7/11/19

Αμετροέπεια και πομφόλυγες από ρηχούς πολιτικούς


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ
Είναι κατάντια που η αγωνία ενός βουλευτή για δημοσιότητα εξευτελίζει τη συζήτηση για ένα μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.     
Άλλο η πολιτική και άλλο ο πολιτικός. Η πολιτική είναι κάτι αναγκαίο. Πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα αποτελούν ένα απεχθές είδος.
Αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η υπέρμετρη φιλοδοξία μερικών από αυτούς σε συνδυασμό με την ρηχώδη σκέψη τους οδηγούν σε φληναφήματα που, δυστυχώς, απασχόλησαν και απασχολούν, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Η χώρα πληρώνει την ανεπάρκεια του πολιτικού της προσωπικού και, δυστυχώς, την υποβάθμιση του μέσου όρου παιδείας της. Αυτό που ο Γιανναράς λέει «κατά κεφαλήν παιδεία». Αν υπήρχε, δεν θα τολμούσαν τόσο ρηχοί τύποι να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Τώρα, όχι μόνο, την διεκδικούν αλλά εκλέγονται πανηγυρικά.
Η αλήθεια είναι πως εκεί που τους γνωρίζουν υφίστανται συντριπτική ήττα αλλά αν ταιριάζεις στο μέγεθος του αρχηγού φροντίζει ο ίδιος να σε βολέψει κάπου αλλού. Οι κομματάνθρωποι αναλαμβάνουν τα περαιτέρω.
 Αυτή είναι η δημοκρατία. Ένα κακό πολίτευμα αλλά όλα τα άλλα είναι χειρότερα, όπως διάβασα ότι είπε ο Τσώρτσιλ.
Ευθύνονται, όμως, και οι «γνωστικοί». Υπαλληλίσκοι της εξουσίας αποδέχθηκαν τον εκφυλισμό οτιδήποτε μπορούσε να δώσει κάποια ποιότητα στον τόπο. Με τη νοοτροπία του υπαλλήλου δεν μπορούν να βγουν στο ξέφωτο, να διεκδικήσουν και να προωθήσουν κοινωνικές και πολιτισμικές αρχές.
Η χώρα δεν έχει καμιάς μορφής σοβαρή ηγεσία. Ούτε πολιτική, ούτε οικονομική (μεταπράτες είναι οι άνθρωποι και εδώ), ούτε πνευματική. Αυτή η τελευταία, αν υπήρχε, θα έβγαινε μπροστά στην περίοδο της κρίσης. Δεν θα λούφαζε. Το γεγονός ότι θα έβρισκε απέναντί της ισχυρή αντίδραση, έπρεπε να την ενθαρρύνει. Όχι να την κλείσει ακόμη περισσότερο στο καβούκι της. Οι ηγεσίες που είναι άξιες του τίτλου τους, επιζητούν το σταύρωσον, όχι το ωσσανά. Την άρνηση για να την μετατρέψουν σε ενεργό δυναμική .
Αυτό το είδος που λουφάζει αποτελεί, υποτίθεται, τον μεσαίο χώρο. Τον ορθολογικό, τον νηφάλιο. Το είδατε πουθενά να εκφράζει πρόταση; Συντηρείται, πάντως, καλά.
Άφησε το πεδίο ελεύθερο στα δύο άκρα. Αυτά που εκφράστηκαν πριν λίγες ημέρες. Με τη ρηχότητά του το καθένα. Αλλά αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, όπως θα έλεγε ένας από τους πολιτικούς εκμαυλιστές της. Συνθήματα που ρίχνουν τη χώρα και την κοινωνία της περισσότερο στο βούρκο.
Για να έρθουμε στο προκείμενο που είναι το μεταναστευτικό. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας επειδή κάποιοι εγκάθετοι θα μας εγκαλέσουν. Δεν θα ανεχθούμε τη δικτατορία ούτε αριστεράς ούτε ακροδεξιάς. Το μεταναστευτικό, όπως εξελίσσεται, είναι μια απειλή για τη χώρα. Όχι, διότι έρχονται μετανάστες αλλά διότι δεν υπάρχει πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Όταν έχεις πολιτική και πνευματική ηγεσία σαν τη σημερινή, δεν μπορείς να διαμορφώσεις πρόταση στα σύνθετα. Τα σύνθετα φαινόμενα χρειάζονται ικανότητα να σκεφτείς και να καταλήξεις.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού. Για την προηγούμενη, μια από τις χειρότερες που γνώρισε ο τόπος στα 200 χρόνια του νεώτερου βίου του, τι να πει κανείς; Το ελάχιστο, υπήρξε άκρως υποκριτική. Δεν εφείδετο καλών λόγων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μιλούσε θετικά γι αυτούς αλλά τους στοίβαζε σε χώρους όπως η Μόρια και εκεί συνέχιζαν το δράμα τους. Ίσως, ευελπιστώντας ότι αφού ζουν σε χειρότερο τόπο από  την πατρίδα που εγκατέλειψαν, θα επέστρεφαν. Ή, ήλπιζε στα φιλάνθρωπα αισθήματα των ευρωπαίων να πίεζαν τις ηγεσίες τους να τους δεχθούν στις δικές τους χώρες. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν γίνει αντικείμενο κρατικών πολιτικών.
