17/11/19

Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος: Υπάρχει σχέδιο απόσχισης του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία

REUTERS/OSMAN ORSAL
Για την ύπαρξη «συγκεκριμένου σχεδίου που αποβλέπει την απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» προειδοποίησε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, με αφορμή την πρόσφατη αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στη Συνεδρία της ολομέλειας της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας τόνισε - μεταξύ άλλων -τα εξής:
«Η ιδιαίτερη αξία της Ρωσίας και η ιδιαίτερη κλήση της είναι να αποτελεί προμαχώνα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Να διαφυλάττει απαραχάρακτες την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παράδοση και πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές.
»Ίσως, ειδικά γι’ αυτό, οι ισχυροί του κόσμου τούτου βάλλουν σήμερα εναντίον  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, επιθυμώντας να διαχωρίσουν τον ελληνορθόδοξο κόσμο από την Ρωσική Εκκλησία, επιθυμώντας να καταστρέψουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία, δεν είναι απλώς ένα καπρίτσιο αυτού ή του άλλου θρησκευτικού ηγέτη, του οποίου συσκοτίσθηκε το μυαλό».
«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» κατήγγειλε ο Κύριλος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στην υπόθεση των σχισμάτων στην Ορθοδοξία, αλλά και στην αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδική, καταγγέλλοντας ως ηθικό αυτουργό τις ΗΠΑ.
naftemporiki.gr

11 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει, ίσως ,και μέχρις ενός σημείου,ο δέσποτας πασών των Ρωσιών. Δεν τα λέει όλα, όμως. Δεν μας λέει κατ'αρχάς,μια βασική παραδοχή που, ανέκαθεν ίσχυσε διαχρονικά στον ρωσικό χώρο: ότι η πίστη των λαών στη θρησκεία είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την άσκηση διεθνούς, αλλά και εσωτερικής πολιτικής. Κι όταν το καταλάβουμε και το αποδεχτούμε αυτό,το να κατηγορούμε τους αντιπάλους μας καθίσταται αναπόσπαστο μέρος άσκησης της πολιτικής μας. Αυτό εφαρμόζει τώρα μπροστά μας, μεγαλοπρεπώς.
    Κάπως σαν τον γάτο στα κεραμίδια: εμ γ@@@ει εμ σκούζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «…η πίστη των λαών στη θρησκεία είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την άσκηση διεθνούς, αλλά και εσωτερικής πολιτικής».

      Αυτό είναι ένα αξίωμα πού ισχύει όχι μόνον στον «ρωσικό χώρο», όπως γράφεις, αλλά για όλα τά κράτη πού έχουν αυτογνωσία και γνωρίζουν πώς να εξυπηρετούν τά συμφέροντά τους.

      Το Βυζάντιο δεν διέδωσε στους Σλάβους την Ορθοδοξία για να σώσει τίς ψυχές τους.
      Η Αμερική χρησιμοποίησε τίς θρησκείες (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Μουσουλμάνοι) για να διαμελίσει την Γιουγκοσλαβία. Έκανε το ίδιο στο Ιράκ χρησιμοποιώντας τους Σιϊτες εναντίον των Σουνιτών. Το ίδιο έκανε και στήν Συρία δημιουργώντας τόν ΙΣΙΣ από φανατικούς Σουνίτες πού θα έριχναν τον αιρετικό Αλεβίτη/Σιϊτη Ασσάντ. Και νωρίτερα, στο Αφγανιστάν, η Αμερική εδημιούργησε την Αλ Κάϊντα, με προκάλυμμα την πίστη στον Μωάμεθ, για να πολεμήσει τους Ρώσους.

      Το ερώτημα είναι τι σημασία έχει για την Ελλάδα η χρησιμοποίηση τής θρησκείας ως εργαλείο από άλλα κράτη, ιδίως μεγάλες δυνάμεις. Αρχής γενομένης, τουλάχιστον φανερά, από την δεκαετία του 90 βλέπουμε να γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα στην χώρα. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις, ενάντια στην θέληση του λαού, σταδιακά και με σύστημα αποδομούν την θρησκευτική και εθνική ομοιογένεια της χώρας (βλέπε «διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας», προσπάθεια απάλειψης της αναφοράς στην Ορθοδοξία από το Σύνταγμα, εισαγωγή και εγκατάσταση αλλοφύλων καί αλλοθρήσκων στην χώρα). Όλα αυτά δεν τά συνέλαβαν καί τά υλοποιούν οι προδοτικές κυβερνήσεις από μόνες τους. Απλώς εκτελούν εντολές ξένων κέντρων εξουσίας.

