19/11/19

Παράνομη μεταφορά εκατοντάδων εκ. ευρώ στην Τουρκία

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν σε εφόδους σε πάνω από 60 κατοικίες και εταιρείες στη Γερμανία και την Ολλανδία. Δίκτυο έστελνε παράνομα χρήματα φοροφυγάδων και εγκληματικών οργανώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

850 αστυνομικοί, 11 εισαγγελείς όπως και εφοριακοί συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε γερμανικά κρατίδια και την Ολλανδία. Οι έρευνες αφορούσαν 62 σπίτια και επαγγελματικούς χώρους στο Βερολίνο, στο Αμβούργο, στην Έσση, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με επίκεντρο την πόλη Ντούισμπουργκ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα , που πρώτη έγραψε για την υπόθεση, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται 27 άτομα που τους καταλογίζεται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ευθύνεται για την παράνομη μεταφορά χρήματος από τη Γερμανία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Το ύψος αυτών των συναλλαγών υπολογίζεται μέχρι στιγμής στα 200 εκ. ευρώ. Οι αρχές υποθέτουν ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα και έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για τη συνέχεια https://www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.