Μερικές από τις πιο ευφυείς ευρωπαϊκές ηγεσίες εφαρμόζουν τη φασιστική λογική της επιλογής αυτών που κρίνουν ότι τους χρειάζονται. Άλλες επανεκλέγονται προβάλλοντας  στους λαούς τους, ως μέγιστο επίτευγμα, ότι κράτησαν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους. Και, βεβαίως, η γειτονική Τουρκία τους χρησιμοποιεί ως μέσον άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Το πώς και το γιατί είναι πολυσυζητημένα αλλά ίσως δεν γνωρίζετε ότι επιχείρησε να θέσει το θέμα στην ατζέντα των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα.
  Η Τουρκία δεν χρειάζεται να έρθει σε καμιά σκληρή αντιπαράθεση με την Ελλάδα. Μπορεί να πετύχει οτιδήποτε με την απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, η πολιτική ηγεσία (και αναφέρομαι στο σύνολό της), αντί να διαμορφώσει, συνεργαζόμενη, πολιτική διαχείρισης ενός σύνθετου προβλήματος, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων της χώρας, υποβαθμίζει το ζήτημα στο επίπεδο κακομοιριάς και τσίκνας, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες.  
Το μεταναστευτικό είναι ένα υπαρκτό και πολύ σοβαρό ζήτημα και χρειάζεται να κατατεθούν προτάσεις από ανθρώπους που το γνωρίζουν σε βάθος.
Προτάσεις, όμως, σε ποια πολιτική βάση; Το πλαίσιο αυτό θα το διαμορφώσουν με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, οι πολιτικοί. Οι λεπτομέρειες θα είναι ζήτημα των ειδημόνων.      
Ποια, λοιπόν, είναι τα σταθερά χαρακτηριστικά του ζητήματος;
1.-Ήρθαν, έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται μετανάστες. Κυρίως, με την ενθάρρυνση της Τουρκίας.
2.-Η διαχείριση του θέματος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει σε διμερές επίπεδο. Αλλά σε ευρωπαϊκό. Στην Ελλάδα θα πρέπει να δράσουν καλύτερα οι κρατικές δομές για να φέρουν γρηγορότερα σε πέρας τις υποχρεώσεις τους. Και εννοώ ό,τι έχει σχέση με το δικαίωμα αίτησης ασύλου από τους μετανάστες.
3.-Πρέπει να βγει έξω από κάθε σκέψη η ιδέα ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος με βίαιες, απάνθρωπες μεθόδους.  
4.-Από τη στιγμή που φθάσουν στην Ελλάδα η διαχείρισή τους πρέπει να είναι αξιοπρεπής. Όχι γιατί κάποιος το επιβάλλει αλλά διότι αυτή είναι η αντίληψή μας για τη ζωή.
5.-Η πολιτεία θα πρέπει να αξιοποιήσει κάθε νομική η πολιτική δυνατότητα που της παρέχει το ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό κεκτημένο για την κατανομή τους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 
6.- Το σημαντικότερο. Υπάρχουν, δυστυχώς, στιγμές που μια πολιτική ηγεσία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη και με το λαϊκό αίσθημα αν κρίνει πως το συμφέρον της χώρας το απαιτεί. Αφού, βεβαίως, πρώτα γίνει προσπάθεια να ενημερωθεί ο λαός και να κρίνει ο ίδιος με γνώση, όχι εφήμερα.
Η χώρα φθίνει δημογραφικά. Και σ' αυτήν τη χώρα θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας με την επίκληση ενός πολιτισμού που έχει αφομοιωτικά χαρακτηριστικά, όπως έδειξε η ιστορική του διαδρομή. Πρέπει ή όχι, ένα μέρος των προσφύγων- μεταναστών να μείνει στη χώρα, να επηρεασθεί πολιτισμικά και να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία; Μήπως μια τέτοια εξέλιξη την έχουμε ανάγκη;
Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι όσοι έρχονται θα σεβαστούν τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της κοινωνίας που θέλουν να ζήσουν. Για να γίνω σαφέστερος, δεν θα επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο αντιμετώπισης π.χ. της γυναίκας. Ούτε και, στο όνομα της θρησκείας θα σαρώνουν τα πάντα. Θα αποδεχθούν και δεν θα επιβάλλουν τα πολιτισμικά τους πρότυπα. Θα διατηρήσουν τις ιδιαιτερότητές τους αλλά δεν θα επιδιώξουν βίαιη επιβολή τους στις παρηκμασμένες, δυστυχώς, κοινωνίες που φθάνουν.
Πολλοί μπορεί να διαφωνούν αλλά, όλα αυτά έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιου, ουσιαστικού διαλόγου εδώ και χρόνια. Όχι πομφόλυγες γα τη δημοσιότητα, επειδή δεν έχουμε -και δεν μπορούμε- κάτι να πούμε.  
Είναι κατάντια που η αγωνία ενός βουλευτή για δημοσιότητα εξευτελίζει τη συζήτηση για ένα μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.      

