22/11/19

Ασυνόδευτα παιδιά στη Μόρια, το μεγάλο ερώτημα.

Άρθρο του Λευτέρη Παπαϊωάννου
Στο ΚΥΤ της Μόριας όπως στα υπόλοιπα νησιά του Αν. Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR (UN Refugee Agency) φιλοξενούνται σήμερα περισσότερα από 1.600 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά,  μουσουλμάνοι  χωρίς εκπαίδευση και στο σύνολό τους κυρίως αγόρια!!!
Εδώ σε κάθε πολιτισμένο και νοήμονα γονέα, γεννιούνται   τρία  καίρια   ερωτήματα:
Πρώτον,   πως αυτά τα μικρά παιδιά 10, 12, 14, ή και 16 χρονών, βρήκαν τόσα πολλά χρήματα  (περισσότερα από 3.000 ευρώ το καθένα) για να πληρώσουν σε αυτό το μακρύ ταξίδι  τους διακινητές τους;
Δεύτερον, με ποιες γνώσεις ή ποιες οδηγίες καθοδηγούμενα και προστατευόμενα από ποιους, έφτασαν από τα πέρατα της Γής (Αφγανιστάν , Πακιστάν, Υποσαχάρια Αφρική   κλπ ) αποκλειστικά στη χώρα μας;
Τρίτον, πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι, αυτά τα παιδιά ενώ  φιλοξενούνται σε μία ξένη γι αυτούς χώρα, φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι φοβισμένα και συνεσταλμένα, αντίθετα παρατηρούμε ότι, είναι εκπαιδευμένα να επιβιώνουν και να ζουν με κακουχίες και το βασικότερο,  είναι πλήρως ενημερωμένα για τα δικαιώματα τους και εγείρουν πολλαπλές απαιτήσεις.
Για να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα  έρχονται στο μυαλό τρείς εκδοχές:
Πρώτη εκδοχή, πιθανών  ένα μέρος από  αυτά τα  παιδιά  κάποιοι επιτήδειοι  να τα απήγαγαν για κάποιο σκοπό,  και σήμερα απεγνωσμένα να τα ψάχνουν οι γονείς τους.
Δεύτερη εκδοχή, ένα  άλλο ποσοστό και πάλι από τα ίδια παιδιά  να τα χρηματοδότησαν και τα έστειλαν οι ίδιοι οι γονείς τους, ίσως  για να τα προστατεύσουν, ερώτημα  με τόσους κινδύνους μικρά παιδιά να πάνε   που   και με ποιο σκεπτικό;
Τρίτη εκδοχή,  ίσως κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι (Ταλμπάν, Αλ Κάιντα,  ISIS κλπ), κάποια παιδιά να τα στρατολόγησαν (παιδομάζωμα), να τα εκπαίδευσαν, και ως φανατικοί ισλαμιστές να τα προωθήσουν  στην Ευρώπη για να υλοποιήσουν κάποιο δικό τους σχέδιο.
Ας δούμε τώρα τις λύσεις:
Στη πρώτη εκδοχή, γιατί εμείς υποτίθεται οι πολιτισμένοι  που κατανοούμε την αγωνία των γονέων τους, δεν τα βάζουμε σε ένα αεροπλάνο και με ευθύνη της UNHCR να τα στείλουμε κατ ευθείαν στα σπίτια τους χωρίς παραπέρα διαδικασίες;
Στη δεύτερη εκδοχή, γιατί δεν επικαλούμαστε τη Διεθνή Νομιμότητα και τα παιδιά αυτά να οδηγηθούν άμεσα και πάλι στη χώρα τους, οι δε γονείς τους με διεθνές ένταλμα  να υποστούν  τις συνέπειες του  νόμου «περί έκθεσης ανήλικων σε κίνδυνο»  ή ότι άλλο προβλέπεται περί αυτού.
Στη Τρίτη εκδοχή, γιατί αυτά τα παιδιά ως «εν δυνάμει σπόρος τρομοκρατών» δεν απομονώνονται και χωρίς καθυστέρηση να επιστρέφονται άμεσα στη χώρα τους;
Από τη μέχρι τώρα διαχείριση των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών συνάγεται ένα συμπέρασμα, ή όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα είναι αδαείς περί των κινδύνων ή μπροστά στο χρήμα και τις πολιτικές σκοπιμότητες έχασαν κάθε στοιχείο ηθικής και ανθρωπισμού.
Όποια και αν είναι η ετυμηγορία μας, εκείνο που πρυτανεύει είναι ότι με την υφιστάμενη διαχείριση γινόμαστε ελκυστικοί στους κάθε λογής κατατρεγμένους, εξυπηρετούμε τα σχέδια των διακινητών, εξασφαλίζουμε εργασία και χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και τη FRONTEX, αποδεχόμαστε τη μειωμένη εθνική κυριαρχία και τέλος υποθηκεύουμε  τη κοινωνική συνοχή   και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Υ/Γ: Προσοχή, απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση για τα παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
Λευτέρης Παπαϊωάννου
Υποστράτηγος ε.α
Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

