13/11/19

Το μνημείο της αποτυχίας της Αριστεράς...

August 17, 1962 - Peter Fechter is killed trying to cross the Berlin Wall.  
Τις μέρες αυτές συμπληρώθηκαν  30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου (στα γερμανικά Berliner Mauer) ή του "Τείχους της Ντροπής". Η πτώση του Τείχους συμβολίζει την κατάρρευση του Σοβιετικού Κομμουνισμού η οποία αποκάλυψε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του Παραπετάσματος.
Ουσιαστικά η ήττα της κομμουνιστικής αριστεράς ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1961, με την ανέγερση του Τείχους προκειμένου να ανακοπεί η αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της Ανατολικής προς τη Δυτική Γερμανία.
Το Βερολίνο ήταν το πεδίο συνύπαρξης του καπιταλιστικού τρόπου ζωής με τον σοβιετικό. Ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα που χρειάζεται Τείχη και συρματοπλέγματα προκειμένου να εμποδίσει τους κατοίκους να αποδράσουν μετράει ήδη τον χρόνο αντίστροφα.
Το σύστημα προπαγάνδας της Σοβιετίας ονόμασε το τείχος ως "αντιφασιστικό τείχος προστασίας" κάτι που μόνο οι Καγκεμπίτες και τα τσιράκια τους στις Κομμουνιστικές Οργανώσεις, που λειτουργούσαν ανενόχλητες στις δημοκρατίες της Δύσης, πίστευαν και παπαγάλιζαν...

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.