22 σχόλια:

  1. Ο μεσος ορος IQ των Ελληνων ειναι ο χαμηλοτερος στην Ευρωπη κε Σαββιδη. Οι αλλοι ασχολουνται με τους κβαντικους υπολογιστες και εδω εκλεγουν τα ιδια και τα ιδια ρεταλια για να τους λυσουν τα προβληματα. Ποιο βλακας πεθαινεις. Γι αυτο το ψευτορωμεικο θα τελέιωσει νομοτελειακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι στην Ευρωπη ασχολουνται με τους κβαντικους υπολογιστες, για αυτο σε λιγο θα εχουν το χατζαρι του Ισλαμ πανω απο τα κεφαλια τους. Μια απλη βολτα στην Σουηδια αποδεικνυει του λογου το αληθες.

      Διαγραφή
    2. Ποσοι ασχολουνται με κβαντικους υπολογιστες ??
      Αυτα κανουν οι πονηρες ανοητες γενικευσεις.Δινουν την ψευδαισθηση οτι αρες μαρες κουκουναρες ολοι κουτσοι γκαβοι συμετεχουν στο θσυμα...Αυτο βεβαια ικανοποιει τις κουκουναρες.Νομιζουν οτι μετεχουν.Και αφου .." μετεχουν " προοδευσαν και πανε για καφε...Ο πεθερος μου ειναι αγραμματος.Ευπορος.Λεει συχνα οταν μιλαμε..οτι : "εμεις (και ο ιδιος)..ειμαστε μπροστα απ την παλια Αρχαια Αθηνα.Αυτα ηταν πολυ πισω.Φτιαχνουμε κομπιουτερ ..αεροπλανα κλπ.( και αυτος τα φτιαχνει ολα αυτα)." !!!! Μετεχει...
      Οποτε ειναι ..μπροστα !!! (Αυτο ελειπε..ναναι πισω !!)..Αλλο που ειναι πιο αγραμματος στα παντα και απο το 10.000 π Χ
      Καταφανως δεν χρειαζεται τοσο μπροστα που ειναι να ασχοληθει με πολλα ποκυπλοκα..κι αρα παει ευχαριστημενος για σοβαροτερα στην ταβερνα.
      Με αυτο το πνευμα φτιαχνουν στην Ευρωπη κβαντικους υπολογιστες ...σε εναν τομεα και τρωνε ωμο κρεας σε ολα τα αλλα ..στο εγκλημα πχ..παγκοσμιως.Βαρβαρος μεν αλλα κομπιουτερας φουλ !! Αλλωστε αυτο ειναι προοδος.Μαο Μαο με εξωγηινα γκατζετ !!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δημήτρη Κ. αυτό δεν είναι απλό σχόλιο, είναι μυθιστόρημα Αριστοφανικής έμπνευσης!
      Ίσως και γι΄αυτό συν τοις άλλοις, είναι πυκνό "το ακροατήριο.... στις ακροαματικές" σας περίλαμπρες εκφάνσεις,αν μπορεί να δοθεί θεατρική διάσταση στον πεζό λόγο των σχολίων σας,έτσι το εισπράττω και το φαντάζομαι.
      Κακά τα ψέματα στις σύντομες και πνευματώδεις παρεμβάσεις σας είστε ΤΟΥΡΜΠΟ,κατά το σλόγκαν του συρμού.

