16/11/19

Ελληνορωσικές επαφές για νέες συνεργασίες στον τουρισμό - Τι συζητήθηκε

© AP Photo / Petros Giannakouris
Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας βρέθηκαν στην ατζέντα διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μεταξύ ρωσικής αντιπροσωπείας και ελληνικών επιχειρηματικών κύκλων.
Μέρος σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν για την ελληνορωσική συνεργασία στην οικονομία και στον τουρισμό, έλαβε αντιπροσωπεία από τη Μόσχα και επιχειρηματικοί κύκλοι της Ελλάδας, όπως ανέφερε στο Sputnik η ρωσική ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία που επικεντρώνεται στη διεθνή συνεργασία «Rossotrudnichestvo».
Συγκεκριμένα, βασικός στόχος της διάσκεψης ονόματι «Ανάπτυξη της Συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Αθήνας», είναι η παρουσίαση, στην επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας, της δυναμικής που διαθέτει η Μόσχα ως τουριστικός προορισμός, όπως επίσης και να συζητηθούν τα διμερή σχέδια για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, αλλά και άλλους τομείς.
«Οι συμμετέχοντες από τη Ρωσία παρουσίασαν τη δυναμική της Μόσχας στην οικονομία και στον τουρισμό στους Έλληνες συναδέλφους τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, για τους Συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό και τη Διεθνή Ανθρωπιστική Συνεργασία, ήτοι «Rossotrudnichestvo».
Ακόμη, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πολιτιστική, εκπαιδευτική και επενδυτική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.
Επίσης, επί τάπητος ετέθη και το ζήτημα της έκδοσης ηλεκτρονικών βραχυπρόθεσμων θεωρήσεων για ταξίδια στη Μόσχα για Έλληνες πολίτες.
Σημειώνεται ότι η ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας βρέθηκε και στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ
Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.