10 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το πώς στην Ελλάδα έρχονται αμέσως ευφάνταστες εξηγήσεις στο μυαλό, που θα ομολογήσω, ποτέ δεν είχα σκεφτεί (τζιχαντιστές-παιδιά ως στρατός τρομοκρατών που θα εισβάλλει στην Ευρώπη;!).

    Εμένα μου ήρθε στο μυαλό, μια ομολογουμένως λιγότερο εντυπωσιακή εξήγηση, που όμως έχει κάποια ψήγματα λογικής.

    Χωρίς να πάω να ψάξω το νέο νόμο της κυβέρνησης, παίρνοντας ως αφετηρία, συγκριτική μελέτη ασύλου στις 27 χώρες ΕΕ:

    http://www.france-terre-asile.org/images/stories/mineurs-isoles-etrangers/dam27-grec.pdf

    Βλέπει κανείς πως:
    1) Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, όπου πάνε, εκπροσωπούνται νομικά αυτομάτως από τρίτους (δωρεάν νομική υποστήριξη).
    2) Οι αιτήσεις ασύλου τους, εξετάζονται κατά προτεραιότητα.
    3) Οι αιτήσεις ασύλου τους, έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, σε σχέση με τους ενήλικες. Ακόμα και διπλάσιο ποσοστό επιτυχίας.
    4) Αν έχουν ήδη συγγενείς σε άλλη χώρα ΕΕ, η αίτηση ασύλου τους κρίνεται στη χώρα που βρίσκονται οι συγγενείς τους και πάνε απευθείας εκεί και όχι στη χώρα που μπήκαν. Πχ, αν ο πατέρας βρίσκεται νόμιμα στη Γερμανία και το παιδί μπει στην Ελλάδα και κάνει αίτηση, η αίτηση θα εξεταστεί από τη Γερμανία, για να πάρει άσυλο στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα.

    Σκεπτόμενος σατανικά αλλα όχι απαραίτητα συνωμοσιολαγνικά, θα μπορούσα να υποθέσω, με βάση τα παραπάνω, πως:
    1) Τα λεφτά, τους τα δίνουν οι γονείς τους.
    2) Το άσυλό τους, θα εξεταστεί πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας
    και άπαξ και αυτό γίνει,
    3) Με βάση τη νομοθεσία για επανένωση οικογενειών, οι γονείς μπορούν τότε να έρθουν κι αυτοί από την Τουρκία και το παιδί που ήδη έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, θα τους "τραβήξει" αμέσως και θα τους νομιμοποιήσει.

    Δηλαδή το παιδί, ανοίγει το δρόμο στην υπόλοιπη οικογένεια.

    Είναι μια πιο κυνική και λιγότερο ευφάνταστη εξήγηση, αλλά έχει νομίζω κάποια βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορίστε, σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης. Ας πούμε πως έρχεται ασυνόδευτο ανήλικο και παίρνει άσυλο (ασυνόδευτο παιδάκι είναι, τι να το κάνουμε! Ανθρωπιά πάνω από όλα!).

    Αν ΜΕΤΑ, έρθουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ακόμα και αν αυτά ΔΕ δικαιούνται άσυλο, παίρνουν άδεια παραμονής, χάρη στο ανήλικο που πριν πήρε άσυλο. Το παιδί δηλαδή, διασφαλίζει τη νομιμότητα ΟΛΗΣ της οικογένειας, ακόμη και μέλη της οικογένειας που ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    2. Στα μέλη της οικογένειας του δικαιούχου καθεστώτος διεθνούς προστασίας, εφόσον δεν πληρούν ατομικά τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, μετά από αίτησή τους και με τις ίδιες διαδικασίες, χορηγούνται τα δικαιώματα που αναφέρονται στα άρθρα 24 έως και 36, εφόσον αυτό είναι συμβατό με άλλο καθεστώς που τα μέλη αυτά τυχόν απολαμβάνουν.