      Διαγραφή
  2. Βρε κ. Παντελη σε σεβομαι πραγματικα, αλλα κυριολεκτικα ειναι ουτοπικο να νομιζεις οτι οι μουσουλμανοι εισβολεις θα αφομοιωθουν, ειδικοτερα απο εναν φθηνοντα πληθυσμιακα ελληνικο λαο. Εδω δεν αφομοιωθηκαν οι μουσουλμανοι της Θρακης, κι εχει περασει πανω απο ενας αιωνας απο τοτε. Και φυσικα μην ξεχνας, οτι δεν εχουμε γειτονα Λουξεμβουργο ή Σουηδια, αλλα την Τουρκια, μια μουσουλμανικη ιμπεριαλιστικη περιφερειακη δυναμη, η οποια θα ελεγχει απολυτα ολοκληρη την Ελλαδα, μεσω των μουσουλμανων, οπως κανει αυτη την στιγμη με την Θρακη, στην οποια η ελληνικη κυριαρχια ειναι πλεον ανυπαρκτη. Καλο λοιπον ειναι να αφησουμε τις ουτοπιες στην ακρη. Το λαθρομεταναστευτικο δεν ειναι ενα απλως ενα προβλημα, απειλει την ιδια μας την υπαρξη οχι μονο ως κρατικη υποσταση, αλλα και ως ανεξαρτητο εθνος. Και θα πρεπει να απαιτηθουν σκληρα μετρα για να σταματησει η δημογραφικη γενοκτονια και ο εποικισμος που υφισταμεθα. Διαφορετικα σε πολυ λιγα χρονια, θα ειμαστε απλα ενας δορυφορος της Τουρκιας, μια τουρκικη επαρχια, ενα ισλαμικο κρατιδιο με 30.000.000 μουσουλμανους αφροασιατες απο 84 και βαλε χωρες, και με ελαχιστους γηρασμενους Ελληνες. Τι αφομοιωση λοιπον να υοαρξει και κουραφεξελα. Ας ξυπνησουμε επιτελους καμια φορα, εστω και στο και ενα, που βρισκομαστε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένετε, όμως, στις διαπιστώσεις. Το δημογραφικό είναι τεράστιο ζήτημα. Αν εστιάσουμε στους τρόπους αντιμετώπισής του μπορεί να βρούμε καλύτερες λύσεις. Ας ανοίξει, όμως, στο δημόσιο διάλογο.Η αφομοίωση είναι μια πρόταση. Ας υπάρξουν και άλλες να τις δούμε. Όπως πάμε, όμως, θα γίνουμε σαν χώρα όπως οι κοινωνίες μικρών νησιών που αναπαράγονται σε κλειστούς κύκλους με τα γνωστά αποτελέσματα. Ψάχνω προτάσεις. Λύσεις. έχετε;

      Διαγραφή
    2. Η αφομοιωση ειναι αδυνατη. Δεν μιλαμε για ενα-δυο εθνοτητες. Μιλαμε για πανω απο 80 διαφορετικες εθνοτητες, εκ των οποιων η συντριπτικη πλειοψηφια μουσουλμανοι με τελειως διαφορετικο πολιτιστικο υποβαθρο, και με μια Τουρκια διπλα η οποια εχει τον ρολο της προστατιδος των απανταχου μουσουλμανων. Δειτε το χαλι στην Θρακη. Και φανταστειτε το τωρα σε ολοκληρη την Ελλαδα. Τι πρεπει, να γινει; Οι μουσουλμανοι δεν πρεπει να ξεπερνουν στην Ελλαδα το 5% εαν θελουμε να επιβιωσουμε. Οι υπολοιποι απελαση ή προωθηση στην βορεια Ευρωπη, των οποιων ειναι και ο προορισμος. Για το δημογραφικο, στηριξη της Ελληνικης οικογενειας με ολα τα δυνατα μεσα. Στηριξη της ελληνικης εθνικης ταυτοτητας. Επαναφορα των κοινοτικων θεσμων, που μας επετρεψαν να επιβιωσουμε μεσα απο χιλιετιες εισβολων, πολεμων, κατακτησεων κλπ. Αυτα για αρχη.

