18/11/19

Αλήθεια όταν μία χώρα δεν έχει σύνορα, γιατί να έχει στρατό κι αμυντικά συστήματα που ουδέποτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει;


Η μόνη χώρα [άραγε χώρα δεν σημαίνει ένα χωροθετημένο με σύνορα κράτος;] χωρίς σύνορα είναι η δική μας. Όποιος θέλει κυριολεκτικά μπαίνει, κι αν είναι και λίγο καπάτσος ή οργανωμένος ξαναβγαίνει. Εννοείται χωρίς χαρτιά. Δεν έχεις χαρτιά; Θέλεις να κρύψεις την καταγωγή σου; Σε κυνηγάνε; Θες να κρυφτείς; Έλα στην Ελλάδα να σου βγάλουμε εμεις χαρτιά!


Αλήθεια όταν μία χώρα δεν έχει σύνορα, ή τουλάχιστον δεν τους δίνει κανένας καμία σημασία, και δυνάμεις όπως η frontex, τα ανοίγουν ακόμα πιο πολύ, ποιος ο λόγος να διατηρούμε στρατεύματα και αμυντικά συστήματα που ουδέποτε πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε; Ποιος ο λόγος οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες, οι οχυρώσεις των νησιών του Αιγαίου, τα ραντάρ, τα αντιαεροπορικά και χιλιάδες στρατιώτες; Για να στήνουν αντίσκηνα για τους μετανάστες; 

Ποια η κατάσταση λοιπόν στην Ελλάδα; Στα νησιά μας κάνουν κουμάντο κυριολεκτικά η frontex και οι ΜΚΟ, κανείς άλλος! Το λιμενικό καλωσορίζει και διασώζει, οι Τούρκοι γεμίζουν λεφτά, και εμείς κάθε λογής μετανάστες από τα πέρατα του κόσμου. Στην Αθήνα κουμάντο κάνουν οι μπαχαλάκηδες, και στην επαρχία τα περιπολικά των συμμοριών, που ρημάζουν κυριολεκτικά την επαρχία και τα χωριά που έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι. 

Οι Έλληνες τι κάνουν; Αντί να μεγαλώνουν την Ελλάδα μεγαλώνουν το ζωικό βασίλειο αγοράζοντας σκύλους. Πίνουν καφέ και ανταλλάσσουν μηνύματα στο διαδίκτυο. Κατεβάζουν καπουτσίνους και κάνουν τατουάζ με κινέζικα ρητά, και το όνομα της Τούλας της γκόμενας. Μόνη έννοια του Έλληνα πότε θα πάρει σύνταξη και πότε θα κάνει Black Friday για να αγοράσει βρακιά και τηλεοράσεις.

Τέτοια ωραία απύθμενη παρακμή από αυτήν τη χώρα, δεν την περίμενα ποτέ ότι θα τη συναντήσω όσο ζω! Μένει μόνο να την αποδεχτώ, αν και λιγάκι δύσκολο… Ας φωνάξουμε λοιπόν προοδευτικά το σύνθημα «Έξω οι Αμερικανοί μέσα οι Πακιστάνοι».

Θόδωρος Γαλανόπουλος

ΠΗΓΗ: freeepen.gr

7 σχόλια:

