10/11/19

Άκρως εμπιστευτικό: τα έσοδα από τη πώληση στη μαύρη αγορά του συριακού πετρελαίου καταλήγουν σε ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς


Η Ουάσιγκτον έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους να κρατήσει ή να διατηρήσει Μπράντλεϊ και στρατιωτικές δυνάμεις στις πετρελαϊκές περιοχές της Συρίας. Αυτοί οι λόγοι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αναβίωση του Ντάες και του πιθανού έλεγχου του στα πεδία παραγωγής της CONOCO, αλλά έχουν περισσότερη σχέση με ιδιωτικά συμφέροντα.
Τα έσοδα από την πώληση του συριακού πετρελαίου στη μαύρη αγορά από τα στοιχεία του Ντάες ή από τους Κούρδους πολέμαρχους προσγειώθηκαν σε ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, μερικοί από τους οποίους είναι εγγεγραμμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο στις Νήσους Κάιμαν και το Λουξεμβούργο. 

Ο κατάλογος αυτών των ιδιωτικών λογαριασμών περιλαμβάνει αυτοαποκαλούμενους «φιλάνθρωπους» της ανθρωπότητας, πρώην αξιωματούχους της CIA (που διαμαρτύρονται συνεχώς για τα χαμηλά εισοδήματα τους), τραπεζίτες και άτομα με πολλαπλές εθνικότητες, των οποίων ο ρόλος, η λειτουργία  ή τα συμφέροντα στους πολέμους της Αυτοκρατορίας μένουν να προσδιοριστούν.

Ορισμένοι αναλυτές γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό ότι άτομα και ιδιώτες έχοντας ένα ορισμένο ποσοστό ευθύνης  στο κόρφο  της γραφειοκρατικής συσκευής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς και «διακρατικοί» επιχειρηματίες είναι μεταξύ των άμεσων δικαιούχων της πώλησης στη μαύρη αγορά του συριακού πετρελαίου  από αντάρτες ή από το Ντάες, στην Τουρκία, το Ισραήλ, τις Κάτω Χώρες και άλλα μέρη.

Η παράνομη εκμετάλλευση των συριακών κοιτασμάτων αποφέρει 30 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως σε αυτούς τους αθέμιτους παράνομους δικαιούχους, παραβιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις!!!

Ωστόσο, δεν είναι το πετρέλαιο που ενδιαφέρει στο υψηλότερο επίπεδο τους εμπόλεμους του πολέμου στο Λεβάντε, αλλά το αέριο του οποίου τα υποσχόμενα κοιτάσματα ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 2014 και του 2017. Αυτά τα κοιτάσματα εκτείνονται από την έρημο του συριακού κυβερνείου του Ντέιρ Εζζόρ μέχρι το Ιράκ και η ξένη στρατιωτική παρουσία που επικεντρώθηκε σε αυτόν τον άξονα αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη να εμποδιστούν οι Σύροι και οι Ρώσοι να πάρουν στα χέρια τους ενεργειακούς πόρους των οποίων η εκμετάλλευση είναι πιθανό να καλύψει το κόστος της ανοικοδόμησης της Συρίας και των ρωσικών στρατιωτικών δαπανών στη Μέση Ανατολή.

strategika51

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.