύθηκε και από τις selfie της κας Μέρκελ. Αλλά το εξοργιστικό είναι πως ενώ βλέπουν το αδιέξοδο της διαχείρισης οι αριστερίζοντες που έχουν σαν πρόταγμα την σοσιαλιστική (κοινωνική – ελληνιστή) διαχείριση των πόρων του κράτους δεν εννοούν να καταλάβουν πως δεν είναι ρατσισμός να ανησυχείς για την δίκαια κατανομή αυτών. Δίκαια κατανομή πρώτα απ’ όλα σημαίνει πως παρέχεις υπηρεσίες σε όσους έχουν πληρώσει για αυτές και τις έχουν ανάγκη. Αν ταξιδέψεις σε χώρες εκτός Σέγκεν για έκδοση βίζας χρεώνεσαι πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια για την διάρκεια της παραμονής στην ξένη χώρα. Δεν νοείται ταξίδι χωρίς κάποιου είδους ασφάλεια σε περίπτωση νοσηλείας σου. Εδώ καταργώντας κάθε λογική θέλουμε να παρέχουμε ίδιο επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών σε ξένους που δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ για αυτές. Και αυτό το ονομάζουμε “ανθρωπισμό”. Η νοοτροπία αυτή οδηγεί στην βέβαιη αποσάθρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Καλά, μπορεί να πει κανείς πως τους νεοφιλελεύθερους δεν τους καίγεται καρφί. Τους αυτοαποκαλούμενους “σοσιαλιστές” δεν τους νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.