  1. Κύριε Γαλανοπουλε , έχετε απόλυτο δίκιο, γνωρίζω φαντάρους που υπηρετούν στον Έβρο και ενώ βλέπουν τους λαθρομεταναστες παρ όλα αυτά έχουν διαταγές να μην επεμβαίνουν !!!!!
    Και εγώ σαν πολίτης σας λέω δεν ψήφησα ούτε Σύριζα ούτε ΝΔ αλλά δυστυχώς λέω ότι λέει ο λαός μας !!!!
    Μπουρδελο κράτος !!!!
    Με αυτούς τους γελοιους που κυβερνούν έτσι κατάντησαν την χώρα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβως!!! Οταν μια χωρα εχει ΤΑΙΠΕΔ και ΑΑΔΕ δεν χρειαζεται αμυντικες δαπανες!!!! Δεν την απειλει κανεις!!!! Διοτι προφανως θα παρεμβουν τα νεα της αφεντικα αν απειληθουν τα συμφεροντα τους. Δεν βλεπω το λογο γιατι πρεπει αυτο το ρολο να τον παιξουμε εμεις. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΡΑΠΑΔΕς ΕΘΕΛΟΝΤΕς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Ελληνικής εθνικοφροσύνης” σε νέες περιπέτειες. Οι νόμοι υπάρχουν. Ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει. Αλλά για να κινητοποιηθούν υλικοί πόροι και ανθρώπινο δυναμικό στην εφαρμογή των νόμων πρέπει να υπάρχει διοικητική αλυσίδα λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας τους στα κατώτερα κλιμάκια. Επίσης επειδή η κατάσταση είναι δυναμική, τα δρώντα κλιμάκια στο πεδίο πρέπει να έχουν σχετική ελευθερία δράσης. Το πρόβλημα της διοικητικής αλυσίδας εστιάζεται στην απροθυμία των πολιτικών προϊσταμένων να αναλάβουν πολιτικό κόστος προτιμώντας να δηλώσουν αδυναμία από το να απαιτήσουν εφαρμογή των νόμων. Η αδυναμία ελευθερίας κινήσεων των δρώντων κλιμακίων διαπιστώνεται από περιστατικά σαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Όταν έχεις τέτοιο περιστατικό πρέπει τουλάχιστον να έχεις τραυματισμένο τον δράστη. Υπάρχουν και άλλα περιστατικά που δηλώνουν λάθος αντίληψη. Ας πούμε υπάρχουν δημοσιογράφοι που ανησυχούν πως θα χαθούν ζωές έτσι αόριστα όταν μαθαίνουν για ακινητοποιήσεις σκαφών με πυροβολισμούς. Εφόσον οι αρμόδιοι διαθέτουν αυτόν τον τρόπο ανάσχεσης τελικά πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως θα χαθούν και ζωές. Απλά οι ζωές που θα χαθούν δεν πρέπει να είναι δικών μας ανθρώπων. Όσο για το πολιτικό προσωπικό που δηλώνει αδυναμία είναι καθήκον των ψηφοφόρων να τους στείλουν σπίτι τους. Είναι προτιμότερο αυτό απ’ το να κλαιγόμαστε για τους καλοπερασάκηδες ή τους φιλόζωους. Ουδείς αναντικατάστατος σ’ αυτή την ζωή πόσο μάλλον οι πολιτικοί.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνοπτικά δομημένο το σχόλιο Σας αλλά καίρια δοσμένο, το πρόβλημα που έχει η Ελλάς και οι πολιτικοί της ταγοί (Sic!) που δήθεν δεν μπορούν να το λύσουν.

      Άλλες χώρες - βλέπε Αυστραλία - το έλυσαν δικαιωματικά και δεν ακούστηκε τίποτα.

      Το γεγονός ότι οι πρόσφατα συλληφθέντες τρομοκράτες, όπως διάβασα, είχαν φτιάξει μια ΜΗ.ΚΥ.Ο. ίσως να βοηθούσε ως επιχείρημα για να διαλυθούν αυτές που δρούν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας.

      Αφησε το μεγάλο έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έστειλαν στην προσφυγιά 500.000 νέων Ελλήνων,τον ανθό των νέων Ελλήνων, μορφωμένων από τον κρατικό κορβανά μας και εργατικών, τόσο που ο πολύς Στίγκλιτς, ο οικονομολόγος του Μπαρουφάκη, θεωρεί ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας.

      Επαίρονται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διότι, όπως διατείνονται, μειώθηκε η ανεργία!

      Μα όταν στείλεις στο έξωτερικό μισό εκατομμύριο μορφωμένους και εκπαιδευμένους νέους Έλληνες, τότε έχεις λιγότερους άνεργους..... αλλά τρομερή ζημιά διότι θα σου λείπουν οι απαραίτητοι για την αναθέρμανση της οικονομίας μας!

      Αλλά αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δεν τους νοιάζει, αυτοί θέλουν να μας κάνουν ...... Βενεζουέλα, οπου αυτοί θα είναι οι Μαδούροι...., η Ελλάδα οπως είναι η Κούβα με τους Αμερικανούς στο Γκουαντάναμο και αυτοί όπως ο κομαντάτε αφεντικά......

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Φίλε Νικλαε συμφωνώ με το σχόλιο σου.
      Αλλά ας μη πηγαίνουμε στην Αυστραλία που είναι και μακριά είναι και οργανωμένο κράτος.
      Ας δούμε ο παράδειγμα των γειτόνων μας , που είναι δίπλα. ΣΕ Σκόπια ,Αλβανία, Βουλγαρία ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙ και ΔΩ Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΈΛΙ.
      Πρέπει ως πολίτες να αντιδράσουμε.

      Διαγραφή
  4. Σωστα...αλλα σε 4 χρονια δεν θαχει μεινει ουτε μανταλακι στην χωρα..αν βεβαια και τοτε..γινει το απιστευτο ..να συντονιστουν 10 εκατομμ.αλλα αντι αλλων ατομα με ενα τρις αποψεις των παντων. Η συμβουλη εδω ειναι στην ουσια η αποδοχη της συνεχειας των οσων γινονται. Οποτε το αρθρο εχει δικιο. Πιο καλη συμβουλη θαταν να μετακινησουμε τα Ιμαλαια στην Αυστραλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δεν καταλαβαίνετε? https://youtu.be/qRNHI7uw9o0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.