    1. Σε υπήκοο τρίτης χώρας ή ανιθαγενή, ο οποίος αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας χορηγείται από την αρμόδια αρχή παραλαβής, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3 του άρθρου 21, άδεια διαμονής τριετούς διάρκειας. Η άδεια ανανεώνεται με απόφαση του Προϊσταμένου του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή παραλαβής, το αργότερο τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες πριν τη λήξη της. Η εκπρόθεσμη χωρίς αιτιολογία υποβολή της αίτησης ανανέωσης δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε απόρριψή της. Σε υπήκοο τρίτης χώρας ή ανιθαγενή, ο οποίος αναγνωρίζεται ως δικαιούχος επικουρικής προστασίας χορηγείται από την αρμόδια αρχή παραλαβής, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3 του άρθρου 21, άδεια διαμονής ενός (1) έτους. Η άδεια ανανεώνεται για δύο (2) ακόμα έτη, κατόπιν επανεξέτασης, με απόφαση του Προϊσταμένου του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή παραλαβής, το αργότερο τριάντα ημερολογιακές ημέρες πριν τη λήξη της.

    3. Στην περίπτωση του άρθρου 23 παράγραφος 2, στα μέλη της οικογένειας των δικαιούχων διεθνούς προστασίας χορηγούνται άδειες διαμονής για όσο χρόνο ισχύει η άδεια διαμονής του δικαιούχου, εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του μέλους της οικογένειας του δικαιούχου διεθνούς προστασίας. Στην περίπτωση που δικαιούχος διεθνούς προστασίας αποκτήσει τέκνο στο πλαίσιο οικογένειας που υπήρχε πριν την είσοδο στη χώρα, στο τέκνο αυτό χορηγείται άδεια διαμονής, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, μετά από αίτηση του δικαιούχου, η οποία υποχρεωτικά συνοδεύεται από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου.

    4. Σε μέλη οικογένειας δικαιούχου διεθνούς προστασίας, η οποία δημιουργείται μετά την είσοδό του στη χώρα και εντός της, χορηγείται άδεια διαμονής σύμφωνα με την παράγραφο 3, μετά από αίτηση του δικαιούχου και την προσκόμιση, για τους συζύγους, της σχετικής ληξιαρχικής πράξης γάμου με κάτοχο άδειας διαμονής σε ισχύ και για τα τέκνα δικαιούχου, ληξιαρχικής πράξης γέννησης ή πράξης αναγνώρισης τέκνου. Η άδεια δεν χορηγείται αν αυτό δεν είναι συμβατό με άλλο καθεστώς που τα μέλη της οικογένειας ήδη απολαμβάνουν.
    https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/960


    Σε αυτό, θα πρέπει κάποιος να δει και τη συνέργεια με το νόμο ιθαγένειας. Αν γεννηθεί παιδί στην Ελλάδα, αυτό θα δικαιούται ιθαγένεια (ασφαλίζοντας εσαεί και τους γονείς του). Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, τα παιδιά που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, στα 18 αποκτούν ιθαγένεια (το ίδιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω, σε συνδυασμό με τα όσα έγραψα εδώ, πως αν τυχόν (απίθανο, αλλά λέμε τώρα), αυτή η ελληνική νομοθεσία και "ανθρωπιά", δεν καταφέρει να ανακόψει τις ροές, να θυμάστε, ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι:
      1) Ο Ερντογάν, 2) η ΜΙΤ, 3) Η Γερμανία, 4) Η μοίρα η κακιά, 5) ο Θεός που θέλει να δοκιμάσει την πίστη των Ελλήνων, 6) ο γείτονας, 7) οι Αμερικανοί (αυτοί φταίνε πάντα), 8) οι Σιωνιστές, 9) ο Κίσινγκερ.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση, ξέχασα το σύνδεσμο, στον οποίο αναφερόμουν στη φράση "όσα έγραψα εδώ":
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/21112019.html

