20/11/19

Πρωθυπουργός Πακιστάν: Στο πλευρό της Τουρκίας για το Κυπριακό πρόβλημα

Μιχάλης Κυβιδιώτης
Tο Πακιστάν στηρίζει τη Τουρκία στο θέμα του Κυπριακού προβλήματος, είπε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, σε επίσκεψη που είχε στη Τουρκία τη Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν είχε επισκεφτεί την Τουρκία σε επίσημη επίσκεψη σε ένα πλαίσιο συζήτησης με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα του ΦΕΤΟ.
Imran Khan
"Η Τουρκία έχει στηρίξει τη θέση του Πακιστάν στο θέμα με το Κασμίρ, και το Πακιστάν υποστήριξε τη Τουρκία στο Κυπριακό πρόβλημα. Το Πακιστάν ήταν και στο πλευρό της Δημοκρατίας το 2016"
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν είπε πως η Τουρκία στήριξε το Πακιστάν στο θέμα του Κασμίρ, και το Πακιστάν στήριξε την Τουρκία στο Κυπριακό πρόβλημα.
Οι δύο χώρες δήλωσαν επίσης ότι συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για το παλαιστινιακό ζήτημα, το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, το Κυπριακό ζήτημα και τη διαμάχη στο Τζαμού και Κασμίρ.
Με την «ίδρυση» της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου» το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές είχαν αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ από την ανακοίνωση κιόλας της ανεξαρτησίας της, αλλά οι δύο αυτές χώρες είχαν υποχρεωθεί να υποχωρήσουν εμπρός στην διεθνή πίεση, σύμφωνα με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων  Ραούφ Ντενκτάς.
Τον Ιούλιο που μας πέρασε ο Πρόεδρος  της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, και ο Ύπατος Αρμοστής του Πακιστάν στη Λευκωσία (με έδρα τη Βηρυτό), Aftab Ahmad Khokher είχαν συνάντηση για να βρεθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν, τόσο στο κοινοβουλευτικό, όσο και σε άλλα επίπεδα, οι σχέσεις Κύπρου – Πακιστάν. 
Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής οι δύο άνδρες «αναφέρθηκαν  στην πρόσφατη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ), η οποία φιλοξενήθηκε από τη Βουλή στην Κύπρο μεταξύ 25 και 28 Ιουνίου 2018 και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπία του Πακιστανικού Κοινοβουλίου».
Να αναφέρουμε πως η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πρεσβεία στο Πακιστάν.

Περισσότερα στο: alphanews.live

2 σχόλια:

  1. "Πρωθυπουργός Πακιστάν: Στο πλευρό της Τουρκίας για το Κυπριακό πρόβλημα"

    Βρήκε ο γύφτος την γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.