      Διαγραφή
    3. ψαχνεις προτασεις ? να τις ακουσεις εισαι ετοιμος ?
      επειδη το προβλημα δεν ειναι ελληνικο αλλα οφειλεται στο οτι δεν γεννουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ οι γυναικες στη Δυση η μονη ρεαλιστικη μεσομακροπροθεσμη λυση ειναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΚΗΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
      αν συνεχισθει το σημερινο καλαμπουρι οπου μια δυτικη κανει μετα τα 35 και μετα απο 5-6 εξωσωματικες ενα παιδι την ιδια στιγμη που η μουσουλμανα γεννοβολα 5,6 και 10 παιδια,τι περμενεις κυριε μου ?
      σε 50 χρονια θα μας εχουν πνιξει και θα καταληξουμε η μονη λυση ναναι καποιος που μπροστα του Ορμπαν και Σαλβινι θα φανταζουν προσκοπακια με κοντα παντελονακια.αν εννοεις τι εννοω.
      κατα τα αλλα εσυ μπορεις να δεχεσαι οτι η αφομοιωση ειναι μια προταση οπως ο καρκινοπαθης δεχεται μια ασπιρινη για μερικες ωρες ηρεμιας .ειναι προφανες οτι ολους εσας δεν σας νοιαζει που θα μεγαλωσουν τα εγγονια σας.ετσι μαθατε η χολερικη γεννια του πολυτεχνειου (ειμαι λιγο μικροτερος απο αυτη) να παριστανετε τους μειλιχιους και δημοκρατικους στην ουσια ομως να μην τολματε να πειτε τα πραγματα με το ονομα τους μην τυχον και οι νεοταξιτικες,νεοφιλελευθερες αριστεριζουσες λινατσες σας πουν φασιστες.
      οταν βγαινει ο καραγκιοζονοσουλτανος και απειλει ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ την Ευρωπη οτι θα στειλει 3 εκ. προδφυγες γιατι δεν βγαινει ενας καραγκιοζης Ευρωπαιος να του απαντησει ,και εμεις 5 εκ.τουρκοσπορους πισω στην κ@λοχωρα σου ?
      ειναι ο δυτικος τροπος ζωης(στα σχολεια Θρησκευτικα,Ιστορια στα σκουπιδια,στην Τηλεοραση
      θελετε σχολια? για τον ευφημισμο νομικος πολιτισμος οπου δολοφονος στα 5 χρονια ξεσκαρταρει θελετε σχολια?) και ο αχαλινωτος υλισμος αγαπητε .(ο Κλιντον αλλιως το διατυπωσε)
      αληθεια δεν σας κανει εντυπωση ο κατακλυσμος οικονομικων οφεληματων της τελευταιας περιοδου τσιπρα που συνεχιζεται πιο δυναμικα απο τον μητσοτακη? ειδατε εσεις κανα εργοστασιο να ανοιγει και εγω ο στραβουλιακας δεν το ειδα ?το μονο καινουργιο που βλεπω ειναι κατσαρολια(crossover στα λατινικα) των 20,30 χιλ. που ο χλιμιτζουρας νεοελληνας σπευδει να αγορασει για να συντηρει τις γαλλικες,γερμανικες και γιαπωνεζικες αυτοκινητοβιομηχανιες.
      ολοι στα χναρια σημιτη λοιπον και αρα ξεριυμε τι να αναμενουμε.

      Διαγραφή
    4. Εκτος, του παραδειγματος Σημιτη,με το οποιον διαφωνω,ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

      Διαγραφή
  3. Διαφωνώ με τη λογική Σαββίδη, που είναι και η λογική της ελληνικής άρχουσας τάξης, ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να παραμείνουν στη χώρα για να λυθεί το δημογραφικό. Αντίθετα, πρέπει να δοθούν ισχυρά οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα υπέρ της τεκνογονίας των Ελλήνων. Στη Θράκη, επί αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ξεκίνησε να δίνεται ένα καλό επίδομα στον χριστιανικό πληθυσμό και η άνοδος των γεννήσεων υπήρξε σημαντική. Επίσης, οι μουσουλμάνοι σε καμμία χριστιανική χώρα της γης δεν αφομοιώνονται, αλλά μετατρέπονται σε γκέτο και απαιτούν διαρκώς νέα προνόμια, η δε Τουρκία επεμβαίνει διαρκώς υπέρ αυτών σαν ισλαμιστής νταβατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Α.Π.