      Διαγραφή
    2. Η Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, ή για την ακρίβεια αυτοί πού την κατευθύνουν, θέλει νά ελέγξει απόλυτα τον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο όχι μόνον σήμερα αλλά και στό μέλλον. Για να το επιτύχει αυτό πρέπει να αποκλείσει οποιαδήποτε δυνατότητα επιρροής της Ρωσίας στην Ελλάδα και επειδή η Ορθοδοξία αποτελεί δυνητικά έναν πολύ σημαντικό τέτοιο παράγοντα για Ρωσική επιρροή, η Αμερική έχει βαλθεί να αλλοιώσει αυτήν την θρησκευτική (αλλά και φυλετική) ομοιογένεια της Ελλάδος. Αυτό γίνεται με διοικητικά μέτρα πού εφαρμόζουν οι προδοτικές κυβερνήσεις, όπως «ουδετερόθρησκο κράτος», κλπ. και άνοιγμα συνόρων για να πραγματοποιηθεί η εισβολή και εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών. Συγκρίνοντας την προσπάθεια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει την Ορθοδοξία για να κερδίσει επιρροή στην Ελλάδα και τίς εν εξελίξει πολιτικές τής Αμερικής να μετατρέψει τήν Ελλάδα σε έναν πολυφυλετικό/πολυθρησκευτικό χώρο ο οποίος εν ευθέτω χρόνω και νομοτελειακά θα διαμελισθεί (τά κομμάτια άλλωστε ελέγχονται πιο εύκολα από το όλον) δεν νομίζω ότι ένας εχέφρων άνθρωπος θα ασχοληθεί με το πρώτο και όχι το δεύτερο.

      Διαγραφή
  2. Οι Αμερικανοι τι θρησκεια εχουν ?? Δεν εχω καταλαβει τι.
    Δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο. Απο Βουντου..ινδουισμους..αιρεσεις..διαβολους..βουδιστες..μαο μαο τοτεμ..Γιαχβεδες.....εως κεφτεδες και φασουλακια βλεπω...Τι σοι παρανοια ειναι αυτη ?? Βγηκε το Δαφνι στο δρομο και λεει οτι ειναι " καλα" ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχει αδικο. Οι Δυτικοι ηθελαν παντα απομονωμενη την Ελλαδα απο τη Ρωσια. Ενας λογος τετοιος οδηγησε και στην εθνοκαθαρση των Ελληνων ορθοδοξων απο την Τουρκια καθως και στην εισαγωγη του νεου ημερολογιου. Επομενος σταθμμος : Η ισλαμοποιηση της Ελλαδος για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Ωραίο να τσιμπολογάς από δω κι από ΄κει και να παρουσιάζεσαι σαν ο ειδήμων επί παντός επιστητού και ο μέγας αναλυτής σε κάθε γεωστρατηγική εκτίμηση,ειδικά όταν κρύβεσαι με την πρόσφορη ανωνυμία.(Για όλα φταίνε οι άλλοι,αρκεί η αφεντιά μας να κουμαντάρει τον κόσμο μέχρι να τον ξεκάνουμε... μια και καλή, με τον μηδενισμό της Ν.Τ.Π.).
    Μ΄αυτές τις αμερικανιές ο καθένας γίνεται" ο πάρτα-όλας " του παιχνιδιού και αεροβατεί ευτυχισμένος την σήμερον, τι άλλο απομένει... στην μακαριότητα της εξουσίας?
    Ο Θεός και η ψυχή του καθενός!...
    Δεν βαρεθήκατε?...
    Είτε έτσι είτ΄αλλιώς το μέλλον από ξηρό-κι αβυσσαλέο προμηνύεται αβάστακτο-θανατηφόρο.
    Το είπε κι ο μέντορας σας ο Χ.Κίζινγκερ,προστατευτείτε!..από που? Απ΄τον κακό σας έως τώρα εαυτό και τις συνήθειες του. (...αντί για νερό πάρτε μαζί σας ουϊσκυ,τι να πεις).
    Με λίγα λόγια δεν συμμεριζόμαστε την ανεδαφική αντιπαράθεση,τουναντίον στηρίζουμε την Ελληνική λογική -φιλοσοφία και Ηθική.Γι΄αυτήν όμως απαιτείται αθλητική διάθεση και ρωμαλέα σκέψη ,για να διατρέχει ο νους όλο το διάνυσμα απ΄το ένα άκρο ως το άλλο,της πραγματικότητας φυσικά.
    Καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω μπορειτε να καταστειτε πιο σαφης? Ποια ειναι η θεσις επι του κειμενου?

      Διαγραφή
  5. Είναι καιρός να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις κινήσεις των ΗΠΑ (δυτικών συμμάχων γενικότερα) , μιας χώρας που αν 100 φορες έφτανε ο κομπος στο χτένι ΚΑΙ ΤΙΣ 100 ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (κατά δήλωση των ίδιων) . Η στάση των Τούρκων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ είναι σωστότερη και θα έπρεπε να τους μιμηθούμε.

    Αυτή τη στιγμή ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι πέραν όλων των άλλων ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑ ΗΔΗ ΒΡΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ.