      Διαγραφή
  3. 1)Η μεταφορά στην Ελλάδα ασυνόδευτων παιδιών είναι πολύ χρήσιμη και για την 'πολυπολιτισμική' προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. που ενεργούν σε πλήρη αρμονία με τις Μ.Κ.Ο. που τα προωθούν.
    Η προβολή ταλαιπωρημένων από το ταξίδι (ή πνιγμένων) παιδιών, στοχεύει στο 'συναίσθημα' του Ελληνικού λαού, ώστε να αποδεχθεί την μαζική εγκατάσταση, όχι μόνο αυτών, αλλά, όλων των μουσουλμάνων εποίκων στην χώρα μας, της 5ης φάλαγγας της Τουρκίας και των σκοτεινών Μ.Κ.Ο..
    Ουσιαστικά λειτουργούν σαν μία ' ανθρώπινη ασπίδα προστασίας' της μουσουλμανικής εισβολής που δεχόμαστε.
    2)Οι μουσουλμάνοι έποικοι είναι αδύνατον να αφομοιωθούν, ανήκουν σε άλλο πολιτισμό με διαφορετική θρησκεία και άλλες 'ηθικές' αξίες.
    Ο εποικισμός της Ελλάδος γίνεται βάσει σχεδίων Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και υπερεθνικών σκοτεινών οργανώσεων με σκοπό την Ισλαμοποίηση και διάλυση της Ελλάδος. Τα παιδιά αυτά, δυστυχώς είναι πιόνια στα σχέδια τους.
    Οι φριχτές κακοποιήσεις των παιδιών αυτών στα 'κέντρα φιλοξενίας' ή αλλού, από ομόθρησκους τους, βαρβάρους και απολίτιστους αλλοδαπούς εισβολείς, θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να ανησυχεί για το τι κινδύνους επιφυλάσσει ένα ΄πολυπολιτισμικό' μέλλον στα Ελληνόπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια καί στόν ἀνθρογράφο καί σέ ὅλους τούς "προλαλήσαντες" σχολιαστές.
    Τό ζήτημα τῶν ἀσυνοδεύτων παιδιῶν ἔχει προφανῶς πολλές ρίζες (σάν τῆς ἀγριάδας) καί θά ἔχῃ πολά παρακλάδια (σάν αὐτά τῶν ἄγριων βάτων).
    Γιά νά κοποῦν οἱ ρίζες αὐτές , καί μαζί καί τά παρακλάδια, τό ἁπλό:

    Ἄμεσα προγράμματα ἐντάξεως αὐτῶν ἔστω προσωρινῶς, στίς ἀξίες σεβασμοῦ τῆς Ὀρθόδοξης Χριστιανικῆς Κοινωνίας τῆς Ἑλλάδος, στήν ὁποία ἔρχονται. Ἀκόμη καί, ἄν θέλουν, Ὀρθόδοξη Κατήχηση - καθόλου προσωρινῶς....
    Κι ἄς λυσσάξουν οἱ ἀντίθεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο 'ανηλικος μεταναστης' που προχτες στο Παιδων προσπαθησε να βγαλει τα ματια του συνοδου του με εναν στυλο,ενω προσπαθησε να καρφωσει με ψαλιδι εναν αλλο ενω εκανε γιαλια καρφια οτι εβρισκε μπροστα του,τελικα συνεληφθη του βαλανε ψυχολογο κλπ.
    Καποιοι εργαζομενοι εχοντας φτασει στα ορια τους πλεον με αυτα τα 'ανηλικα' ανοιξαν το στομα τους και αναφερθηκαν στο κοινο μυστικο οτι δασκαλεμενοι απο τις ΜΚΟ δηλωνουν ανηλικοι.
    Υ.Γ. Τ'ανηλικο' που τα εκανε λιμπα ηταν 22 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα βρουμε εμεις τη λυση αλλα η κυβερνηση με τους συμβουλατορες συνηθως καθηγηταδες αδρα αμειβομενους.
    Η λυση πρεπει να δοθει αμεσα ειναι δικο της πεοβλημα που υποσχεθηκε οτι θα το ελυνε ταχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοιξαμε ...γαιτανακι. Νομοι..παραγραφοι..ξενοι νομοι..παραγραφοι...διεθνεις συνθηκες..παραγραφοι...νομοι του ΟΗΕ...παραγραφοι...νομοι του Μωυση...παραγραφοι...νομοι του Χαμουραμπι ..παραγραφοι..κλπ.
    Ωραια...αντε και του ..χρονου !!!
    Ποια λατερνα ?? Εδω να δειτε τι γινεται...πεντε εκατομμ. μηρμηγκια γυρνανε γυρω γυρω απο εναν σπορο...τον κυαλαρουν απ ολες τις μεριες αν τρωγεται...και δωστου γυρω γυρω...εως τους αιωνες...
    Κατι δεν παει καλα...καθολου.
    Εναν ατιμο σπορο...!!!!
    Ελεος....
    Για να μην πουμε οτι η γιαγια μου.. τακα τακα και τελος : Αι στα τσακιδια απ εδω ολοι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω μερικως με την σκεψη του ORACULUM . Τα χρηματα που ισχυριζονται ολοι αυτοι που ερχονται παρανομα στην χωρα ειτε σαν προσφυγες ειτε σαν μεταναστες δεν υπαρχουν ειναι φαντασιες .Καντε ενα μκρο υπολογισμο απο τις τοσες χιλιαδες λαθρομεταναστες /προσφυγες τα ποσα που ισχυριζονται οτι εχουν δωσει για να διαπιστωσετε οτι το κατα κεφαλην εισοδημα των χωρων απο οπου προερχονται ουτε μετα απο χιλια χρονια θα το εχουν . ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΜΑΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.