      Η Ελλάδα θα γίνει η εξαίρεση στον κανόνα και θα τη χρησιμοποιούν οι άλλοι ως υπόδειγμα μεταναστευτικής πολιτικής κάτω από ατέλειωτες ροές και θα εξημερώσει και την Τουρκία. Θα δείτε. Να έχετε πίστη στους Έλληνες πολιτικούς, που μόνο επιτυχίες έφεραν στη χώρα! Θα έρθει και ο Αυστραλός πρωθυπουργός στην Αθήνα, να πάρει τα φώτα του κ. Μητσοτάκη, για το πώς να διαχειριστεί κι αυτός το μεταναστευτικό, που είχει κι αυτός χώρα εκτεθειμένη στη θάλασσα.

      Διαγραφή
  4. Καλά μας δουλεύεις???
    Θεωρείσαι σοβαρός δημοσιογράφος
    Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αφομοίωσης μωαμεθανών ή άλλων??
    Όταν ερχόντουσαν κατακτητές ήταν ακμαία φύλα συγγενών στην ελληνική φυλή
    Όχι ο κάθε ψοφιος

    Και τέλος πάντων έχει παρθεί με πολιτική απόφαση του Ελληνικού λαού???
    Ελληνικός λαός τι λέξη κι αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι μια λουφαδορικη επαγγελματικη δολια ταξη για την οποια δεν μια κανεις ποτε λογω της μεγαλης ευαισθησιας του θεματος..που ευθυνεται πολυ για το δημογραφικο !!Μια βιομηχανια θανατου..με πρεστιζ για ...την ζωη.!!! Ολοι ξερετε ποια ειναι και κανει την παλαβη.!!!Λεξη δεν τολμα να πει κανεις...ουτε για το πως ζει.Αυτοι αν.. αν...αν...αλλαζει πολυ ολο...!!Τροποι υπαρχουν πολλοι...
    Ενα απ ολα ειναι αυτο.
    Ειναι κι αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα και δεν λύνεται στο πόδι
    1) έχετε ρωτήσει τους απόδημους Έλληνες για το θέμα?τους αφορά πολύ
    2) έχετε ρωτήσει τις Ελληνίδες?
    Όσο για τα περί κλειστής κοινωνίας όπως των νησιών κλπ είναι ανοησία γιατί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σήμερα
    Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες επιβίωσαν γιατί υιοθετησαν το μοντέλο κλειστής κοινωνίας

    Κε Σαββίδη με όλο το σεβασμό στην ιστορία σας
    Πληρώνεστε για να τα γράψετε?
    Είναι ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περίληψη των σημείων 1-6 του κ. Σαββίδη: Η ΝΔ ξέρει καλύτερα από το λαό, ποιο είναι το καλό του λαού και η μόνη λογική λύση, είναι αυτή που εφαρμόζει η ΝΔ.

    Να καλέσουμε και τον κ. Καιρίδη να το εξηγήσει στο λαό και καθαρίσαμε. Εντάξει...

    Στο σπίτι του, ο καθένας από τους ΝΔκράτες (και πριν από τους Συριζαίου), δε βάζει όσους να ναι. Κάποια στιγμή, λέει "φτάνει, δε χωράω". Στη χώρα, που θα έπρεπε να είναι το κοινό σπίτι όλων, ποιος αποφασίζει πόσοι θα χωράνε; Πάλι οι ΝΔκράτες (και πριν οι Συριζαίοι). Με μια επισήμανση. Όχι οι ψηφοφόροι. Οι πολιτικοί, ΧΩΡΙΣ την έγκριση του ψηφοφόρου...

    Αυτή είναι η Ελλάδα, η "Ατίθαση και δυσκολοκυβέρνητη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοια ανάλυση από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο δεν την περίμενα, είμαι απογοητευμένος πραγματικά δεν μας σώζει τίποτα, ιδίως όταν διαβάζω περί αφομοίωσης δεν ξέρω τι να κάνω να κλάψω ή να γελάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Σαββίδη,
    είστε Πόντιος.

    Ως Πόντιος θα έπρεπε να γνωρίζετε μέσα από τις αφηγήσεις των προγόνων σας τόσο για την πορεία του ποντιακού ελληνισμού επί χιλιάδες χρόνια στις πατρίδες του Πόντου όσο και για την τραγωδία που επακολούθησε. Η έλευση του Ισλάμ στον Πόντο ήταν καταλυτική τόσο για τον τρόπο ζωής των Ποντίων αλλά και της ίδιας της επιβίωσής των, εν τέλει. Αποτέλεσμα ήταν ο ξεριζωμός των χριστιανικών πληθυσμών και η γενοκτονία των Ποντίων. Αυτό καταφέρθει μέσω του φανατικού Ισλάμ υπό του μανδύα των Νεοτούρκων.