    Τόσο οι συνοδός στο Κολυμπάρι (ανατρέξτε σε δημοσιεύματα , γεμάτο Αμερικανούς πράκτορες τις ημέρες της συνόδου το Κολυμπάρι) όπου εκεί πριν δύο χρόνια όπου για πρώτη φορά οι αιρεσεις ονομαστηκαν εκκλησίες ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ 2000 ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

    Όσο και οι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θεολογικά αντικανονικές κινήσεις σχετικά με την Ουκρανία όπου η κανονικη εκκλησία να Ουκρανίας παραμερίστηκε και αναγνωριστηκαν ΟΙ ΣΧΊΣΜΑΤΙΚΟΙ τη Ουκρανίας (οι οποίοι κάνουν και ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ με ονιτες δηλαδή παπικούς) πέραν όλων των άλλων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΟΛΩΝ , ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ , Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΣΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ.

    ΥΓ. Δεν νοσεί μόνο η πολιτική από φιλαργυρους, υποτακτικούς και υποτελείς , και η εκκλησία νοσει δυστυχώς από ίδιας ποιότητας προσωπικό. Ειλικρινά πιστεύω ότι ΜΌΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (επί το ορθόν)
    Είναι καιρός να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις κινήσεις των ΗΠΑ (δυτικών συμμάχων γενικότερα) , μιας χώρας που αν 100 φορες έφτανε ο κομπος στο χτένι ΚΑΙ ΤΙΣ 100 ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (κατά δήλωση των ίδιων) . Η στάση των Τούρκων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ είναι σωστότερη και θα έπρεπε να τους μιμηθούμε.

    Αυτή τη στιγμή ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι πέραν όλων των άλλων ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΒΡΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ.

    Τόσο η συνοδός στο Κολυμπάρι (ανατρέξτε σε δημοσιεύματα , γεμάτο Αμερικανούς πράκτορες τις ημέρες της συνόδου το Κολυμπάρι) όπου εκεί πριν 3 χρόνια για πρώτη φορά σε κειμενο συνοδου οι αιρεσεις ονομαστηκαν εκκλησίες ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ 2000 ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

    Όσο και οι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θεολογικά αντικανονικές κινήσεις σχετικά με την Ουκρανία όπου η κανονικη εκκλησία της Ουκρανίας παραμερίστηκε και αναγνωριστηκαν ΟΙ ΣΧΊΣΜΑΤΙΚΟΙ τη Ουκρανίας (οι οποίοι κάνουν και ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ με ουνιτες δηλαδή παπικούς) πέραν όλων των άλλων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΟΛΩΝ , ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

    ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ , Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΣΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ.

    ΥΓ. Δεν νοσεί μόνο η πολιτική από φιλαργυρους, υποτακτικούς και υποτελείς , και η εκκλησία νοσει δυστυχώς από ίδιας ποιότητας προσωπικό. Ειλικρινά πιστεύω ότι ΜΌΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το προαιωνιο Ελληνικο συστημα ηταν παντα στο συνθημα : Υπερ βωμων κι εστιων.
    Ελληνικων βωμων κι εστιων.
    Ειιχαμε διαχρονικα βωμους πρωτους με τις εστιες.Πανω απ ολα.
    Μετα ηρθαν οι δυτικοι και οι Ατλαντες . Εφτιαξαν βωμους εδω απο φελιζολ και σπιτια απο τσιχλες. Λατερνα ολα.. στον ανεμο.Τα σπιτια ...: παρε κοσμε..και οι βωμοι αχταρμας.
    Εξυπνοπουλια ..απ τον Ατλαντικο χυλο..Βρηκαν και πολλους οπαδους.Χυδαιους υλιστες της μασας χαψας.Αν ρωτησεις ποιο ειναι το κεντρικο μηνυμα αυτου του τροπου ζωης...θα πεσεις ξερος απ την φτωχια του πυρηνα του. Φαι..χεσιο.. πηδημα..βιλες..Φεραρι...τζην..κλπ..Ωστε λοιπον αυτο ??
    Αυτο !!! Πιο περα ?? Τιποτε...αυτο μονο.Το Ατλαντιο μοντελο.Τωρα μεσα στην κενοτητα του αποφασισε να ασχοληθει με την ...Ορθοδοξια.
    Ποιοι βρε γαμωτο ?? Ποιοι ασχοληθηκαν με την ...πνευματικοτητα ?? Οι χυδαιοι υλιστες .?? Αυτοι με το ως ανω μοντελο ??? Τους πηρε ο πονος ??? Αν οι Ρωσοι ηταν βουδιστες...θα ασχολουντο τωρα με τον Βουδισμο...να τον κανουν ταραντελα. Πεσαν και τα δικα μας τα χαιβανια με τα μουτρα...Και δυστυχως ...τα χαιβανια της ηγεσιας και της εκκλησιας.Της αλλης ηγεσιας της κοσμικης...ειναι εθελοντες χαιβανια ξελυγωμενα...απο χρονια.Οπου πετανε δεκαρες σφουγγαριζουν τα παντα.Γυφτοι αυτοι κλασεως.Αλλοι χυδαιοι κι αυτοι. Της Ακαδημιας επιστημων σφουγγολαγνοι.
    Κι ουτε βωμοι απεμειναν..κι οπως παει...ουτε εστιες..ουτε κι ανθρωποι ζωντανοι θα μεινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.