    Αν μη τι άλλο, πριν πιάσετε την πένα σας με σκοπό να συγγράψετε μια "πολιτικά ορθή" πρόταση-προβληματισμό για την διαχείριση των παρανόμως εισβολέων αμιγώς μουσουλμανικών πληθυσμών, θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις η ίδια η Ιστορία.

    κ. Σαββίδη αν το πλαίσιο της Ιστορίας δεν είναι αρκετό ώστε να σας συνεγείρει για τον κίνδυνο που ελοχεύει για τον ελληνισμό η αθρόα εισβολή παράνομων μεταναστών προερχόμενο από Ισλαμικές περιοχές, δείτε το από γεωπολιτική διάσταση το θέμα. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε Μάζη, Γρίβα ή Γ. Φίλη.
    Θα σας πρότεινα να ξεφυλλίζετε τακτικότερα τον Ινφογνώμονα. Υποθέτω δεν τους χαρακτηρίζετε ακραίους.

    κ. Σαββίδη, δεν σας παραξενεύει ότι η αθρόα εισβολή μουσουλμάνων δεν κατευθύνεται προς οικείες πολιτισμικά, θρησκευτικά και πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής, παρά προτιμούν να έρχονται στη χριστιανική Δύση;
    Θεωρείτε ότι συμβαίνει αυθόρμητα;
    Σεις και η οικογένειά σας (είτε ως πρόσφυγας πολέμου, πολιτικών διώξεων, είτε ως οικονομικός μετανάστης) θα επιλέγατε την Σ. Αραβία, το Κατάρ για μετεγκατάσταση, ή κάποια χώρα που αισθάνεστε πιο κοντά πολιτισμικά;

    κ. Σαββίδη, γνωρίζετε ότι η Σαρία, ως δικαϊκό σύστημα υπερισχύει του αστικού μας δικαίου; Αυτό οδηγεί σε γκετοποίηση. Συνέβει ήδη σε χώρες της Εσπερίας. Στο όνομα ποιου ανθρωπισμού θα πρέπει ως οικοδεσπότες να ανεχθούμε καταστάσεις εν δυνάμει επικίνδυνες για την εθνική μας ασφάλεια αλλά και εις βάρος του τρόπου διαβίωσής μας;

    κ. Σαββίδη, δεν είναι ακραίοι όσοι σε απόγνωση εφευρίσκουν ή πράττουν σκηνές διαμαρτυρίας. Ακραίοι είναι όσοι "νουνεχείς" συμβουλεύουν πραότητα πριν τον ακρωτηριασμό. Σαν την κατσαρόλα με τον βάτραχο.

    Μέσα από τα 6 σημεία που γράφετε στο άρθρο σας, δυστυχώς δεν απευθύνεστε στην όποια "ελίτ" της χώρας ώστε να την αφυπνίσετε, να την κάνετε να νιώσει την αγωνία του απλού ανθρώπου, σε αυτή τη βαρβαρότητα που υφίσταται. Να εγείρετε δυνάμεις που θα συστρατευθούν με πίστη στην εθνική επιβίωση.
    Απευθύνεστε δυστυχώς στον απλό Έλληνα πολίτη και τον συμβουλεύετε να κάτσει ήσυχα ώστε να αποδεχθεί το μοιραίο. Με το άρθρο σας, ίσως άθελά σας ρίχνετε νερό στο μύλο του Κιτσίκη.

    Για άλλη μια φορά ο λαός που έχει το αίσθημα εθνικής επιβίωσης, είναι τραγικά μόνος. Πέρα από τις διάφορες εξωτερικές απειλές που τον βάλλουν, την κακή διαχείριση επί των εθνικών θεμάτων, δέχεται συντεταγμένη και συντονισμένη επίθεση και από τις τέσσερις μορφές εξουσίας. Μορφές εξουσίας ορμώμενη από παρελθόντες, παρηκμασμένους ιδεολογικοπολιτικούς παραμορφωτικούς φακούς.

    Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των προεστών, των κοτζαμπάσιδων,των μπέηδων και των αγάδων. Των μεγάλων δυνάμεων μέσω της Ιερής Συμμαχίας και του Σουλτάνου. Και τότε τον συμβουλεύαν σύνεση και πραότητα. Κάπου εκεί μέσα στην καταχνιά, ανεδύθει η Φιλική Εταιρεία με μπροστάρη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχως η εμπειρια των δυτικοευρωπαϊκών χωρων( Γαλλία ,Αγγλία κλπ)όπου εδω και σχεδον ενα αιώνα ζουν μεγαλοι αριθμητικά μουσουλμανικοί πληθυσμοί δείχνουν οτι δεν αφομοίωσαν τη δυτική γενικοτερα κουλτούρα ,ουτε αφομοιώθηκαν ...Τουναντίον μαλιστα μεςω του φανατισμού που μεςω της θρησκείας καλλιεργείται παραμενουν μια καυτή πατάτα μεχρι σημερα..Σίγουρα αυτη η διαπίστωση δεν αφορα το σύνολο αλλα και ενα μειοψηφικό μερος φτάνει και αρκεί ώστε να κανει ...κουλουβάχατα...μια δομημένη δυτική κοινωνία ..
    Αλλα εστω Κε Σαββαΐδη προς χάρη συμφωνίας αποδεχθούμε τον ισχυρισμό σας περί της δυνητικής αφομοίωσης και παλι δυστυχως θα πρεπει να δουμε με πιο αναλυτική ματια το ποιον των πληθυσμών αυτων που στέλνονται συστηματικά ( και επιλεκτικά θα ελεγα),απο τη γείτονα προς τα εδω .Δεδομενου δε ενος σημαντικού θα ελεγα οικονομικού κοςτους που θα εχει κάποιος μεχρι να φτάσει στη χωρα μας( που απο οτι φαινεται θα αποτελεσει τον τοπο οριστικής εγκατάστασης) αντιλαμβάνεται κανεις οτι αυτη η επιλογή του ποιος τελικά φτάνει ιςαμε εδω χωρα πολλή συζήτηση ,οπως και τι δεσμεύσεις εχει αποσπάσει απο αυτους η γειτονα χωρα..
    Αντιλαμβανεστε Επειςης οτι το οικονομικό επίδομα που λαμβάνουν ,των 400 ευρω(εαν αυτο δεν ισχυει,ευχαρίστως διορθώστε με και πείτε ποιο ειναι το σωστό )συν ολα τα’λοιπα κοστολόγια που μας επιβαρύνουν ( στέγαση ιατροφαρμακευτική, τηλεφωνία,μετακινηση κλπ κλπ)προκαλούν μια οικονομική αφαιμαξη που αποβαίνει εις βάρος κυριως των συνεπών στις υποχρεώσεις τους προς το κρατος πολιτών δεδομενου οτι αυτοι ...σέρνουν το καρο
    Στο κατω κατω εαν εκτιμούμε οτι υπαρχει θεμα ενίσχυσης ,μεςω μεταγγίσεων του ελληνικού δημογραφικού προβληματος(το οποιο δεν ήρθε Εξ ουρανού),τοτε αυτο θα μπορουςε να γίνει μεςω διακρατικών συμφωνιών οπως γινότανε με την ελληνικ μετανάστευση μεταπολεμικής και οχι με την σαρά μαρα του σουλτάνου...
    Συμφωνώ απόλυτα τελος ως προς την ανικανότητα για τις περιστάσεις ,των πολιτικών μας ηγεσιών οι οποίες ομως δεν επέρχονται τυχαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τραγικές οι προτάσεις Σαββίδη περί αφομοίωσης και όλων αυτών των παραμυθιών για τη λύση του δημογραφικού.
    Η μόνη ρεαλιστική λύση για όλους αυτούς που μπαίνουν είναι άμεση απέλαση χωρίς καμία εξέταση ασύλου. Για λόγους εθνικής ασφάλειας (έχει το δικαίωμα) η χώρα πρέπει και οφείλει να δηλώσει ότι πλέον δε δέχεται καμία αίτηση ασύλου από πουθενά - αν θέλει να μη δει την Τουρκία να "μπουκάρει" να σώσει το μουσουλμανικο πληθυσμό σε ελάχιστα χρόνια. Αυτό σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη άμεση απέλαση όλων. Όλων. Ακόμα και Συριων. Μεγάλο κομμάτι της Συρίας πλέον είναι ασφαλές κάτω από την επίβλεψη Ασαντ. Τρίτον, κλειστά κέντρα κράτησης για όσους επιμένουν να έρχονται και άμεση απέλαση. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι ροές. Και θα μπει και ταξη. Όλα τα υπόλοιπα, λίγο ως πολύ, είναι εκ του πονηρού ή ρητορική αφέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.